פינת הדילמה - דילמה מספר 17 ואחרונה

ofribecker

New member
פינת הדילמה - דילמה מספר 17 ואחרונה

דילמה אחרונה לעונה זו. והפעם - משהו שונה שאולי יהיה הקו של הדילמות בעונה הבאה: באופן כללי, לעיתים מאמנים מחליטים לבעוט און-סייד קיק כשאין צורך קריטי בו, כלומר הקבוצה לא בפיגור רציני ואין דוחק זמן כלשהו. שתי שאלות בעניין: 1) כל כמה פעמים (בערך) הייתם הולכים לאון-סייד כשאין בו צורך מיידי? מה התנאים בהם הייתם עושים זאת, אם בכלל? נסו להתייחס לאספקטים רבים. 2) מהו לדעתכם המבנה הנכון בו יש לעמוד בספיישל טימס לקראת קבלה של קיק-אוף שאינו צפוי בביטחה להיות און-סייד? האם הקבוצות כיום עומדות נכון?
 

Yo-man

New member
איזה עומק... בא ננסה:

1. אני משער שמקור השאלה במשחק "ההוא" של הטיטנס. וזה דוקא השתלם להם, אבל האחוזים אומרים שרק 15% מאון-סייד מתוכננים באמת נשארים אצל הקבוצה הבועטת, בעוד 40 או 60 (אני לא זוכר) באון-סייד מפתיע. אני חושב שיש רק תנאי אחד ללכת על און-סייד במהלך הראשון של המשחק, או בזמן שהתוצאה עדין לא מצדיקה את המהלך ויש עוד הרבה זמן, וזה כשאתה משחק נגד קבוצה שאתה ממין שתפסיד לה, ורק עם הפתעות כאלה יהיה לך סיכוי אמיתי לנצח את המשחק. קבוצות כמו קולטס, ניו-אינגלנד, קנזס סיטי של העונה שעברה (או מיניסוטה של 6 המשחקים הראשונים בשתי העונות האחרונות) קשה מאוד לעצור בהתקפה. כמעט בכל דרייב הם יגיעו לשער שדה או TD. הדרך הטובה למנוע מהם את זה, היא ע"י השארת הכדור בידיים שלך כמה שיותר. התנאי הכרחי לתעלול הזה הוא קבוצת בעיטות מעולה שיודעת את עבודתה ב-100%, ויודעת שמשקל המשחק כולו מונח על כתפיה. 2. לדעתי הקבוצות היום עומדות נכון, עד שיוכח אחרת. אין יותר מידי מאמנים שעושים תרגילים מפתיעים כאלה, ולכן אתה לא צריך יותר ממה שיש כיום מול הקבוצה הבועטת במרחק 15 יארד. יותר מסביר שזו תהיה בעיטה רגילה, ואז אתה צריך את הקבוצה לאפשר החזרה "שווה". לעומת זאת, מעניין מה תעשה קבוצה שמרנית (נגיד, דנבר) אם בשעה שהם יערכו לבעיט את כדור הפתיחה של המשחק יעמדו מולם 9 שחקנים על קו 10 היארד מהכדור, וישאירו שניים להחזיר את הבעיטה. אתה חושב שהם יקחו פסק זמן בשביל להבין מה זה צריך להיות
?
 

ofribecker

New member
דעתי (האישית)

1. הייתי הולך לאון-סייד כשהוא לא נחוץ, אני חושב שמשהו בסביבות אחת לחמישה עד שבעה משחקים, כלומר פעמיים עד שלוש בעונה. אסור להשתמש בזה יותר מדי כמובן, אך מצד שני זה טריק שלעיתים מצליח כשמשתמשים בו באופן נדיר. כמו למשל גם ב"פלי-פליקר", דאבל-רברס, סנאפ לראנינגבק, פייק פאנט ועוד. משחק פוטבול שבלוני ובלי הפתעות הוא משעמם ולא מוצלח לטעמי, חייבים להפתיע מידי פעם. כמובן שאני נותן הוראה מפורשת שעושים דבר כזה רק בתנאי שהיריבה לא מעמידה הרבה מאוד שחקנים קרוב לבעיטה, וכנראה שאתן יותר עדיפות להפתעה כזו במזג אוויר גשום שבו הסיכוי שהכדור ירוץ חי וחופשי יותר גבוה. 2. הקבוצות כיום עומדות בד"כ באופן כללי עם חמישה שחקנים במרחק כ 15 יארד מהבעיטה, עוד שלושה במרחק בינוני (30-40 יאד) ועוד שלושה בתצורת משולש עם קודקוד אחורי ממש באזור האנדזון. זה נראה לי די אופטימלי. חמישה קרובים לכדור צריכים להספיק גם במקרה של און-סייד מפתיע והשחקנים במרחקים הבינוניים והשיתר יכולים לבצע די חסימות עבור המחזיר. אינני רואה דרך פראקטית שיכולה לשפר כיום באופן משמעותי החזרת קיק-אוף.
 
למעלה