פינת הדילמה - דילמה מספר 2

ofribecker

New member
פינת הדילמה - דילמה מספר 2

1:50 על השעון ברבע האחרון והשעון עומד. התוצאה 24:21 לרעתכם. מסרתם עד כה 21 מ 33 ל 255 יארד ושני TD עם אינטרספשן אחד. רצתם ל 145 יארד. איבדתם כדור אחד בפאמבל (ריצה) ופעם אחת נחסם לכם פאנט. ההגנה שלכם עשתה TD אחד בהחזרת פאמבל ולקחה עבורכם שני אינטרספשנס. היריב מסר 26 מ 33 ל 290 יארד ו 3 TD (ושני INT כאמור) ורץ ל 115 יארד. כדור שלכם, דאון רביעי ו 10 יארד לעבור הכדור על קו ה 45 יארד של היריב. לכם נותר פסק זמן אחד וגם ליריב. שיא הקריירה של הבועט שלכם הוא פילדגול מ 59 יארד (נקבע לפני שלושה משחקים) והוא עדיין לא בעט פילדגול היום. אין רוח. מה המהלך שלכם? 1. פילדגול מ 62 יארד (שיעשה שיא קריירה בדיוק כשצריך אותו...) 2. מסירה 3. ריצה 4. פאנט 5. פייק פילדגול עם מסירה\ריצה 6. פייק פאנט עם מסירה\ריצה 7. אחר

Ilya T

New member
איזה מצב חרא....

קשה, קשה. קודם כול אפשר לשלול את האפשרות של הפייק, בגלל שהקבוצה היריבה תצפה לזה וזה בחיים לא יצליח. גם את הריצה אפשר לשלול... מה שמשאיר פילד גול של 62 יארד, פאנט או מהלך מסירה. הפאנט הוא אופציה ממש לא טובה עם המעט זמן שנותר. בדיקה קצרה העלתה שבתולדות NFL רק 3 קיקס של 62 יארד ומעלה נכנסו, ההרגשה שלי אומרת שהרוח במקרים האלה הייתה חזק לטובת הבועט. למרות שהבועט שלי מסוגל לבעות מ-59 יארד, גם האופציה הזאת לא נראית מי יודע מה. ל-QB שלי היה משחק לא רע, והסיכוי למהלך מסירה מוצלח נראה לי הרבה יותר טוב מאשר האפשרויות האחרות ולכן אני נאלץ לסמוך על ה-QB והתופסים כדי לייצר מהלך של לפחות 10 יארד. P.S אם קו ההתקפה שלי מהיר, וה-RB שלי הוא תותח(עם 145 יארד, הוא כנראה כזה) אולי הייתי מנסה ללכת על איזה שהוא סוג של HB Screen.

royfr

New member
רק בקשר ל-FG

אילם "דפק" את ה-63 יארד שלו ב"מייל היי", היינו באוויר הדליל של דנבר, כך שזה די השפיע על הבעיטה.

roniway1

New member
התשובה שלי:

הפעם בהחלט מדובר בדילמה קשה: קשה להאמין שמהלך של ריצה בשלב כזה יעזור , נראה לי שהייתי הולך על הניסיון להשיג פילד גול מ - 62 יארד. בכלל , כל אפשרות פה היא הימור ענקי לדעתי.

Yo-man

New member
מצב ביש ../images/Emo13.gif

הבעיה עם FG היא שנשאר יותר מידי זמן של השעון, וכנראה שבמשחק כזה, עם אחוזי השלמות כאלה והרבה יארדים באויר - FG רק יביא להפסד שלי מאוחר יותר... הייתי הולך על מסירה בנסיון רביעי. אם מצליח - שומר את הכדור, מבזבז עוד קצת זמן, מנסה להגיע לTD אבל יכול להסתפק ב-FG שיכפה הארכה. אם המסירה לא הושלמה, גם עם פסק הזמן שנותר לי היריב יריץ את השעון ובמקרה הטוב ביותר יחזיר לי בבעיטת הרחקה עם 20-25 שניות על שעון המשחק... not good. על פי אותו הגיון של מחסור בזמן במקרה של שינוי באחזקת הכדור לא הייתי בועט בעיטת הרחקה, ובעקבות חסימת ה-punt לא הייתי מניח את גורלו של המשחק על כתפי הצוות-למשימות-מיוחדות (אני מת על התרגומים של עצמי). כך שאופציות 4, 5 -6 התבטלו לי. כך שאופציה 1 - אפשרית אבל לא הייתי בחור בה אופציה 2 - זה אני, אבל בשילוב אופציה 3: אם הייתי רואה על הקו שיש לי הגנה פתוחה לגמרי, הייתי הולך על Audio ball לריצה. יופי של דילמה, עופרי. נראה מה תביא לנו בשבוע הבא.

royfr

New member
הולך על זה

2. מסירה, וזה בדרך האלימינציה. למה לא 1. FG - כי כמו שאמרו, גם אם זה יהיה טוב, ישאר מספיק זמן ליריבים להגיע לפחות לנסיון FG טוב. 3. ריצה - עדיין, זה 10 יארד לדאון ראשון, וזה הרבה (למרות משחק ריצה טוב). 4. פאנט - 1:50, זה מעט מדי זמן, גם אם "תתקע" את היריבים בתוך ה-5 יארד, ותעשה three and out, כי במצב כזה, אתה כנראה תקבל את הכדור באזור אמצע המגרש עם כ-20 שניות על השעון. 5 ו-6 - פייק ? אני מודה שאני די שמרן בקטע הזה... נ.ב. עופרי, בקשה: עם אתה מציין את היראדים בריצה, כדאי להוסיף גם מכמה ריצות ואת הארוכה.

JakeTheSnake16

New member
קשה קשה...

אני חושב שגם, בדרך האלימינציה, הפיתרון היחיד הוא מסירה, screen pass לרץ שלי באמת נשמעת כמו אופציה טובה, אולי גם פליי אקשן לפני המסירה, תלוי ברץ ובקו ההתקפה. ללכת על ריצה של 10 יארד זה הימור גדול מידי, אפילו שההגנה בטוח תצפה למסירה, בגלל זה מסירת סקרין אולי תעבוד יותר טוב. כמו שכבר אמרו הסיכוי לFG הוא לא גדול וגם אם ילך, משאיר יותר מידי זמן להפסיד את המשחק אחריו. פייקים במצב כזה זה גם הימור וגם צפוי, ככה שזה נראה חסר טעם.

erantal2000

New member
ברור שמסירה

ברור שלא פילד גול. אבל כמובן שהכל תלוי באיכויות מיוחדות של השחקנים שלך. למשל, אם הק"ב מסוגל לרוץ, אולי שווה לעשות תרגיל הטעיה ולשלוח אותו לריצה. בכל אופן, אני הייתי הולך על תרגיל מסירה קצרה מהיר.

לדעתי אין הרבה ברירות ...

רוב המצבים שתוארו פה הם מצבים שהאחוזים שהם יצליחו נורא נמוכים . הק"ב נראה טוב במשחק הזה , אני הייתי הולך על מסירה . במידה והמסירה הושלמה ויש לי דאון ראשון , הייתי הולך מהר על נו האדל . הרץ גם במידה סבירה לכן אני יתן לא לרוץ פעמיים-שלושה בנו האדל . לזרוק את הכדור יהיה סיכון גדול מדיי . במידה ולא הושלמה המשימה לט"ד , בועטים פילד גול . המטרה העיקרית פה היא לסחוט את השעון ליריב , שלא יתן את הנקודות שלו ברגעים האחרונים והכל ירד לטמיון , יש אחוזים גבוהים שדבר כזה יקרה .

ofribecker

New member
התשובה שלי (לא פתרון בי"ס)

אז ככה. כמו שכולכם שמתם לב יפה, כל החלטה כאן היא הימור בסיכון לא קטן. אין ספק שבמצב הזה צריך אחריות וצריך ללכת עם השחקן או השחקנים שיכולים ורוצים יותר לקחת אחריות על הצלת המשחק הכמעט אבוד הזה. באין נתונים על איכויות אחריותם של השחקנים או תחת ההנחה שכולם מוכנים ויכולים לגלות אחריות - שיקולי הם כאלה: ריצה ופילדגול הם הפתרונות עם הסיכון הרב ביותר. לריצה יתרון קל כי איננה צפויה כלל. פאנט דווקא מחביא כמה אפשרויות מענייניות להגנה שלך לנצח או להשוות את המשחק. אם ע"י יצירת איבוד כדור קרוב לאנדזון (שיכול להביא טצ'דאון או אולי פילדגול קליל) או אולי סייפטי במקרה הקיצוני שהוא עדיין מחייב עוד סקור. בשביל הדילמה הזו קיימים מאמנים ומאמנים צריכים להיות אמיצים ויצירתיים בדיוק ברגעים כאלה. מה שמכריע לגבי את הכף הוא העובדה שחייבים להיות כאן בלתי צפויים ולכן הנטייה שלי היא דווקא לא ללכת למסירה. לא קצרה, לא בינונית וגם לא ארוכה. הראש שלי הולך לכיוון של העמדת פנים כאילו הולכים לפילדגול אך במקום שהבועט יבעט את הכדור, הוא יקבל אותו מהמחזיק למהלך ריצה. ברור שזה גם מסוכן, אבל זה הראש שלי. לסיכום - פייק פילדגול עם מהלך ריצה של הבועט. מקווה שאתם נהנים מהדילמות.

Ilya T

New member
חסר סיכוי לגמרי...

ההגנה לא תנסה לחסום את ה-FG ותשים לפחות כמה שחקנים ב- zone coverage. אתה באמת מאמין שיש בועט בליגה שמסוגל לרוץ 17 יארד נגד הגנה מוכנה?

ofribecker

New member
אני מאמין

שיש לזה סיכוי די דומה לסיכוי שיש לכל פתרון אחר כאן. כמו שאמרתי, זה לא פתרון בי"ס. זה הראש שלי בתור מאמן פוטבול. וכאן לדעתי צריך להעיז כי אין ברירה. לכל פתרון אפשר לאמר שהגנת היריב יכולה להיות מוכנה. לפתרון כמו שהצעתי לדעתי הסיכוי הטוב ביותר שההגנה לא תתכונן אליו. לא אומר שזה הסיכוי הטוב ביותר להצליח. רק הסיכוי שהם לא יתכוננו דווקא לזה. ו... כן יש גם בועטים שברגע של התעלות, דווקא כשצריך והכסף מונח על המאזניים יעשו את המקסימום שזה יצליח... ייתכן שברגע שנושא הכדור עומד להיתקל אפשר גם להתחיל להתמסר (כמו ברוגבי). ושוב - זה הראש שלי במקרה הזה. זה לא משום ספר וזה לא בהכרח האופטימום.

Ilya T

New member
לדעתי אתה טועה

אתה אומר שהסיכויי זהה, אבל אני פשוט לא מסוגל לראות קיקר רץ 17 יארד מול הגנה שמוכנה לפייק פליי. יותר מזה אני לא מסוגל לראות את L.T או פריסט הולמס עושים משהו כזה. זה מהלך פשוט בלתי אפשרי...

ofribecker

New member
בדיוק בגלל שזה בלתי אפשרי

אני עושה את זה כאן ועכשיו. אין מצב יותר מתאים להימור פרוע מאשר המצב הזה. אם לא כאן מתי?

gadotmi

New member
הפעם (שלא כהרגלי) אקצר

אני הולך על מסירה. שימו לב לעניין המעניין הבא: דווקא השבוע ראינו מתוך "משחקי האמת" שהליכה למסירה בדאון 4 ו-10 יארד זה לא משהו שלא עושים אותו, למרות שהפעם היה קצת יותר זמן על השעון (וגם ההפרש ההי יותר גבוה). נכון שמי שניסה את זה לא ניצח בסוף המשחק, אבל לעבור 10 יארד בדאון רביעי זה לא משהו שלא קרה בהסטוריה של המין האנושי !!! פילד גול מ 62 יארד ... נו, באמת, ניסים זה לחנוכה ולא לפוטבול. פייק מתאים למאמנים מאוד מאוד מסויימים, וזה תלוי הרבה מאוד במשמעת של הקבוצה היריבה (הצלחת הפייק יכלה להיות מופשעת גם, בין השאר, בשאלה האם זה משחק ביתי או לא). עפרי, פרט לברכות על ההצלחות בתחרות, קבל חזוק על הדילמות שאתה מציג. הן מכילות מידע רב ומדוייק שמסייע יפה מאוד לניסוח האפשרויות של החברים. חסר רק שתגיד לנו גם האם המשחק מתקיים במייל היי סטדיום בקור של 12 מעלות מתחת לאפס או באולם הסגור (מיניאלפוליס, ניו אורלינס, דטרויט.....)

puppi

New member
לא כל כך אמיץ...

פילג גול ניראה לי יומרני מידי, והרחקה תדמור את המשחק. ריצה - טוב זה מאוד תלוי במצב המשחק - ההגנה תצפה למסירה - ואם הם מספיק עייפים, והרץ שלי ידוע כאחד שעושה מהלכים גדולים, אני אלך על זה. אבל אחרת פשוט מסירה, אני יעלה עם 5 רסיברים, ויריץ 4 מהם לעומק, כאשר אחד ירוץ על קו ה 10 יארד (ממני) והוא יהיה אופ]צית מסירה ראשונה. לסיכום - מסירה.

LuCkY SoB

New member
ננסה

פילד גול מ62 יארד לא נראה לי כי זה די רחוק. פאנט לא מספיק יעיל במצב כזה כי לא נשאר הרבה זמן למשחק וגם ההתקפה של היריב נמצאת ביום לא רע בכלל ולכן יהיה קשה לגרום לחטיפה. כל הפייקים למינהם לא יעבדו כי היריב יצפה לזה ויתכונן בהתאם. זה משאיר רק ריצה ומסירה. שוב מסירה תהיה צפויה במצב כזה, לכן אני בוחר ללכת לריצה בתקווה לתפוס את היריב לא מוכן.

למעלה