פינת הדילמה - דילמה מספר 3

ofribecker

New member
פינת הדילמה - דילמה מספר 3

הפעם דילמה פחות מורכבת, אבל לקוחה ממשחק אמיתי שהיה. אתם במשחק חוץ במזג אויר סביר וקבוצתכם בפיגור 21-6 באמצע הרבע השלישי. זה עתה מסר הקווטרבק שלכם טצ'דאון שעושה 21-12. הבועט הכניס את הנקודה שאחרי, כלומר 21-13, אבל! במהלך הבעיטה של הנקודה נזרק דגל לעבירת אופסייד הגנה שמאפשר לכם לקבל את העבירה ולבצע נסיון לשתי נקודות מחצי המרחק. (ב NFL זה יוצא קו האחד יארד, ובקולג' קו האחד וחצי). האם תורידו את הנקודה מהלוח ותלכו לשתי נקודות? אנא ענו גם עבור NFL וגם עבור קולג', למי שממש מתעקש - הקווטרבק שלכם ידוע כמוסר טוב ומשחק הריצה שלכם סביר. הקבוצה היריבה ידועה כקבוצת ההגנה מהטובות בליגה (גם ספיישל טימס). מה תעשו? 1. נוריד את הנקודה מהלוח ונלך לשתי נקודות 2. נבטל את העבירה ונמשיך הלאה 3. אחר

Reshefgarcia

New member
תשובה כפולה....

אמצע הרבע השלישי???? ARE U MAD? ללכת על 2 ברבע השלישי... קבוצת הגנה טובה,או לא... אני בחיים לא הייתי הולך על זה כ"כ מוקדם... זה מיותר לחלוטין לטעמי... כיוון שזה גם משדר איתות של חוסר אמון בזה שההתקפה שלך יכולה לנצח את המשחק...וזה בכלל ידפוק לך את התוכנית... בקולג' הייתי קול את זה יותר לחיוב,ואולי אפילו הולך על ריצה,אבל ב NFL לא הייתי מנסה...ולו בגלל השעון...

Jerzet

New member
אני מסכים

עם רשף. אין סיבה ללכת על 2 נקודות באמצע הרבע השלישי. יש יותר מרבע שלם עו לשחק. ןגם, מה ההבדל בין יארד או שני יארד, הרי אם כ"כ חשוב לך השתי נקודות, למה לא ללכת עליהם בפעם הראשונה במקום בעיתה?FG פשוט זה מה שצריך. כפי שהכתב המעולה Gregg Easterbrook אומר, בלקט הפתגמים שלו: Take one until the fourth דרך אגב, מאיזה משחק זה לקוח, ומה נעשה בסוף?

ofribecker

New member
תשובה לג'רמי

רק בסוף אני אספר מאיזה משחק זה לקוח ומה קרה. לא רוצה להשפיע על דעת הגולשים.

roniway1

New member
תשובה פשוטה:

ללכת על 2 נקודות ברבע שלישי?? ממש לא ,אני בהחלט הייתי מסתפק בנקודת הבונוס ולא מסתכן במהלך של 2 , שעשוי להיכשל. עם זאת ,אם היה מדובר ברבע הרביעי - אולי הייתי שוקל ללכת על 2 נקודות.

gadotmi

New member
שגרתי

אין שום סיבה לשנות את המהלך. נקודה אחת זה מספק בהחלט. בין כה וכה רבע שלם זה עולם ומלואו, ראיתם כמה נקודות שמו על הלוח ברבע הראשון במשחק אחד ויחיד שהתקיים רק אתמול (אמנם באצטדיון סגור... אבל בכל זאת). מצטער , עפרי משום מה כולם כל כך סטנדרטיים לדילמה שלך השבוע......

royfr

New member
טוב - זה די פשוט

אם הלכת על נקודה, אז קח אותה. ללא קשר לכמה זמן נותר, הייתי הולך במקור ישאר על שתי נקודות, בגלל ההפרש.

ofribecker

New member
כל מי שלא ענה - אין לכם דיעה?

בואו נשמע אתכם... זה מעניין לדעת מה אתם חושבים.

LuCkY SoB

New member
אחרי שחשבתי יותר לעומק

החלטתי שעדיף ללכת על 2 נקודות. תקראו לי משוגע אבל אני ינסה להסביר. בהנחה שהקבוצה היריבה לא תעשה נקודות עד הסוף וישארו לה רק 21. אם הייתי נשאר במצב של 21-13 ההפרש יהיה 8, כלומר צריך TD ולאחריו שתי נקודות כדי להשוות, שכנראה לא יצליחו כי ההגנה היריבה היא מהטובות בליגה, ולכן הקבוצה שלי תצטרך ללכת לFG לפחות. נקרא לזה מצב א'. לעומת זאת אם אני יוותר על הנקודה התוצאה תהיה 21-12, 9 נקודות הפרש. אם יצליח המהלך של 2 נק'(7 הפרש) , אני יהיה רחוק TD ובעיטת בונוס מלהשוות. אם אני לא יצליח (9 הפרש), בכל מקרה אני יצטרך לTD וFG שזה כמעט אותו דבר כמו במצב א', כמובן הכל בהנחה שהיריב ייעצר על 21. התשובה שלי נכונה גם לNFL וגם לקולג', כי אני לא מבין מה כל כך משמעותי בחצי יארד. יצא לי קצת מסובך, מקווה שהבנתם, אם לא אני ישמח לנסות להסביר שוב.

H20Knick

New member
אני לא מסכים איתך

הבנתי את ההסבר. אבל בוא נגיד שנשארתי על ה-1 ועכשיו 21-13, (אם הקבוצה השניה כמובן נשארת על 21) ועם מספר דקות ספורות או שניות על השעון עשיתם TD אז לך על 2!! אתה לא חייב FG!! אז הטענה שלך לא נכונה! זה לא יוצא אותו הדבר, כי זה לא משחק של 3 scores אלה רק 2 (אם 2 נק' אחרי הTD)

LuCkY SoB

New member
נכון אבל

רוב הסיכויים שהמהלך של ה2 לא יצליח בגלל שליריב יש הגנה טובה. אז אתה חייב עוד סקור.

H20Knick

New member
נראה לי שזה די ברור

NFL: אתה לא הולך על ה-2 אם יש לך QB טוב זה לא ממש עוזר במרחק של 1 יארד. אם הRB שלך לא משהו משהו, וההגנה שלהם נחשבת הכי טובה, גם בST אז הייתי אומר תודה לנקודה ה-1. NCAA: ממרחק של 1.5 זה לא הבדל עצום מהתשובה שלי בNFL, אבל כאן הייתי אומר לך על זה. במכללות משחקי ההתקפה הרבה יותר חזקים מההגנה (רוב הזמן) ואם הולך להם הם יצליחו לעשות עוד TD אם לא אז לא! זהו.

ofribecker

New member
התשובה שלי ומה שבאמת קרה

קודם כל התשובה שלי (לא פתרון בית-ספר): בשני המקרים (גם NFL וגם קולג') נראה לי שלא הייתי הולך לשתי נקודות במקום הנקודה שכבר עשינו, למרות שאני מוכרח לציין שזה מאוד מפתה, כי פתאום קיבלת הזדמנות בגלל העובדה שהמרחק קצר יותר וההפרש מבקש את זה ובפעם הבאה כשתרצה ללכת לשתיים (שהרי יש סיכוי גבוה בגלל שזה 8 הפרש כרגע) זה כבר יהיה ממרחק קצת גדול יותר. לסיכום אני בוחר להישאר עם הנקודה בשני המקרים. האירוע לקוח ממשחק קולג' שהייתי בו Purdue at Michigan בשנת 1999. מישיגן (בהנהגתו של טום בריידי) הובילה 21-6 ואז פרדו (בהנהגתו של דרו בריס) הגיעה למצב האמור. ניחשתם נכון - המאמן של פרדו החליט ללכת כאן לשתי נקודות במקום הבעיטה שנכנסה ו... ...נכשל. (אגב במהלך מסירה). בהמשך מישיגן ניצחה 38-12. לקח נחמד ניתן ללמוד מאיך שנשמע שידור הרדיו של המקרה הזה (אותו שמעתי בהקלטה כשחזרתי לארץ). מיד לאחר הנסיון הכושל לשתי נקודות השדרן נשמע כך: "NEVER" הפסקה קלה "EVER" הפסקה קלה "Take points off the scoreboard" לא בטוח שזה נכון ואופטימלי תמיד. אבל עם אמונות תפלות כאלה אי אפשר להתווכח. מקווה שנהניתם. דילמה נוספת בשבוע הבא.

למעלה