פינת הדילמה - דילמה מספר 4

ofribecker

New member
פינת הדילמה - דילמה מספר 4

קבוצתכם בפיגור 28-27 ברבע הרביעי. בזה הרגע הסתיים מהלך של הקבוצה היריבה שקבע שזה דאון שני ו 5 יארד לעבור, הכדור שלהם על קו אמצע המגרש. לקחתם את פסק הזמן האחרון שלכם ועל השעון יש 1:23 לסיום. (ליריב לא נותרו פסקי זמן). נתונים: ההגנה שלכם ייצרה עד כה פאמבל אחד וסאק אחד בלבד ללא אינטרספשן. ההתקפה ייצרה 3 טצ'דאון במסירות, 280 יארד באוויר ב 21 מ 29 נסיונות. על הקרקע רצתם 96 יארד ב 20 נשיאות כדור כשהארוכה 21 יארד. היריב מסר 242 יארד ב 18 מ 25 עם 2 טצ'דאונס ורץ 136 יארד ושני טצ'דאונס ב 22 נשיאות כשהארוכה ל 36 יארד. מה התדריך שתתנו להגנה שלכם כעת? 1. לעצור את התקפת היריב בכל מחיר ולא לאפשר דאון ראשון 2. אם היריב מייצר דאון ראשון אז לא לעצור את המהלך אלא לתת לו להמשיך לטצ'דאון 3. מיד במהלך הקרוב לאפשר ליריב טצ'דאון בכל מקרה 4. אחר

puppi

New member
המצב לא טוב.

אם היריבה תקבל דאון נוסף - הם ניצחו. אם אני אמנע את זה אני אקבל את הכדור בערך על קו ה-5 אם פחות מחצי דקה לעבור 65-70 יארד - לא טוב. מה שאני אנסה לעשות זה להפתיע עם בליץ של כל האחד עשרה שחקנים במטרה לנסות לגרום לקווטר בק להשמיט את הכדור (או לפחות לסק). כמובן שאם הוא יקלוט את זה - מסירה קלה תביא לטצ' דאון קל (אם הם לא חכמים במיוחד) או לדאון ראשון וסיום המשחק. אם הם יעשו טצ' דאון לפחות יהי לי בערך דקה ורבע להבקיע אחד (פלוס 2 נקודות). מעולם לא ראיתי בליץ טוטלי כזה - ואלמנט ההפתעה יכול אולי להצליח. אם הקווטר בק ישחרר מסירה לא מוצלחת (או יטיח את הכדור בקרקע) אני אחזור להגנה קונבנציאלית לדאון שלישי. כי במקרה הזה - הרווחתי 25 שניות על השעון.

ofribecker

New member
נראה לי שלא קלטת משהו

זה דאון שני ו 5 יארד לעבור מקו מחצית המגרש. לא מקו החמש שלך.

puppi

New member
כן הבנתי.

אבל שני עצירות שלי עדיין יתנו להם בעיטת הרחקה שתביא את הכדור לקו החמש שלי...

royfr

New member
אני חושב שאתה אבוד כאן בכל מקרה

1. לנסות לעצור - אני לא בטוח שישאר לך זמן לקבל את הכדור במצב כזה, כי גם אם תגיע לפאנט - הפאנטר יתן 5 יארד על delay of game, אבל יבזבז זמן. 2. זה שאתה לחוץ בזמן, גם היריב יודע, ולכן אם "תפתח רגליים" הוא ברגע שיעבור את קו ה-45 יארד שלך (קו הדאון הראשון, לפי המצב), הוא יזגזג בתוך המגרש, כך שגם אופציה 3 נופלת. אסור לך לבצע עבירה מכוונת במטרה לעצור את השעון, כי אחד העונשים הוא הרצת השעון (נדמה לי שלאפס). הצ'אנס היחיד שלך, ופה אני קצת סותר את עצמי, חייב להודות, הוא שאתה חייב ל"הכנס" בידיים של מי שמחזיק בכדור, ולנסות פאמבל - אחרת זה גמור.

roniway1

New member
הפיתרון שלי:

אני בשום מקרה לא מאפשר לקבוצה היריבה להגיע לדאון ראשון! אם יש לה דאון ראשון - היא למעשה ניצחה את המשחק.

LuCkY SoB

New member
איזה מצב קקה../images/Emo93.gif

זאת לדעתי הדילמה הכי קשה שהייתה פה עד עכשיו. מחמאות לעופרי בקר. נראה לי פה שהייתי נותן ליריב לעשות TD כי ככה יירד הכי פחות זמן מהשעון. היה משחק מסירה טוב לכן יש סיכוי שנצליח לעשות TD ואולי 2 נק' אחרי זה. יכול להיות שאני טועה פה בגדול, אבל שברתי את הראש וזה הפתרון הכי טוב שמצאתי.

puppi

New member
אבל אם היריב חכם

ולא ירצה לעשות טצ' דאון אלא רק דאון ראשן, שלמעשה, בלי פסקי זמן, יאפשר לו לכרוע ברך ולנצח את המשחק.

Yo-man

New member
Me, me, me

I can only count on my defence. The offence has nothing to do with the rest of the game (unlike all the other answers so far). It is certain that they'll rey and run the football since they have a strong running game, I have no timeouts, and the clock is that low... what I do is a corner blitz from both sides. The safteys can cover the corneres, and maybe even get the interseption. If the run is not through the middle or that they want to try and pass the ball - I got them. If they run through the middle - I have mi line and LB's... this should bring a 3 down and 40 seconds are left. If they keep the ball - there's nothing I can do on 3rd and whatever. Game over. Shake hands and go to the locker rooms.​

ofribecker

New member
טוב אז אני אגיד מה שאני חושב...

התשובה שלי (ושוב - לא פתרון בי"ס) היא לומר להגנה לאפשר טצ'דאון מיד במהלך הקרוב. אם ננסה להתעקש לעצור, יעבור זמן והסיכוי לעצירה גם לא כלכך גדול. טצ'דאון ליריב יעלה אותו ככל הנראה ל 35-27 (אלא אם ישתגע וילך לשתי נקודות מה שמאוד לא צפוי ואף טיפשי כאן) ובאופן אירוני ייתן לנו פתאום צ'אנס להשוות. צודק רועי פרידמן שיריב מאוד חכם לא ירצה לרוץ עד הטצ'דאון ויכול "לזגזג" עד סוף הזמן אך ההרגשה היא שזה לא טבעי ויש סיכוי שהקבוצה היריבה לא תחשוב על כך, למרות זאת, גם אם היריב ייפול בכוונה אחרי שעשה דאון ראשון הוא ינצח את המשחק. אכן - התחושה היא שזה אבוד אך הייתי לוקח את ההימור שהיריב לא יעמוד בפיתוי ויילך עד הטצ'דאון (הגואל למחצה...). לאחר שרובכם תענו, אספר לכם מקרה אמיתי דומה למצב שתיארתי.

royfr

New member
זה מזכייר לי שמוץ'

נתן פעם TD - נגד ניו אורלינס, ובקרו אותו חזק על המעשה.

Blood

New member
זה נראה די אבוד,לא?

קשה לי לחשוב על פיתרון הולם.. אולי לנסות בליץ אחרי בליץ - זה נראה לי הפיתרון ההגיוני היחיד.. בכל מקרה, אם אני מאמן את קבוצה היריבה, אני נותן הוראה לרץ האחורי לא לרוץ לטאצ'דאון אלא רק לדאון ראשון, וככה גומר את המשחק..

gadotmi

New member
לא ברור לי מה זה "לתת TD"

הרי ברור שהקבוצה היריבה תעדיף לנקוט בטקטיקה של בזבוז זמן (ריצה קצרה רק כדי להשיג first down וליפול אחרי 6 יארד על המשטח בתוך גבולות המגרש (בשביל לא לעצור את השעון, כמובן). אין סיכוי שהם בכלל ירוצו ל end Zone, כי המשמעות של זה הוא לתת לנו את הכדור בחזרה... אם הם יעשו את ה הם מטומטמים ומתאבדים. לכן, הדבר הכי הגיוני לעשות (גם אם הסיכוי נמוך) זה ללחוץ על ה QB. אם נשיג sack, אז יופי. יהיה מצויין אם ה QB ינסה להפטר מהכדור ע"י זריקה החוצה ללא מטרה, זה לטובתנו כי השעון נעצר (המטרה היא שהם לא יקבלו first down נוסף). מכיוון שדי ברור שהקבוצה השניה תלך לריצה, אני מהמר שהלחץ על ה QB כנראה תמצא שחקן בלי כדור, כי הגיוני שהמאמן שלהם הם יעמיד את ה QB בעמדת shot gun ולידו ה RB שיקבל את הכדור מייד לאחר ה SNAP כדי שלא יווצר מצב שה-QB חשוף להגנה שלנו עם הכדור ביד. אולי זה נראה קצת יומרני וללא תכנון יותר מדי, אבל נראה לי שהאפשרויות האחרות שאתה מעלה אינן רלוונטיות בכלל.... הרי אין סיכוי שהיריב ישחק עליהם !! בקיצור : ללחוץ כדי לא לתת להם first down.

puppi

New member
דווקא יש סיכוי שהם ילכו לטצ' דאון

שחקנים בהתלהבות של המשחק לא חושבים. והדוגמא הכי טובה היא במשחק של הפורטי ניינרס שנה שעברה נגד סיאטל (ויכול להיות שאני טועה) כמה שניות לסיום סיאטל מובילים בנקודה (20-19) מסירה של גרסיה לאחד הרסיברים (לא זוכר מי) והוא במקום לעצור את המהלך (הוא היה בטווח בעיטה) ולבקש פסק זמן - ניסה להבקיע טצ' דאון לבד - שרף את שארית השעון ונעצר על קו ה20 יארד.

ranatz

New member
למה אתה זורה לי מלח על הפצעים?

ומזכיר לי את המהלך המטומטם ההוא? רציתי לחנוק את הרסיבר הזה באותו רגע. איזה אידיוט!אני כבר לא זוכר מי זה היה כי מחקתי אותו מהזיכרון.

Reshefgarcia

New member
זה היה...

לפני שנתיים,ולמרות שאני לא זוכר מול מי... אני זוכר את האידיוט... ג'יי ג'יי סטוקס...

ofribecker

New member
מקרה שהיה

הדילמה הזו באה לי בהשראה ממשחק אמיתי. כידוע לכם אני אוהד מושבע של מישיגן וולברינס. במהלך עונת הפוטבול כל שבת אני מאזין לשידורי הרדיו של משחקיה של מישיגן דרך האינטרנט. בעונה הקודמת במשחק מול אילינוי במישיגן, מישיגן הובילה 27-7 אבל אילינוי חזרה ל 28-27 ונוצר מצב דומה מאוד למה שתיארתי, ייתכן שיש כמה הבדלים במספרים, אבל התוצאה, הזמן והמצב מאוד דומים. מיותר לומר שכבר הייתי מיואש ועמדתי לסגור את המחשב כשהיה דאון שני מאמצע המגרש לטובת אילינוי עם בערך דקה וקצת על השעון. במהלך הבא אילינוי רצו כל הדרך לטצ'דאון ובכלל - התיאשתי לחלוטין. אך אז פתאום הבנתי שאולי בעצם ניצלנו, ועלו במוחי התהיות האם לויד קאר, המאמן של מישיגן, בעצם נתן כאן הוראה "לפתוח רגליים". עד היום אין לי תשובה לכך. מה שקרה בהמשך היה גם מדהים. מישיגן הגיעה לדאון רביעי בערך ממחצית המגרש, מסרה את הכדור לאינטרספשן באנדזון, התופס יצא מהאנדזון והשמיט את הכדור שחזר לאנדזון ויצר סייפטי. 35-29 וכדור נוסף לוולברינס, אבל הם לא הצליחו לעשות כלום ו... הפסדנו.

ofribecker

New member
תיקון קל - זה היה בעונת 1999

קישור לסיפור המשחק: http://www.mgoblue.com/document_display.cfm?document_id=8677 תבלו.

למעלה