פינת הדילמה - דילמה מספר 5

ofribecker

New member
פינת הדילמה - דילמה מספר 5

קבוצתכם מובילה 30-27 ונותרו 30 שניות על השעון ברבע הרביעי. הכדור בידי היריב ובמהלך האחרון הוא הגיע לדאון רביעי ושלושה יארד לעבור מקו ה 23 שלכם. תוך כדי המהלך (שהיה מסירה בלתי מושלמת), היריב ביצע עבירת Holding המאפשרת לכם להרחיקו אל קו ה 33, אבל, אז יהיה זה דאון שלישי. נתוני בועט הפילדגול של היריב: העונה ובסה"כ: 20 - 35 יארד: 12 מ 13 ו 75 מ 81 36 - 45 יארד: 7 מ 10 ו 49 מ 74 46 - 50 יארד: 2 מ 5 ו 11 מ 29 51 יארד ומעלה: 1 מ 4 ו 5 מ 21 שיא העונה שלו הוא 53 יארד שיא הקריירה שלו הוא 55 יארד במשחק זה הוא הכניס 2 מ 3 (41 ו 37 יארד והחטיא מ 44 יארד) נתוני המשחק עד כה: התקפת היריב רצה ל 103 יארד וטצ'דאון ב 18 נשיאות כדור (הארוכה 26 יארד) מסרה 23 מ 32 ל 232 יארד (הארוכה 39 יארד לטצ'דאון) ושני טצ'דאון ולא איבדה אף כדור עד כה. התקפת היריב השלימה 6 מ 10 פעמים בדאון שלישי או רביעי, רוב הפעמים שהצליחה זה היה למרחקים קצרים (2-5 יארד). ארבעת המקרים בהם לא הצליחה להשלים לדאון ראשון היו ל 4, 8, 10 ו 11 יארד, כולם במסירות. ליריב נשאר פסק זמן אחד ולכם לא. ואחרי כל האינפורמציה הזאת (אם אתם בכלל זקוקים לה...) - השאלה המתבקשת: האם: 1. תקחו את העבירה - דאון שלישי ו 13 מקו ה 33 שלכם 2. תבטלו את העבירה - דאון רביעי ו 3 מקו ה 23 שלכם 3. אחר

Yo-man

New member
לוקח את העבירה

זה מוציא את היריב מטווח שער שדה סביר (50 יארד זה אפשרי, אבל עדיף). התקפת היריב לא תסתכן בנסיון ל-TD, כיאז זה משאיר להם רק בעיטה ל-50 יארד. לכן רוב הסיכויים שבמהלך שאחרי היריב יזרוק את הכדור ולא ירוץ. זאת גם כדי לא לבזבז את פסק הזמן על עצירת השעון. לכן אפשר להסתכן בכיסוי טוב יותר של מסירה. המשחק מאוזן מבחינת נתוני הסטטיסטיקה, ואין בו שום נתון בולט. המשחק שקול, וזה שלא חטפתי אף כדור לא אמור להשפיע על ההחלטה. במשחק כזה 10 יארד אחורה מגדילים את סיכויי הנצחון יותר מאשר מגדילים את הסיכוי ל-TD של היריב. המקרה הגרוע ביותר הם יכולים להגיע ל-TD ולנצח, אבל זה בסבירות נמוכה. הרבה יותר סביר שההגנה תצליח לעצור אותם או שיהיה שוויון. שווה לי לנסות.

roniway1

New member
מצטרף לדעתו של יורם

הבחירה שלי היא בהחלט לקחת את העבירה ולהרחיק עוד יותר את היריב. דאון רביעי מ -23 יארד יכול להיות מסוכן לדעתי - ויגביר את סיכויי היריב לנצח.

JakeTheSnake16

New member
גם אני מצטרף

אני לוקח את העברה ומגן נגד מסירות לטווח קצר (לא דווקא לשוליים כי ליריב יש פסק זמן) אני לא חושב שבדאון שלישי היריב יקח סיכון של מסירה לטאצ'דאון, כדי להימנע מאיבוד הכדור, אלא ילך על מהלך יותר שמרני לצמצם את הטווח של הפילד גול, אפילו ריצה אולי (ואז אם יש לי מזל כמו שהיה לג'קס נגדנו לפני שבועיים, אולי הוא גם יאבד את הכדור :/ )

royfr

New member
זה לא כ"כ אוטומטי

קודם כל, במצב אחר (מבחינת זמן ותוצאה) הבחירה האוטומטית היתה לא לקחת עבירה. במצב כזה, FG מ-40 יארד, וכן אם המהלך הסתיים במצב שבסיומו השעון אמור להמשיך לרוץ, ההתקפה תחכה (כמה שאפשר) ותוריד את השעון למינימום לפני בצוע הבעיטה. אם אני לוקח את העבירה - אני צריך להערך גם למשחק ריצה, כי הקבוצה התוקפת תחשוב יותר FG Range, ופחות על הליכה ל"אנד זון", לכן הם יכולים לנסות ריצה (מאחר ונשאר להם פסק זמן). אם אני לא לוקח את העבירה, וההתקפה תנסה בכל זאת ללכת על דאון רביעי - הם עדיין יחשבו FG, והם יגיעו רק יותר קרוב, אבל לפי הנתונים, הבועט שלהם הוא בועט של מעל 85 אחוז כללי, ובאזור ה-80-85 אחוז בטווחים הבינוניים. מסקנה: לוקח את העבירה.

JakeTheSnake16

New member
כשאני חושב על זה

אחרי שאני לוקח את העבירה זה די בטוח שהם ילכו על מהלך ריצה בשביל להתקרב לטווח של פילד גול. מעט קבוצות יסכנו איבוד כדור במסירה. להתקפה אין מספיק זמן בשביל ללכת על יותר ממהלך אחד לאנדזון ומסירת התאבדות במצב כזה תהיה ממש מטומטמת. צריך לצאת מנק' הנחה שההתקפה תלך על פילד גול לשיוויון בכל אופן, ולכן להרחיק אותם כמה שיותר.

ofribecker

New member
התשובה שלי

וכמו תמיד - אחזור ואומר שעצם העובדה שאני מחבר את הדילמה איננה אומרת שהפתרון שלי הוא איזשהו פתרון בי"ס. זו דעתי ודעתי בלבד. השיקולים העיקריים הם אלה: בעד לקחת את העבירה: 1) מרחק גדול יותר (באופן משמעותי לפי נתוני הבועט) לפילדגול. 2) מהלך הגנה טוב שלי יכול אולי אפילו להוציא אותם לחלוטין מטווח פילדגול. 3) אם אני היריב אז יותר טוב לי דאון רביעי מה 23 מאשר דאון שלישי מה 33 בעד לבטל את העבירה: 1) משאיר לקבוצה השניה רק את אופציית הפילדגול כי הסיכון ב"ללכת על זה" בדאון רביעי ושלושה יארד כשבעצם מה שצריכים זה פילדגול - הוא גדול מדי. בכך למעשה אני מונע אפשרות לדאון ראשון נוסף ליריב שממנו אני הכי חושש כשיש עוד כ 20-25 שניות על השעון עם פסק זמן אחד - כי זה עוד יכול גם להיגמר בטצ'דאון לאחר עוד 2-3 מהלכים. (מהלך ממוצע עם עצירת שעון אחריו מוריד כ 6-7 שניות.) 2) במצב הזה יש לי תיקו ומעלה בסיום הזמן החוקי (ומעלה - כי אחרי בעיטת הפילדגול יישארו לי כ 25 שניות לעשות עוד משהו). ההחלטה קשה אין ספק נראה לי שהייתי מבטל את העבירה כשמה שמכריע את הכף הוא שלילת הסיכוי לסיים את 60 הדקות בהפסד. שמרני משהו, אבל לא הייתי סולח לעצמי אם ב"חזירות" הייתי לוקח את העבירה והיריב היה מגיע לדאון ראשון חדש ובעוד שני מהלכים קצרים לטצ'דאון. מבטל את העבירה.

Reshefgarcia

New member
אני...

מבטל את העבירה... דבר שמשאיר את היריבה שלי עם פחות אופציות לדדתי.. ואני תמיד בעד להשאיר פחות אופציות....כמה שפחות אופציות,נותן לך יותר סיכוי לדעת מה היריב יעשה...

למעלה