פינת הדילמה - דילמה מספר 7

ofribecker

New member
פינת הדילמה - דילמה מספר 7

הפעם מוקדם מהרגיל בשל יציאתו של מחבר הפינה לארה"ב (בין השאר לצפיה במשחק קולג'). הדילמה להפעם: אתם בהארכה (במשחק NFL) במצב של 31-31 ונותרו 10 דקות לסיום ההארכה. כדור שלכם מקו ה 40 של היריב, דאון רביעי ו 5 יארד לעבור. אין רוח. תזכורת - הארכה משוחקת בשיטת Sudden death שזה אומר שאם עשית נקודות ניצחת בו במקום. ללא נתונים נוספים - מה העדפתכם הכללית: 1) פאנט 2) פילדגול 3) ללכת על זה במסירה 4) ללכת על זה בריצה 5) אחר

Reshefgarcia

New member
המממ....

בלי נתונים מוקדמים,אני הייתי הולך על פאנט... שער שדה מ 57 יארד בלי רוח זה התאבדות. ואיבוד כדור בניסיון ללכת על זה אומר שהיריב שלי צריך 30 יארד ופחות בשביל להגיע למצב הבקעה... אני הייתי מנסה לקבור אותו בתוך קו ה 20 שלו ולקוות שההגנה שלי תבצע את שלה

puppi

New member
אני גם אלך על הרחקה

ניראה לי מסוכן מיגי לנסות לעבור 5 יארד בדאון רביעי. פילד גול - אם אין לי בועט סופר מוכשר - זה מסוכן. אני אנסה להרחיק ולסמוך על ההגנה שלי (שלפי התוצאה לא הצטייינה)

ofribecker

New member
התשובה שלי (לא פתרון בי"ס)

יש כאן התלבטות די קשה. מהלך מושלם אחד (ריצה או מסירה) והנצחון כמעט בכיס כי זה כבר מכניס אותנו לטווח פילדגול הרבה יותר טוב. לעומת זאת אי-הצלחה במהלך כזה (שהיא די סבירה) משאירה מגרש קצר מאוד ליריב לנצח אותנו. כנ"ל פילדגול שלטעמי יש לו סיכוי אפילו קטן יותר. פאנט יכול בקלות להסתיים פה גם בטאצ'בק ואז לא השגנו ממנו את כל מה שרצינו. אם חייבים להחליט עכשיו - אז אני הולך למהלך מסירה, כנראה screen pass כדי לנסות להביא יארדים יחסית בטוחים ומה שייצא ייצא. ללכת על זה במסירה.

Yo-man

New member
אני מתחיל לשים לב למגמה אצלך

זה מצחיק, אבל זו לא הפעם הראשונה שאתה בוחר באחת הדילמות שלך את האופציה של ללכת על נסיון רביעי במסירה. אני אזכור את זה לפעם הבאה שנשחק יחד
אני דוקא הייתי הולך על שער שדה. אני יודע שזה מסוכן, אבל אם יש לי בועט סביר (שהוא לא ואן דר ג'ט
) אני מניח עליו את כל המשקל. יש עוד הרבה זמן, כך שלשעון אין משמעות. ללכת על נסיון רביעי ולהיכשל מוציא את האויר להתקפה ולהגנה (ומשאיר את ה-special team עם תחושה של - אנחנו היינו יכולים לעשות את זה) והרחקה זה נכון אבל לא הטעם שלי.

dbroncos

New member
שער שדה מפוספס זה עוד 8 יארד

אם אתה מפספס שער שדה, הכדור יעבור אל היריב לא מקו ה 40 חארד, אלא מה- 48, כלומר ממש מאצע המגרש. אין פה נתונים חשובים לגבי היכולות של הבועט שלך, וההגנה וההתקפה שלך מול אלו של היריב, אבל הנה הפרון שלי : בכל מקרה, גם אם מדובר בבועט הכי טוב, לא הייתי הולך על שער שדה. גם אם יש לו התקפה גרועה והוא לא יתקדם בכלל, הוא יכול לקבור אותי עמוק עמוק בשטח שלי. כרגע אני על קו ה- 40 יארד שלו. רוב הסיכויים שהרחקה תתקע אותו על קו ה 20 יארד שלו (הסיכוי לתקוע אותו יותר עמוק הוא קלוש ביותר ממרחק כזה). אז הרווחתי 20 יארד. אז אם אני סומך על ההגנה שלי מול ההתקפה שלו, זה מה שאני עושה. אבל אם מולי עומד קולפפר, אני אלך על זה. דודי HWGBHWG

roniway1

New member
ההחלטה שלי :

אפשרות לפילד גול בהחלט לא באה בחשבון , גם ללא רוח ומ -57 יארד - זה הימור מסוכן מאוד. לי נראה שהפיתרון הטוב ביותר הוא הרחקה. אפשרויות 3+4 גם יכולות להיות מהלך מסוכן.

royfr

New member
פאנט

תקע אותו בתוך ה-20 שלו, ונראה מה הוא יכול להביא.

למעלה