פינת הדילמה - דילמה מספר 8

ofribecker

New member
פינת הדילמה - דילמה מספר 8

איך לא - מהמשחק הענק מישיגן - מישיגן סטייט. קבוצתכם בפיגור 27-10 עם 6:30 על השעון ברבע ברביעי. המצב הוא דאון רביעי ושני יארד לעבור מקו ה 7 של היריב. נתונים: רוח דרומית (באה מדרום) חזקה (אתם תוקפים כרגע מדרום לצפון - עם הרוח). עד כה מסרתם 60 יארד באחוזים נמוכים (כ 35) ורצתם ל 150 יארד ב 25 נסיונות. הפילדגול שהכנסתם היה מ 34 יארד עם הרוח בתום המחצית הראשונה. היריב רץ ל 280 יארד (הארוכה 72 יארד לטצ'דאון) ומסר עוד 160. כל פסקי הזמן לרשותכם. להזכירכם מדובר במשחק קולג' ולכן אין אזהרת שתי דקות, אך לאחר כל דאון ראשון השעון נעצר עד שגומרים להזיז את השרשראות. האם: 1) תבעטו פילדגול 2) תלכו על זה בריצה 3) תלכו על זה במסירה 4) אחר ועכשיו נניח שהלכתם לפילדגול והוא נכנס 27-13 עדיין בפיגור עם 6:27 על השעון. האם תבעטו און-סייד? נסו לפרט כמה שיותר ונסו גם להתעלם ממה שקרה בפועל במשחק.

roniway1

New member
להלן תשובתי:

אני הולך על פילד גול , וכמובן שלאחר מכן אני בועט און-סייד קיק ,אין לי למעשה ברירה - אני חייב להעביר כמה שיותר מהר את הכדור אליי.

royfr

New member
קודם כל ברוך השב

ועכשיו 17 הפרש, ו-FG מטווח אוטומטי (כמעט, בכל זאת קולג') - כלומר אם אני הולך על זה ומגיע בסוף לאנד זון, אני עדיין אצטרך שני סקורים, לכן FG. 6 ורבע דקות עם 14 הפרש בפגור - זה הזמן לאון סייד.

dbroncos

New member
התשובה שלי

קודם כל, אני הולך על זה. יש לי 6 וחצי דקות, ואני צריך 3 התקפות מוצלחות, מהן 2 של TD. אחרי שבאוויר לא עשיתי כלום כל המשחק, הסכוי שלי להגיע כ"כ קרוב שוב הוא לא גבוה, אז אני חייב לנסות לנצל את ההזדמנות שלי להשיג כאן נקודות. ואם כבר - אז בריצה. לרוץ אני מצליח, למסור - בכלל לא. להמר על זה בנסיון רביעי זה יותר מדי מסוכן. לגבי ה Onside kick, לא הייתי הולך על זה. אמנם עד עכשיו לא הצלחתי לעצור אותו על הקרקע, והוא יוכל לטחון את הזמן. אבל כיוון שאני אצטרך את הכדור ב- 3 התקפות,והסבירות של ההצלחה בבעיטה כזאת הוא לא גבוה מלכתחילה, אני אנסה להיערך כאילו לבעיטה חלשה, ובעצם לבעוט חזק, לנצל את הרוח, ולתקוע אותו עמוק בחלק שלו. ואז, לנצל את פסקי הזמן שלי כדי לא לבזבז יותר מדי זמן.

ofribecker

New member
יש כאן עוד כמה שהייתי מעוניין לשמוע

מה דעתכם? גדי, רשף, יורם וגם כל שאר הגולשים...

LuCkY SoB

New member
אז ככה

דאון רביעי ו-2 מקו ה-7 של היריב - המצב הזה זועק למהלך ריצה, בטח כשיש לי משחק ריצה טוב עם 150 ב-25. גם אם לא נצליח להגיע לדאון ראשון, היריבה תתחיל את ההתקפה שלה עומק בתוך השטח שלה, וההגנה שלי יכולה לעשות משהו עם זה. אם נצליח להגיע לTD, אני הולך על אונסייד כי אין הרבה זמן על השעון ואנחנו לפחות עוד שתי סקורים.

Yo-man

New member
אני דוקא הולך על ריצה ולא גול

משחק הריצה שלי דופק כמו שעון ולזרוק אני לא מסוגל. הבעיטה כמעט בטוחה, אבל דוקא נסיון רביעי בריצה, שיוריד את ההפרש ל-10 נקודות, יתן לקבוצה מסר חזק של "אני סומך עליכם", ולפי הסטטיסטיקה זה נראה אפשרי לגמרי. במידה ומהלך כזה מצליח, יותר קל לראות באופק TD ושער שדה, משני TD's.

ofribecker

New member
יורם, מה לגבי האונסייד

במידה ונתון שהכנסת פילדגול, הולך לאון סייד או לא?

ofribecker

New member
התשובה שלי (לא פתרון בי"ס)

כשקרה המצב המדובר תוך כדי המשחק, ראיתי שיש כאן יופי של דילמה. אני הייתי מאוד בכיוון של הליכה על הדאון הרביעי במהלך ריצה, בפרט כשהסטטיסטיקה היא כמו שהיא ועוד יותר בפרט לאחר שראיתי במו עיני את המשחק המדהים של הראנינג בק הצעיר (פרש-מן) של מישיגן בשם מייקל הארט, שבדיעבד היה זה משחקו השלישי ברציפות עם למעלה ממאתיים (200) יארד בריצה (!!!), לא פלא, אחרי שרואים אותו סוחב פעם אחר פעם שניים-שלושה מגינים על הגב לאורך 10 יארד ויותר... והוא בסך הכל 5 פוט ו 9 אינץ' (מטר שבעים ושש). משחק המסירות עד כה היה כלכך גרוע שלא העליתי על הדעת ללכת כאן על מסירה. פילדגול נראה היה לי תבוסתני למדי כי אם אנחנו כלכך קרובים לאנדזון צריך לנסות טצ'דאון כי לא בטוח כמה הזדמנויות כאלה עוד יהיו. לאחר הפילדגול במצב של 27-13 עם 6:27 על השעון הייתי הולך על האון-סייד קיק כי אין ישועה אחרת לטעמי. אם סטייט מקבלים כאן את הכדור הם יכולים (והם הוכיחו זאת לאורך כל המשחק עד כה) להצליח להשיג כמה דאונים ראשונים ולהרוג כמעט את כל השעון. מי שעדיין לא יודע מה קרה בפועל ובהמשך, אז אספר זאת לאחר שכל מי שרצה לענות יספיק לעשות זאת.

ofribecker

New member
מה שקרה במגרש

מישיגן החליטה כאן ללכת לפילדגול, שאכן היה מוצלח, 27-13. מיד עם חידוש המשחק בעטה מישיגן און-סייד קיק, הכדור פגע בשחקן של מישיגן סטייט ונפל לדשא ומיד כוסה ע"י שחקן מישיגן. עוד מהלך מוצלח. 6:27 לסיום 27-13 כדור של מישיגן, ובתוך שני מהלכים נוספים עוד טצ'דאון (מסירה ל37 יארד) וזה כבר 27-20. כאן (עם 6:12 לסיום) כבר בעטה מישיגן קיק אוף רגיל ארוך, עצרה את סטייט אחרי עוד 5-6 מהלכים, קבלה את הכדור ויצאה לעוד התקפה שסופה טצ'דאון, 27-27. מישהו מרגיש יחד איתי את האקסטאזה? בהארכה השלישית מישיגן ניצחה 45-37. אין ספק שההחלטה ללכת לאון-סייד, בזמן שנלקחה, יש לה חלק רב בקאם-בק המדהים הזה, שהיה אגב הקאם-בק הגדול ביותר של מישיגן במישיגן סטיידיום אי-פעם והמשחק הארוך ביותר (4 שעות ו 40 דקות) ששוחק אי-פעם במישיגן סטיידיום.

למעלה