פינת הדילמה - דילמה מספר 9

ofribecker

New member
פינת הדילמה - דילמה מספר 9

הפעם - דילמה שונה במקצת מהרגיל. אתם מובילים 26-23 כשנותרו 1:20 לסיום הרבע הרביעי. הכדור בידי היריב בדאון שלישי עם 10 יארד לעבור מקו ה 25 שלכם. נתונים עד כה: היריב הכניס שלושה (מארבעה) פילדגול מטווחים 39, 44 ו 36 יארד והחטיא מ 49 יארד. כל בעיטות הפילדגול שלו היו עם הרוח (חלשה), בדיוק כפי שהוא תוקף כרגע. הבועט היריב עשה העונה פילדגולס כדלקמן: 20-30 יארד: 12 מ 13 31-40 יארד: 11 מ 17 41-45 יארד: 4 מ 8 46-50 יארד: 1 מ 7 מעל 50 יארד: 0 מ 4 שיא הקריירה שלו - 48 יארד לפני שנתיים. היריב מסר 21 מ 31 ל 236 יארד (הארוכה - 41 יארד) ושני טצ'דאון ללא אינטרספשן. היריב רץ 24 נסיונות ל 118 יארד (הארוכה 21 יארד) ושני פאמבל שהפכו לאיבודי כדור. הקבוצה שלכם רצה היטב ל 195 יארד ב 27 נסיונות (הארוכה - 56 יארד) ושלושה טצ'דאון, מסרתם 20 מ 35 ל 187 יארד ואינטרספשן אחד. הכנסתם פילדגול אחד מ 30 יארד. ההגנה שלכם צברה 5 סאק, סייפטי אחד וששה טאקל להפסדי יארדים. ועכשיו לדילמה: אתם כעת בפסק זמן - מה סדר העדיפויות שתכתיבו להגנה שלכם מבחינת הקצאת המשאבים? דרגו לפי סדר העדיפות מהראשון לאחרון את האספקטים הבאים: * סאק (לחץ על הקווטרבק \ בליץ) * שמירה אישית ואף כפולה על הרסיברים * שמירה אזורית באנדזון * שמירה אזורית בקו הדאון הראשון (15 היארד שלכם) * הגנה מפני הריצה (כולל כיסוי כפול לגרימת פאמבל) * אחר

Yo-man

New member
יש לי: אני מהמר על מסירה

ההנחיות לקבוצה הן לשמור נגד המסירה, ואם לדרג לפי מה שאתה הצעת אז: 1. שמירה איזורית בקו הראשון 2. שמירה כפולה על הרסיברים 3. הגנה מפני ריצה 4. End Zone 5. סאק נכון שיש ליריב שלי ממוצע של 5 יארד לריצה, ונכון שעוד 5 יארד כאלה יכניסו אותו לטווח שער שדה הרבה יותר סביר (סטטיסטית), אבל עדין נראה לי שקבוצה שיש לה מעל 60% השלמה, וממוצע של יותרמ-20 יארד להשלמה במשחק ינסו ללכת על מסירה בנסיון ה-3 ולנצח, ולא להתאמץ רק כדי להשוות. לכן הבחירה שלי היא קודם כל למנוע את המסירה, אח"כ את הריצה ורק כאופציה רביעית לרדוף אחרי המוסר. אני גם לא יודע מה הנתונים לגבי ה-QB, אבל אם הוא QB נייד, בנסיון לרדוף אחריו יתכן שההגנה תשאיר חור שדרכו יוכל ה-QB להרוויח כמה יארדים טובים ואולי אף 1st down.

ofribecker

New member
תוספת קטנטנה למי שצריך

אם לא אמרתי קודם, אז לשתי הקבוצות נשארו כל פסקי הזמן.

H20Knick

New member
מסכים, אך משנה קצת... ../images/Emo62.gif

1. שמירה אזורית בקו הדאון הראשון (15 היארד שלכם) 2. שמירה אישית ואף כפולה על הרסיברים 3. שמירה אזורית באנדזון 4. סאק (לחץ על הקווטרבק \ בליץ) 5. הגנה מפני הריצה (כולל כיסוי כפול לגרימת פאמבל) נראה לי שהם ילכו על הניצחון פה (במשחק, לא המהלך) אז ראשית אני שומר על ה1ST DOWN MARKER. למה שמתי את ההגנה מפני הריצה אחרון? - כי לפי דעתי אם הם רצים הם יצליחו אולי 5 יארד, ובמקום לבעות מקו ה-25 בעיתה של 39 יארד הוא יצתרך רק 34 יארד, שעם הרוח הקלילה לא עושה הבדל עצום. לכן גם שמתי את הבליץ רביעי, שעוזר נגד הריצה וגם גורם לQB להוציא את הכדור מהר.

ofribecker

New member
התשובה שלי (לא פתרון בי"ס)

המצב שנוצר גורם לכך שלקבוצה היריבה כנראה כדאי יותר ללכת כאן על מסירה בתקווה להשיג דאון ראשון ובמקרה והמסירה לא תושלם, זה עדיין מאפשר פילדגול מטווח די סביר (42 יארד). זה מביא אותי לשים את המשאבים כנגד הריצה בעדיפות אחרונה. סאק, אם יצליח מרחיק את היריב כמה יארדים, ולפי הסטטיסטיקה כמעט מוציא אותו מטווח הפילדגול (שימו לב לטווחים המירביים של הבועט שלהם). מצד שני, השקעת משאבים ביצירת סאק (ע"י בליץ מרובה משתתפים) מסוכנת כי היא עלולה לחשוף את ה Secondary למסירות Wide open. הגנה באזור הדאון הראשון עושה הרבה שכל וגם שמירה כפולה על חלק מהרסיברים. הגנה באנדזון הגיונית, אך לא בעדיפות ראשונה כי מסירה ארוכה מסוכנת עבור היריב (אינטרספשן וכדומה). כל זה מביא אותי לסדר העדיפויות הבא: 1. שמירה אישית וכפולה על הרסיברים 2. שמירה אזורית בקו הדאון הראשון 3. סאק 4. שמירה אזורית באנדזון 5. הגנה מפני הריצה

dbroncos

New member
התשובה שלי

קודם כל, כיף לשחק הגנה, רעיון נחמד הבאת פה. העדיפות שלי היא מאד פשוטה. blitz של קורנר וליינבקר. הסיבה היא מאד פשוטה. עד עכשיו השגתי 5 סאק ועוד סייפטי, ומתוך 24 נסיונות ריצה 6 פעמים עצרתי אותו לאיבוד כדור. זה אומר שב"קרב השוחות" אני מנצח בגדול. אז אם אני מוסיף לקו ההגנה שלי שגם ככה היום יותר טוב עוד 2 שחקנים בבליץ, הסכוי שאני אגיע אליו הוא מאד גבוה. לעומת זאת, גם באוויר הוא משלים את רוב המסירות, וגם על הקרקע, כשאני לא תופס אותו בקו הראשון, הוא משיג יארדים - והרבה. אז אני רוצה למנוע ממנו לבצע את המהלך שלו, לא לנסות להגן ולפי הסטטיסטיקה להיכשל. הקבוצה היריבה לא יכולה להרשות לעצמה להסתפק בשער שדה (מהלך קצר, אני עוצר את השעון בטיים אאוט ובעיטה) כי זה ישאיר יותר מדקה ועוד טיים אאוט אחד לפחות לי - תלוי מי לקח את הטיים אאוט הנוכחי, שזה הרבה זמן. אז אני הייתי הולך על כדור לאנדזון בתור אופציה ראשונה, ומסירה לדאון ראשון אחר-כך. לכן, האופציה שלי בתור הגנה היא : 1. לחץ על הקווטרבק 2. שמירה אישית על הרסיברים 3. שמירה איזורית בקו הדאון הראשון 4. הגנה מפני ריצה 5. שמירה אזורית באנדזון

למעלה