פינת הדמויות 1- מוריס כהן

YossihNew

Well-known member
אנחנו בפינה ראשונה של פינת הדמויות!

פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירג דמויות שונות של אותו מתאבק.

בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר.

אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.

מכיוון ששיר קפצה ראשונה, החלטתי לתת לה את הכבוד ולבחור בשחקן האהוב עליה ביותר כמועמד ראשון.

1700916402846.png

כמה מפתיע, שיר בחרה ראשון במוריס כהן, סליחה, מוריס |כתר| כהן, שיהיה השחקן שאותו נדרג. ואני מקווה שאצליח לקלוע לטעמה.

(הערה: שכחתי את פולומבו ממשמר הגבול, אבל לא נורא, נראה לי הרשימה מלאה גם ככה. אם הייתי צריך הייתי שם אותו מקום 5-6)​

נערך לאחרונה ב:

YossihNew

Well-known member
1700919562086.png

מקום עשירי: יניב ארזי (זיגי)

יניב הוא האבא של דורי ותמוז ארזי, בעלה של שימרית ארזי. הוא אבא מגונן לילדיו אבל בתכל'ס בסדרה הזאת מוריס לא ממש בא לידי ביטוי והיה הפחות חשוב במשפחה (וזה אומר הרבה כשאתה אבא של דורי!). הוא היה כמו המון הורים בסדרות, לא ממש בלט, לא עניין, ובדרך כלל העלילות שלו היו להגן על הילדים שלו כשתמוז השתגעה והתחרפנה או כשדורי חווה בריונות בגלל הוויטליגו. לא דמות חשובה...​

YossihNew

Well-known member
1700919756849.png

מקום תשיעי: רפאל ארמוזה (מלכת היופי של ירושלים)

רפאל הוא אב המשפחה במשפחת ארמוזה, הבעל של מרקדה ואבא של גבריאל. הוא אב משפחה חזק ועוצמתי, ומנהל ביד רמה את הדליקטס הנפלא של המשפחה. לצערנו, למרות שבספר רפאל הוא דמות מרתקת שמתאהב בנערה כשהוא מגיע ארצה מטולדו, ומתחתן עם מרקדה שלא מרצונו, בסדרה מוריס לא בא לידי ביטוי. הוא מת כבר בפרק הראשון. הדבר היחיד שקורה זה שהתמונה שלו תלויה בדליקטס ומרקדה (שבולטת יותר ממנו ומנהלת את המשפחה באמת) מדברת בדרך כלל איתו. התפקיד של מוריס בסדרה התבטא בעיקר בהתנגדות לרומן של גבריאל ורוחל, והמוות שלו הוא מה שמונע את נישואיהם, אבל בתכל'ס הוא לא דמות מפתח.​

YossihNew

Well-known member
1700919797942.png

מקום שמיני: פליקס בן עטר (גוף שלישי)

פליקס הוא האבא של חן וסבא של אורי. הוא נחשב לאיש קשה במיוחד שכועס על הבחירות של הבת שלו ביחסיה עם הילד שלה, ולפעמים מתעצבן על הגרוש שלה, יניב. מוריס כן מפגין בדמות הזאת משחק נהדר, אבל רוב המטרה שלו כאן היא להיות הרקע להחלטות של הדמות של חן. הוא משני יחסית, למרות שברגעים שהוא כן מופיע הוא מצליח לספק הצצה למערכת היחסים הקשה ביותר שנמצאת במשפחה הזאת, ולשמש כסבא נחמד לנכד שלו. הוא גם משחק יפה את הריחוק מצד אחד ואת הקרבה מצד שני.​

YossihNew

Well-known member
1700919961105.png

מקום שביעי: הרב (זגורי אימפריה)

מה יש למוריס עם רבנים? הוא ואשתו חזרו בתשובה והוא משחק המון דמויות דתיות. למען האמת, יש כאן שני דברים מעניינים: הוא גם רב וגם קשור להילה הרוש. בכל אופן, הדמות הקומית של הרב מצחיקה במיוחד. הוא מנסה לפגוע במשפחת זגורי כשאין להם כשרות, והוא מסתובב תמיד עם חיים אלבז- החוזר בתשובה שמנסה לעזור לו במזימות שלו. דמות מצחיקה, אבל גם כאן- מדובר בעיקר בדמות רקע, כשמשפחת זגורי ואלבז הם האנשים החשובים בסדרה. בכל זאת אחת מהדמויות המצחיקות של מוריס, ולא הפעם האחרונה שהוא ישחק רב.​

YossihNew

Well-known member
1700920038424.png

מקום שישי: גבי פנסו (שנות ה-80 וה-90)

אתם לא מכירים את פנסו מהשוק? כולם מכירים את פנסו מהשוק. הדמות שמוריס שיחק בסיטקום של שלום אסייג היא של פושע חיפאי אכזרי ופירומן, שמאיים בדרך כלל שישרוף את כל האויבים שלו עם הזיפו. היריב הגדול שלו הוא שוקי חלבי, הפושע מטירת הכרמל, ולמרות שהם שותפים, הם גם יודעים לאיים אחד על השני בהוצאת טחול או בשריפה. פנסו אפילו יצא עם בת הדודה של שלום, קלודין (איתה גם יצא בזיגי!) אבל היא סירבה לו בגלל היותו פושע. בסדרת ההמשך גם שמענו על פרח פנסו, הבת של פנסו, לה הוא דואג במיוחד. דמות מצחיקה במיוחד של מוריס, מדורגת קצת נמוך בגלל שמדובר בקומדיה, אבל בסופו של דבר עדיין אחת מהדמויות האהובות והמצחיקות.​

YossihNew

Well-known member
1700920067632.png

מקום חמישי: אליישר ברק (נעלמים)

הנה דמות שליוותה אותנו המון זמן! אליישר היה מפקד המשטרה באשמורת, אולם בעקבות הסחיטה של הרעים שהאשימו אותו ברצח של אוריה בן גד, הוא הפך למזכיר המועצה. אליישר נאלץ לעשות המון דברים למען הרעים בגלל החשש הזה, אולם לבסוף החבורה מנקה אותו מהאשמה. בעונה השלישית אליישר חוזר להיות מפקד המשטרה, ואפילו בעונה הרביעית פגשנו אותו כשהוא עזר לחבורה לטפל בשוטרת המושחתת של תל אביב שהוא די מכיר. אליישר היה המבוגר האחראי באשמורת, דבר שהיה נחוץ במיוחד שם, ועבר תהליך מעניין, ומוריס שיחק אותו בצורה טובה במיוחד.​

YossihNew

Well-known member
1700920106327.png

מקום רביעי: דבש (שוברי גלים)

דבש הוא עוד דמות שליוותה אותנו המון זמן בסדרה... אה... מעניינת במיוחד. הוא היה האבא של הגולשים האבודים, פתח מועדון ללא אישור בחוף נטוש ועזר להם לגלוש. הוא גם היה ממש האבא של ניקו (הנצר) שלה לא הייתה משפחה. בעונה השנייה דבש עצוב מהמסחור שעופרה הביאה לחוף שלו, ולמרות שהוא מנסה למצוא אהבה אצל חושן, זה מסתיים במפח נפש והוא נוסע לגלוש בקוסטה ריקה. למרות זאת, מדובר בדמות אהובה במיוחד של מוריס שגם כאן שיחק הורה, אבל בצורה יותר מעורבת ויותר טובה. אפשר לטעון שהוא היה הנורמלי היחיד בחוף מלא בהמון הזויים.​

YossihNew

Well-known member
1700920201967.png

מקום שלישי: הרב יצחק רבינוביץ' (בת השוטר)

כמו שאמרתי- מה יש למוריס מדמויות של רבנים? הרב רבינוביץ' הוא האבא של חני ודבורי, רב מכובד ביותר בקהילתו, ונשוי בשנית לרבנית מרים, ולכן אימץ את בנה אליהו. הוא מוצג כאב מחמיר שדואג לשידוך של בנותיו ולחינוך של אליהו, וגם בעל יחסים מורכבים עם אחיו יוסף בלפור היוצא בשאלה, ועם כל העולם החילוני. במהלך הסדרה הרב מופלל ברצח ובזיוף מטבעות, ונאלצים לחלץ אותו. מכל דמויות ההורים של מוריס זאת הייתה הדמות הכי טובה בעיניי, כיוון שהוא היה הורה חשוב במיוחד לעלילה וידע להפחיד כשהיה צריך לסכן קצת את אליהו או לסנן חתנים לבנותיו. מעניין מה יהיה איתו בעונה הבאה. שמעתי שדויד מחפש שידוך.​

YossihNew

Well-known member
1700920257811.png

מקום שני: מנשה בן שושן (מתים לרגע)

אז מסתבר שהרומן של מוריס ועירית קפלן הוא לא ממומש בכמה סדרות. במתים לרגע מוריס שיחק את האינסטלטור של בתי החולים, והתחיל רומן מוזר עם עליזה, המזכירה היפה והמצחיקה של בית החולים. השניים שיחקו משחק של חתול ועכבר ולבסוף היו ביחד, עד שהסתבר שהדמות של מנשה חולה בבלוטת התריס, מה שאילץ פרידה ביניהם בגלל שמנשה לא רצה לתקוע את עליזה בחיים. עם זאת הם חזרו בסוף העונה. למנשה ועליזה היו כמה רגעים יפים של מבוגרים שלא ממש מבינים איך לעשות את הרומן שלהם, והסיפור המרגש מזניק את מנשה לאחת הדמויות הטובות ביותר שמוריס עשה. וכמובן- הרומן הבין סדרתי שיש לו.​

YossihNew

Well-known member
1700920299958.png

מקום ראשון: אברהם (אבי) אברהם (תיק נעדר)

מוריס מוביל את הסדרה "תיק נעדר" בתור פקד אברהם אברהם בעל השם הבלתי אפשרי. זאת ללא ספק הדמות הטובה ביותר שגילם אי פעם. אברהם חוקר את מותו של נער בן שש עשרה, ואחר כך פרשת התעללות בגנים והיעלמות של אישה תאילנדית. אברהם אפילו מוצא אהבה אצל חוקרת זרה בשם מריאנקה, וכמובן שיש לו גם מערכת יחסים קשה עם משפחתו. וגם שם עירית קפלן נמצאת. אולי עירית היא קסם המזל של מוריס? בכל אופן, מוריס משחק את השוטר נהדר כרגיל, ויודע לסחוב את הסדרה. הוא אמר שהוא הרבה יותר מתחבר לאברהם מאשר דמויות אחרות שעשה, ולכן דמותו של אברהם אברהם היא הדמות שזוכה למקום הראשון כאן.​

שיר m

Well-known member
נהנתי מאוד! תודה
בחרת אחלה דמויות.
לא הייתי שמה את אברהם במקום הראשון, אבל בסדר
ואם אפשר להוסיף שיירשם בפרוטוקול, הבנאדם מוסיף עומק ולב ולכל דמות שהוא משחק.

YossihNew

Well-known member
נהנתי מאוד! תודה
בחרת אחלה דמויות.
לא הייתי שמה את אברהם במקום הראשון, אבל בסדר
ואם אפשר להוסיף שיירשם בפרוטוקול, הבנאדם מוסיף עומק ולב ולכל דמות שהוא משחק.
מי כן היית שמה במקום הראשון?

אני מנחש שאת דבש?

שיר m

Well-known member
אממ, כן אפשר את דבש, ואולי את מוטי מאחת אפס אפס... הוא היה מעולה
(אבל לא אכפת לי כל מוריס מעולה)

למעלה