פינת הדמויות 2- אביב פנקס

YossihNew

Well-known member
אנחנו בפינה שנייה של פינת הדמויות!

פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירג דמויות שונות של אותו מתאבק.

בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר.

אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.

אחרי שבשבוע שעבר דירגנו עבור שיר את דמויותיו של מוריס כהן, החלטתי לדרג השבוע דמויות של שחקנית שאני ממש מחבב...

1701536312922.png

אביב פנקס, שחקנית, כותבת, זמרת, חברה של מלכות אחרות ומלכה בעצמה שפעם דיברה עם איזה מעריץ באיזה זום שכוח אל. נקווה שנצליח לדרג נכון את כל דמויותיה החכמות.​

YossihNew

Well-known member
1701536454134.png

מקום שביעי: נועם גוטמן (בלאדי מורי)

במקום השביעי, בגלל שזאת דמות לא ממש גדולה, נמצאת נועם גוטמן מבלאדי מורי. נועם היא בדרך כלל דמות משנית בסדרה, אבל היא חשובה מאוד בתור האחות הקטנה של מורי (נעמי לבוב). היא בעצם זאת שמצליחה להשיג את מה שכולם רוצים ממורי- היא מסודרת, היא מתחתנת, והיא נחשבת לילדה הטובה של המשפחה. דמות חמודה, אבל לא באמת דמות שבה אביב מותירה את מלוא החותם שלה. מעניין אם בעונה הבאה נשמע קצת יותר על נועם, מעבר להיותה "האחות של".​

YossihNew

Well-known member
1701536697683.png

מקום שישי: דנה (תאג"ד)

דנה, המכונה "דנה חינוך", היא מש"קית החינוך של הגדוד. עוד דמות לא במיוחד בולטת של אביב שהייתה בערך בתקופה בה היא פרצה כשחקנית. דנה הייתה חברה של פרטוק, בחורה חמודה ולעתים קצת לחוצה וצריכה ממנו כתף תומכת. לא עשתה הרבה חוץ מלהיות קצת לחוצה בהופעה של התקווה 6. מצד שני, היא שיחקה בפעם הראשונה בסדרה עם חברתה ללימודי משחק, רעות אלוש. אז יש את זה...​

YossihNew

Well-known member
1701536755961.png

מקום חמישי: שלי (מי פה הבוס?)

אנחנו עוברים לדמות מסדרה חמודה שמשום מה לא המשיכה לעונה אחרת, שלי, מנהלת משרד הפרסום "שלוש רגליים". הסבא של שלי היה פרסומאי והיא למדה ממנו את כל מה שהיא יודעת, והיא מובילה את החברים שלה בהקמת משרד פרסום שמנוהל על ידי ילדים, חוץ מזה שהיא צריכה פרצוף של מבוגרים. שלי היא חדורת מטרה, לא נותנת לרגשות להפריע לה בדרך למשימה ומנסה להדחיק את זה שהיא מאוהבת בשי, עמית הכטר שבכלל מאוהב בנועה המלצרית (רביד רונן בעלילה שדומה לביאטריס בכראמל). דמות חמודה ואף ראשית, אבל לצערנו חוסר ההמשך פוגע בה.​

YossihNew

Well-known member
1701536971240.png

מקום רביעי: קשת רוזנבלום (שבאבניקים)

במקום טוב באמצע- דמות מעניינת של אביב. המעבר של השבאבניקים שלנו לישיבת חברון החדשה מפגיש אותם עם עולם חילוני, ובעולם הזה יש לנו את קשת. קשת היא סוג של אמנית בחבורה של החילוניים, שסכסוך עמוק שלה עם טפירו (אוראל צברי) תופס מקום מיוחד בפרק אחד ומסביר לנו איך שנאת חינם יכולה להרוס הכול. מילה לא במקום של קשת לטפירו מובילה לסכסוך, שבתורו מוביל לאי הבנה שבתורה גורמת להלבנת הפנים של טפירו, שבתורה גורמת להלשנה שלו למשטרה שהחילוניים מגדלים קנאביס לצריכה עצמית. הדמות של קשת מסמנת את הסכסוך בין החרדים לחילוניים בסדרה, והיה לה פרק נפלא.​

נערך לאחרונה ב:

YossihNew

Well-known member
1701537075382.png

מקום שלישי: ניר בר גפן (פלאשבק)

כן, כן, אתם זוכרים אותה. ניר, נגנית גיטרה וחברה טובה (או שלא) לדריה ואביב, יריבה מרה (או שלא) של ליהי סלע, ולפעמים לפעמים חברה קרובה מאוד (או יותר) לדידי אביטל. הדמות של ניר הייתה הפעם הראשונה שאביב סחבה סדרה (היא הייתה אמורה להיות דמות של משי קליינשטיין בכלל), והיא הביאה המון מהחמידות שלה לדמות. היא הצליחה להביא המון מהאפלוליות והייחודיות של ניר, וגם המון רגש, כי הדמות של ניר הייתה דמות לא קלה לעיכול. ידעה גם לדרוך על החברים שלה למען המטרה. אה, ולא הזכרנו שהייתה לה גיטרה בשם שושנה גיבסון? דמות שמזכירה לי נשכחות מתקופה אחרת לגמרי...​

YossihNew

Well-known member
1701537125717.png

מקום שני: תמר (נעלמים)

הפעם הראשונה שאביב הפציעה על מסך הטלוויזיה שלנו הייתה בנעלמים, בתור תמר. תמר, הבת של מיכה שנשלח לכלא כששותפיו לשוד הבנק של אשמורת בגדו בו, הגיעה אל העיירה כדי לחפש את האוצר ולמצוא את החלק של אביה. היא לא תכננה בדרך להיכנס ללבם של האחים קליין- מצד אחד להתחבר עם אמה ומצד שני להתאהב באלון. בעונה השנייה היא חוזרת במפתיע וגם מבינה שהיא מאוהבת באלון, ובעונה השלישית היא ואלון בעננים כזוג מתוק והיא ואמה מדברות הרבה על הדמיון ביניהן. הייתה גם עונה רביעית בה הוחלט משום מה להפריד ביניהם ולהפוך את תמר לפרסומת לסובלנות כשהיא יוצאת נגד הטרדות מיניות ומתאהבת בריף הערבי, בעלילה שפחות נזכור. דמות שהכניסה את אביב לליבנו ונזכור אותה תמיד, בעיקר בזכות המורכבות הגדולה.​

YossihNew

Well-known member
1701537194305.png

מקום ראשון: יעל סטולר-אזולאי (פלמ"ח)

מהיוצרים של נעלמים הגיעה פלמ"ח, ואיתה הגיעה יעל. יעל, המדריכה שהכי לא רוצה להיות מדריכה, אפשרה לאביב להפגין קשיחות גדולה ומצד שני להפגין פגיעות כשהדמות שלה נלחצת כשדברים לא הולכים כמתוכנן. הדבר החשוב שהיה לה בסדרה הוא הרומן עם חיליק (דולב מסיקה בתפקיד שגרם לבלבול מסוים בנעלמים), שפרח בעונה הראשונה, הגיע למשבר עם מעברה של יעל לאצ"ל בעונה השנייה, ובעונה השלישית הגיע עד לחתונה מדהימה. ללא ספק הדמות הכי טובה של אביב, ואחת מהסיבות לכך היא גם הכתיבה- אביב כתבה לעצמה בסדרה בפעם הראשונה. בנוסף, היא נהנתה מאוד לצלם עם כל השחקניות השונות שהפכו לחברותיה הקרובות. דמות שהייתה בעיניי הכי טובה שלה, הכי מרכזית והכי מקסימה. מעניין מה הולך איתה ועם חיליק בימים אלו...

בשבוע הבא תורו של רועי לבחור. אם רועי לא יבחר אני אבחר בשבילו ואשתדל לקלוע לטעמו בשחקן שהוא אוהב (נחשו מי).​

שיר m

Well-known member
נהנתי לקרוא:-): ומסכימה בהחלט עם שלושת המקומות הראשונים|כן|

למעלה