פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.
בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.
אחרי שבשבוע שעבר בחרתי מבין האופציות ששיר העלתה את דמויותיו של דולב מסיקה, היה תורי. ומכיוון שפגשתי אותו השבוע החלטתי לדרג את...
תום גרציאני! שחקן כל כך לא מוערך, אבל יום אחד אנשים יבינו כמה האיש הזה הוא אחד מהשחקנים הטובים שלנו.
דמות בלי שם. בעונה האחרונה (בינתיים) של פאודה, שיחק תום חוקר שב"כ בלי שם שעוזר לאמירה/דנה בחקירות שלה, ואף מתחיל איתה עניינים רומנטיים. אבל בואו, אם לדמות הזאת אין שם, אז אף אחד לא יזכור מי זאת. ועם כל הכבוד החוקר החשוב ביותר הוא קפטן איוב, שהיחסים שלו עם דנה הם הרבה יותר חשובים. אז סליחה תום, הפסדת בדמות הזאת, לא כדאי.
מישהו זוכר שתום שיחק בסדרה? מישהו זוכר את הסדרה? סדרה אנדרייטד ביותר שדווקא ממש אהבתי. שי הוא סנגור ציבורי שאחת מהמיוצגות שלו היא לא אחרת מאשר אביגיל לביא- ליאנה עיון שכלואה באשמת רצח, כמה מפתיע. הוא מאוהב בה, ולכן הוא מנסה לעזור לה לצאת מהכלא כמה שאפשר. אבל כידוע לנו, תום מצליח הרבה יותר דווקא כשהוא בצד שעושה את הדברים הרעים, ולכן זה לא ממש עוזר לנו שהוא משחק עורך דין...
בפעם הראשונה שרבים מאיתנו נחשפו לתום, זה היה בגאליס. הוא היה שוטר שחוקר את התאונה של דנה שוורץ מצוות טורינו, שמגלה שמי שהיו מעורבים בזה היו אודי וארז, ומפעיל את מאיה כסוכנת סמויה. בנוסף הוא מתאהב במיקה, מדריכת המחנה, והופך לבן הזוג שלה באופן מפתיע (זה איזה משהו עם אקסיות של תומר קאפון, תאמינו לי). בנוסף, רשף זכה למשהו שרבים אחרים לא זכו לו- הוא ירה בטיראן, הרע של העונה, והרג אותו. הוא בעצם דמות משנה שעל שמה רשום הרג של אחד מהרעים. אבל העונה הייתה יחסית חלשה, אז אולי יזכרו את זה קצת פחות.
עוד סדרה, עוד תפקיד שוטר של תום. הוא הארוס של בת אל, שיום אחד מגלה שהיא נכנסה להריון מהפריה מלאכותית של הבוס שלה. כמו שאתם מבינים, זה לא בדיוק הדבר הכי טוב שאפשר להגיד לבן אדם עם בת זוג שמסרבת אפילו לשכב איתו, וזה פוגע בו. בנוסף יש לזכור שיש לו אימא שהיא עידית טפרסון, שמתנגדת למערכת היחסים בינו ובין בת אל, וזה כשלעצמו עוד יותר מפריע לזוגיות המאושרת. הסדרה בוטלה לאחר השוואות לא נעימות לסדרה המקורית, וככה לא יצא לנו לראות את תום משחק את התפקיד יותר מדי. אבל הוא היה מעניין כשהיה בתפקיד, לפחות זה.
הדמות החדשה ביותר של תום היא הדמות שמגיעה למקום השלישי. בן הוא הדוד של תום, ומנהל את פרויקט תיבה 2. הוא בעצמו היה במשלחת הראשונה של כדור הארץ למאדים, עם בת זוגו- רות הר אבן, אותה נאלץ לנטוש לאחר שחשב שהיא מתנגדת מאדים ושהיא המחבלת במשימה. מהמשימה בן יצא עם רגל פצועה ולכן הוא מתנייד במקל הליכה. אבל התגליות החדשות במשימה החדשה גורמות לבן להפעיל את תום לחקר המזימה, ובמהלכה הוא מגלה שרות חיה ויש לו בת ממנה- איב. הרגשות שתום הפגין בדמות הזאת אפשרו לה להגיע למקום הזה. מעניין איך בן יסתדר כשיהיה אבא...
כשתאג"ד שודרה לראשונה היא גרמה לעניין גדול עם כל הדמויות שלה. איתן הוא מפקד בפלס"ר, היריב הגדול של דניאל והאקס של רותם הפרמדיקית החדשה, מה שכמובן גורם למשולש אהבה בין השלושה. איתן הוא רוב הסדרה בן אדם לא נעים, אבל הוא הראשון שמגלה שמבצעים בתאג"ד ניסוי בגז סארין שממריץ אותם וגורם לתופעות לוואי. הוא גם יוצא עם רונה תקופה, והגז כמובן משגע אותו וגורם לו להפוך ללא נעים אפילו יותר ממה שהוא היה בתחילת הסדרה. בעונה השנייה הוא (והמון מהישנים) לא נמצאים, וחבל שככה, כי כולנו פספסנו משחק משובח שלו בתפקיד. בגלל שהרוע של הדמות היה גדול, אפשר לתת לה את המקום השני. אבל לא יותר מהמקום הראשון והמרושע מכולם.
ללא ספק הדמות הכי טובה של תום הייתה כשעשה מה שאני הכי אוהב שעשה- שיחק את הרע הנבזי. אופק היה יועץ פרלמנטרי שנהרג באופן מסתורי, ואחיו דודי עובד בכנסת כדי לגלות מי עשה את זה. במהלך הסדרה כולם מופתעים לגלות שאופק בעצם חי. אופק לא רק חי- הוא בעצם סוחט את כל הח"כים בכנסת, מאיים עליהם במידע סודי ואף רוצח חלק מהם. בתפקיד הזה, תום היה בשיאו, רע ראשי ונבזי שכולם מפחדים ממנו ומצליח לתמרן את כולם לפי מה שהוא רוצה. שלטון הצללים הייתה סדרה מאוד אנרייטד בעיניי, היא הייתה כמו פולישוק ומותק בול באמצע רק יותר מפחידה ומסתורית. הדמות שתום שיחק שם הייתה חלק גדול ממה שהסדרה העבירה, הלוביסט שמצליח לסובב את כולם ומוכיח שגם אם אנחנו חושבים שנבחרי הציבור שלנו עובדים עבורנו, האמת היא קצת יותר מורכבת ומסובכת, וקשה לעיכול...
כאן הסתיימה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא יהיה תורו של רועי לבחור, מעניין מה הוא יבחר. עד אז!