פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.
בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.
אחרי שבשבוע שעבר בחרתי לדרג את הדמויות של תום גרציאני, השחקן המוערך פחות מדי, היה תורו של רועי. אבל הוא בחו"ל, ולכן בחרתי בשמו לדרג את...
אימרי ביטון! שחקן חתיך שרועי אוהב, ולאט אבל בטוח פורץ אל חיינו עם כל הדמויות שלו.
אני יודע שזאת סדרה לא ממש מוכרת. אבל הסדרה הזאת מספרת על נועה קולר וצחי גראד שחוקרים כלה שרוצחת את החתן שלה ביום חופתה. התפקיד של אימרי היה החתן. אם ככה, אתם יכולים להבין למה דמות שנרצחת ישר בפרק הראשון ומניעה את העלילה תזכה למקום התשיעי והאחרון, נכון? לא בדיוק השעה היפה ביותר בקריירה של שחקן, להירצח על הפרק הראשון...
ירים יד מי שזוכר שאימרי שיחק במלכת היופי. תרימו יד. אז אם תתאמצו ממש, תוכלו לזכור את פנחס- פנחס הוא חבר ילדות של גבריאל, אבל הוא ירד מהארץ. הוא עכשיו איש עסקים בארה"ב, וממש מצליח שם. מה התפקיד שלו? מכיוון שהוא בארה"ב, התפקיד שלו הוא לבדוק מה שלום רוח'ל, אהובתו האשכנזיה של גבריאל. ואולי להביא איזו מכונית מחו"ל, לא יודע. לא דמות זכורה ממש.
זוכרים כשדירגתי את דולב מסיקה ואמרתי שלא נייס לדרג את שגיא נמוך? אז לפני שגיא היה סבג. סבג היה המחנך, היה יוצא סיירת, והוא היה היחיד שיכול היה להרגיע את מייקי כשזה התפרץ בכיתה שלו. אבל סבג לא שרד הרבה, הוא היה בעונה הראשונה ומעבר לזה, הוחלף בשגיא שהיה יותר בולט ממנו. הדמות לא התבלטה ממש, אולי אם אימרי היה נשאר היינו רואים מעבר, אבל הוא היה רגיל בין המורים של "שדות".
סדרה שלא הותירה את חותמה כל כך, אבל אימרי עבד שם בפעם הראשונה עם מוריס כהן ודניאל ליטמן. בקיצור- מנחם, הידוע כ"מיצי", הוא חייל של לירון חרירי (ראש משפחת פשע). הוא ביחסים עם איימי הדתייה (ג'ייד דייכס וויקס) ואבא שלו התאבד בגלל משפחת חרירי שהוא עובד בשבילה. הוא הילד של משפחת הפשע, ועם יחסים חשובים עם ברון שהוא מוריס, שמנסה לעצור אותו מלהתפרץ. אבל הסדרה הזאת לא ממש זכורה, וכנראה שלא הרבה יזכרו את אימרי דווקא משם. חבל, נשמעת דמות מאוד כיפית ומגניבה יחסית למה שהוא משחק.
הסדרה עם עוז זהבי! אוקיי, זה לא מצמצם. בקיצור, אדם הוא מחנך שמחליט לרוץ לראשות העיר שלו, והוא גם הומו בארון. דוד הוא דייר Airbnb שמגיע להתארח אצלו בדירה, אבל בניגוד לאדם הוא הומו מוצהר, והכי נורא- הוא מדבר בשפה נשית. הוא כמובן מזהה שאדם הומו ומנהל איתו רומן, שלא עולה יפה, למרות שאדם מנסה לחזור אליו בהמשך הסדרה. האמת? לא מהדמויות הגדולות של אימרי, לפחות לא זכורה כל כך. הסדרה לא הייתה עד כדי כך גדולה, פשוט בזמנו קיבלנו כל כך הרבה סדרות של עוז זהבי, עד שזה כבר התחיל להימאס על אנשים לפעמים.
קחו סדרה על מלחמת יום כיפור ועל חזית הצפון, תוסיפו את הפנתרים השחורים, קצת קיפוד שהלך לאיבוד וקיבלתם את שעת נעילה, עדיין פרויקט חשוב מאוד בנוף שלנו. ג'קי הוא תותחן טנק, חבר פחות מיליטנטי בפנתרים השחורים. הוא מנהל רומן עם אחות של מרקו, שכביכול מיועדת למלאכי (מלאכי התבלבל בבחורה אני חושב). במהלך הקרבות, יוצא ג'קי מהבונקר ואומר שהוא היחיד שחי שם, וכך הסורים לוקחים אותו וחבריו נשארים בחיים. דמות עצובה, אפילו מבוססת על דברים שקרו במציאות. אבל גם ההצגה של הפנתרים השחורים זכתה לסוג של ביקורת על הסדרה.
הסדרה שנגמרה מהר מדי וגרמה לשערוריות אדירות בגלל השפה והאלימות שהוצגה בה. ג'ייס הוא עבריין, ויד ימינו של הרצל- ראש ארגון הפשע בבאר שבע שהחבורה מסתבכת איתו בגלל שגנבו קנאביס והתחילו לחדור לו לשטח. ג'ייס הוא העבריין הכי מסוכן בשכונה, ויש לו יריבות עם אלי בן דוד, מנהיג החבורה, ולבסוף הוא אפילו נכנס לכלא. ג'ייס אפשר לאימרי להציג צד אגרסיבי ורציני יותר, בסדרה שכולה הייתה רצינית ואגרסיבית. אבל אחרי כל זה, לצערנו לא נראה יותר את ג'ייס ולא את חבורת הנערים האבודים- מותו הטרגי של גיא בלילה, יוצר הסדרה, גרמה לכך שכל ניסיון להחזיר אותה נגמר. וכך, לצערנו, נגמרה סדרה שאמנם הייתה מאוד טובה לאימרי, אבל לא נראה ממנה יותר הרבה. חבל דווקא.
הדמות החדשה ביותר של אימרי מגיעה בתרועה גדולה למקום השני. קובי היה בעצם הדמות הראשית בסדרה "תיק נעדר 2: האיש שרצה לדעת הכל". הוא בעצם רצה לדעת הכל. הוא בעלה של מלי ברכה, בת זוגו כבר שנים, ולאחר שהיא נאנסת, הוא נחוש למצוא את האנס. מקרה אונס דומה שקורה גורם לקובי לנסות לחקור את העניין, תוך כדי התחזות לשוטר, ובעצם בכל הסדרה אנחנו רואים את קובי מתפרק לאט, כשהוא נוקט שיטות קשות יותר ויותר כדי למצוא את האנס, והשיא- כשהוא רוצח את ישראל גל, אנס סדרתי, אבל לא זה שתקף את אשתו. אימרי סחב את הדמות בצורה נפלאה, ובעצם הוא היה דמות ראשית יותר ממוריס (בתפקיד אבי אברהם) ונטע גרטי (בתפקיד אורנה דניס). הסוף כמובן היה צפוי מראש, כשקובי, שלא יכל לסבול שייכנס לכלא, התאבד בירייה מאקדח, והוכיח שלא שווה לדעת הכל.
אני יודע, זה תמיד מוזר שדמויות מבעלת החלומות מובילות פתאום. אבל כן, מבחינת דמויות של אימרי- לירן הוא הכי טוב. מי שמתחיל את הסדרה כאח המגונן של כפיר והחבר המגונן של נור (רוז רומנו?!), היריב הנצחי של יהודה, החייל הנאמן של אבי, הופך לאט לאט ליותר טוב. בעונה השנייה הוא זה שדוחף לנסות לחקור את מותה של רוז במהלך החתונה שלה עם יהודה, ומתחיל רומן סליזי במיוחד עם שני ורבורג, רומן שקצת מסבך את שני שקרועה בין אבא שלה, שלומי, לבין הנאמנות ליהודה וללירן. עם כל העובדה שהסדרה הזאת היא... טוב... קצת... מוזרה במיוחד, בואו נודה בזה, היה ברומן של לירן ושני משהו מאוד יפה, שאפשר קצת הרגעה של הרוחות הסוערות במשפחת ורבורג-רומנו. ובין כל הדברים המאוד מופרכים (והיו המון כאלה) שקרו בעונה השנייה והכנראה אחרונה, הרומן ביניהם היה דבר יפה, ולכן לירן זוכה בפרס של להיות הדמות הגדולה ביותר שאימרי שיחק בכל הסדרות ששיחק בהן עד עכשיו.
כאן הסתיימה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא יהיה תורה של שיר לבחור, ונקווה שתדע במה לבחור. עד אז!