פינת הדמויות 3- דניאל ליטמן

YossihNew

Well-known member
אנחנו בפינה שלישית של פינת הדמויות!

פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירג דמויות שונות של אותו מתאבק.

בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר.

אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.

אחרי שבשבוע שעבר דירגנו עבורי את דמויותיה של אביב פנקס, החלטתי לדרג השבוע דמויות של שחקן שרועי אוהב והיחסים בינינו קצת... אה...

1702130437748.png

דניאל ליטמן, תקופה מסוימת השחקן הכי עסוק במדינה, עם דמויות שליוו אותנו שנים רבות ועל כולן דיברנו. מעניין איך הדמויות שלו ידורגו.​

Roei152

Well-known member
מנהל
אויש סליחה סליחה שלא בחרתי אני כבר פשוט כבר פחות בפורום ופחות עוקב, אבל מתאים לי ליטמן..
בכלל אני פחות רואה סדרות לאחרונה.. אני רואה ספיידרז 3 בהוט ולעוף ביס כרגע...
מחכה למתוקים כדי לראות את נטע שם קודם..

YossihNew

Well-known member
1702130492530.png

מקום עשירי: יהונתן "ג'וני" פרקש (שכונה)

במקום האחרון מגיע אלינו לא אחר מאשר ג'וני כישלוני, הדמות הכי מושפלת ולא טובה של ליטמן. בעונה השנייה של שכונה קידמו את הגעתו של ליטמן כג'וני, והיו שמועות שיהיה הבן של הקוברה שבא לנקום, או בצורה יותר ריאלית: שחקן כדורגל ויריב גדול ללירון, וגם מחזר של אגם. למרות שככה זה התחיל, במהלך העונה ג'וני התחיל להיכשל בשני התחומים והיה לא פחות מדמות קומית. גם בעונה השלישית ג'וני לא ממש הצליח והיה דמות משנית במיוחד, והסיבה שהוא תופס את המקום האחרון היא בגלל הקידום הגדול והכישלון העצום בביצוע. לפחות ביקום המקביל הוא בן זוגה של מיטל! וגם במופע הוא בן הזוג של אגם אבל זה לא באמת קרה.​

YossihNew

Well-known member
1702130534285.png

מקום תשיעי: גיא (החולמים)

אחת מהדמויות שנתנה לליטמן לפרוץ היא גיא, ששיחק בחולמים, הגרסה המוקדמת של גאליס. הדמות לא הייתה משהו, היה לה רומן עם מאיה וזה היה חמוד, והוא ניסה להתקבל לפנימייה למחוננים, אבל הסדרה כולה לא ממש עבדה ולא הייתה טובה. בגלל שגיא היה די אבטיפוס של הדמויות של ליטמן (שחקן כדורסל, רוצה להתקבל לפנימייה) הוא לא במקום האחרון כמו התועבה שהיא ג'וני כישלוני, כי זאת דמות שליטמן שיחק איתה קצת יותר טוב. עם זאת, הכישלון של הסדרה כולה וחוסר יכולת לקדם את הדמות משפיע עליו. אם תרצו לקרוא עליו יותר, יש את גאליוסי, שם השתמשתי בדמות שלו בצורה מגניבה.​

YossihNew

Well-known member
1702130592023.png

מקום שמיני: יפתח "לבקו" לבקוביץ' (שלטון הצללים)

לבקו הוא היועץ של שאול גלבוע, השר לביטחון הפנים. במהלך העונה הוא מסתבך (כמה מפתיע) ברומנים רבים, כולל להכניס להריון את אשתו של השר, רומן עם נועה קירל הקטינה שגם היא בת של חברת כנסת, וכמובן- הרומן עם זיוי, יועצת פרלמנטרית אחרת. לבקו וחבריו היועצים הפרלמנטריים מנסים להתמודד עם התככים הרבים שקורים בכנסת, ולחשוף את המזימה. עם זאת, הדבר הכי בולט שאני זוכר בדמות זה הקמפיין המוזר לגבי ברית מילה... דמות מוזרה ביותר, מאוד לא תואמת לליטמן, מין חנון קצת שמנסה להתעלם מתשומת הלב של הנשים. סדרה טובה, דמות קצת פחות.​

YossihNew

Well-known member

1702130692576.png

מקום שביעי: חורחיטו חינמון (מועדון החנונים)

אני בטוח שכולנו יודעים מה חורחיטו היה אומר על המיקום שלו. חורחיטו היה תלמיד ארגנטינאי עם גלשן בשם רודריגו שתות החליטה להביא לבית הספר כדי להחליף את תום מלך הכיתה, שנטש אותה לזיממבואה. הניסיון של חורחיטו להיות מלך הכיתה לא ממש עבד כי הוא לא היה מודע לכלום, וענה לכולם במילה היחידה שהוא ידע להגיד בעברית: בכיף. חורחיטו למד עברית לבסוף, ולמרות שמדובר בדמות די מצחיקה אני חושב שהיא לאו דווקא תהיה מהדמויות הכי גדולות של ליטמן. אבל היא לפחות הייתה אמורה להיות מוזרה בסדרה שהייתה קרועה קצת, אז יש את זה.​

YossihNew

Well-known member

1702130734446.png

מקום שישי: דניאל "הבן" בר (צפוף)

דניאל הבן היה עוד דמות שליטמן שיחק וקיבלה את השם שלו. במשך ארבע שנים הדמות הזאת ליוותה אותו. הוא הבן של נירית ואח של אורי ונועם, אוהב כדורסל (כמובן) ולא הכי חכם. הוא התבגר עם הסדרה (לא בחוכמה) וגויס לצבא בסוף שלה, ובעיקר רב עם אחותו החורגת, דניאל הבת. בנוסף, לדניאל הייתה חברה בשם איילת, חברה שהוא נפרד וחזר אליה ומעולם לא ראינו אותה. דמות מצחיקה מסדרה מאוד מצחיקה, שבעונה מסוימת התהדרה בזקן שהפך למצבור חיידקים, ואיפשרה לו לשכלל את היכולות הקומיות שלו. אה, וגאיה שליטא כץ היא סוג של דודה שלו, מסתבר.​

YossihNew

Well-known member
1702130764510.png

מקום חמישי: איתי גולדין (נעלמים)

איתי היה דמות שליטמן קיבל בתקופה שבה הוא היה מלך סדרות הנוער והשתתף בכל הסדרות הגדולות. זאת הייתה הדמות הגדולה הראשונה שקיבל לאחר שפרץ ממש. איתי הוא דמות קצת מאכזבת- העלילה שלו בעיקר כללה עימות עם אביו, גיורא, לגבי זה שהוא לא רוצה לרוץ יותר, עלילה מאוד לא שייכת לנעלמים. מצד שני, הוא היה מעורב במשולש אהבה קטלני עם שירה פור ויובל הופמן כוכבת הגלקסססססססיה, משולש שהסתיים בכך שלאף אחד לא ממש היה אכפת מהתוצאה, כי גם איתי וגם יובל עזבו ושירה נשארה לבד. הוא גם היה די טיפש ולא האמין לשירה, שלא לדבר על העזיבה שלו בעונה השנייה. דמות נחמדה במקום טוב באמצע, אבל לא חפה מטיפשות.​

YossihNew

Well-known member
1702130796849.png

מקום רביעי: עומר חכים (תאג"ד 2)

מהדמויות שנתנו לליטמן לפרוץ גם אצל המבוגרים. עומר היה הדמות הראשית בעונה השנייה, רופא בגולני שהיה אמור לעזוב את הבסיס, אבל נשאר כדי לחפש אחרי אחיו נמרוד שנעדר בסוריה ואולי נחטף בידי ארגון טרור. הדמות החליפה את הדמות של דניאל אמריליו בעונה השנייה, היה לה רומן עם יסמין (דנה לב) וגם עם רותם (דניאל גל). בעוד שהסיפור של עומר שמחפש אחרי אחיו הנעדר היה מעניין, העונה כולה הייתה קצת בעייתית יותר מהעונה הראשונה, וזה שהחליפו את הדמות הראשית היה קשור לכך. אז דמות יחסית טובה של ליטמן, ומשחק יפה של ליטמן, אבל גם בעיות.​

YossihNew

Well-known member

1702130831961.png

מקום שלישי: לוק (כדברא)

בעונה השנייה של כדברא, כמו בכל שאר המקרים באותן שנים (2016-2018), ליטמן היה מלך הנוער ולוהק באופן טבעי ומעצבן לסדרה. לוק היה דמות מרתקת של מליפיק, שמגיע לכנען כדי לאתר את הכדברות שחשפו את סוד העל טבעי לעולם, במטרה לחסל אותן ולמחוק זיכרון לכל מי שנחשף. לצערו, באמצע הוא התאהב בלילה. אהבתם של לוק ולילה הפכה לאהבה... אה... נהדרת, ששרדה גם בעונה הבאה, למרות ניסיונותיה של רומי הארוסה של לוק בעבר להיות איתו. לוק לבסוף היה עם לילה והיא הפכה למגנא, והוא הפגין המון לבטים בעונות האלה. בעיקר בעונה השנייה. תצוגה יפה.​

YossihNew

Well-known member

1702130900147.png

מקום שני: יהודה ורבורג (בעלת החלומות)

פעם ראשונה שליטמן מקבל לסחוב סדרה רצינית ממש לבד. יהודה הוא הבן של נירה והאח של שני, ולמרות שמאיר רומנו מאוד מחבב אותו, הוא לא רוצה לרשת את המלונות. יהודה לאט לאט הופך למנהיג המשפחה בפועל, מול המזימות הרבות לקחת את רשת המלונות מהמשפחה. הוא מתמודד עם רוז, אהובתו שהוא חשב שנהרגה, עם אחותו ואמו, וגם עם אביו, שלומי, שמנסה לקחת ממנו הכול. אבל לבסוף לא רק שהוא שומר על החברה אצלו, הוא גם מצליח לקחת מאביו את אשתו- עדן עבודי, ומנצח. למרות המוזרות בסדרה, ליטמן כן סוחב אותה ומציג את המאבק הגדול של הדמות שלו לשמור על המעמד שלו.​

YossihNew

Well-known member
1702130942965.png

מקום ראשון: דניאל גורן (החממה)

אני בטוח שלא חשבתם אחרת. הדמות שנתנה לליטמן את הפריצה, הקפטן של הנשרים בהתחלה, שחקן הכדורסל הנודע ושובר הרגליים הידוע לשמצה. דניאל מתחיל את הסדרה כקפטן נבזי וחסר כל מצפון, אולם פירוק של עולמו ותגלית שאימא שלו מרושעת מביאה אותו לזרועותיה של אלה לי. הוא היה אחת משלושת הדמויות החשובות בסדרה הגדולה הזאת, והסדרה הזאת מבוססת עליו לטוב או לרע. בעונה השלישית הוא בכלל קיבל את הבכורה והפך לבן זוגה של אלה לי, החלטה שרבים מאיתנו יכולים להתווכח עליה, אבל עדיף שלא. אין ספק שכשחושבים על ליטמן חושבים קודם על החממה, ובעיקר על דניאל גורן. הנשר נמצא מעל כולם.

בשבוע הבא, נתעסק בעוד שחקן ששיר בחרה וזה בטוח יהיה נחמד עבורה. עד אז...​

שיר m

Well-known member
שחקן מעולה, אבל לדעתי עוד יש למה לצפות, עוד יגיע התפקיד הגדול באמת שלו

למעלה