פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.
בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.
אחרי שבשבוע שעבר בחרתי לדרג עבור רועי את דמויותיו של אימרי ביטון, היה תורה של שיר. אבל היא לא ענתה (השמיעי קול שיר!) ובחרתי בשמה לדרג את...
מיכאלי גבעתי! שחקן שבדיוק השבוע עומד להופיע בסדרה חדשה ומעניינת. ואני יודע שהיא מתה עליו. ואני מת על החברה שלו.
במקום האחרון יש את הבן של טל פרידמן, אח לילדה עם מוגבלות שכלית. הדמות של גלעד לא מוכרת ממש, הסדרה בכלל סבבה סביב ג'וי וטל, וחוץ מזה הדמות של מיכאלי לא הייתה משמעותית במיוחד. לכן גלעד הוא זה שתופס את המקום האחרון ברשימת הדמויות של מיכאלי, לא דמות לדבר עליה בכלל בהשוואה לשאר הדמויות שלו.
אז אחת מהדמויות הראשונות שמיכאלי שיחק הייתה הלל. הלל הוא חייל מתנחל בעונה השנייה של כיפת ברזל. הוא הרג את אליהו (אל תדאגו, הנקמה בוא תבוא, אליהו יגנוב לו את נוי בהצגה), ויחד עם יונתן (איזה מגאן אחד) הם כולאים את יעקב (איזה שאולי אחד). לא משהו מוכר כל כך, אבל היי, לפחות מיכאלי שיחק בסדרה איכותית. אבל אליהו ינקום בו, כמו שכבר אמרנו, אז יש את זה.
כן כן. לכל דבר יש התחלה. מורי הוא אח של דריה שטוענת שהשטח של החממה היה שלה. הוא ילד רחוב, לא קיבל הזדמנויות כמו שצריך, וחלק מחבורת הילדים האבודים של דריה. אבל בסוף הסדרה מורי מתקבל לבית הדרורים, הבית שנטלי הקימה לפי החזון של אימא שלה, להקים בית שבו ילדים עזובים יוכלו להיות. אנחנו לא הכרנו ממש את מורי, אבל לבסוף מיכאלי קיבל את הפריצה שלו. אז למה לא? הוא איפשהו פה, התחלה טובה למיכאלי לפני שראו כמה הוא שווה.
כסף, כסף, כסף. טוב, אולי הופיע הרבה אבל השאיר קצת פחות רושם. ניתאי הוא החבר הטוב של ניב ואח של עילי, ובעונות הראשונות הוא מתחבר לנדיר, אח של שיקמה שיוצאת עם אחיו. בעונות השלישית-רביעית הוא גם יוצא עם שיקמה ומציל אותה מכדור האור של אורקה. ובעונה השלישית האיש חולה בסרטן ויוצא עם שלי, אחותה של אושר. אז אמנם זה היה משהו שליווה את מיכאלי כמה שנים טובות, אבל בסופו של דבר אני לא חושב שמישהו יתלהב כל כך מניתאי. אה, כן, אבל הוא הבן של מוקי, אז זה דבר אחד שדי מלהיב, בכל זאת להיות הבן של מוקי, לא?
אמנם תצוגת משחק יפה... אבל בואו נודה שזאת לא הדמות שהכי תאהבו במיכאלי. גיא הוא ספיד, בן זוגה של מיקה שהיא קלאץ'. אבל במהלך העונה מגלים עד כמה גיא הוא בחור רעיל וקנאי, ששולט במיקה בצורה שאף אחד לא מאמין. כולם שונאים אותו, כולם מתעבים אותו, אין בו שום דבר ממש טוב. הדמות כן הייתה מאוד חשובה, היא כן העבירה סיפור יפה על זוגיות רעילה, אבל לא יכולת שלא לרצות לתת למיכאלי סטירה במהלך המשחק. מעניין אם הוא ישחק בעונה הקרובה, כי משום מה הוא לא טס לגאורגיה. אבל נצטרך לחכות ולראות אם ספיד וקלאץ' יהיו גם העונה.
תומאס הוא דמות טיפה מפוספסת של מיכאלי, כי כשפלמ"ח יצאה הייתה קורונה וחרב הקיצוצים פגעה ביכולת של הסדרה הזאת להפיק המון פרקים. תומאס הוא פרטיזן ובן הזוג לשעבר של אלינור מהולנד. הם הכירו ואז הוא ברח לברלין במהלך השואה. היא לא יודעת מה קרה איתו, עד שהוא עולה לארץ, מתאהב ברות, הופך לבועז, אבל פוגש את אלינור. אבל השניים לא בורחים לקיבוץ כי אלינור חוזרת לעזור לכולם בסוף. תומאס חוזר קצת לעזור בעונה השלישית, אבל בתכל'ס כל סיפור שיכול היה להיות איתו די נפגע. חבל, כי הוא באמת היה יכול להיות דמות מרתקת שהוא יגלם.
כן כן, למרות שהוא בקושי הופיע, אני חושב שאדם יכבוש את המקום הרביעי ואולי יהיה אפשר שיכבוש עוד יותר! אדם הוא באמת הדמות הכי קרובה למיכאלי. אלוף העולם בברייקדאנס, רקדן ברייקדאנס מחונן ונחשב לכוכב של מחנה האימונים, התקווה הגדולה למדליה אולימפית באולימפיאדה הקרובה של 2024. נכון, אנחנו לא מכירים אותו הרבה. נכון, יש מצב שיום יבוא והוא יגלה שאמא שלו בטי, לא סתם מכירה את המדריך סטיבן. בואו נגיד שהם חברים ותיקים ואסור שהוא יגלה... ואולי תהיה לו התמכרות לכדורים גם כן. אבל אני חושב שאדם עומד להפתיע אותנו, ונחבב אותו. נראה עוד כמה חודשים איך הוא יהיה.
מזמן מזמן השתתף מיכאלי במלכות, הסדרה על בנות משפחת מלכה הפושעת שיורשות את העסק המשפחתי של אהוביהן המתים. אלכס הוא אח של ספיר (נסטיה)- אלמנתו של אייל מלכה. כדי להציל את אחותו מגיא פרנסיס הוא עובד עבורו כגובה חובות, ובין לבין הוא מתאהב בלא אחרת מאשר נינה- בת של אחד מהרוגי המשפחה, חיילת בצבא, וזמרת מזרחית שאין דברים כאלה אבל זה דבר אחר. אבל לבסוף הסיפור של אלכס נורא- הוא נרצח בידי גיא בסוף העונה הראשונה ולא חוזר לעונה השנייה, פרט לסצנה קטנה שבה ספיר רואה אותו כרוח מול האבא השיכור שלהם. עצוב. אבל אלכס היה משהו מאוד מעניין בנוף של מיכאלי, דמות פושעת יותר, חתול רחוב יותר. לא רע בכלל.
מקום שני: שלוימל'ה ליבוביץ' (מלכת היופי של ירושלים)
אל מלכת היופי של ירושלים הגיע מיכאלי בסוף העונה הראשונה. באמצע החתונה מגלים אורח לא קרוי- שלוימל'ה, הממזר שנולד לגבריאל מרוחל, אהובתו האשכנזיה שברחה לאמריקה. הבן הזכר היחיד שלו הוא לא מרוזה. בעונה השנייה שלוימל'ה בולט יותר, הוא ורוחל מנסים לברוח ממשפחת ארמוזה לצפת, שם הוא פוגש את עמליה, שהיא כמובן קים אור אזולאי השותפה הוותיקה, והם מתאהבים. אבל אוי ואבוי- שלוימל'ה לא יכול להתחתן איתה כיוון שממזרים אסורים בקהל ישראל! מה נעשה? שלוימל'ה בורח מהחתונה בחשש אבל עמליה עוקבת אחריו עד לירושלים, שם היא עוזרת לו כשאמו גוססת. הוא גם מתפייס עם אביו גבריאל. דמות מאוד מרגשת שמיכאלי גילם, ובסדרה מאוד מפורסמת מבחינה בין לאומית. אבל היא לא הגדולה ביותר...
ברור, נו. אלעד הוא הדמות הכי קרובה למיכאלי במציאות (אולי אדם ישנה את המצב). רקדן רחוב, מוכשר בטירוף שמתאהב בהילי, הנערה החמודה שמצטרפת לנבחרת הריקודים, ובעל סכסוך מקצועי ארוך שנים עם תום הלוי הסלב. דמות שהייתה כל כך קרובה למיכאלי, אפשרה לו להראות את יכולות הריקוד שלו, וגם אם המון זמן היה בעייתי לראות אותו (בחייאת, מי רוצה להיות חבר של נעמה?! אתה נורמלי?!) הוא היה מרגש ועם החברה הכי מקסימה. אני חושב שהכימיה בין אלעד והילי הייתה אחת החמודות שראיתי בחיים שלי. וכן, גם האפשרות לראות את מיכאלי עושה את מה שהוא עושה הכי טוב- הריקוד הזה עם הסיבובים, הוא עושה אותו כל הזמן, נשבע לכם, בכל סדרה. אז חוץ מסמי מסיקה דה סקונד ממרי לו, שזה משהו אחר בכלל, כן, אלעד הוא הדמות המנצחת.
כאן הסתיימה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא יהיה תורי לבחור, ונקווה שאני לא אשכח לבחור. אה, אני לא. עד אז!