פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.
בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.
אחרי שבשבוע שעבר יונתן ביקש לדרג את דמויותיו של עומר חזן, שיר חזרה אלינו בשעה טובה והציעה מישהי נחמדה מאוד לדרג...
יעל לבנטל! שחקנית קומית מוכרת לכולנו שכולנו אוהבים, ויהיה מעניין לדרג את הדמויות שלה.
יעל עשתה תפקיד קטן בדאוס. היא הייתה אימא של דפנה, שבעלה נכנס לכלא ודאוס עוזר בשחרור שלו בערבות, אבל האמת שהדמות הזאת לא הופיעה הרבה. דפנה גם נעלמה אחרי עונה אז זה גם לא המשיך. חלק קטן בסדרה גדולה וחשובה...
מה? מה אתם מסתכלים עליי ככה? היו חסרות לי דמויות. בקיצור מדובר במורה במסע לפולין שיש לה שני תלמידים פושטקים בשם יוסי ויוסי, והיא מנסה לשמור על יחס מכובד למקום ולמסע, מה שהם לא עוזרים לה בו כי הם מנסים להתחיל עם החברה שלהם לכיתה, מורן (מה המצב?). מערכון מצחיק מתוכנית מצחיקה, אבל סבבה, זאת דמות שולית יחסית.
לא. לא הסמדר שחשבתם. זוכרים את משפחה בהנפקה? אז יעל שיחקה את אימא של שירה (עמנואל לוי) והתחברה עם דוד (קווין רובין), הבן של שותפה לשעבר דביר בנדק. היא הייתה אימא מביכה, וילדותית שהייתה מכורה לפאזלים ועזרה לו כשהיה לו סכסוך עם אימא שלו שחשבה שהוא ילדותי. טוב, הסדרה לא ממש החזיקה מעמד ומדובר בדמות יחסית חד פעמית, אז זה לא בדיוק אמר הרבה שיש לה דמות כזאת. אבל נחמד להיזכר.
מישהו זוכר את זה לא הגיל? סדרה קומית קורעת שכתבו רועי עידן (מנאייכ) ורז יובן (כפולה) על בחורה בת 42 שמנהלת יחסים עם חבר של הבן שלה. הסדרה מספרת על איך שהסביבה הקרובה שלהם, בעיקר המשפחה של טליה, מקבלת את היחסים. אז עיינה היא בעצם חלק מהמשפחה, היא אחות של טליה, שלא מקבלת את העניין הזה. תודו שללהק את יעל לבנטל לתפקיד של האחות של מירי מסיקה זה רעיון מגניב. אבל היא הייתה משנית בסדרה שלא המשיכה הרבה זמן, אז זה ברור שהדבר הזה לא יחזיק מול שאר הדמויות שלה.
אז במקום השלישי יש לנו את לא אחרת מאשר סמדר פיטוסקי, המנהלת של תיכון אזובים. סמדר לא ממש מבינה שהיא מנהלת תיכון, מבחינתה זה משהו שהוא די מטרד עבורה, ובנוסף מה שחשוב לה זה רק דבר אחד- רוני. רוני, התלמידה הגאונה שלה שקפצה כיתה, שיכולה להרים את הממוצע ולשכנע את כולם שיש לה יכולת לנהל את בית הספר. אם הייתם שואלים את סמדר אם יש לה בבית הספר תלמיד בשם קובי, היא הייתה מופתעת שזה בכלל בית ספר ובכלל לא מבינה מי זה קובי. עוד פעם, כמו שאמרתי אצל עומר חזן, סדרה מצחיקה מהימים של לפני הקורונה, תקופה אחרת לגמרי, ואולי היה צריך עוד עונה אחת שתסגור את הכל כמו שצריך. אבל לפחות סמדר בסדר.
התמונה קצת מטעה, אמה היא קול מוזר שמשחרר את בראד מבית הכלא. מדובר בתוכנת מחשב מסתורית שזושה בנתה, אבל תוכנת המחשב החלה לרצות עוד ועוד כוח, והיא בעצם כלאה את זושה בהימלאיה והפעילה רובוט שלה. זושה ניסתה להפעיל את המבול שישמיד את המין האנושי. לבסוף, זושה האמיתית חוזרת ומצליחה לחסל את אמה לפני התוכנית שלה להשמדת האנושות. למרות שיעל לא נראתה בכלל בדמות הזאת, היא כן הייתה חלק חשוב במיוחד מהעונה השלישית של ג'ינג'י, שסגרה יפה מאוד את כל העניין של הסדרה ואת כל סיפור הרובוטים, כולל את ההפיכה של איזבלה מרובוטית לילדה אמיתית. אז אני שם אותה במקום השני, למרות שמי שימצא תמונה שלה... טוב, כנראה לא נוכל למצוא תמונה שלה כי זה רק דיבוב. חבל, אבל לא נורא כל כך.
מקום ראשון: אורלי פרימו-ברנשטיין (החיים זה לא הכל)
נו, מה חשבתם? אורלי התחילה בתור החברה של מיקי שנפרדת ממנו מפעם לפעם, עד שבעונה השלישית הם מתחתנים והדמות הופכת לפסיכית לחלוטין. במשך שש עונות נוספות אורלי מחליטה החלטות משונות על החיים שלהם כשמיקי נאלץ לציית לה, בחורה עם הזיות שרק סמרטוט מטומטם כמו מיקי יכול להיות איתה ולשרוד את כל הגחמות שלה. יש לציין שאורלי היא גם שיננית מצליחה, היה לה קטע עם מיקי חדש ששיחק אותו דביר בנדק, ואני רוצה להגיד עוד כמה דברים עליה: המילה גרושתי היא מילה מאוד מעניינת, הגרושה שלי, זה משהו מאוד מעניין. בנוסף, קורקטי נשמע כמו משהו מתחום העורבים. השאלה אם מגרד או כואב זאת שאלה מאוד חשובה. מי שלא מביא פיירקס לאשתו הוא אדם רע, ולקרוא לילד שלך מרזב זה דבר נורמלי לגמרי. זהו, אז אני מקווה שהצלחתי לסכם יפה את כל הקטע בדמות הזאת, כי באמת, לנסות לסכם את הדמות של אורלי זה דבר שאני לא ממש יכול לעשות בלי שזה יעלה לי בבריאות הנפשית. תודה וסליחה.
כאן הסתיימה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא יהיה תורי לבחור, נקווה שאני אבחר כמו שצריך. עד אז!