פינת הדמויות 37- דאנה איבגי

YossihNew

Well-known member
אנחנו שוב בפינת הדמויות!

פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.

בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.

אחרי שבשבוע שעבר חגגנו את יום הולדתה של שמרית לוי ששון, הגיע הזמן סופסוף לתת לשיר את הבחירה שבחרה בה כבר לפני המון זמן...

1723274902274.png

דאנה איבגי! הבת-של, שלאט לאט הופכת בעצמה לאחת מהאומניות המצוינות שיש כאן. ללא ספק, שחקנית אהובה עליי ביותר ומוכשרת במיוחד.​

YossihNew

Well-known member
1723274970124.png

מקום שמיני: אתי אלון (מעילה)

מה יש לכולם מהסיפור של אתי אלון? דאנה שיחקה את אתי, המועלת מהבנק למסחר, באחת מהסדרות של YES. הסיפור ידוע מראש, והיא אמנם סבבה, אבל גם חן אמסלם עשתה משהו דומה באותו הזמן. ברצינות, למה כולם רוצים לשחק בסיפור הזה? בכל אופן, אתי במקום האחרון כי זאת לא באמת דמות. מדובר באדם אמיתי, והסדרה מנסה להעביר את הסיבות שבגללן אתי גנבה כסף רב מהבנק למסחר, מה שהוביל לבסוף להתמוטטותו. היא אפילו שיחקה את אחותו של יהודה לוי. אבל את הסיפור הזה כבר שמענו...​

YossihNew

Well-known member
בתיה לוצאטו.jpg

מקום שביעי: בתיה לוצאטו (אוטונומיות)

דיברנו על זה בפינה של טלי ובפינה של יעקב. בתיה היא אישה חילונית שמסתבר שהבת שלה הוחלפה בלידה עם נכדתו של מנהיג האוטונומיה החרדית. הילדה החילונית מתה בלידה, ואילו הילדה החרדית גדלה כחילונית, ונחטפת כדי לגדל אותה כחרדית. החטיפה גורמת להשעיית הגירושין של בתיה ובעלה אשר. עם זאת, מי שיותר משמעותית היא אלקה, הבת של מנהיג האוטונומי החרדית, שמוותרת לבסוף על הדרישה ומוכנה לסייע לבתיה להחזיר את הילדה אליה. סדרה מאוד מיוחדת, מאוד רצינית, אבל התפקיד של דאנה בסדרה הזאת היה מאוד שולי, לעומת שחקנים אחרים שקיבלו את הסצנות החשובות והרציניות.​

YossihNew

Well-known member
אושרית אסולין.jpg

מקום שישי: אושרית אסולין (הבורר)

כשאבא שלה היה המאפיונר הכי גדול בארץ, דאנה קיבלה לשחק אחיינית שלו. למרות שאושרית הנרקומנית נחטפת בידי יגאל הנאצי, היא מפתחת תסמונת שטוקהולם וגומרת בתור החברה של יגאל. לפעמים אושרית הייתה מצחיקה, ואם היה דבר אחד שאני אזכור מהדמות הזאת, זה את הרגע שיגאל הנאצי אמר לה לחכות לו ערומה במיטה עם טחינה ושמן קוקוס, כי הוא תכף בא לפתוח עליה שולחן. נכון, זה היה די מצחיק בזמנו. עם זאת, למרות הסיפתח הנחמד שדאנה קיבלה עם אבא שלה, אושרית לא תהיה זכורה כל כך, פרט כמובן לרגע המצחיק שתיארתי. אבל לפחות היא זכתה להתנסות עם השחקנים הגדולים ביותר שהיו אז. וזה לפחות משהו שהיא יכולה להיות גאה בו מאוד, אז יופי לה.​

YossihNew

Well-known member
1723275118146.png

מקום חמישי: איה לוי (גרעינים)

מישהו זוכר כשדנה פרידר כתבה סדרה לערוץ הילדים? סדרה שעסקה בגרעין שנת שירות במתנ"ס. איה הייתה הבחורה האידיאליסטית בחבורה, שתמיד נלחמה למען הצדק, ובעיקר נגד שיקלובר, בעל הבית המרושע שרק רצה להרוס את המתנ"ס. אמנם הדמות של איה הייתה הנורמלית היחידה בחבורת אנשים די מטורללת- בואו, ראיתם את דניאל גד בתפקיד חייל שמנסה להפוך את הכל לצבאי? - אבל משהו בסדרה הזאת היה מוזר. זה היה מיד אחרי שערוץ הילדים נפרד מגאליס, זאת הייתה תקופה מוזרה, הם עמדו לרדת מ-YES ולהתחיל שנה אחרונה ב-HOT. משהו בזה היה, הלך, ונגמר. אז איה אמנם הייתה חמודה במיוחד, אבל שום דבר מהסדרה הזאת לא הלך כל כך והיא לא נדבקה. לא משהו גדול כל כך בקריירה של דאנה, אבל בסדר, לפחות זה גם היה...​

YossihNew

Well-known member
נגה.jpg

מקום רביעי: נגה (טיפול לילי)

דמות חדשה מאוד שמתברגת גבוה ברשימה. כשלואי, פסיכולוג, מחליט להתחיל לטפל בלילה, הוא עוצר מדי פעם בסופרמרקט המקומי. שם הוא פוגש את נגה, שהיא אופה טובה ומצחיקה שעובדת שם. נגה בחורה מאוד מיוחדת, היא עוזרת לעניים ומאכילה אותם, ואפילו מתפתח בינה ובין לואי רומן. אבל אבוי, לואי הוא אלמן. אשתו התאבדה והוא עדיין לא התגבר על זה, וגם הילדים שלו לא, וכתוצאה מכך, הוא נאלץ לוותר על דייט עם נגה. לצערנו אנחנו עדיין לא יודעים אם לואי ימשיך להיות אבל על אשתו המסכנה כשיגלה למה היא התאבדה, או שאולי יתן צ'אנס לנגה ויחייה איתה. אבל בכל זאת, ממה שאני ראיתי מהדמות הזאת, היא נראית כמו דמות כיפית במיוחד, קרועה במיוחד, ועם גישה יפה מאוד לחיים, שכיף לראות כל פעם שהיא על המסך. אני מאוד אוהב את נגה, וגם את הסדרה. אז יפה לדאנה שהיא קיבלה דמות טובה כל כך בסדרה חדשה.​

YossihNew

Well-known member
גבי מנסיני.jpg

מקום שלישי: גבי מנסיני (אבא מטפלת)

במשך המון זמן, היה לי קשה לקחת את דאנה ברצינות. בעיקר בגלל גבי, שמע ישמעאל. במשך המון זמן היא גילמה את אחותו של אייל מנסיני, שטיפשה עוד יותר ממנו. גבי עובדת בדונאטסיה שנים, חסרת כל היגיינה, ואין לי מושג איך היא הגיעה לגיל הזה בלי להרוס משהו בדרך. במהלך העונות אנחנו מגלים דברים מאוד מוזרים על גבי. למשל, היא האקסית של גיא לרר ויש לו נגדה צו הרחקה. למשל, היא הייתה עם אדווה דדון בצבא, וזה באמת מוזר. ואפילו, שהיא בכירה מאוד בצבא, כי מסתבר שהצבא תמיד לקח את העצה הנגדית ממה שהיא אמרה. דמות מצחיקה מסדרה מצחיקה שנמשכה די הרבה זמן, שהוכיחה שדאנה היא לא רק שחקנית ממש טובה ואיכותית, אלא אפילו... יודעת לעשות שטויות ולהתנהג בצורה קומית לגמרי. עד היום קשה לי לקחת אותה ברצינות, כל פעם שאראה אותה אגיד שזאת גבי מנסיני, אז זה קצת הוריד מהרצינות שלה בעיניי ובכל זאת היה תפקיד ממש ממש כיפי שהיא עשתה.​

YossihNew

Well-known member
1723275222212.png

מקום שני: זהר לב ארי (אפס ביחסי אנוש)

כן, כן, אני יודע, לא בדיוק, אבל בחייכם. זהר היא קצינת דואר בבסיס שיזפון, החברה הכי טובה של דפי, בתולה ואלופה בשולה המוקשים. לצערנו, לאחר שדפי עוברת לקריה, מתגלה הסכסוך בין החברות הטובות, וגם גובה את הקריירה של רמה, קצינת השלישות. זהר מנסה לאבד את בתוליה בחלק השני של הסרט, אבל עוברת אונס, ולבסוף דפי חוזרת כסג"מ לבסיס, מה שגורם לעימות ביניהן, שמסתיים בקרב אקדח סיכות לחיים ולמוות. לאחר מכן דפי מוחקת לזהר את השיאים בשולה, מה שכמובן מסתכם במחיקת כל המידע הממוחשב, ואובדן בתוליה של זהר לצחי, קצין המחשוב. לבסוף השתיים מתפייסות כי מסתבר שזהר אלרגית לצבע, אז היא צריכה לעבור למשרד אחר בקריה, דואר אלקטרוני מייתר את התפקיד של זהר, והיא מתמכרת לסוליטר ושוברת שם שיאים. סרט די מטומטם על הטמטום הצה"לי ועל תפקידן של פקידות השלישות, שהפך לקאלט אמיתי, וללא ספק ביסס את דאנה כאחת מהשחקניות הטובות בארץ. למרות שאני יותר אזכור את מגי בתפקיד הזה, אבל למרות זאת, נו, זהר זה אחד מהתפקידים היפים ביותר שלה. סרט ממש מצחיק וקורע מצחוק.​

YossihNew

Well-known member
ליזי מלכה.jpg

מקום ראשון: עליזה "ליזי" מלכה (מלכות)

באופן לא מפתיע, הדמות הכי טובה של דאנה הייתה בעצם לרשת את אבא שלה. אחרי שאבא שלה היה המאפיונר הכי מפחיד בארץ, הגיעה מלכות. בנות משפחת מלכה מאבדות הכל ברצח המוני של גברי המשפחה, כחלק מחיסול חשבונות של העולם התחתון. לאחר מות הגברים, השותפים של המשפחה מחליטים לקחת מהן נכסים, כדי להגן עליהן, כמובן. כתוצאה מכך, הנשים, בהובלת ליזי, מחליטות לשקם את המשפחה ולקחת את מה ששייך להן בכוח. ליזי מנסה להוכיח שהיא הבת של אבא שלה (ויש לה גם אימא פסיכית), וכתוצאה מכך היא משקמת את המשפחה וגובה חובות. בסדרה דאנה קיבלה את הסצנות הכי שוות והכי חשובות, והוכיחה לכולם שלמרות שנשארו רק נשים במשפחה, היא יכולה להיות יותר מפחידה מכל גבר ולאיים בדיוק כמו שצריך. למרות הרומן שלה עם חמודי, זה לא בדיוק יוצא כמו שצריך. לבסוף ליזי מצליחה להגן על המשפחה שלה, והסדרה מסתיימת בכך שהבנות חוגגות, כשליזי מוכיחה שהיא באמת מלכה כמו שכולם אמרו עליה. ללא ספק, דמות מעולה של דאנה, שהוכיחה, גם במציאות, שהיא שחקנית טובה כמו אבא שלה. בהחלט יופי לה, כי היא עשתה את זה.

כאן הסתיימה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא יהיה תורו של רועי לבחור. בגלל שהוא כבר לא ממש כאן, לא תהיה לי בעיה אם אחרים יציעו במקומו, פחות אכפת לו. עד אז!​

למעלה