פינת הדמויות 38- פרח בר מיניאלי

YossihNew

Well-known member
אנחנו שוב בפינת הדמויות!

פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.

בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.

אחרי שבשבוע שעבר דירגתי עבור שיר את דמויותיה של דאנה איבגי, רועי (שקרא לי זקן) בחר שחקנית (לראשונה מזה המון זמן) ואדרג אותה...

פרח בר מיניאלי.jpg

פרח בר מיניאלי! כן, כך יש להגיד. שהפכה מילדה לנערה לאישה והכל תחת המצלמות שלנו. שחקנית מאוד אהובה עליי.​

YossihNew

Well-known member
משי.jpg

מקום תשיעי: משי (מתים לרגע 2)

משי היא בת להורים גרושים שלקחה את התרופה של אימא שלה לפעילות בלוטת התריס, כדי לגרום למחשבה שצריך לבטל את החתונה של אביה בגלל הלחץ שלה מהנישואין המחודשים. אבל התרמית מתגלה, והאם החורגת סולחת למשי ומוכנה להתקרב אליה למרות הכל. דמות מאלו שבדרך כלל הופיעו במתים לרגע, של פציינטים שמלמדים את הרופאים שיעור חשוב לחיים. במקרה הזה, משי לימדה לקח ג'ינג'ית אחרת, שירה (ירדן תוסיה כהן הזכורה לטוב), שגילתה שהיא צריכה להתוודות בפני סלאבה על רגשותיה כלפיו. יופי שלבר יש את זה ברזומה, אבל זה קטן.​

YossihNew

Well-known member
ליטל.jpg

מקום שמיני: ליטל (אנחנו במפה 2)

ליטל. ליטל. ליטל! לי-טל! רגע, שיפי, תצעקי... "ליטלללללללללל!!!!!!!!!". בדיוק. ליטל היא הבת של דודו ושיפי, שהתאכזבו מהיכולות של בנם החנון לירוי בכדורגל (איתן יהושע יכיר את בר בהמשך) ומצד שני, דודו לא ממש מת על זה שהבת שלו תשחק בספורט. הוא חושב שזה יפגע לה בנשיות או יהפוך אותה ללסבית. זאת הייתה דמות קטנה בתוכנית מערכונים די קרועה, ובר שיחקה שם כדורסל ואף ג'ודו. אגב, תדעו לכם שעמית מורשת התארח שם וניסו לשדך אותו לדמות של ליטל, אז אנחנו יודעים שהיו ניצנים של אהבה כבר שם. מעניין לחשוב על כל הקשרים האלה...​

YossihNew

Well-known member
1723879234821.png

מקום שביעי: מאיה כהן (משפחה בהנפקה)

סיטקום שבא והלך בראשית הקורונה. הרעיון של מאיה לסטארטאפ מקבל השקעה של 2 מיליון דולר, ובגלל שהיא קטינה היא צריכה לצרף את ההורים שלה למיזם. כל המשפחה הופכת לחלק מהתחום, ומאיה מעסיקה את אדי זמיר ההייטקיסט שמארגן לה את החיים, ואת לב, איש המחשבים שאמור לפתח את המיזם. מה שיפה בסדרה זה שהיא הייתה שיתוף הפעולה הראשון בין בר ושחר טבוך, שלימים הפך לבסטי שלה, ושיחק איתה בעוד סדרה. אבל האמת, המון סדרות מאותה התקופה קצת... נשכחו. לא יודע, אולי הקורונה, אולי התקופה המוזרה, אבל הסדרה הזאת לא שרדה הרבה ובסופו של דבר, אני לא חושב שהדמות של מאיה תלווה את בר הרבה. כלומר, המאיה הזאת, כי בהמשך אנחנו ניתקל במאיה אחרת, ובעוד שחר טבוך, אבל אתם יודעים על מה אני מדבר.​

YossihNew

Well-known member
1723879300008.png

מקום שישי: נגה לזר (קופיקו)

למה נגה מעל מאיה? כי מאיה הייתה מעט ונגה הרבה. נו, אני לא צריך להסביר לכם את הסיפור. נגה, ילדה קטנה, שקיבלה מהדוד שלה קוף בשם קופיקו כדי שתגדל אותו, והקוף הזה מתחמן את כולם ועולה לשכנה שושנה על העצבים. התפקיד הזה היה תפקיד הפריצה של בר, במשך שנים התייחסו אליה כאל נגה מקופיקו לפני שהיא קיבלה עוד תפקידים, אבל הוא היה הראשון. בנוסף, התפקיד הזה סימן משהו מאוד יפה אצל בר, וזה את היכולת לגרום לטלי אורן להתעצבן (וכידוע לכולנו, היא עוד תגרום לטלי להתעצבן ואין דברים כיפיים מזה). נכון, תמיד ישוו בין זה לבין הסדרה המקורית שהייתה חד פעמית. ונכון, יוסי מרשק קצת לכלך על הסדרה. אבל בסופו של דבר, בלי קופיקו לא היינו ממש מקבלים עוד תפקידים של בר. היא קיבלה את הדמות ועשתה אותה בצורה חמודה במיוחד, ועד היום כולנו יודעים שיש לה קוף. בכלל, מה הקטע עם החיות? לה יש קוף, לשחר יש קיפוד... מישהו יכול להסביר לי מה קורה כאן עם החיות? מה זה פה?​

YossihNew

Well-known member
בת שבע שושני.jpg

מקום חמישי: בת שבע שושני (פלמ"ח 3)

לצערי, בת שבע (או סתם שבע) תהיה נמוך כי היא הייתה פה מעט. היא אחותו הקטנה של יוחנן, וגאונה יותר ממנו. היא הייתה דמות חמודה שמצטרפת להכשרה של הפלמ"ח, בתקופה שבה בן זוגה מיכאלי גבעתי היה גם בסדרה והזוגות השונים עפו שם במציאות (ורק דין הפנר וטל גרושקה שרדו עד היום). בת שבע מתאהבת בדן, ויש ביניהם קצת מתיחות כי יוחנן לא ממש רוצה שלבת שבע יהיה בן זוג מהפלמ"ח, והוא גם ככה אח מגונן עליה יותר מדי. בנוסף בת שבע רוצה לעבור ללמוד בהרוורד וזה בעצמו יכול לסכן קצת את הרומן שלה עם דן. אבל לצערנו, כמו שאמרתי, היא הייתה פה מעט. בת שבע הייתה כולה 15 פרקים, כי חרב הקיצוצים נפלה על פלמ"ח בגלל הקורונה. לצערנו, אני אומר. כי בר עשתה דמות ממש טובה בתפקיד האחות הקטנה והמחוננת. שזה כמובן לא תפקיד זר לה, אבל היא הייתה כל כך חמודה והיו לה סצנות ממש חמודות עם כל הוותיקים. ללא ספק שחקנית ממש טובה, שקיבלה דמות טובה, שבוזבזה בגלל הקיצוצים העצובים שפגעו לנו בסדרה.​

YossihNew

Well-known member
תמר חי.jpg

מקום רביעי: תמר חי (צפוף)

אז כשנירית מביאה את הבנים שלה ומיקי מביא את הבנות שלו ו... די, די, דירגתי כבר ארבעה חבר'ה מהסדרה הזאת, אתם יודעים על מה אני מדבר, אני לא צריך עוד פעם להסביר את העלילה של צפוף עם מיקי ונירית והבנות והבנים וההורים הגרושים וכל זה. בכל מקרה, תמר היא הבת הקטנה של מיקי, והיא נערה גותית שאוהבת בעיקר רוק כבד, איפור שחור ולהיות דיכאונית בניגוד לשאר בני הבית. היא עם יחסים עם מורכבים עם אחותה דניאל הבת שלא מוכנה לצאת לה מהחדר וריקנית לעומתה, עם יחסים מורכבים עם אבא שלה שמנסה לגשת אליה כמו כל אב, מנסה להביא בני זוג הביתה למרות הפולשנות המשפחתית, לא לעבור מסיבת מחזור כשהיא מקבלת לראשונה, ופעם היא אפילו בורחת מהבית, אבל מסתבר שאף אחד לא שם לב בכלל שהיא לא שם כי היא ממילא לא שם בדרך כלל אלא רק סגורה בחדר. בעתיד חלופי, תמר היא סוכנת מצליחה של דניאל הבת והמציאה לה את השיר "דר זוזובסקי". במשך המון זמן בר שיחקה את הדמות של תמר, וזה ביסס אותה בתור שחקנית קומית, גם אם הדמות עצמה הייתה אחת מהיחידות שהיו נורמליות במשפחה קצת מטורללת. הסדרה הייתה להיט בערוץ זום, וזה כבר מעלה את תמר ברשימת הדירוגים למקום מכובד.​

YossihNew

Well-known member
רוני.jpg

מקום שלישי: רוני (אחותי קפצה כיתה)

אחות ששואבת את כל היחס מאחותה הגדולה... המממ, מוכר. טוב, רוני המחוננת קפצה כיתה ועכשיו היא לומדת בכיתה של מיכל, אחותה הגדולה, שמובכת מהקשר לחנונית. רוני ומיכל מנסות כל השנים בבית ספר אזובים להסתדר ביחד, וזה אומר להסתדר עם המון אנשים מוזרים, כמו קובי, הבריון החנון שמנסה להוריד את רוני אבל גם מאוהב בה. או דישי, שמיכל מאוהבת בו והוא לא ממש שם עליה (או יודע איך באמת קוראים לה). בעונה השלישית, רוני מקבלת קטע חדש, מגיע תלמיד מחילופי תלמידים בפינלנד בשם יורגן, אבל מסתבר שהוא ישראלי בשם רוני והיא מתאהבת בו, דבר שמעולם לא קרה לה לפני. זה שהיא השיגה חבר לפני מיכל מדהים במיוחד (למה אחיות קטנות לוקחות את כל תשומת הלב?) ואנחנו עדים לכמה רגעים חמודים בין השניים. לצערי רוני לא נשארה יותר מדי, הסדרה נעלמה כמו ערוץ KIDZ ואולי היה צריך לתת לה עוד עונה אחת. אבל לראות את בר בתפקיד רוני כנראה היה מה שנתן לה את התפקיד של בת שבע. שמתם לב שהדמויות קצת דומות, נכון? בכל אופן, לראות את בר היה מאוד מצחיק, משהו בחנונית החכמה מאוד התאים לה והניגודיות שלה עם מיכל הייתה משהו די מצחיק בעיניי. אז מקום שלישי לרוני, ישיבת אחיות מחר.​

YossihNew

Well-known member
שלי שטיבל.png

מקום שני: שלי שטיבל (סקיי)

כשבר לוהקה לסקיי זה היה מוזר: היא הייתה השחקנית המוכרת היחידה שלוהקה לשם. גיורא טען שזה כי היא פשוט ממש טובה. וכן, היא כן. היא שיחקה את שלי, הסגנית של מילי פישמן מלכת היישוב, ובחורה מאוד קנאית שרק רוצה לגנוב ממנה את יוני (יוניייייייייי), בן הזוג שלה. היא מקבלת את ההזדמנות כשסקיי החייזרית מחליפה את מילי שנוסעת לאלסקה והופכת לבת זוג של אריק, אח של יוני. שלי מנסה כל הסדרה ליצור מצב בו היא תחליף את מילי, היא גם כמעט מצליחה בזה בעונה השנייה כשיוני מחוק הזיכרון בטוח שמילי בגדה בו עם אריק ולא סקיי. אבל בסוף שלי מאוד מושפלת, אף אחד לא ממש אוהב אותה והשקר שלה מתגלה, היא גם ככה לא יכלה ממש לשמור עליו. לבסוף שלי מוצאת נחמה במקס מכל האנשים, מה שמשלים את הנפילה של המקובלות לרגליהם של החנונים, ועוזרת לחבורת השמגגים להציל את סקיי ולאפשר לה להישאר בכדור הארץ. שלי הייתה מאוד מצחיקה וקומית, כמות הדברים המצחיקים שבר עשתה בתפקיד הייתה עצומה, מספיק אם אני אגיד איזה "רוסו...?" או אזכיר את הפלטה המרחפת שלה. איזה מזל שבר נבחרה לגלם את שלי למרות שגיורא חשש מליהוק של מישהי יותר מוכרת. איזה מזל שראינו אותה, כי המזל שלנו הוא ש... הכללללללללללללללל צולםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם! מה? נו, ידעתם שאני חוזר על המשפט הזה מלא... אבל היא לא למעלה כי...​

YossihNew

Well-known member
מאיה דהן.jpg

מקום ראשון: מאיה דהן (מיוחדת)

נו, אתם יודעים שזאת היא. מאיה, הדמות החדשה של בר, שבאמת הפכה אותה בעיניי למשהו איכותי. היא הביאה משהו אחר, משהו רגוע יותר, פחות קומי ואנרגטי. האחות הגדולה שאחותה אוטיסטית. היחסים בין מאיה ואלונה ידעו עליות ומורדות בכל העונות, מאיה פשוט לא סובלת את זה שאלונה מקבלת תשומת לב ואת כל המוזרויות שלה שמכריחות אותה להקריב מעצמה. אבל עילי, המדריך החתיך מהימייה, אח לאוטיסט בעצמו, מלמד אותה איך לקבל את אחותה. מאיה ועילי מתקרבים כשירדן (מי?), החבר של מאיה (מי זה? יש כזה?) מוצא בחורה אחרת (ומושלמת). הם הופכים לזוג במהלך הסדרה ומאיה ואלונה מצילות את עילי אבל נוסעות לחו"ל. כשהן חוזרות שוב יש בעיות, מאיה עצובה שהיא לא מצליחה כשחקנית ואלונה כן מתקבלת לסדרה. אבל גם כאן, מאיה מצליחה להציל את אלונה מציפורניה של גלי ארביב, השחקנית התחמנית, וכותבת הצגה שזוכה לשבחים במתנ"ס החובבים. למזלה היא מלוהקת להצגה בתפקיד קטן, וככה יש לה פתיחה לקריירת המשחק שלה. היא ואלונה שוב מאוחדות, היא שוב עם עילי, והכל עובד לה. האם מאיה תחזור לעונה שלישית? האם מאיה תצליח לשמור על היחסים המיוחדים שלה עם אלונה? האם היא תנטוש את עילי לטובת שיר, חברתה הטובה ובעלת השיער שיש ביניהן אהבה אמיתית? לא יודע, אבל היא לימדה אותנו שיעור מאוד חשוב: גם האחים ה"רגילים" במרכאות הם מיוחדים, וגם להם מגיעה תשומת לב. אז על זה מאיה מקבלת את המקום הראשון, כי היא הכי מיוחדת בעולם. חוץ מיולי, אבל יולי לצערנו לא פה.

כאן הסתיימה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא יהיה תורה של שיר לבחור. כן, שוב, זה מתאזן. עד אז!​

שיר m

Well-known member
כיף לקרוא כמו תמיד:-):

שוב תורי?! טוב אני אחשוב

למעלה