פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.
בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.
אחרי שבשבוע שעבר דירגתי עבור רועי את דמויותיה של פרח בר מיניאלי, שיר נענתה לאתגר ובחרה בשחקנית טובה לדירוג...
ענת מגן שבו! שחקנית מצחיקה, נפלאה ומוכשרת. מעניין יהיה לדרג אותה.
מקום עשירי: ויקטוריה אזמרלדה לוסיה דה מרקוס (בית הכלבים 3)
במקום האחרון נמצא דמות מוזרה של ענת מבית הכלבים. ויקטוריה, או ויוי, חברה טובה של קלאודיה, שלימים הפכה לעשירה ממש. כן, כנראה כאן ענת קיבלה את החיבה שלה למשיכת האות רררררררררררי"ש, מה שכמובן ילווה אותה בהמשך הקריירה. אבל בתור דמות של פרק אחד, כנראה שלא נזכור אותה ממש, מה גם שהיא דומה לדמות אחרת שענת גילמה, ואותה נפגוש בהמשך.
מוזר שדמות חדשה במקום די נמוך אבל כן. שלי היא האימא של אמילי, סמי ודניאלה אמסלם, שעובדת בשתי עבודות אחרי שבעלה נדב נטש אותה. וזה כמובן מתיש אותה, והיא צריכה ללכת לשיקום כי היא עם בעיות בריאותיות ואין מי שידאג לילדים. לצערנו ענת לא לגמרי התבלטה בדמות, כי הסדרה התמקדה יותר באמילי שהיא קים, ובשאר הדמויות הצעירות של הרקדנים כמובן. זה פשוט לא היה התפקיד שלה להתבלט, למרות שהיא הייתה אימא חמודה במיוחד שדאגה לילדים שלה, והיא תמיד נראתה לי אמהית במיוחד. אז לא דמות הכי טובה לענת, אבל היא הייתה נחמדה בתפקיד.
מישהו זוכר את בלהה? או שקראו לה "חלץ-פעמון"? בלהה היא המחנכת של הכיתה של מועדון החנונים בבית הספר סרפדים. היא מורה קצת מוזרה, לא בדיוק מחוברת למציאות, ולמרות הרצון שלה לחנך היא יוצאת די אהבלה. וכמובן שהיא התומכת הגדולה של המקובלים בכלל, ויש לפעמים חוקים מאוד הזויים שהיא ממציאה לטובתם, כמו בתקרית של הבחירות למועצת התלמידים, כשיותם כמעט ניצח את תום ונפסל כי באותו הזמן צחי היה גרביל. כן, אל תשאלו. הטמטום בסדרה כן עבד, אבל בתכל'ס היו קיצוניים יותר בקרב התלמידים, ודווקא בלהה לא התבלטה ממש, למרות שענת כן הצחיקה ביותר בדמות. אני לא אומר, היא שחקנית נהדרת וברור שהיא יכלה לסחוב את הדמות, אבל זאת לא הייתה הדמות הבולטת בסדרה, ולכן היא לא מדורגת כל כך גבוה פה.
לה! איווה! אני לא מאמין למה שאני רואה! הקיש לתמונה! אם שמעתם בדיוק את הטקסטים האלה, גם אתם זוכרים את התפקיד האלמותי של ענת בפיג'מות, בפרק הקאלט "נקמת הפוזלת". אימאן ואבויה נאסר מגיעים לשגרירות מצרים שנפתחת מול ההמבורגרי. נאסר הופך את ההמבורגרי לחומוסייה ואימאן מתאהבת בעודד, למרות שהיא מאורסת לדווארה דווארה, הבן של השייח' אבו בוסתן. לבסוף נאסר מסכים לשידוך, ומסתבר שהוא הפוזלת שגרי חיפש כל הפרק. אבל לצערנו, עודד לא מוכן לחתונה ובטח לא שישחטו כבש, ולכן כל הדבר מסתיים במפח נפש ובאובדן הכסף שגרי השיג על הסרט הדוקומנטרי שלו לטובת נאסר. חבל. נראה לי שאני חוטף התקף לב. לא, בעצם אני לגמרי בסדר, ואני אהרוג את עודד. פרק קרוע ומדהים שענת ומתי סרי עשו בו תפקידים מדהימים, אחד מהפרקים הטובים ביותר בפיג'מות אי פעם.
איזו דמות עשתה מהפך יותר גדול מטולה? היא התחילה כאשתו השתקנית של טיראן, וכל עונה 4 ראינו את ענת שותקת ולא אוהבת שטיראן מנסה להתערב בעסקים של רפאל, אחיו הרע לכאורה. אבל בתחילת עונה 5, עם זה שנחשף שטיראן הוא זה שרוצה להשתלט על העולם, נחשף שהיא בעצם רוצחת אדירה בשם אקהרט טולה, שטיראן החייה בעזרת מעיין הנשמות. מהעונה החמישית, משהו בדמות הקצין לגמרי, והיא הפכה לברברית צמאת דם. אבל משהו בדמות היה גם מאוד קומי. היחסים שלה עם טיראן היו הזויים, היא ניסתה להתאמן עליו בזריקת סכינים, והוא בדרך כלל פחד ממנה, כך שהרוע שלו קצת רוסן בגלל שהיא הייתה כזאת מפחידה לעומתו. הדמות אפשרה לענת להפגין קשיחות שהייתה מנוגדת לגמרי לטיראן המסכן, אבל אני מזכיר שאלו עונות פחות טובות של גאליס. לא דמות רעה, אני אהבתי את המשחק המטומטם הזה, אבל בואו נודה שזה לא יצא הכי טוב שאפשר, כן?
מקום חמישי: שונטל סוויסה/שני סווינגר (החברים של נאור)
דמות מאוד מוזרה בסיפור שלה. נאור יוצא עם בחורה בשם שני סווינגר, ובאופן מפתיע החברים חושדים שהיא פרחה סמויה. דלאל, בעל הפיצרייה, מזהה אותה כפרחה בשם שונטל סוויסה, שמנסה להתחזות לבחורה מעודנת ולגנוב כסף מאנשים עשירים. התגובות לפרק היו כל כך טובות, שנאור ציון כתב לה פרק נוסף, שמתאר את מעלליה עם חברותיה, גם הן פרחות סמויות, לפני ששונטל פגשה את נאור. זה היה הפרק הכי נצפה, ולכן רצו לעשות סדרה שלמה על פרחות סמויות. ואכן קיבלנו אחת- עממיות. אבל למרות שרותם זיסמן-כהן חזרה להיות רונית, ואניה בוקשטיין חזרה להיות סילבי, מי שלא חזרה הייתה דווקא... ענת. כן, אחרי שני פרקים ממש טובים בחברים של נאור, היא החליטה לא להמשיך עם הדמות. היום, כשנגיד את השם של שונטל, בטח אנשים יחשבו על נטע גרטי, ששיחקה את הדמות הזאת בסדרה. ולמרות זאת, מי שהתחילה את העניין הייתה ענת, שעשתה את הדמות ממש טוב והצליחה לעורר בה עניין, שהוביל לסדרה.
במקום הרררררררררררררררררביעי נמצאת המנהלת המרושעת של בית היתומים, סיסיליה טולין. סיסיליה המרושעת ניהלה את בית היתומים של ג'יין, וניסתה לרדוף אחריה כל העונה הראשונה. היא שונאת ילדים ואוהבת כסף, זהב ותכשיטים, מה שכראמל הביא לה כדי שתשחרר להם את ג'יין בסוף העונה הראשונה. כמובן שזה שכראמל לא יכול לשמור על האבנים בתור זהב גרם לחזרתה ולניסיון שלה לנקום בעונה השנייה, שם היא וגברת בלום שיתפו פעולה עם אודיל, שניסתה לחטוף את כראמל ואת ויש תמורת תשלום כופר. בעקבות מאורעות העונה השנייה סיסיליה ואודיל נכנסות לכלא, וכל העונה השלישית הן שותפות לתא, עד שהן מצליחות לברוח ולגנוב לגברת בלום את הכסף. כל הדמות לגמרי מצחיקה, האובססיה שלה לקסטניינטות וההתעקשות שלה שהיא נגנית מדהימה, וגם זה שהיא מושכת את הרררררררררררררררררררררררררררררי"ש שלה משתלבת נהדר עם האווירה של הסדרה. בנוסף, הצחוקים מזה שאודיל וסיסיליה היו שותפות לתא היו אדירים. מעניין מה יקרה בעונה הבאה לשלוש הנבליות, האם הן יצליחו עם החיזוק שמצטרף אליהן העונה? כנראה שלא.
מקום שלישי: בת חן מיוחס (בצפר, דומינו גרוס, אחד העם 1/101)
בת חן היא דמות חחחחחחחחחחחביבה עליי במיוחד. הדמות, שהייתה ילדה ערסית וממזרית, התחילה בכלל בדומינו במערכונים. היא המשיכה לאחד העם ולאחד העם 101, שם בת חן התבגרה והתחילה להיות החברה הכי טובה של יפית פסקל. במהלך הסדרה, מסתבר שבת חן לסבית והיא מאוהבת ביפית, אבל זה דבר אחר. מה שבת חן עוד יותר ידועה בו היה התפקיד שלה בבצפר. היא בעצם הייתה הדמות הראשית, ילדה מבית עני ומזרחי, והיריבה של לירון מלכת הכיתה והשפוטות שלה, שרון ושירן. החברים שלה זה מרגלית המזכירה (שתחזור בדמות אחרת לרדוף את ענת) וחיים לב-טוב השרת (אורי הוכמן, מה שהפך את גאליס למאוד מוזר בדיעבד), והיא תמיד מצליחה להסתבך בצרות ולצאת מהן עם חוכמת החיים שלה. הסדרה הסתיימה בזה שבת חן ניצחה את לירון בצורה הכי טובה שיש, והצליחה להשיג את התפקיד הראשי ב"קוסם מארץ חו"ל", ההצגה שראובת כתבה לסוף השנה. אז בת חן סיימה את כיתה ו', ומאז ראינו אותה כמה פעמים, אבל לצערנו היא לא באה לסדרה המחודשת ומאז היא לא בדיוק עשתה את הדברים המצחיקים שהיא עשתה בעבר. עדיין, דמות ממש מצחיקה של ענת. מתי היא עולה לכיתה חחחחחחחי"ת?
חלי היא בטח הדמות הרצינית ביותר שענת עשתה. בת משפחת בנאי (לא ידוע בדיוק איך), שמתקבלת ללהקה צבאית ומתאהבת בציון, הטבח של הגדוד. בנוסף יש לה יחסים קרובים מאוד לשמש פרוסט, שגם נמצאת בלהקה, והיא חברה טובה של תמרה וייס. אה, ועוד משהו: חלי היא בעצם מעריצה ענקית של השיר שלה. היא מעריצה של נינט ורני אביב, היא לא עומדת בזה שהיא באותה להקה עם הכוכבים שהיא מתה עליהם, והיא ממש, אבל ממש, רוצה עוד עונה. ובאופן מפתיע, זאת העלילה שהיא מקבלת. היא מוכרת לאודי שניר ורם שגב את העונה השלישית לסדרה, בה היא משתמשת במושיק עפיה ורוני סופרסטאר במקום נינט ורני, ואפילו מלהקת את אחותה של שמש לסדרה. משבר גדול מגיע כשהיא מגלה ששמש היא שוטרת צבאית (ועוד קוראים לה חלי כמוה), אבל השתיים מתאחדות בסופו של דבר. גם יש את זה שאלינור מנסה לגנוב לה את ציון שהרוויח מיליונים בעזרת הצליל של איי סי קיו, ונכנסת ממנו כביכול להריון, עד שחלי מוכיחה שזה הילד של יונתן בכלל. וגם היא כמעט ניהלה רומן עם אורן שבו מאחורי גבה של אשתו הדומה לה (מסכנה). כן, חלי הייתה מנת צחוק נהדרת לשיר שלנו, והיא הייתה אחת הדמויות המרגשות ביותר שענת עשתה. אז למה לא שמתי אותה בפסגה בעצם? כי לצערי, יש דמות אחת שהייתה יותר מצחיקה ממנה, יותר מגניבה ממנה ויותר מזוהה עם ענת ממנה...
הדמות הכי מזוהה עם ענת היא ללא ספק אילנית, הדמות ההזויה שלה מאחד העם 1. מי היה מאמין שהדמות הזאת תשרוד כל כך הרבה? מדובר בקוסמטיקאית שגרה באחד העם 1, החברה הטובה ביותר של מירי פסקל הפקחית, ועוד יריבה של שולה נמירוביץ'-נמיר, ראש ועד הבית. וכמובן שיש לה את מיקו בעלה. באחד העם 101, אילנית חוזרת בתשובה, אבל מתגרשת לבסוף וחוזרת להיות חילונית. היא, מירי ויפית (יפעת) הבת של מירי שומרות על קשר גם בסדרה הזאת, וכולנו זוכרים איך היה טעים לה המשקה בחופשה באילת, כי משהו במשחק של ענת את הדמות הקרועה הזאת עבד ממש טוב. בנוכלות, אילנית מתאחדת עם מירי לאיזה פרק אחד. הדמות הזאת הייתה כל כך מזוהה עם ענת, שהיא משתמשת בה לפעמים לערבי סטנדאפ, ואפילו היה מקרה שאגם בוחבוט השתמשה בדמות הזאת כדי להשתמש בה כחלק מגיי אייקונז בקליפ שלה לבשורות טובות (עם בר, שחר טבוך, לימור מרק בישראל וטליה ברטפלד בין היתר). מוזר דווקא. עם כל הדמויות של ענת, דווקא הדמות הכי שטותית, מסיטקום, שרדה הכי הרבה, ועוד בכמה סדרות שונות. אבל היא עבדה, משהו בקיצוניות שענת עשתה את הדמות הזאת עבד ממש טוב, ואילנית הייתה ונשארה הדמות הכי טובה שלה. עכשיו כולם לפצוח בשירת "המשקה הזה טעים לי" ונעודד אותה. כי כולנו יודעים שאילנית זה שם של דוגמנית.
כאן הסתיימה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא יהיה תורי לבחור, ויש לי רעיון די טוב במי אני בוחר. עד אז!