פינת הדמויות 41- שרון אלכסנדר

YossihNew

Well-known member
אנחנו שוב בפינת הדמויות!

פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.

בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.

אחרי שבשבוע שעבר דירגתי עבורי את דמויותיה של דניאל גל, היה תורו של רועי. כמובן שהוא לא בחר ובחרתי בשחקן שהוא מעריך מאוד...

שרון אלכסנדר.jpg

שרון אלכסנדר! הנבל האולטימטיבי, האיש ששיחק רעים שנים בסדרות. מי יהיה הכי רע?​

YossihNew

Well-known member
יואל.jpg

מקום תשיעי: יואל (אלף)

דמות קטנה אך עם סיפור. יואל הוא לא אחר מאשר... בנימין נתניהו. כן כן. ביבי לא היה קשור לפרשת קצב, אבל שרון מגלם את בן דמותו בסדרה. היועצת שלו היא אחת מהמתלוננות נגד הנשיא, שנדהם שהיא חשפה את התלונה, ודרש שתוציא אותו מהסיפור. לאחר שהיועצת שלו עוברת פוליגרף, הוא מאוד מאושר לגלות שאויב שלו על ראשות המפלגה נפל. כן, לא רק ספי שחל היה ביבי נתניהו, גם שרון זכה לשחק את הדמות של ביבי. מעניין מי עוד יגלם דמויות דומות לביבי. אבל דמות שלא הייתה קיימת כל כך בסדרה מופתית, ולכן פחות מופיעה...​

YossihNew

Well-known member
נוח פרייליך.jpg

מקום שמיני: נוח פרייליך (החולמים)

אוי, איכס, החולמים. בכל אופן. נוח! אבא של תום! בן דוד של ראובן! ראש העיר, שחייב המון כסף וצריך את אבן המשאלות כדי למכור אותה. הוא לא יודע שהעוזרת שלו שרון מנסה לתמרן אותו בנושא, הוא מנסה להתקרב לנעמי אימא של דני (החברה של בנו) כדי להשיג את האבן. הוא נוגע בטעות באבן ואימא שלו יוצאת ומטרידה את מנוחתו (זה דווקא קטעים מצחיקים). והוא הורס פארק עם תולעת שתום מנסה לשמר. לא משנה. בקיצור- לא אהבתי את הסדרה. דמות נדושה מאוד שהוא משחק של אדם מקושר אך עם שחיתות שמנותק ממשפחתו. וריבונו של עולם, שמישהו ידליק אור בסטים בסדרה הזאת! זה לא עסק שהכל חשוך שם, זה סתם נראה חובבני. סליחה. אני לא אוהב את הסדרה הזאת, אמרתי כמה וכמה פעמים... את ליטמן שרון יפגוש בהפקה אחרת יום אחד.​

YossihNew

Well-known member
נוח קני.jpg

מקום שביעי: נוח קני (אף אחד לא עוזב את פאלו אלטו)

אז במקום השביעי אנחנו פוגשים את נוח קני. שוב נוח! כמה מפתיע, איש עסקים. כמה מפתיע- הוא רוצה שטח מסוים שתושביו לא מוכנים לוותר עליו. דמות שראינו יותר מדי משרון... האמת שלא ממש הבנתי מה היה בסדרה הזאת. הדבר היחיד שאני כן הבנתי היה שהוא רצה שטח חיפאי, היו לו שני בנים, אחד יד ימינו ואחד מורד שרוצה להציל את השטח, ואחד בכלל היה בן של אשתו המנוחה ומשורר חיפאי ערבי שגר בשכונה. נשבע לכם, אין לי מושג מה הוא רצה חוץ מזה. כמה אפשר את שרון כאיש העשיר שמנותק ממשפחתו, ורוצה להשתלט על שטחי אדמה? תפקיד שחוזר על עצמו יותר מדי בעיניי, ובכלל- כמו שאמרתי, הסדרה עצמה לא הייתה ממש טובה. עם כמה שמגי שיחקה טוב, עם כמה שהיו שחקנים טובים- אף אחד לא ממש הבין מה הסדרה רוצה מחיינו... מישהו גם מוכן להסביר לי מה המשמעות של פאלו אלטו? מישהו? לא חשבתי שתצליחו להסביר לי גם. אז בקיצור, בואו נלך לדמויות קצת יותר מובנות ששרון עשה? בסדר?​

YossihNew

Well-known member
קובי ברגר.jpg

מקום שישי: יעקב "קובי" ברגר (שומקום)

איך הוא בא פתאום משומקום... טוב, קובי, אבא של נופר ואדם, רוצה רק דבר אחד- להקים מלון על פנימיית "שומקום" לנוער בסיכון. בגלל זה הוא שולח את בתו נופר לנסות להשתלט על המקום, ולבסוף גם שולח את בנו אדם להתחזות לחניך כדי להשיג את הפנימייה. אבל אדם מתאהב בחניכה ללי גורדון, מנהיגת הילדים, שמשלבת בתוכה שני דברים ששרון שונא: אלה לי ויתומים. לאחר שהם עושים תאונה לריקי המנהלת, הם גם מפלילים את ללי בתאונה, ולבסוף הוא נעצר עם בתו לאחר שאדם מחליט לעזור לללי. למה הוא מדורג נמוך? כמו שאמרתי, די כבר לשחק את האיש העשיר שמנסה לנצל יתומים בכל סדרה אפשרית. דבר שני- הסדרה משום מה לא הצליחה כל כך. היא הייתה אמורה לקדם את אלה לי והייתה מצחיקה לפרקים, אבל לא הותירה חותם ודי נעלמה. ודבר אחרון- אני לא יודע אם שמתם לב, אבל כל העלילה של משפחת ברגר מועתקת ממשפחת שמואלוב מגאליס... זה לא סתם ששתי התסריטאיות של הסדרה הן יעל כץ ונועם נבו, שכמובן באו מגאליס ומכירות את העלילה. אז העשיר שהבן שלו מורד... נו, עלילה שכבר הכרנו וידענו איך היא תתנהל. ברור, לא?​

YossihNew

Well-known member
ג'מון.jpg

מקום חמישי: ג'מון (חצויה 1-2)

ג'מון הוא מין סוג של ערפד בכיר במועצת הערפדים, כזה שבעונה הראשונה לא עושה הרבה חוץ מלסייע לגיא אחרי שזה ננשך והופך לערפד. בעונה השנייה, ג'מון קצת יותר פעיל- הוא מנהל את המועדון של הערפדים ומנסה לתמרן את אלה לקחת את סמכויותיה כחצויה ומנהיגת הערפדים, ומייצג את הערפדים במשא ומתן על הסכם השלום. הוא גם לא מהסס לשאוב לליאו את הנשמה כדי שאלה תעיר את כל הערפדים הרבים שנכבו, כדי שהוא יוכל לשקם את החברה של הערפדים. במהלך העונה הוא מנסה לעזור לליאו המסכן ושבור הלב לאחר שאלה שברה את לבו, ובסוף העונה הוא נחוש לטפל בשד אדם, שנוצר כדי לשאוב ערפדים, וכמה מפתיע- משחק אותו לי בירן. חצויה הייתה סדרה שנועדה לקדם המון שחקנים מסדרות אחרות של חברת ההפקה, ובנוסף גם נועדה כדי לקדם את כל עניין הערפדים שבזמנו היה להיט. אז שרון היה קצת מרושע שם אבל לא מספיק מרושע, והדמות הזאת לא בלטה ממש הרבה. אבל היי, לפחות המון יזכרו ששרון, פעם, היה ערפד בחצויה שהוביל את כולם. אה, והלבוש הזה נראה ממש מגניב עליו. לא יודע למה, הוא מצחיק אותי כערפד מימי הביניים. נחמד דווקא.​

YossihNew

Well-known member
אמנון בר לב.jpg

מקום רביעי: אמנון בר לב (תנוחי)

אז מיון תומרקין לבחור שהוא סוג של יון תומרקין... אז תארו לכם עולם שבו הוא בעצם יון תומרקין וברומן עם אוולין הגואל, למען השם. מה? אה, ביקשתי מכם לדמיין את זה כבר בפינה של יון, נכון. תכל'ס זאת אותה הדמות. בקיצור, אמנון, או "ברלו" כפי שברוריה שלנו קראה לו, הוא מדען, אביה של גבי בר לב (כן, יון הוא אבא של יעל גרובגלס, זאת הזייה ענקית), והמציא נוזל מיוחד שמאפשר להפוך אותך לצעיר. לא, די, לא טורבו טיים ובטח ובטח לא המכשיר ההוא שהילדה מהחולמים גנבה לו בסדרה אחרת של אורי גרוס. מדובר בנוזל נעורים, שברלו קצת חושש להשתמש בו כי הוא לא יודע מה המחקר יוכל לעשות. אבל כמובן שהוא משתמש במשקה הנעורים על עצמו, ותוך כדי הוא הופך ליון תומרקין. היותו צעיר נותנת לברלו שוב את הרומן שלו עם ברוריה, ולמען האמת רוב הזמן לא רואים את שרון בתפקיד של אמנון. אבל בסוף הסדרה הוא חוזר, ומסתבר שהוא השתמש בניסוי שלו על לא אחרת מאשר הודנא, העוזרת של נעמי שחר. סדרה מאוד הזויה, שכתב בן אדם קצת הזוי, שאחר כך השתמש בכל מיני דברים מהסדרה (שרון, הצערה של אנשים) לסדרות אחרות שלו. אבל היי, קיבלנו רומן בין ברוריה פסקל לברלו, זה גם משהו... אפשר להגיד...​

YossihNew

Well-known member
דן אקריש.jpg

מקום שלישי: דן אקריש (מיכאלה)

דן הוא מנהל בחברת הייטק, בעלה של יסמין ואבא של יובל ומיה. הוא גם דוד של גיא מאחיו, צבי. דן מנסה לקנות את הסטארט אפ של הבן שלו ושל אחיינו, ולכן מרמה ומנסה לתחמן. לאחר שזה נכשל ודן מפוטר מתפקיד הניהול שלו, הוא מתחיל קצת להתחרפן. ספר בשם "איש הקובייה" הופך את דן לאובססיבי להחלטות קובייה, והוא צובע את השיער לבלונדיני והופך לסוכן דוגמניות, בעיקר של הבת שלו מיה, אבל גם של עוד כמה, ומתחיל די להצליח. במקביל, היחסים שלו עם יסמין אשתו מתפוררים בגלל הבגידות הרבות שלו, והוא מוצא בחורה אחרת- מיקי, החברה של אחיו צבי, ממנו הוא אוהב לגנוב נשים. בסוף הסדרה דן קצת יותר מבודד מהמשפחה שלו, אבל הוא ומיקי יוצאים ועוד רבים עם יסמין וצבי. למען האמת- שרון ואסנת פישמן ששיחקה את מיקי יצאו תקופה בעקבות הסדרה, ועם חני הוא ניהל שוב זוגיות בהצגה "מאמא מיה" משירי להקת אבבא (שיובל מאוד אהב בסדרה- איך הכל מתחבר). הוא היה דמות שפוגשים המון בטלנובלות- המנכ"ל המוצלח שהמשפחה האידיאלית שלו לא כל כך אידיאלית. אבל דווקא הדמות היבשה, הנדושה הזאת, אפשרה לשרון להציג דברים אחרים, כי היו קטעים שדן פשוט היה מטורלל על כל הראש עם כל האובססיה שלו לקוביות. ללא ספק דמות נחמדה מאוד מסדרה מאוד נחמדה שפתחה את הדלת לטלנובלות מופרעות אחרות, שגם בהן הוא השתתף מפעם לפעם...​

YossihNew

Well-known member
זאב נאמן.png

מקום שני: זאב נאמן (החממה)

כן, זאב, הידוע לשמצה אך אולי הדמות הכי ארוכת טווח של שרון. זאב הוא הנבל הראשי בחממה, ראש הלשכה של ראש הממשלה מורדי רוזן, והדליף תמיד את המידע ללקוח המסתורי, שהבטיח לו הרבה כסף. זאב אמנם עזר ללקוח לחולל את רעידות האדמה כדי להתעשר, אבל בסוף העונה הראשונה מתגלה, מפוטר מתפקידו, ואז נרצח בידי העוזרת של הלקוח. בעונה השלישית גילינו שזאב חי. בלי כבד, עם כאבי תופת, אבל חי בלי סיבה משמעותית. הפשעים שקרו בעונה השלישית בעצם היו של זאב, והוא משתלט על התפקיד של רובי הלקוח כרע הראשי. זאב מנסה לחולל מלחמת עולם שלישית, ולאחר שזה נכשל הוא מצליח לברוח מהכלא כביכול, אבל אז הוא מתחזה לספי שחל, ראש הממשלה, ומנסה לחסל את אלה לי במעבורת כדי להתחיל מלחמת עולם שלישית ולמכור פצצות. אבל כמובן שזה לא קורה, ולבסוף דניאל גורן מצליח לירות בו במהלך נפילה מהחללית, וזאב משחרר אותנו מנוכחותו. זאב אמנם היה קצת מתיש בעונה השלישית אבל בסופו של דבר מדובר בדמות מאוד טובה של שרון, שידע לעשות את הדמות בצורה מפחידה ונבלית כידוע לכולנו. הוא היה ממש טוב בעונה הראשונה ועד היום, זאת כנראה תהיה הדמות שהכי מזוהה איתו. אבל אם כבר מדברים על דמות של שרון שעובדת עם דמות של גיא לואל, אני חושב שזה מוביל אותנו בצורה מאוד חלקה לדמות היחידה שהייתה מרושעת יותר מזאב אפילו, הדמות שלוקחת את המקום הראשון...​

YossihNew

Well-known member
נפתלי אונגר.jpg

מקום ראשון: נפתלי אונגר/ג'ק (טלנובלה בע"מ)

הדמות הכי טובה של שרון בכלל לא הייתה צריכה להיות שלו. היא הייתה של טוביה צפיר בכלל... אבל התפרצות אלימה אחת שלחה את טוביה בחזרה לשיר שלנו, ושרון נקרא לשחק את נפתלי אונגר, מנהל חברת "טלנובלה בע"מ", בעלה של ניצה, אביהם של כפיר ועלמה לבית אונגר. הכניסה של שרון לתפקיד הייתה בקטע קורע בו הוא פשוט הגיע ואמר שאין בעיה להחליף שחקן כי מי ישים לב. אבל עם הזמן נפתלי גילה צד אפל יותר, של ג'ק, פיצול אישיות רצחני שנוצר אצלו בעקבות טראומות ילדות. לאחר שאותו ג'ק רצח את עילי, החבר האלים של בתו, נפתלי היה אובד עצות ולא ידע איך לטפל בו. הוא הלך לטיפול וגילה יותר ויותר על האישיות של ג'ק, עד שהפסיכולוג עשה טעות והפך את ג'ק בהיפנוזה לאישיות דומיננטית. זה התחיל רצף פרקים הזוי במהלכם ג'ק פשוט השתולל בגוף של נפתלי, תוך כדי שהוא כמעט רוצח חלק נכבד מהאנשים בטלנובלה, ובעיקר איים על אשתו, ניצה המסכנה, שרק רצתה להחזיר את בעלה. זאת הייתה הדמות הכי טובה של שרון מסיבה אחת: הוא הפגין משחק של רוצח אמיתי. הפרקים האלו היו מפחידים, משהו בשקט של הדמות שכל רגע יכול היה להתפרץ ולעשות דברים איומים ונוראיים פשוט היה חומר לסיוטים, וללא ספק סחב את הטלנובלה. הוא היה הרע האמיתי, מעבר לכל השאר. אבל לבסוף ניצה הצליחה להשתחרר, הצליחה להביא את נפתלי לטיפול כדי שיוכל לעזור לעצמו, ובסוף העונה נפתלי אף נוכח בחתונה של כפיר בנו עם רננה, ומתפייס עם עלמה, הבת שלו, שלא כל כך הבינה מה קרה לאבא הנחמד שלה. הדמות הכי מפחידה והכי מרושעת של שרון בכל הזמנים, ולכן היא זאת שתופסת את הפסגה.

כאן הסתיימה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא יהיה תורה של שיר לבחור, ונקווה שהיא תבחר יפה. עד אז!​

למעלה