פינת הדמויות 42- אברהם ארנסון

YossihNew

Well-known member
אנחנו שוב בפינת הדמויות!

פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.

בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.

אחרי שבשבוע שעבר דירגתי עבור רועי הנעדר את דמויותיו של שרון אלכסנדר, היה תורה של שיר. היא התלבטה ולא בחרה ולכן בחרתי בשמה שחקן חמוד שהיא אוהבת...

אברהם ארנסון.jpg

אברהם ארנסון! כן, איש שלשיר קשה לאהוב בגלל שבסופו של דבר לפעמים הוא משחק דמויות בעייתיות. אבל הוא שיחק די הרבה...​

נערך לאחרונה ב:

YossihNew

Well-known member
רפא.jpg

מקום תשיעי: רפא (סברי מרנן 8)

מה הקטע של כולם עם הראסטות האלה?! טוב, גם אברהם היה בסברי מרנן, כחבר של יעל, הבת של שי ושני. בגלל המראה שלו המשפחה חושבת שהוא סטלן ומנסה להפיל אותו ולגרום לו לספק להם סמים. זה כמובן לא נכון וזה סתם סטריאוטיפ, אבל במהלך הפרק יעל נפרדת ממנו כי היא מגלה שהוא קמצן וגם פלרטטן, באופן מוזר כמו... כן, בדיוק כמו אבא שלה, שי. אז כמו כולם אברהם היה בסברי מרנן, אבל בחייאת, תעזבו את הראסטות האלה, ולא, הוא לא יכול לספק לכם סמים. נעבור לדמויות אחרות?​

YossihNew

Well-known member
שגב מושיוף.jpg

מקום שמיני: שגב מושיוף (לבד בבית 2)

מושיוף על שם רן, כן? בעונה השנייה של לבד בבית מיקה מאוהבת בשגב, החתיך של השכבה, אבל הוא מאוהב בשני. השניים הם טבעוניים, ומיקה צריכה להתחזות לטבעונית כדי שהיא תוכל להקסים את שגב. אבל התקוות שלנו לשחזור רומן בין אברהם לנטע רוט נגנזות כי מסתבר בסוף הפרק ש... גם שגב מתחזה לטבעוני. הוא רוצה ששני תתאהב בו. זה לא עובד והוא חושב שמיקה קיצונית יותר ממנו בטבעונות. למזלנו, לפרק יש סוף טוב- שני, שהיא נאיה, וחושבת שמיקה טבעונית, אומרת כמה היא מדהימה ובסוף מנשקת אותה. לפחות בעולם אחד, נטע ונאיה הן הזוג המלכותי, ואברהם יושב בצד. או שלא, כי שני גילתה שמיקה אוכלת בשר וזה לא עובד ממש. טוב, תמיד יש לנו את ירדי להישען עליה אם צריך, אני בטוח שיהיה בסדר.​

YossihNew

Well-known member
עומרי.jpg

מקום שביעי: עומרי (כל עוד בלבב)

סדרה מוזרה על נסיעה לפולין ליום השואה. שני תיכונים שונים יוצאים, ביניהם שני זוגוח חברים: שני ולילוש, ומצד שני קובי ועומרי. אז עומרי אמנם עוזר קצת לחבורה להבין מה קרה למשפחה של שני, אבל הדבר שאני הכי זוכר מהדמות זה פשוט שהיו לו טונות של חטיפים. דמות מוזרה. אני בנוסף גם זוכר שהוא קילל באושוויץ, שהוא רצה לעשות "אלי, אלי" בראפ, ושהם שרפו את מיין קאמפף והייתה אזעקת אש במלון. בזמנו חן קלימן אמרה שגם היה אפשר להחליף בין השחקנים של קובי ועומרי: עידו טאקו הקורע היה יכול לשחק את עומרי, ואברהם דווקא היה יכול להיות קובי, כי מה לא ציוני וממלכתי באברהם? אבל אברהם היה זה שקיבל את הדמות הזאת, ש... אה... טוב, אני לא חושב שיזכרו אותה ממש. אבל אם יש לו במבה, אז סבבה מצידי, שיביא ויכבד.​

YossihNew

Well-known member
שוביק.jpg

מקום שישי: שוביק (אחותי קפצה כיתה 3)

שוביק היה פרק אחד ואהבתי אותו. בפרק האחרון בהחלט של אחותי קפצה כיתה, שוביק בא, ומיכל, שזוכרת אותו בתור חנון שהיה מאוהב בה בשנותיהם ביסודי, מגלה שהוא גדל ונהיה די שרירי. הוא הופך לידיד של מיכל, לאחר שהיא התייאשה מהחיזורים שלה אחרי דישי. אבל דישי מגלה שלמיכל יש ידיד אחר שהוא ממש לא בן זוג שלה, וזה מעצבן אותו. כנראה משהו באברהם מעצבן את עומר חזן, לא משנה, בקיצור, השניים רבו על מיכל, שנאלצה להחליט, אבל כאן הבעיה- הסדרה לא המשיכה. חבל, אם הייתה עוד עונה היה מעניין לראות את מיכל בין שני החתיכים. שוביק היה לצערנו רק פרק אחד, ואני אפילו זוכר שפעם אברהם אמר שהיה מוותר עליו אם היה צריך לוותר על דמות- פשוט בגלל שזאת דמות שלא הייתה הרבה זמן. חבל, כי אני מאוד חיבבתי אותו ואת הסדרה.​

YossihNew

Well-known member
ים.jpg

מקום חמישי: ים (האחיין שלי בנץ)

מצבור המים המלוחים הזה! ים הוא האהוב של נטע, שמיניסט מוצלח ונחמד ששונה לגמרי מבנץ ומעורר בו קנאה. בעונה הראשונה הוא סתם שר עם נטע. שיר של החלונות הגבוהים, שכמו ים, נטע ובנץ, הם גבר, אישה, ו... לא משנה. בעונה השנייה ים עושה שנת שירות בבגיריונית כדי שיוכל לבלות זמן עם נטע, אבל בפרקים האחרונים של העונה השנייה, לאחר שבנץ נחטף בידי המחלקה לכוחות על וחיות כיס, ים מבין סופית שנטע מאוהבת בבנץ. הדבר הזה מוביל לפרידה שלהם. לפי כל ההיגיון ים אמור ללכת לצבא בעונה החדשה של האחיין שלי בנץ, אבל הוא כן צילם סצנות לסדרה, אז מעניין איך ים יהיה בעונה השלישית, והאם הוא יהיה זה שינסה להפריד בין נטע ובנץ אחרי שהם סופסוף הגיעו זה לזרועותיה של זו. אגב, בנץ מת על זרועות, אכפת לכם אם הוא ייקח כמה? לא? לא משנה, בקיצור, ים היה מצבור מים מלוחים ורגיל בסדרה קרועה ומופרכת, ולכן הוא קצת נמוך פה. ואם כבר סדרות קרועות...​

YossihNew

Well-known member
קאי.jpg

מקום רביעי: קאי (בית הכלבים 3)

קאי, התפקיד הראשון של אברהם, בתקופה שבה הוא היה בכלל נטול אינסטגרם, עד שנאיה פדרמן פתחה לו אחד. קאי מופיע בעונה השלישית משום מקום כחבר הכי טוב של רויו. הוא שחקן כדורסל ודי מושלם בהכל, ואורי ממש שונאת את זה שהוא גונב לה את רויו, והיא לא מצליחה למצוא בו פגמים. אבל אחרי שקאי עוזר לה עם הכלבים, אורי מתחילה להתאהב בו והשניים הופכים לזוג. אבל לצערו של קאי, אורי לא מתאהבת בו. היא רבה איתו כל הזמן, ולבסוף היא נפרדת ממנו כדי לחזור לרויו, שהיא סופסוף מבינה שהיא מאוהבת בו ואהבה אותו כל הזמן (עד שהוא הלך לדרום אמריקה והתאהב בירדן, אבל זה לא קשור אלינו). קאי היה תוספת מעניינת לבית הכלבים, לעונה קצת בוגרת יותר, בחור רציני יותר בהשוואה לשיגעון שהיה בסדרה, ואפשר לטעון שזאת גם הבעיה, כי מי אוהב את הרציניים בסיטקומים?! זה לא עובד ככה. ולכן אנחנו צריכים להשאיר את הרומן בין נאיה פדרמן ואברהם ארנסון לו היא פתחה אינסטגרם בעבר. עכשיו בואו נעבור לדמות שונה לגמרי?​

YossihNew

Well-known member
בנג'י.jpg

מקום שלישי: בנג'י (ספיידרז 3)

אז במקום השלישי נמצאת (כהגדרת שיר) הדמות השנייה הכי נחמדה שאברהם שיחק. אתם מבינים, אלה גודמן מגיעה לשמורת יפה נוף ובחור הזה, רחוק מכל תרבות אפשרית, היא מוצאת את אהבת חייה כשעמית הכטר צופה ב... רגע, לא דיברנו עליו בדיוק? אה, לא, סדרה אחרת. כן, בנג'י הוא הבן של אלינור, מדענית שיוצאת עם מרקו, האבא של מיה בלום. הוא אוהב לעזור לאימא שלו עם הגידולים שהיא מגדלת ואז הוא פוגש את אלה כשזאת באה לשמורה. זאת אהבה ממבט ראשון. לא ראשון, כי כבר הייתה ביניהם אהבה. נו, כן, כולנו יודעים שזה ההמשך של אורי וקאי מבית הכלבים ביקום בו עמית הכטר אישר את זה לנאיה. לא? בקיצור, בנג'י מדגמן קצת לאלה והם מתאהבים, וההבדלים באופי בין אלה, העירונית והדרמטית מדי, לבין בנג'י הכפרי והרגוע, היו מצחיקים במיוחד. וגם היה מאוד נחמד לראות את אברהם ונאיה שוב משחקים זוג, הפעם מצליחים קצת יותר להתאהב אחרי מפח הנפש הגדול שהיה להם בפעם הקודמת. אז אברהם קיבל את הרומן עם נאיה, שיר קיבלה בחור חמוד נוסף שאברהם שיחק, וכולנו יכולים להתקדם למקום השני, שיהיה קצת מפתיע...​

YossihNew

Well-known member
חוסן גוטמן.jpg

מקום שני: חוסן גוטמן (PPS)

זה ילד או קיבוץ או מפלגה? מה נסגר איתו? אני יודע שמוזר לשים את חוסן מקום שני, אבל דווקא אהבתי את מה שהוא עבר. חוסן הוא הבן של יואב גוטמן, בכיר בצבא במשעולי לב. הוא בריון ושחצן ומאוהב בריף, מה שכמובן מעלה אותו למסלול התנגשות עם PPS שבו ריף מתאהבת (ויודע לשיר יותר יפה את הזוג הזה). במהלך המסע שלו נגד PPS ואל ליבה של ריף, מנצל חוסן בצורה בעייתית במיוחד את צוקית קוזלובסקי, החברה של ריף שמאוהבת בו באהבה נכזבת. הוא גם מגלה דרכה את הסוד של PPS ושבעצם מדובר ברובוט, ואז הוא מגלה לכולם על זה. אבל אחרי שהוא מגלה שאבא שלו מתכנן לחטוף את PPS ולהפוך אותו לחייל העתיד, חוסן קצת משתנה, ואפילו יוצא נגד אבא שלו. בסוף הוא גם מבין שפגע בצוקית והופך לחבר שלה בסוף העונה, דבר שמאפשר לו להשלים את התהליך. אז למה שמתי את חוסן במקום השני? כי הוא באמת עבר דברים ממש יפים בקצת זמן שהוא היה, גם אם הסדרה לא ממש הותירה חותם (מסתבר שסדרה על אלה לי וסדרה על מרגי לא תמיד הולכות), והוא קצת שבה לנו את הלב בסוף, למרות ההתנהגות המוזרה של הדמות. אבל ברור לכם למה הוא לא יכול להיות לעולם במקום הראשון, כן? כי יש אחד מרגש יותר שהיה מעליו...​

YossihNew

Well-known member
אמיל דסברג.jpeg

מקום ראשון: אמיל דסברג (פלמ"ח)

אז הפריצה של אברהם הייתה מדהימה, כי הוא לוהק לתפקיד הראשי בפלמ"ח. ואמיל היה משהו לגמרי מיוחד. בניגוד לאחותו אלינור, שרק רוצה להיות פלמ"חניקית, אמיל לא ממש מצליח להשתלב בהתחלה כפלמ"חניק ורוצה ללכת לחו"ל, לארה"ב, או לאכול שוקולד. הכל משתנה כשאמיל לאט לאט גדל במהלך הסדרה, הופך ללוחם פלמ"ח מקצועי, הופך לחביבו של יצחק רבין, ובעיקר- פוגש כובסת נחמדה בשם שרה. השניים מתקרבים, חמודים באופן כללי, גורמים לכולנו להתאהב בהם, ואז כמובן מסתבר ששרה בריטית ועוד הבת של הקולונל. כל העונה שרה ואמיל מנסים להיות ביחד, למרות שהוא פלמ"חניק והיא בריטית וזה גם ממש ברור שבכלל שרה מאוהבת באלינור, הן פשוט מדחיקות את הרגשות ביניהן. בעונה השנייה השניים קצת יותר מתרחקים, כי אמיל מגלה על טייסת אמיצה בשם זהרה שרוצה ללמד אותו טיסה... באופן אישי... והוא תקוע בין שרה לזהרה (ביטוי מגניב). למרות זאת, אמיל מעדיף את שרה בסוף אבל הם לא ביחד בסוף העונה, אמיל הולך ללמוד טיסה. בעונה השלישית אמיל ושרה סופסוף כן ביחד והוא גם טייס מקצועי, אבל לצערנו, כמו שאמרנו כמה פעמים- קיצצו המון את פלמ"ח, הדבר הזה נפגע מהקורונה בגלל התקציב הענק של הפרקים. אבל למרות זאת, הרומן המושלם של אמיל ושרה בעונה הראשונה, הצחוקים עם יוחנן והקשר היפהפה עם אלינור, וגם הקשר עם רבין, הכל הופך את אמיל לדמות מדהימה שאברהם שיחק, שגרמה לכולנו להתרגש, לבכות, ולחלקנו להתאבסס על אמיל ושרה, הזוג המתוק והחמוד הזה. למרות שאם תשאלו אותי, אלינור ושרה זה הדיבור. אבל אמיל מדהים.

כאן הסתיימה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא יהיה תורי לבחור, ואני מקווה שאני לא אשכח לבחור. עד אז!​

שיר m

Well-known member
וואלה לא חשבתי שהיו לו כל כך הרבה דמויות|טמבל| נהנתי!

למעלה