פינת הדמויות 45- אורי גבריאל!

YossihNew

Well-known member
אנחנו שוב בפינת הדמויות!

פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.

בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.

אחרי שבשבוע שעבר דירגתי עבור רועי (שלא בחר כלום) את דמויותיה של דנה אברהם סמו, היה תורה של שיר והיא כן בחרה. בשחקן מאוד מעניין...

אורי גבריאל.jpg

אורי גבריאל! שחקן חשוב, רציני ונהדר שבקרוב אולי יחזור אלינו. אולי. אני לא זוכר אם הוא גם בעונה השלישית...​

נערך לאחרונה ב:

YossihNew

Well-known member
אבא של אשר.jpg

מקום תשיעי: אבא של אשר (החנות שיש בה הכל)

כבר דיברתי על זה שזאת סדרה אהובה עליי שפוספסה. אורי משחק שם תפקיד קטן כאבא של אשר (חי מאור), המוכר הראשי בחנות שיש בה הכל, שמקבל ממנו שיחה בפרק האחרון בה הוא מנסה לספר לו שיש לו סרטן. הוא גם שיחק עם ענת ברזילי ששיחקה את אימא של אשר, אבל בפועל התפקיד הזה היה קטן ובלתי מורגש, ולכן לא ממש יהיה זכור ברשימת הדמויות של אורי.​

YossihNew

Well-known member
עובד שרעבי.jpg

מקום שמיני: עובד שרעבי (השוטרים)

עוד אבא אחד. עובד שרעבי הוא אביו של אלון. לא אלון שרעבי, הוא שינה לאלון שנהב. הוא שוטר בגמלאות בנהריה, ובנו חוזר לפתע לעיר עם אשתו, כדי לעבוד בתחנת המשטרה המקומית לשנה, לפני שיוכל ללמוד בחו"ל. אבל נהריה מוכית בפשע של מאור עזרא וארגון הפשע המפחיד שלו, ואלון מתחיל להסתכסך עם הארגון כשהוא מנסה להחזיר את החוק והסדר לעיר. הסיבה שהדמות של עובד מדורגת נמוך היא שבסופו של דבר, זאת לא הסדרה של אורי. זאת הסדרה של צחי הלוי, של שלומי יפרח, של דני שטג ושל דור הררי לפני שנהיה רקדן. הוא היה שם כדי שיאיימו עליו ואלון יכעס. סדרה טובה, פחות קשורה לאורי.​

YossihNew

Well-known member
יעקב סולימאני.jpg

מקום שביעי: יעקב סולימאני (ביום שהאדמה רעדה)

סדרה לא מוערכת מספיק. היא סיפרה על שלושה שלדים של אנשים חיים שנמצאים לאחר רעידת אדמה. עם הסדרה מסתבר שפשוט מדובר באנשים שבאו מיקום מקביל. אורי שיחק שם את יעקב סולימאני- אדם שנחשד ברצח בעבר, אולם לאחר מכן זוכה באופן מסתורי. מסתבר בהמשך שמקבילו מהיקום המקביל הגיע גם הוא ליקום שלנו וביצע רצח, מה שכמעט גרם להאשמת סולימאני בעניין. למרות שהסדרה בעיניי מרתקת, אורי לא באמת שיחק בתפקיד חשוב בסדרה, הוא לא הופיע הרבה בה, ולצערנו הדמות מתברגת במקום נמוך. למרות זאת אני חייב לשאול מה הפתולוג בסדרה היה קשור, נרמז שגם הוא היה חלק מהמשלחת שבאה עם סולימאני ומעולם לא קיבלנו על זה הסבר. אני חש שהוא היה הפתרון המלא לתעלומה, אבל הסדרה הזאת לא המשיכה ולכן לא קיבלנו פתרון.​

YossihNew

Well-known member
בובו דלמוני.jpg

מקום שישי: בובו דלמוני (מחנה אבא)

סדרה שקרתה לפני נצח. בובו הוא אלוף ומפקד חיל האוויר במחנה אבא. בנו סא"ל לביא (אסי ישראלוף, בשיתוף פעולה נוסף עם מה קשור) מפקד על בסיס חיל האוויר, והנכד שלו ניתאי גר עם אימא שלו. אבל כשאימא של ניתאי טסה לאוסטרליה, ניתאי עובר לבסיס הצבאי ולא מסתדר שם. הקטע עם הסדרה הוא שלביא הוא די כישלון לפי בובו, וברור לחלוטין שמי שיותר מתאימה לפקד על הבסיס היא שיפי לזר, הסגנית שלו והאימא של לי-פס. כל הסדרה לביא מנסה להשיג את האישור של בובו שהוא מתאים לפקד על חיל האוויר, ולא מצליח כל כך כי הוא בעצם די פחדן. הסדרה הייתה והלכה, היא עלתה במהלך הקורונה כשפחות היה זמן להשקיע בסדרות חדשות, ובסוף לא ממש קיבלנו עונה נוספת לסדרה. למרות זאת היה מצחיק לראות את בובו, מפקד חיל האוויר. היה שם איזה קסם מסוים, אבל לצערנו הסדרה לא הצליחה כל כך ופחות יזכרו אותה. לפחות אסי היה מצחיק, גם זה היה משהו, לא?​

YossihNew

Well-known member
יוסי לוי.jpg

מקום חמישי: יוסי לוי (טלנובלה בע"מ)

כן, אורי שיחק תפקיד די מרכזי בטלנובלה בע"מ באופן מפתיע. אחרי ששמשון לוי... סליחה, שון לב, מגלה שהוא סתם הומופוב כי הוא בעצם הומו בעצמו, והוא מנהל יחסים עם ניב, האח של שירה האקסית שלו, יוסי מגיע. יוסי זה האבא של שון (והוא מתעקש לקרוא לו שמשון), ומן הסתם האב הכי נורא שיכול להיות להומו. שוטר, אוהב בשר, גבר מיושן כזה שנגעל מגייז. הנוכחות המעיקה שלו בבית של שון די מעצבנת אותו, כי הוא מונע ממנו להתקדם בקשר עם ניב והוא דוחק בו לחזור לשירה. יוסי גם מעורב יחד עם גרשון בחקירה של היעלמותו של עילי כרקוקלי-טננבאום, האקס של עלמה, והוא זה שמגלה שלנפתלי יש פיצול אישיות בשם ג'ק. הוא גם מעורב קצת בחקירה של המוות של אפרת לאחר שיורים בה בטעות. לבסוף שון אוזר אומץ להודות בפני אביו בזה שהוא הומו, ואחרי ניסיון של רב לעשות טיפול המרה, שון מחליט לא להקשיב לאבא שלו ולהיות עם ניב. יוסי קורע קריעה על שון וככה בעצם הסיפור נגמר- לא קיבלנו סגירה של הסיפור הזה. מוזר דווקא. אחרי זה שהסיפור היה מאוד חשוב, לא קיבלנו שום סגירה. בעיה מאוד רצינית בטלנובלה בע"מ, החוסר בסופים הזה...​

YossihNew

Well-known member
משה.jpg

מקום רביעי: משה (מצולמים)

עוד פעם מה קשור (שותפים ותיקים של אורי). מצולמים הייתה סדרה מאוד מוזרה של מה קשור. מצד אחד- היא הייתה אמורה להיות פרודיה על מחוברים. אבל מצד שני, היו מקרים שבהם היא הייתה מרגשת דווקא ולימדה אותנו שיעורים עמוקים, בעיקר בעונה השנייה שסבבה סביב הקורונה. אורי היה משתי הדמויות היחידות ששרדו בשתי העונות- מני ומשה. מני גוזלן הוא בן הזוג של משה, שמנהל עסק לחלפנות כספים וצ'קים. בעונה הראשונה רואים את הזוגיות שלהם, ובעונה השנייה אנחנו רואים את מני מתעצבן שמשה לא סומך עליו בגביית הכספים (הקשר בין השניים היה בסדרת פשע אחרת), ולכן הוא עוזב אותו כדי לעבוד אצל גבי, בעל עסק לשעוני יוקרה. זה כמובן לא שורד הרבה, ומשה ומני חוזרים לקראת סוף העונה לגבות כספים ביחד. מפתיע כמה אורי התחייב לדמות, והתנשק הרבה בדמות עם ציון ברוך ששיחק את בן זוגו. באופן כללי זאת הייתה סדרה קצת מוזרה, הקומיות שבה לפעמים הלכה לאיבוד לטובת מוסר השכל עמוק במיוחד. אבל כפי שאמרתי, אורי היה דמות המשנה היחידה שהמשיכה עם המה קשורים לעונה השנייה, וכנראה יהיה אחת מהדמויות הזכורות ביותר בסדרה ההיא. לכן המקום הרביעי.​

YossihNew

Well-known member
שמואל צ'צ'ה רומנו.jpg

מקום שלישי: שמואל "צ'צה" רומנו (שלי הכובשת)

הדמות הכי טרייה של אורי. שמואל, שמכונה גם "צ'צ'ה", הוא הסבא המסור של שלי ודורי רומנו, האבא של משה רומנו (לא להתבלבל עם משפחת רומנו מהמלונות), והיה בעברו שחקן כדורגל. היום כמובן הוא כבר לא, והוא פרש והקים חנות לבורקסים שם צדיק וציקי גלילי נוהגים לאכול תדיר. הוא גם מעסיק את מרדכי, ששיחק איתו כדורגל בזמנו. צ'צ'ה הוא המנטור של שלי, הכי תומך ברצון שלה להפוך לשחקנית הכדורגל הגדולה בארץ, ורוצה שהיא תלך בדרכו לאחר שבנו משה לא הצליח להמשיך את הדרך ונכשל כששיחק כדורגל. פעמים רבות צ'צ'ה מביא מניסיונו כדי לעזור לשלי להחזיר לעצמה את הביטחון לאחר כישלונות. בעונה הראשונה, הוא אף חולה לפני משחק הגמר, מה שגורם לכך ששלי מאחרת, אבל היא מצליחה לחזור ואף להבקיע גול כשצ'צ'ה מתאושש. לבסוף האריות הגשימו את החלום של צ'צ'ה וזכו בשבילו בפרס. לצערנו, הבעיות בחיים האמיתיים גרמו לכך שתמנה לא תחזור לעונה השלישית של שלי הכובשת, ולכן לא בטוח שצ'צ'ה ימשיך שם. כנראה מעכשיו יתחילו לאכול יותר גלידות בשלי, במקום בורקסים, מעניין איך ציקי יסתדר עם התחליף הפתאומי בתזונה. אז הלפיד עובר לשיר אברמוב, אבל את צ'צ'ה נזכור לעד. ואת מרדכי גם, ברור שנזכור גם את מרדכי. ואת הגמר שלהם. רק מישהו יכול להסביר מה הייתה ה-מ"ם האחרונה?​

YossihNew

Well-known member
אבי דהרי.jpg

מקום שני: אבי דהרי (להיות איתה)

דמות קורעת מסדרה קורעת וחמודה שכתב לא אחר מאשר אסי עזר. אבי הוא מנהל של מאפייה ששייכת למשפחת דהרי, והוא מאוד אוהב את המשפחה שלו. הוא בעל מסור לעמליה, ואביהם של עמוס, אסף ומירב דהרי. הוא לא מאמין שיכול להיות שהבן שלו התחיל סיפור אהבה עם לא אחרת מאשר נועה הולנדר, הדוגמנית הכי גדולה במדינה. אבל זה קורה, והדוגמנית אכן הופכת לבת בית אצל המשפחה העממית. הדמות של אבי מבוססת על אביו האמיתי של אסי עזר, ולכן אסי הכניס פרט אוטוביוגרפי מעניין לדמות: בעבר אבי היה צבעי, ופעם הוא צבע את הבית של לא אחרת מאשר גלי עטרי. לטענתו, הם ניהלו רומן בזמנו, מה שנחשב מאוד בקרב העדה התימנית שהם חלק ממנה. כל העונה הראשונה אבי מספר על הרומן הזה ואנשים צוחקים כי אין לו באמת איך לאשר את זה. בעונה השנייה קיבלנו את גלי עטרי שבהתחלה לא זוכרת את אבי, אבל לבסוף מאשרת שהיא אכן זוכרת שהוא צבע לה את הבית בשנות ה-70, ואף היה בן זוגה לתקופה קצרה. ככה בעצם אבי הצליח להוכיח לכולנו שהוא קיים רומן עם גלי, מה שקצת גמר את המסתורין של הסיפור הזה. ואז, הייתה העונה השלישית שם הוא היה נהג מונית. חבל, העונה השלישית הייתה פחות מעניינת ואבי היה קצת פחות מצחיק שם, האמת שכולם היו קצת פחות מצחיקים שם (חוץ מונסה כמובן, היא תמיד קורעת). אבל מכל הדמויות שאורי שיחק, זאת כמעט הגדולה מכולן. כמעט. ואתם יודעים לאן אני מכוון...​

YossihNew

Well-known member
יגאל הנאצי.jpg

מקום ראשון: יגאל "הנאצי" מזרחי (הבורר)

נו, לא חשבתם באמת שיש סיכוי שמשהו אחר יככב בפסגה. הבורר, בעיני רבים אחת מהסדרות החשובות שנוצרו בארץ, מספרת על נדב פלדמן שמגלה שאביו הביולוגי הוא בעצם ברוך אסולין, הבורר, ראש משפחת פשע מאורגן. יגאל, בעברו החבר הטוב של הבורר (כמו אורי ומשה איבגי ששיחקו בעבר פושעים חברים), שהפך לאויב מושבע, היה בכלא בגרמניה וכונה "נאצי". הוא משתף פעולה עם האחים קובלובה ומנסה רק לחסל את הבורר. יגאל חוטף גם את אושרית, האחיינית של הבורר, ונדב מנסה לרצוח אותו בסוף העונה השנייה, אבל הוא שורד עם פלטינה בבטן. בעונה השלישית יגאל מתחזק עוד יותר ומצליח לגנוב 26 מיליון יורו ממשפחת אסולין, ואף כמעט מתנקש באבי הטחול. הבורר הופך את זה ומצליח להוציא לפועל רצח של רוב החיילים של יגאל, אבל לאחר שיגאל מגלה שנדב הוא הבן של הבורר, הוא נפגש איתו וטוען שהוא האבא האמיתי, ושהסכסוך שלהם בעצם נבע מבחורה, האימא של נדב. כל העונה הרביעית מתרחשת כשנדב לא יודע מי אבא שלו, והוא מנסה להסתיר את זה שהוא בקשר גם עם יגאל. בסוף העונה נדב מגלה שהוא הבן של הבורר, והוא מצליח לטמון מלכודת ליגאל ולחסל אותו, אבל הבורר, בעקבות אי הבנה, בטוח שנדב הוא הבן של יגאל והורג אותו. הדמות של יגאל פרסמה את אורי יותר מכל דמות אחרת, אפשר לטעון שעד היום היא מזוהה איתו, והבורר נחשבת בעיני רבים לסדרה הטובה ביותר שנוצרה בארץ. בכל התפקיד של יגאל אורי הביא המון כוח ועוצמה, והיה אולי אחד מהרעים הגדולים בסדרות הישראליות. חבל שהסדרה נחלשה לאחר הפרשה של איבגי...

כאן הסתיימה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא יהיה תורי לבחור, ויש לי כבר כיוון כלשהו. עד אז!​

למעלה