פינת הדמויות 49- יעל אלקנה!

YossihNew

Well-known member
אנחנו שוב בפינת הדמויות!

פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.

בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.

אחרי שבשבוע שעבר דירגתי עבור שיר את הדמויות של יורם טולדנו, היה תורי והיה לי רעיון לדרג את...

יעל אלקנה.jpg

יעל אלקנה! שחקנית שהכרנו מאז שהיא רק התחילה, והיא הפכה לאט לאט לבחורה כל כך חשובה בעולם שלנו.​

YossihNew

Well-known member
דקלה.jpg

מקום שמיני: דקלה (מתים לרגע)

ידעתם שיעל הייתה במתים לרגע? תפקיד מאוד מאוד קטן בפרק 14. היא ישבה בבר, חבר שלה נפרד ממנה, וסלאבה ניסה להתחיל איתה. ואז החבר שלה חזר ונתן לסלאבה מכה וזה היה בעצם הסוף של הדמות. היא אפילו לא הייתה מטופלת, שזה דבר שקרה המון במתים לרגע, היא סתם הייתה דמות לשנייה. זה היה רגע קצר מאוד, והתפקיד הראשון של יעל. לא בדיוק תפקיד כזה זכור.​

YossihNew

Well-known member
דנה פז.jpg

מקום שביעי: דנה פז (פאנץ')

פאנץ' הייתה סדרה שהפגינה את סצנת הסטנדאפ של שנות התשעים, בהן התחום בער, והיו שם כמה דמויות שאמורות להקביל לסטנדאפיסטים מהמציאות שכולנו מכירים. אחד מהם היה קובי ידעיה, פרודיה על שבי זרעיה. הוא יורד על דנה כשהוא רואה אותה בקהל כחלק מהסטנדאפ שלו, והשניים מנהלים רומן. לצערו יש לה חבר והיא חיילת, אז זה לא עובד. יש שם סצנה הזויה שקובי ודנה עושים סקס, תוך כדי שיעל צריכה לדבר עם החבר שלה בטלפון. בנוסף, יש לה איזו אובססיה הזויה עם שלגיה ושבעת הגמדים, והיא אומרת את השמות שלהם בסקס. לא התפקיד הכי זכור של יעל, אבל סצנה הזויה לחלוטין שלה, אחת מההזויות שהיא צילמה אי פעם.​

YossihNew

Well-known member
אביגיל.jpg

מקום שישי: אביגיל (להיות איתה)

זה היה אמור להיות גדול יותר. החזרה של להיות איתה לאחר כל כך הרבה שנים הייתה משהו מצופה, ויעל לוהקה למה שהיה צריך להיות הפריצה הגדולה שלה, לתפקיד אביגיל- שמתחתנת עם עמוס לאחר הפרידה שלו מנועה הולנדר. אבל בניגוד לדניאלה ולוונסה, הקודמות שלה שדורגו במקום השני בדירוג השחקניות שלהן, אביגיל לא הייתה מרושעת ולכן המקום הנמוך. זה היה רק ארבעה פרקים בסך הכל, היא לא כעסה על נועה כשזאת התקרבה לעמוס (כי זאת פעם ראשונה שהיא בת!), ולבסוף היא אמנם מתחתנת עם עמוס, אבל... היא מבינה מה הבעיה והיא פשוט זזה הצידה. זה הכל. העונה הזאת של להיות איתה הייתה די אכזבה, לא היה בה הרגש שהיה בשתי העונות הקודמות. יעל הייתה מאוד חלשה מבחינת הדמות, לא תוספת ממש מדהימה לעונה, ולכן זה חבל בהתחשב בכישרון שלה. אז לא נזכור כל כך הרבה את אביגיל, ואני ממליץ לכם לעצור בעונה השנייה, גם אם לא תדעו מה קרה אחרי שדניאלה דרסה את כולם...​

YossihNew

Well-known member
רוני לפין.jpg

מקום חמישי: רוני לפין (גדול עלינו)

סדרה שמוזר לי שהייתה רק חודש. מה קשור מקבלים את הזכות להוביל סדרה, בה שלושה חברים יתומים בני 11 הופכים בטעות לבני 31. רוני היא עובדת בבאולינג הטווס בהנהלת, כן, זה השם, והרצל, שזה שלום מיכאלשווילי, עובד שם גם. קו העלילה בו הרצל מתאהב ברוני, למרות הפער בגילים ביניהם, לא שהיא יודעת מזה, הוא קו העלילה החשוב במהלך העונה. השניים התקרבו והצחיקו אחד את השנייה במהלך העבודה בבאולינג, ובסוף הסדרה רוני אפילו מציעה להרצל חברות לאחר שהיא נפרדה מהחבר שלה והיא מבינה שהיא מאוהבת בו. למרות זאת, זה לא עובד, כי הרצל מסרב לכך. באותה התקופה יעל ומה קשור היו בפסטיגל, אז הסדרה בעצם הכינה לקראת המופע המשותף שלהם, אבל באופן מוזר הסדרה הזאת הייתה רק חודש. חבל, היא הייתה יכולה להמשיך קצת, ואולי היינו מקבלים את רוני והרצל כזוג בעונה הבאה, אבל זה לא קרה לצערנו. פספוס גדול בעיניי, כי יעל כן הצחיקה המון בסדרה וזה היה ממש יפה. מעניין למה הסדרה לא המשיכה.​

YossihNew

Well-known member
שרה.jpg

מקום רביעי: שרה (הטבח)

הטבח זה התפקיד הכי גדול של יעל בשנים האחרונות. אני כן מעלה אותו בגלל זה, אבל אני חייב להגיד שהסדרה די אוברייטד בעיניי. שרה היא טבחית אצל דורי, השף הגדול, והיא מנהלת רומן עם נמרוד, לאחר שזה עוזב את ההייטק והופך להיות טבח. שרה מתקדמת באופן מטאורי במסעדה ועומדת להפוך למנהלת של המסעדה במקום דורי. בסוף העונה היא שפית ממש מוערכת. בעונה השנייה היא חוזרת אלינו, אפילו נשואה, אבל הרומן שלה עם נמרוד ממשיך ומטיל צל. אני כן חייב להגיד שלמרות שזה תפקיד מאוד גדול, וסצנות מאוד מאתגרות עם גורי אלפי וגל תורן- אני פשוט לא כל כך התחברתי לסדרה וזה מוזר לגמרי. הצילום שלה נהדר, באמת צילום ממש טוב שלא רואים הרבה בסדרות, אבל מעולם לא הבנתי מה כולם רוצים ומה הופך את הסדרה הזאת לדבר כזה טוב? לגמרי לא סדרה שאני מבין, וחבל שכך. למרות זאת, שרה נמצאת במקום הזה כי אי אפשר שלא לטעון שיעל התפרסמה מאוד בעקבות הסדרה, וזה הפך אותה לשחקנית שמשחקת סופסוף במגרש של הגדולים. אבל כמו שאמרתי, אני פשוט לא הצלחתי למצוא שום דבר כזה מדהים בסדרה הזאת. נו טוב. נצטרך להמשיך לדמויות קצת יותר ברורות משרה...​

YossihNew

Well-known member
רומי.jpg

מקום שלישי: רומי (כדברא 3)

ר. מליפיקית! כמה התגעגעתי אלייך! רומי מגיעה אלינו בעונה 3 כאקסית של לוק, שברעידת האדמה בריאל הייתה בחוץ, ולכן חשבו שנהרגה שם. היא הגיעה לקיבוץ כנען כדי לחזור אליו וגילתה שהוא עם לילה, המגנא הנצחית. העובדה שהם שני המליפיקים היחידים בעולם גרמה לרומי להתלהב מהרעיון שהיא ולוק צריכים לחדש את השושלת של המליפיקים (איך בדיוק? לא נגיד) ביקום מקביל בו הריאל עוד קיים. היא מסכסכת בין לוק ללילה, נכנסת בין עמית וליבי שהיו מסוכסכות גם ככה וכל אחת רצתה חברה טובה חדשה, ולבסוף מגורשת מהקיבוץ בבושת פנים לאחר הסכסוך עם לילה. לאחר מכן רומי חוזרת, ומחליטה לשתף פעולה עם אירה כדי לעזור לו להשיג את לילה כדי שלה יהיה את לוק. אבל לוק תופס אותה, מהפנט אותה, ואחרי שאירה מגלה שרומי עברה צד, הוא מחסל אותה. רומי הייתה קצת זוממת, ערמומית, תוספת מעניינת לעונה השלישית של כדברא, למרות שלצערנו, היא לא הצליחה לקחת את לוק מלילה והשניים גמרו את העונה ביחד. רומי לפעמים ריגשה בזה שלא היו לה עוד חברים חוץ מלוק, והיא הייתה חייבת אותו. אבל לצערנו זה לא היה אמור להיות. בנימה אחרת ולא קשורה לשום דבר! אם מישהו מעוניין בדירה ביקום מקביל, הוא מוזמן לפנות אליי... אני חייב להיפטר מהדירה הזאת, היא תקועה אצלי כבר שש שנים תכף וזה ממש מעצבן אותי.​

Johyboy26

Member
צפה בקובץ המצורף 119604

מקום שלישי: רומי (כדברא 3)

ר. מליפיקית! כמה התגעגעתי אלייך! רומי מגיעה אלינו בעונה 3 כאקסית של לוק, שברעידת האדמה בריאל הייתה בחוץ, ולכן חשבו שנהרגה שם. היא הגיעה לקיבוץ כנען כדי לחזור אליו וגילתה שהוא עם לילה, המגנא הנצחית. העובדה שהם שני המליפיקים היחידים בעולם גרמה לרומי להתלהב מהרעיון שהיא ולוק צריכים לחדש את השושלת של המליפיקים (איך בדיוק? לא נגיד) ביקום מקביל בו הריאל עוד קיים. היא מסכסכת בין לוק ללילה, נכנסת בין עמית וליבי שהיו מסוכסכות גם ככה וכל אחת רצתה חברה טובה חדשה, ולבסוף מגורשת מהקיבוץ בבושת פנים לאחר הסכסוך עם לילה. לאחר מכן רומי חוזרת, ומחליטה לשתף פעולה עם אירה כדי לעזור לו להשיג את לילה כדי שלה יהיה את לוק. אבל לוק תופס אותה, מהפנט אותה, ואחרי שאירה מגלה שרומי עברה צד, הוא מחסל אותה. רומי הייתה קצת זוממת, ערמומית, תוספת מעניינת לעונה השלישית של כדברא, למרות שלצערנו, היא לא הצליחה לקחת את לוק מלילה והשניים גמרו את העונה ביחד. רומי לפעמים ריגשה בזה שלא היו לה עוד חברים חוץ מלוק, והיא הייתה חייבת אותו. אבל לצערנו זה לא היה אמור להיות. בנימה אחרת ולא קשורה לשום דבר! אם מישהו מעוניין בדירה ביקום מקביל, הוא מוזמן לפנות אליי... אני חייב להיפטר מהדירה הזאת, היא תקועה אצלי כבר שש שנים תכף וזה ממש מעצבן אותי.​
הקונספט של יקום מקביל מעניין , חבל שלא השתמשו בזה , קירקי ולילה מיקום מקביל יכלו להיות נבליות טובות

YossihNew

Well-known member
דריה ריבק.jpg

מקום שני: דריה ריבק (פלאשבק)

ההההההההה! כן, הוצאנו את זה. דריה היא החברה הכי טובה של ניר בר גפן ואביב רוזינגר, ובניגוד לשניהם היא לא ממש רוצה לעשות מוזיקה, מה שמוזר כי יעל היא יותר מוזיקלית מעמית רהב ואביב פנקס. היא מצחיקה, קרועה לגמרי, חסרת טאקט, אוהבת לאכול והמספרת של העלילה. יש לה אימא שוטרת קשוחה ממוצא רוסי. היא גם מאוהבת במוח, הלא הוא יחזקאל ברוך איינשטיין, הבריון השכונתי, שמשום מה מושך אותה. דריה קרעה אותנו מאוד בדרך בה סיפרה את העלילה, העבירה מוסר השכל, וכמובן ניסתה לרגל אחרי מוח עד שהוא התעצבן עליה ואמר לה לעזוב אותו כבר. בשלב מסוים הכל מתהפך, ומוח הוא זה שרוצה את דריה, אחרי שהוא נתפס על גניבה ודריה מתעצבנת עליו. למרות זאת, פלאשבק לא הצליחה כל כך, היא הייתה הסדרה האחרונה של ערוץ הילדים בהוט (אילת הייתה אחרי הירידה). לא היה לה קו עלילה אחיד, למרות שהמון מהשחקנים שם כן הצליחו, והיוצרים מייצרים לנו סדרות עד היום. למרות זאת, משהו בקאסט הזה מאוד עבד, היה כיף לראות את יעל משחקת את החברה של אביב (חברה טובה שלה במציאות) ושל עמית, והיא הייתה דריה כל כך קורעת, עד שהתפקיד הזה זוכה למקום שני בעיניי רק מרוב שהיא הצחיקה כל כך. רק אל תדברו עם יעל על הפוני שהיה לה אז, זה זיכרון כואב עבורה והיא לא רוצה להיזכר בזה. אז אתם בטח שואלים מי נמצאת מעל דריה, ולכן אנחנו הולכים ל...​

YossihNew

Well-known member
רז שדה.jpg

מקום ראשון: רז שדה (קיבוצניקים)

הדמות הכי טובה של יעל בעיניי הייתה רז, שהייתה בקיבוצניקים, סדרה ממש טובה שנעלמה בגלל שהייתה בתחילת ימי הקורונה, ואז כל העולם השתנה אז למי היה ראש בכלל לסדרות. רז היא קיבוצניקית מינית, קשוחה וצינית שנמצאת בכיתת "נרקיס", הכיתה של הקיבוצניקים שמנסה להתאחד מחדש למרות כל הקשיים שאורח החיים הקיבוצי עבר, והפירוק המתקרב של הקיבוץ בידי כונס נכסים. רז הייתה אהובתו של יאיר קרפטיג, המנהיג הבלתי מעורער של הכיתה, שעזב את הארץ ומצא אהבה בגרמניה- ניקי (רועי ניק וליהי קורנובסקי שהפכו לזוג אמיתי, וגם למדו עם יעל). המפגש המחודש של רז עם יאיר, שחוזר לקיבוץ כדי לראות אם הוא יכול לרשת כמה אדמות, מאוד מערער אותה, והיא מנסה לפצות על כך במיניות שלה, וכמות הפעמים שראינו אותה ערומה פה הייתה ממש גדולה. אבל ההשגחה על יוגב, בן הכיתה שלהם שתאונה השאירה אותו מוגבל שכלית, גרמה להם להתקרב שום מחדש. לבסוף, רז ויאיר חוזרים אחד אל השנייה ומסיימים את הסדרה כשהם תוהים לגבי העתיד שלהם. הם היו מאוד מרוחקים, משהו באווירה הקיבוצית גרם להם להתרחק אחד מהשני כי אנשי הקיבוץ ראו בבני הכיתה שלהם כמעט אחים והם חששו מהמיניות הזאת, אבל מפתיע שיעל "חטפה" את רועי מליהי, לימים אשתו. חבל שקיבוצניקים לא המשיכה, כי בעיניי, עם כל סדרות המבוגרים שיעל עברה לעשות, זאת הייתה הכי טובה, ותצוגת המשחק שלה כרז הייתה הדבר הכי טוב שהיא עשתה בקריירה. חבל שרז, כמו דריה, תיעלם. אז תצפו בסדרה שוב ותזכרו שהיא הייתה סדרה ממש טובה ואפילו מצחיקה ממש...

כאן הסתיימה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא יהיה תורו של רועי (איפה הוא?) לבחור. עד אז!​

למעלה