פינת הדמויות 55- יפית אסולין!

YossihNew

Well-known member
אנחנו שוב בפינת הדמויות!

פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.

בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.

אחרי שבשבוע שעבר דירגתי עבור שיר המתלבטת את לידור אדרי, הגיע תורי. ואחרי שנה, אין לי יסורי מצפון אז בחרתי בשחקנית שאני ממש אוהב...

יפית אסולין.jpg

יפית אסולין! שחקנית טובה מאוד-מצוינת, מה שנקרא, שאני אוהב מאוד ומעריץ, ויש לי תחרות עם שחקנית אחרת על ליבה. אבל בואו נעזוב את ענייני השחקנים שלי בצד ונדרג אותה.​

YossihNew

Well-known member
חיה כתריאל.jpg

מקום תשיעי: חיה כתריאל (הקלמרים)

יפית הופיעה פעם בקלמרים! זאת הדמות שפותחת. חיה היא מורה לספרות, ומצד אחד היא נחמדה, ומצד שני כשהיא מדברת על ספרות היא פשוט מתחילה לשעמם ולהיות איטית, מה שמרדים את התלמידים. הקלמרים מנסים לעזור להפוך את השיעורים ליותר מעניינים, אבל לבסוף הם רק מצליחים לגרום לה לתגובה אלרגית מפלפל חריף, מה שגורם לה להיראות יפנית. המנהל מתלהב וממנה אותה למורה החדשה ליפנית במקום חן בייזר. היא הייתה רק פעם אחת וחבל, כי היא שחקנית מהממת, אבל היי! לפחות אודי הכיר דרך זה את יפית, ומאז היא לוהקה להצגות שלו. לא רע.​

YossihNew

Well-known member
מירב מרום.jpg

מקום שמיני: מירב מרום (החיים שלי עכשיו)

בטח דמות שלא מוכרת ממש. היא מסדרת רשת שיפית הוציאה לה פרק אחד. מירב היא שחקנית שבטוחה שהיא משהו גדול, היא הצליחה בחו"ל או משהו ואז תקרית בעייתית גרמה לה לחזור לארץ. היא מנסה למצוא את הקאמבק שלה פה, אבל לא ממש מצליחה. אז היא מגיעה להשקה של טונה, כן, טונה, ואז מבינה שהיא צריכה לתפוס סלפי עם חן אמסלם (חן תחזור אלינו המון ברשימה) כדי להתפרסם ושכולם ידברו על כמה הן חברות. זה לא עובד ממש טוב. יפית באמת רצתה לעשות סדרה ולהפגין כמה היא שחקנית קומית בחסד, ובאמת, תחפשו את זה ביוטיוב, היא באמת מצחיקה בדמות הזאת. אבל זאת דמות שאנשים כנראה לא יכירו, רק מעריצים ממש שרופים כמוני, וזה אפילו קצת מוזר בכלל לדרג אותה כאן. אבל רציתי לדרג דמויות של יפית והיא חלק מהן...​

YossihNew

Well-known member
אורלי אמסלם.jpg

מקום שביעי: אורלי אמסלם (שלטון הצללים)

מישהו זוכר את הסדרה? אם הייתי אומר לכם שיפית הייתה אימא של נועה קירל (!) הייתם זוכרים? שלטון הצללים הייתה פה לזמן קצר, סדרה על התככים בפוליטיקה שלאט לאט מתגלים כמאיימים יותר ויותר. גם חן אמסלם (שותפה ותיקה של יפית) הייתה שם, ואביב אלוש ותום גרציאני ועוד. יפית שיחקה את אורלי אמסלם. אורלי הייתה חברת כנסת ימנית, מתנחלת ודתייה, עם שישה ילדים, שכל פעם מנסה לעשות דברים מתסיסים לצערה של היועצת הפרלמנטרית שלה, זיוי. לאורלי יש בת בשם בשמת, שמשחקת אותה נועה קירל. בשמת עושה מלא פרובוקציות באולפנה שלה ולכן כל פעם היא צריכה להתלוות לכנסת, אבל אורלי עסוקה כמובן אז זה אומר שזיוי צריכה לשמרטף עליה ולמנוע ממנה לעשות צרות. אין לי הרבה זיכרון, חוץ מזה שהיא הגישה כנראה את החוק ששולל אזרחות מכל מי שלא עושה ברית מילה. אבל זאת הייתה תקופה אחרת ומוזרה, ואני בקושי זוכר משהו מהסדרה חוץ מזה שתום גרציאני היה נפלא. אבל נועה הייתה ממש טובה בתפקיד הבת שלה. וג'ייד צריכה לקבל קצת יותר תפקידים, בלי קשר.​

YossihNew

Well-known member
שרון אזולאי.jpg

מקום שישי: שרון אזולאי (פלאשבק)

זוכרים שיפית הייתה בפלאשבק? אם היא בסוכנות של ADD, אז למה הסוכנות לא מקדמת אותה יותר, זאת שאלה מאוד חשובה לדבר עליה. בכל אופן, פלאשבק הייתה והלכה בתור הסדרה האחרונה של ערוץ הילדים בהוט (לא כולל אילת). היא סיפרה על נערים בבית ספר. בין כל הנערים הייתה גם הדמות של שרון- המורה של הכיתה שלומדת שלהתבגר זה סיוט אבל הם ימותו על זה. בניגוד לדרמות של המתבגרים, שרון הביאה משהו מאוד רגוע לסיפור, למרות שמוזר לי שיפית לוהקה לתפקיד כל כך רגוע ולא צבעוני. אבל אני לא מתלונן. היו מקרים שהיא הרגיעה תלמידים, למשל את בנרו כשזה התעצבן שנגמרה לו הקריירה, או את ניר כשהיא כתבה שיר על כל הרגשות שלה, וגם את אור כשזאת הייתה ממש עצובה בגלל מה שקרה עם ההורים המאמצים שלה. היא הייתה דמות מאוד שונה בנוף של פלאשבק, והפגינה יופי פשוט ונפלא בדמות שלה. היה נחמד לראות אותה, אבל לצערנו פלאשבק לא הותירה חותם (למרות שהשחקנים כן). היא ירדה אחרי שנה בערך וזהו, ערוץ הילדים עזב את הוט והכל הסתיים. הייתי מדבר על מה שרון הייתה עושה בעונה השלישית, אבל קודם צריך לפתור את השאלה מה קרה לאחר תאונת הדרכים. חוץ מזה, זאת גם לא בדיוק הייתה סדרה שלה, היא הייתה של הילדים והיא הייתה רק תומכת. חבל.​

YossihNew

Well-known member
רייצ'ל טלקר.jpg

מקום חמישי: רייצ'ל טלקר (סוף העולם שמאלה)

כן, אני יודע שזה קצת לרמות, אבל אני מתרגש שאני רואה שוב את יפית ביום רביעי בהצגה אחרת. בכל מקרה, רייצ'ל טלקר זאת דמות של עולה חדשה מהודו. היא נשואה לרוג'ר, ויש לה בת בשם שרה. בקיץ 1968, אחרי כמה חודשים באולפן, הטלקרים נשלחים לעיירת עולים חדשה בנגב, באמצע שום מקום, או ליתר דיוק, בסוף העולם שמאלה. זה לא נעים לרייצ'ל, שרגילה לחיים בהודו התרבותית, וממש לא רוצה קשר למרוקנים המטורפים (כן, אירוני, אני יודע) שנמצאים בעיירת הפיתוח, ולא מבינים שבריטניה היא הרבה יותר טובה מצרפת. אבל לצערה, הבת שלה, שרה, מתחברת בקשר עמוק עם ניקול, הבת המרדנית של השכנים המרוקנים. יותר מזה, בעלה רוג'ר מנסה ללמד את כולם איך רוקדים באופן מקצועי, ואלמנה שכנה בשם סימון מנסה להתחיל איתו, מה שמגיע עד להטלת קללות וכישופים. לבסוף המשפחה מתאחדת, ושרה, שרייצ'ל רצתה כל כך למנוע ממנה להתגייס לצבא או לעשות דברים לא שמרניים, מתגייסת לצבא ועוזבת את העיירה. היא רק משאירה לניקול את היומן שלה. הצגה יפה, שאני זכיתי לראות בפעם הראשונה שעלתה על הבמות, באחד מהימים היפים בחיי בתקופה קצת יותר נורמלית אצלנו. יפית כל כך הרשימה אותי שם, ומאז כל פעם שאני מגיע להצגה אני מקווה שזאת תהיה היא, ולא שיפי אלוני בתפקיד. לא שיש לנו בעיה עם שיפי, אבל בכל זאת, ברור לכם את מי אני יותר אוהב.​

YossihNew

Well-known member
חמוטל בעלולו.jpg

מקום רביעי: חמוטל בעלולו (אבא מטפלת)

חמוטל, או שמא עלינו להגיד "חמוצל", שהופיעה כל העונות של אבא מטפלת והייתה דמות מאוד אייקונית שיפית גילמה. דיברנו עליה קצת בשבוע שעבר. חמוטל היא ראש מועצת התלמידים בכיתה של שקד מנסיני, והיא היחידה ששמה לב שמשהו לא בסדר עם לילי, האופר של משפחת דנינו מינאז'. בינה ובין מיקי יש תמיד תחרות סמויה, כל אחת מהן מנסה להאפיל על השנייה. אפילו יש ביניהן תחרות רומנטית, זה די ברור שחמוטל מנסה לקחת ממיקי את ליאור, בעלה. בעונה השנייה חמוטל קונה את הדונאטסיה מהמנהלת לילי כץ, ומתחילה לנהל אותה עם בתה קלואי, אבל כאן יש לנו בעיה- גבי מנסיני עובדת שם והיא פשוט... לא הדבר הכי ידידותי לבדיקות תברואה בעולם. נכון? עם העונות התפקיד של חמוטל מתפתח, היא מקבלת בעל בשם חווייאר (עומר עציון הגאון, אני תמיד אוהב אותו ואת יפית יחד), ובעונה האחרונה אף נפרדנו מקלואי כשחמוטל התחילה לנהל לבד את הדונאטסיה עם ליעוז, אחיו של ליאור. משלב מסוים אבא מטפלת התחילה לאבד קצת את הכיוון שלה, הניסיון של חמוטל לחשוף את לילי נעלם וכל הניסיון של אייל להסתיר שהוא בעצם לילי גם לא היה חשוב מספיק. חמוטל המשיכה להצחיק, אבל זה היה אחרת לראות אותה מנסה למנוע מגבי להרוס לה את הדונאטסיה כשקנתה. רק דבר אחד חבל- שקלואי נעלמה בעונה האחרונה. תמנה קמינקא נעלמה מהר מהסדרות שעשתה. זה כנראה קטע שלה לא להופיע בעונות האחרונות...​

YossihNew

Well-known member
רבקה.jpg

מקום שלישי: רבקה (טוק טוק)

זה בשביל ההצגה של יום רביעי. כן, אחת מהדמויות האהובות עליי של יפית. רבקה באה לתור אצל פסיכיאטר. זאת אומרת, היא ממש לא באה, היא באה בשביל חברה שלה, לה אין באמת שום בעיה. טוב, בעצם, אולי יש לה איזושהי בעיה. יש לה את הקטע שהיא לא זוכרת אם היא כיבתה את הגז, או אם היא סגרה את הברז של המים, ואם היא בכלל נעלה את הבית שלה (מה זה משנה, גם ככה הכל נשרף בגלל הגז). היא תמיד צריכה לבדוק שהמפתח אצלה, והיא נוטה לקרוא תהילים ולנשק מזוזות ברגע שהיא שומעת קללות. האמת שזה קצת קשה אם אתה תקוע בתור לפסיכיאטר שלא מגיע ואחד מהאנשים שנמצאים איתך בתור זה בחור עם תסמונת טורט. בנוסף לרבקה יש מחשבות מאוד מוזרות שעולות לה בראש כשהיא מדברת עם הקדוש ברוך הוא. הוא. הוא... הוא... הוא הוא... הוא... אבל לזה לא ניכנס. בכל אופן, אוסף המטורללים שנמצאים בהצגה הזאת הוא ענק, הכישרון של השחקנים מצוין, ואני זכיתי ללכת להצגה ארבע פעמים (תכף החמישית). יפית תמיד כבשה אותי בדמות של רבקה, דתייה אבל כזאת מסכנה שרק רוצה לצאת מטקסי הבדיקה שלה. האם הפסיכיאטר יגיע לטפל ברבקה? האם היא תוכל לצאת ממשחק המונופול האכזרי? האם היא תצטרך להתאסלם? סתם, היא לא באמת תצטרך להתאסלם בגלל קלף ההפתעה (קלף ההפתעה!) במונופול. אבל אני ממליץ ללכת להצגה הזאת, היא קורעת אותי כל פעם מחדש, וגם מלמדת המון על אנשים. רק תזכרו לבדוק לפני שנעלתם את הבית, וכיביתם את הגז וסגרתם את הברז, כן? ותיקחו את המפתח איתכם. תודה רבקה.​

YossihNew

Well-known member
יפה.jpg

מקום שני: יפה (ישמח חתני)

בסרט, וגם בסדרה, וכבר דיברנו על הסרט עם איציק ועם אוולין. אז יפה היא האחיינית היתומה של אתי, וכמה מפתיע, היא רווקה מזדקנת (זה מוטיב חוזר אצל יפית, תזרמו). במהלך הסרט, רב זר מגיע לקהילה ומתחיל להשתלט עליה, כשהוא מנסה לגזור על הנשים הלכות צניעות מחמירות במיוחד. אבל נפתלי, התלמיד של הרב, מתאהב ביפה ולבסוף עוזר לנשות הקהילה לבנות עזרת נשים חדשה, ומתחתן איתה. בסדרה יפה נשואה לנפתלי באושר, עד שקובי פליסיאן חוזר לשכונה. קובי היה האקס של יפה, היום הוא כריש נדל"ן ועשיר רציני, אבל בזמנו הוא היה עושה צרות ואף הכריחו אותו לעזוב את השכונה ואת יפה. הוא לא התגבר על זה ממש טוב, ועכשיו הוא מחליט לקנות נכסים בשכונה ואף לחבל בחנות של נפתלי מבחינת כשרות כדי לנקום- אולי זה מזכיר לכם איזה מחזה, אולי זה מזכיר לכם איזו טלנובלה על כדורגלנים. בכל מקרה נעזוב את זה. לקובי תמיד נשארה נקודה חלשה בגלל יפה, הוא תמיד היה מאוהב בה בטירוף ורצה לחזור אליה. רבים צחקו על זה שיפית קיבלה את צחי הלוי בתור בן זוג, תוך כדי צחוקים על הטייפקאסט של יפית וזה שקיבלה סופסוף בחור חתיך ממש, אבל מה שיפה עשתה היה יותר מזה. יפה הייתה בעצם התפקיד הרציני הראשון של יפית. לא במובן הבולט, אלא במובן שהוא לא היה קומי. אנשים סופסוף הבינו שהיא גם שחקנית מאוד רצינית. יפית טענה שהיא נקייה וחשופה. היא גם טענה שהיא לא ממש נפרדת ממנה ואולי היא תחזור יום אחד. נקווה. בסופו של דבר היא הגיעה מהקולנוע אל המסך הקטן, והמון ממש חיבבו אותה, כולל אני. האמת שהיא דומה ליפית, גם בשם. לצערנו, כמובן שיפה לא תגיע לפסגה כי יש מקום שמור בפסגה לאחת בלבד, אחת שנשארה שם מאז היום הראשון שיפית הגיעה אלינו...​

YossihNew

Well-known member
מירי זגורי.jpg

מקום ראשון: מרים "מירי" זגורי-אלבז (זגורי אימפריה)

מתי באמת היא חוזרת זאת? לא הבנתי. מירי היא הדמות הכי אהובה עליי של יפית כי בעצם זאת הדמות הרצינית הראשונה שלה (למרות שהתאהבתי בה עוד בתפקידים קטנים שעשתה). האחות הבכורה למשפחת זגורי, רווקה מזדקנת וממורמרת, שמשום מה אף פעם לא היו לה הצלחות עם בנים, למרות שהיא טובה בניקיון, אתם יודעים. במהלך העונה הראשונה מירי מתחמקת מאלבז הסתום, וגם נפרדת מעובד עירייה נשוי בשם עמי שלא באמת מוכן להיות איתה, אבל מתאהבת בחייל של צ'או בשם חמוד, רק הבעיה הקטנה שהוא בדואי, הם מבאר שבע, הבנתם, וזה לא בדיוק הדבר הכי יפה. שלא לדבר על נירו שמגיע בעונה השנייה, שאחרי סכסוך בין מרוקו לתימן על מי באמת שולט בכתר המזרח, מסתבר שהוא הומו שמנסה לצאת עם מירי כדי לרפא את עצמו. הדבר מוביל לזה שמירי, שהיא בסדר גמור בסדר גמור, מתגלה כטובה מאוד-מצוינת, וימות המשיח מגיעים כי הגברים מתחילים לרדוף אחריה. בסוף היא התחתנה עם אלבז, אגב. מה שאותי ממש כבש במירי (חוץ מהבדיחות האייקוניות שהיו בכל פרק בזגורי, באמת, בכל פרק) היה הקטע בשם שלה. לכל ילדי זגורי יש שם שמתחיל ב"אבי", חוץ ממירי, שנטען שנולדה "לפני שהתחילו עם המנהג הזה". זה לא נכון, ומפתיע אותי כמה פספסו את הטוויסט. בפרק האחרון בבר שוכב על הקבר של הסבא וכועס שהוא קילל אותו, כי את כל הילדים שלו הוא הקדיש לו ושם להם אבי בשם, חוץ מאחת ששמר לעצמו וקרא לה על שם אימא שלו, מרים. כן, מירי היא הילדה המועדפת באמת, לא אבישג כמו שרבים טועים לחשוב. ובסוף היא זאת שהרומנים שלה מניעים את הסדרה, ומסיימים בחתונה שלה ובקטעים שלה. אז עם כל הכבוד לקטע המוזר עד מאוד בין אביאל ואבישג, יש רק מלכה אחת בבית של משפחת זגורי. מעניין מה יקרה כשהיא תחזור, איך החיים שלה עם אלבז, איך היא תסתדר עם החברים שלו, ולמה לא תהיה לה סצנה עם אילנית?! אה?! בא לי סצנה בין שתיהן, אתם לא חושבים שמגיע לי?!
כאן הסתיימה לה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא תורו של רועי לבחור ואני בטוח שהוא לא יבחר. עד אז!

למעלה