פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.
בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.
אחרי שבשבוע שעבר דירגתי עבור שיר את דמויותיו של ישי גולן, כבר אמרתי שאחרי יותר משנה זמן לתת דרור לבחירותיי ולכן בחרתי ב...
נועה אסטנג'לוב! שחקנית שהיא... הו... שחקנית שהיא... בלתי ניתנת לתיאור מרוב שהיא... אני פשוט אתאר את דמויותיה הנשגבות.
ידעתם שנועה עשתה תפקיד קטן באחיות המוצלחות שלי? בעונה השלישית היא אחת התלמידות של אורית. אורית מנסה להוכיח את עצמה ולערוך מופע סוף שנה עם התלמידות שלה, שלא ממש עוזרות לה. שיר היא אחת התלמידות, היא קצת עושה שטויות במקום לעשות את תרגילי המשחק של אורית. אבל אין ממש מה להגיד על הדמות הזאת. נועה והילה אברמוביץ' עשו צחוקים, יש את הקטע של מופע הסיום ביוטיוב ותוכלו לראות מה יצא להן, אבל בסופו של דבר- לקח לי המון זמן להיזכר מה בכלל נועה עשתה שם. הכי שולית ששיחקה אי פעם...
רבים יזכרו שנועה התחילה את הקריירה כילדה במבצע קיפוד. דנה היא אחות של גיא, ובעונה השנייה היא חברה של שחר הבן. היא מאוד רוצה לעזור לחבורה בלחקור מה מרעיל את הנחל, כשהם עובדים במרכז הארצי להצלת צבי ים. אבא של דנה הוא זה שמרעיל את הים, מה שבעצם הופך את דנה לבת של הרע הראשי, ומציב אותה בדילמה. האמת שלא ראיתי יותר מדי את הסדרה, אין לי מושג מה להגיד עליה. עד היום אנשים מבינים כמה הם זקנים כשהם מבינים שנועה שיחקה במבצע קיפוד... שלפחות אז נקרא "מבצע צב". אבל האמת שאין לי מה להגיד על הדמות. קיפודים זה בכלל השטח של שחר, הוא זה שאחראי עליהם. ועוד בצבא, נכון חבר'ה?
למרות שמיתר היא הדמות האחרונה של נועה, לא אהבתי אותה כל כך. מיתר היא חברה בחבורה של הנערים שלפתע נחשדת באונס ורוצח מסתורי מתחיל לחסל אותם. אבל בניגוד לנועה, מיתר די תומכת בבנים החשודים באונס, מה שהופך אותה די לדמות נדרסת ונרמסת. היא מנסה לעזור להם להוכיח את חפותם, אבל בסופו של דבר זה משתבש כשמסתבר שהם באמת אנסו את חברתם נטע, ושאבא של בן, מנהיג הנערים, הוא בעצם הרוצח שמחסל אנשים, העיקר שלא יחשפו שהבן שלו עשה את זה. בניגוד לדמויות אחרות בנערים, בעיקר למשל לשון, או ניקול ובטח ובטח נאיה שהיו מאוד משמעותיים, מיתר לא הייתה מעניינת כל כך. חבל, כי כולנו יודעים שהיא חברה של הבת של השוטר... לא, לא בת השוטר שרצחה בעונה הקודמת, הבת של השוטר שחוקר את החקירה. בכל אופן, חבל מאוד, היה דווקא מעניין לראות את נועה משחקת את נטע, הנאנסת. אבל זה היה תפקיד של נאיה, והשאר כמובן היסטוריה.
הפעם הראשונה שראיתי את נועה והבנתי שמדובר בשחקנית ברמה אחרת הייתה באו בוי. כן, אני יודע, הזוי, אבל בכל זאת. שיפי היא אחותו הקטנה של תום, שכביכול בכלל לא אוהבת את או בוי. אבל היא בעצם מעריצה ענקית, ובעיקר של בן כהן, החבר החדש. שהוא בעצם חברה בכלל. תום מנסה לשדך בין שיפי לבן, ובמשך המון זמן נועה צחקה שהיא ניסתה להתחיל עם ג'וי ריגר, החברה של כרמל בין לתקופה. נועה גם סגרה מעגל כי היא עצמה הייתה מעריצה ענקית של רן דנקר... כלומר של סדרות של אורי גרוס, התכוונתי לסדרות, מה שאפשר לה לסגור מעגל. אני נורא אהבתי את הדמות ותוכלו לראות שכבר אז חשתי כלפיה תחושות. מה שמוזר זה ששיפי לא קיבלה זכות להגיב על הסוד של בן. לא ראינו את התגובה שלה, וזה היה ממש מוזר. גם כל ההקפאה המשפטית פגעה בסדרה, למרות ששיפי הופיעה רק בפרקים החדשים, אז אולי בה זה פחות פגע. מעניין אם היא הייתה חוזרת לעונה שנייה, אני אישית הייתי שמח. וגם אם אורי גרוס היה שם אותה בסדרה, כי לכו תדעו, אולי רן דנקר יופיע והיא תוכל לעשות בו את מה שהיא (ושחר טבוך) חושקים. תמיד יכול לקרות...
דמות שזכיתי לדבר עליה בזמן אמת עם מושא הפינה. לילי, הבוטנאית של תיבה 2, לב ענק שגדלה במדבר ורוצה כל כך שכולם יאהבו אותה. אוהבת חיות ובעיקר צמחים, ומתאהבת בלאון, קצין הרובוטיקה המוזר והאוטיסט בחבורה. לילי חמודה ואהובה על כולם, אוקיי, חוץ מעל יושי, הבוטנאי החדש שמחליף אותה בתיבה 3, והורס את הצמחים שלו כי הם שונים לגמרי בגישות. אבל לילי עוזרת לו ברוב טובה להתחיל עם מקס, מה שקצת גורם לסצנות קנאה מצד לאון. לילי אמנם רוצה שלאון ימצא חבר, אבל לאון מבין את זה מילולית מדי ולכן הופך לחבר של אמיל פולק, המיליארדר הרשע שמגיע למאדים בלי רשות. לבסוף לילי מצליחה להציל את לאון... חבל... ומצליחה להמשיך לגדל את הצמחים על מאדים. מעניין מה יקרה איתה בעונה השלישית. ואם כבר- נקווה שבעונה השלישית לילי תקבל יותר פוקוס כי מה זה היה הקטע הזה שהעלימו אותה כל כך הרבה בעונה השנייה ולא נתנו לה הרבה עלילות?! על מה אני מגיע לפרמיירות תגידו לי?! לא פייר! בכל אופן, האופי של לילי מתקשר באופן נהדר לדמות הבאה שאנחנו מדרגים, ומושא הפינה גם אמרה לי שהיא עצמה לקחה המון השראה לדמות מהדמות הבאה שנדרג...
ניצן, התלמידה הטבעונית בבית הספר בגיריונית בנס ציונה, היא... אה... איך נתאר את זה? אין לי מושג האמת איך נתאר את ניצן. מה? סוג של על הרצף? כנראה. בקיצור ניצן היא בת להורים דבוראים, אבל היא טבעונית ואובססיבית לגמרי לדבורים. היא אקולוגית ומנסה להציל את כדור הארץ (לבנץ לא ממש אכפת), בדרך כלל דיכאונית וחושבת שהגיע סוף העולם, ויש לה תסרוקת ממש מוזרה. היא גם מתאהבת בתוכנת מחשב שבנץ ואלכס יצרו לפרויקט, אבל התוכנה משתגעת ורוצה להשמיד את העולם, ומנצלת את ניצן. בנוסף נכנס בניצן מאיר המנהל, שהוא בעצם דב נבון רק כשהוא מת במהלך הדמיה. אה... קצת מוזר לי להסביר את זה. אוקיי, בקיצור ניצן היא החברה הכי טובה של נטע, הילדה הכי נורמלית בנס ציונה, ויש לה יחסים קצת מוזרים עם יולי דהן, מלכת השכבה בבית הספר. הסדרה יצרה חברות מיוחדת בין אמה אלפי-אהרון לנועה, ובנוסף גם בין נועה לנועה כהן. נועה גם זכתה לעבוד עם מושאי הערצתה, גיתית פישר ואושרית סרוסי, וגם לשיר לתומר שרון את "הפזמון על חיימון". כן, סדרה מאוד הזויה, אין מה לעשות. למרות שזה לא נראה ככה בלי הפאה, נועה שיחקה את ניצן, ואני רק מקווה שהיחסים של ניצן והחולד שלה יפתרו.
הפעם הראשונה שראיתי את נועה בתפקיד רציני בסדרה יומית, להבדיל משבועית, היה במיוחדת. יולי, הכדורסלנית הרצינית, נדרסת בידי ירדן והקורקינט שלו, וכתוצאה מכך משותקת זמנית בכיסא גלגלים. ירדן שמודאג שיואשם בפגע וברח בא לבקר אותה, אבל בניסיונו לוודא שהיא לא זוכרת כלום השניים מתאהבים, למרות שירדן גם תפוס בין היתר. עלילה מהסוג האהוב עליי- לבחור יש מה להסתיר והוא מתאהב בבחורה שלא יודעת. תוך כדי יולי מנסה לגלות מי באמת דרס אותה, ואחותה נועה (דנה לב, שנועה והיא מתחרות על אותם תפקידים בגלל הגבות) עוזרת לה בחקירה, ומצד שני חושדת קצת ביחסים עם ירדן ובקשר שלו לכל המצב. למרות פריחת ההתאהבות, לבסוף הסוד מתגלה ודולף בגלל נועה- יולי נשברת לגמרי אחרי שהיא חוזרת ללכת, וירדן מאבד הכול, כולל קמפיינים. ירדן מנסה להתנצל בפני יולי, אבל היא מסרבת כי זה לא סרט קיטשי בו כולם חוזרים ומשלימים בסוף. מאז יולי וירדן נעלמו, אולי יום אחד הם יחזרו אלינו, אבל כנראה שלא. היה מרתק לראות את נועה משחקת את יולי, את הלבטים שלה, את הפחדים שלה. זאת הייתה הפעם הראשונה שההערצה אליה הפכה לאובססיה שלי, ואני כבר אמרתי לכם פעם- עצרתי את הסצנות רק בגלל הבעות הפנים שלה. אמרתי גם לה. את המבט שלה אחרי שאמרתי עד היום לא הצלחתי לפענח.
בניגוד למה שכולכם חושבים, מירי היא לא מפקדת! למרות שהיא שואפת לקצונה, למצוינות, וקצת צהובה, היא דמות שונה בתכלית מדמות אחרת של נועה ובכלל בכלל לא טייפקאסט. בסדר נועה? עובר מבחינתך? אחרי שגמרנו עם מה שנועה ביקשה ממני להגיד על ההבדל בין הדמויות, נדבר על הדמות הגדולה החדשה של נועה. מירי המג"בית. היא בקורס במשמר הגבול והיא צלמת, היא רוצה לצלם את מבצעי היחידה ולהביא צדק לעולם. היא ואבי ברכה, הילד הרע ביחידה, מתאהבים, אבל היא עדיין מתרחקת ממנו מאוד בגלל כל האלימות שלו והקשר שלו לעולם הפשע מבת ים. מירי גם בת לאבא שחזר בתשובה (נועה מכירה את המצב והציעה את אבא שלה) ונטש את המשפחה, ובנוסף מה שחשוב זה שבפרק אחד המפקד ורסאנו אונס את מירי במסווה של מבצע. מירי היא בעצם שלוחה של ריקי רוטר, התסריטאית, שביססה את הדמות הזאת על עצמה, כולל רקע משפחתי וחוויית אונס מהצבא. נועה הגדירה את מירי כדמות הכי קשורה אליה, הכי דומה אליה, הכי אהובה עליה. ובאמת, היא הייתה דמות מדהימה מסדרה מדהימה שבאמת מעניין למה היא לא ממשיכה כי הטירוף שהיא הביאה לפה, בעיקר בימים של המלחמה, היה אדיר. אבל חשוב לציין שלמרות כל מה שאמרתי, אין שום קשר, בכלל, בין מירי לבין הדמות הבאה. היא שונה בתכלית מהדמות שנמצאת בפסגת הרשימה, וזה בכלל לא בגלל שמושא הפינה אמרה לי להגיד את זה.
איזו דמות. איזה דבר. המפקדת הייתה הסדרה שבגללה כולם הכירו את נועה (אבל אני הכרתי לפני). צליל היא המפקדת הכי צהובה שיכולה להיות. היא סופסוף ממונה לתפקיד מ"כית בתחילת הסדרה, וכמה היא שמחה ל"שליחות" הגדולה של לקלוט נערות איתן, הנערות הכי בעייתיות בצבא. צליל מאמינה בפקודות שלה, אבל הנחמדות שלה מועדת לפורענות כשחיילת שלה בשם חגית, חגו בשבילכם, מנצלת את זה ואף משתמשת בחתימה שלה כדי לצאת מהבסיס ולהכניס את אחיה לשם כמקלט מפני פושעים. בסוף העונה צליל עומדת על שלה קצת יותר, מסרבת להיכנע לסחיטה של חגו ולא ממליצה עליה לקצונה. בעונה השנייה צליל מתחברת עם הרב"ט מייקי, שהופך לעוזר שלה והוא יותר צהוב אפילו ממנה, אבל היא מגלה שאין לה יכולת להתמודד מולו לקורס הקצינים. למרות האהבה ביניהם, צליל גורמת למייקי להיתפס במגורי הבנות בעצת חגו, מה שגורם להדחתו וליציאה שלה לקורס קצינים. ובאמת בעונה השלישית צליל חוזרת סג"מ, עם מלא פציעות מקורס הקצינים, וגם קצת טראומות. לבסוף האהבה בינה ובין מייקי פורחת, ולמרות הכל מייקי הופך לבצקי כל פעם כשהוא רואה אותה והם הופכים לזוג. ההישגיות של צליל אוכלת אותה בעונה הזאת ולבסוף היא מצטרפת למרד של כולם מול המב"סית, והופכת סופית לחברה של מייקי. למרות היעלמותה היחסית בעונה השלישית (פשע ממדרגה ראשונה שרבים דיברו עליו), צליל הייתה אחת הדמויות הכי טובות בסדרה. ההישגיות שלה תמיד גרמה לאנשים לדבר, ובסופו של דבר היא הדמות שגרמה לכך שכולם יתלהבו מנועה. עד היום מצדיעים לה. אז תצדיעו גם אתם, כי אני מזמן מצדיע לדבר המדהים הזה. אני לא אובססיבי.
כאן הסתיימה לה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא תור רועי לבחור. הוא מזמן לא בוחר. אם מישהו רוצה הוא יכול להציע. עד אז!