פינת הדמויות 59- אסף פרי!

YossihNew

Well-known member
אנחנו שוב בפינת הדמויות!

פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.

בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.

אחרי שבשבוע שעבר דירגתי עבור השקט הנפשי שלי את הדמויות של נועה אסטנג'לוב, רועי מזמן לא בחר ואני החלטתי לבחור בשחקן שחזר אל חיינו השבוע...

אסף פרי.jpg

אסף פרי! שחקן שדרך הסדרות הכיר את אשתו, ויהיה מעניין לדרג אותו, אני חושב. מוכנים?​

YossihNew

Well-known member
ברק בן חיים.jpg

מקום שביעי: ברק בן חיים (טהרן 2)

כן, ידעתם שאסף היה בטהרן? בפרק הפתיחה של עונה 2. בסוף העונה הראשונה, מסתבר שהאיראנים מודעים לחלוטין להתקפת המטוסים על הכור, והם נכנסים למלכודת. ברגע האחרון המשימה מבוטלת, לא לפני שמטוס אחד נפגע. ברק הוא הטייס שנפל בשבי במשימה הזאת. ברק מקבל סם שמדמה שבץ מוחי, ותמר רביניאן מנהלת את מבצע החילוץ שלו. זה היה לפרק אחד, וברק בסופו של דבר מועלה על מטוס, ומוטס חזרה לישראל. תפקיד קטן מאוד, מקטע מלא באקשן, אבל בסופו של דבר- הוא לא יהיה זכור כל כך בסדרה, כי זה היה לפרק אחד, גם אם זה היה זכור.​

YossihNew

Well-known member
מתן.jpg

מקום שישי: מתן (שקשוקה)

פרק שכולנו חיכינו לו בשקשוקה, פרק שבו ליסה סמוכה, אימא של מייקי ואור, מוצאת בן זוג חדש. היא גם ככה אפתה קצת למישל ומיכה בקונדיטוריה שלהם, ומתן הוא מפיץ של שוקולד בקונדיטוריה. הדבר מוביל ליחסים ביניהם, דבר שהילדים לא כל כך אוהבים. הם עושים למתן את המוות ודי פוגעים בליסה. לבסוף האחים מתנצלים בפני מתן, שסולח להם. ובסופו של דבר, משום מה- עדיין אין יחסים בין מתן לליסה. הם החליטו שלא מתאים להם לנהל יחסים. הפרק הזה היה פרק חשוב, כולנו בטח ציפינו שיבוא יום וליסה תתחיל לצאת עם מישהו, וכמובן שמייקי הוא דמות אידיאלית להתמודד עם זה. אבל אסף היה רק פרק אחד וחבל, אולי אם היו מכניסים אותו לעלילה זה היה יכול להיות מעניין. אולי בסדרה שאביעד מאוד רוצה לעשות על המשפחה של מייקי! אבל היא לא תקרה.​

YossihNew

Well-known member
עמוס בנימין.jpg

מקום חמישי: עמוס בנימין (פאודה 4)

זוכרים שאסף היה קצת בפאודה בעונה האחרונה? אז כן, הוא שיחק את עמוס. עמוס הוא קצין משטרה וקיבוצניק. אשתו היא מאיה בנימין, שהיא בת של פלסטיני ששיתף פעולה עם קפטן איוב בעבר. היא הפכה לקצינה במשטרת ישראל, התנתקה מהמשפחה שלה והשתלבה בחברה הישראלית. אבל אחיה של מאיה משבש את העניינים- גם הוא התקרב לקפטן איוב והחליט לבגוד בו ולהצטרף לחיזבאללה. בן הדוד של מאיה הוא קצין בכיר בחיזבאללה שרוצה לנקום בקפטן ולהשיג את המודיעין החשוב שיש לו. עמוס בדרך כלל הגיב למאיה, שהייתה החשובה בסיפור. החשד לגבי הקשר שלה עם משפחתה הוביל לפירוק החיים של מאיה. אז אמנם יופי שאסף היה קצת בפאודה, אבל בסופו של דבר הדמות הזאת לא הייתה חשובה כל כך. הוא הגיב לאשתו, שהייתה מה שבאמת היה חשוב בסיפור של אותה העונה. ולא נסלח לה על הסוף של עונה 4, באמת, היא הרסה הכל בעיניי. אבל לפחות יש עונה 5, אז שום נזק לא נגרם. נכון?​

YossihNew

Well-known member
עזרא.jpg

מקום רביעי: עזרא (בת השוטר 3)

אסף השתתף גם בעונה האחרונה של בת השוטר, בתפקיד שקצת מזכיר תפקיד אחר שלו, וגם את עצמו בחיים. חלק מהעלילה בעונה השלישית כוללת את הרב מנחם וסרמן, שדכן בבני ברק, שמשדך נשים, אבל מצליח לעבוד עם מנהלת האולפנה שלהן, הדסה שלזינגר, כדי לצלם אותן בתנוחות לא יפות לנשים חסודות וצנועות, מה שגורם לביטול האירוסין ומתגמל אותו מאוד יפה. עזרא הוא העוזר ה... קצת מוזר... של וסרמן. הוא בדרך כלל הבריון שלו, תוקף כמה אנשים בשבילו, ומשתולל כששלומי וג'ימי גנבו מהכספת שלו. בסופו של דבר זאת לא הייתה דמות חשובה כל כך, הוא עזר לווסרמן אבל לא היה בולט במיוחד. בלאו הכי העונה הזאת של בת השוטר הייתה קצת פחות טובה, עד עכשיו לא ממש הבנו מה היה הקטע עם כל מה שקרה שם בהכנה לצה"ל. גם הקטע בסוף שנחשף שהמנהלת אסתר עשתה הכל, היה טוויסט די מוזר. אבל זה שאסף שיחק שם תפקיד חרדי, הכין אותו לתפקיד אחר שהוא שיחק באותה התקופה, ומשחק עד היום בצורה מאוד מעניינת.​

YossihNew

Well-known member
הרב עמיחי סדן.jpg

מקום שלישי: הרב עמיחי סדן (בני מצווה)

אני חושב שיש כאן טייפקאסט. אז הרב סדן, הרב של בית הכנסת הירושלמי, איש נפלא, יפה, מדהים, חכם בתורה... מי כתב לי את זה? אה, זאת מיתר שכתבה. כן, הרב סדן הוא רב שמלמד תורה בבית הכנסת, הוא אפילו מוכן ללמד את טוהר אורן קצת לבת המצווה שלה, מה שמאוד לא מקובל בקהילה. אבל בבית הכנסת שלו נגנב ספר תורה עתיק ומיוחד. הרב מציע המון כסף למי שימצא אותו, אבל מסתבר שהוא זה שגנב אותו מחשש שגורמים אחרים רוצים אותו, והוא רצה להסתיר אותו מפניהם, שלא יגנבו את הספר. העונה חזר הרב לעבודות שירות בבית הכנסת, ונכון לעכשיו נראה שהרב בצד של הטובים, לפחות ככה זה מהפרקים שהיו עד עכשיו. החשיבות של הרב סדן היא בזה שבסדרה פגש אסף את מיתר פרהט, יוצרת הסדרה, וניצת ביניהם רומן. השניים התאהבו, ומהר מאוד התחתנו, ואפילו בבית הכנסת מהסדרה. אז אם תראו טקסטים בבני מצווה שמדברים על כמה שהרב הוא איש טוב, מיוחד, ונראה טוב, תדעו שזאת כנראה מיתר שכתבה עליו את הדברים האלה. בכל זאת, יפה שדרך הסדרה הוא מצא אהבה לחיים. ומעניין מה יעשה הרב סדן בעונה השלישית. כמו טליה אורן- יש לו קשרים בצוות הכתיבה, כנראה...​

YossihNew

Well-known member
יובי.jpg

מקום שני: יובי (חזרות)

אני נינה! את לא. אבל לפני כן, בואו נדבר על יובי. על הדמות של מיה גוטמן כבר דיברנו בפינה של אגם. יובי הוא החבר הכי טוב של רעות, הארוס של מיה, מהזמן שהיו ילדים. כבר בפרק הראשון מסתבר שהוא לא סובל כל כך את הארוסה של חברו הטוב. במשך ארוחה שלמה, מיה מדברת רק על כמה שהיא עומדת להצליח בתפקיד של נינה, ואיזה תפקיד נהדר זה יהיה, וכמה כדאי לה להיות נינה וכמה היא שחקנית טובה. יובי לא ממש אוכל את זה, הוא אומר שמיה אגואיסטית ופוגע בה מאוד. לטענת מיה, אחרי פגישה טעונה בסופר, זה בגלל שהוא עצמו נמשך אליה ולא עומד בזה שהיא עם רעות. ברור שכל זה מכסה על משיכה אמיתית בין השניים, ולמרות השנאה שלהם, השניים שוכבים, מה שלא ממש עוזר ליחסים בין רעות ומיה. אבל מיה מתחתנת עם רעות לבסוף, תוך כדי שהיא עושה ריקוד מאוד משונה על הרצפה של האולם, בסגנון מגי אזרזר. הסדרה הייתה ממש טובה, כולם עפו עליה, היא התחילה את המחשבה שהתאגיד נותן רק סדרות איכות, ובנוסף- היא הצליחה לטבוע את המונח "אני נינה" בראש של כולנו. ובין הברבורים של נינה, היה אסף פרי אחד שעצבן את מיה וגרם לה לשכב איתו. חבל שהסדרה לא המשיכה, בגלל מה שקרה עם ארז דריגס וגם זה שנועה קולר רצתה להתפתח לסדרות אחרות. אבל גם ככה מיה ויובי לא נועדו אחד לשנייה.​

YossihNew

Well-known member
יחיעם וייץ.jpg

מקום ראשון: יחיעם "יחי" וייץ (קיבוצניקים)

סדרה שלצערי לא שרדה מספיק, וחבל, תראו כמה דמויות ממש טובות קיבלנו משם. הסדרה מתארת בני כיתת קיבוץ שחיים ביחד בזמן שהקיבוץ שלהם מתחיל להתפורר, והעבר שלהם צף. יחיעם הוא קיבוצניק גאה, הוא הכי מאמין בערכי הקיבוץ, יש לו כוח פיזי והוא חסר בושה וטאקט, ויש לו פציעה ברגל מאז מלחמת לבנון השנייה, כך שיש לו פרוטזה. הוא גם נשוי לבת כיתתו, סמדר בלוך, שהרבה פחות דואגת לקיבוץ. סמדר ממש לא מתעניינת בזה, היא מנסה להיות מעצבת אופנה עירונית, ובדרך כלל מתכתשת עם שאר הקיבוצים. יחי לא ממש מצליח עם זה שהערכים עליהם גדל נעלמים. כך, למשל, יש קטע בו חבורת מתנחלים, העילית החדשה, מתנכלת לו כשהם חוטפים ממנו את הפרוטזה. בנוסף, הוא מאוד מסרב שדורון חג'בי, בעל מטע בקיבוץ, יצטרף אליהם במכירת משקה גת, ובעיקר מהקשר של סמדר אליו, שמתפתח לקשר רומנטי. הוא מסרב לכל שינוי באורח החיים שלו, ובסוף חוזר לגור בקיבוץ, בלי סמדר, מה שגורם לו לעשות את השינוי הגדול בחייו. הדמות של יחיעם בעיניי נותרה התפקיד הכי גדול של אסף. משהו בדרך שבה שיחק את הקיבוצניק הקצת מטומטם אך לגמרי מאמין בערכים, הכימיה שלו עם שאר בני הכיתה ובעיקר עם ג'ייד דייכס וויקס ששיחקה את סמדר, וגם בשבר שהוא עובר כשהערכים עליהם גדל מתפרקים, היה שובה לב. וגם היה מוזר לראות את האיש בלי רגל, זה היה קטע לגמרי מוזר בדמות שלו. חבל, הקורונה באה והרסה את הסדרה הזאת שהייתה סבבה.
כאן הסתיימה לה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא תור שיר לבחור. נקווה שלא תתלבט. עד אז!

למעלה