פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.
בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.
אחרי שבשבוע שעבר דירגתי את הדמויות של עירית קפלן, שיר התלבטה ולא מצאה שחקנית. אז החלטתי על דעת עצמי לדרג את...
מירב שירום! שחקנית ש... רגע, לא דירגנו אותה? אה. את רעות. לא משנה.
אתם זוכרים את אדל? כנראה שכן. אדל היא האופנוענית שמייבשת אגם בעונה הראשונה של ספיידרז. לבסוף מסתבר שהיא עובדת צמוד לאריק רוסו, ראש סוכנות אק"ו, והם מנסים להרוויח כסף מהפגיעה שלהם בסביבה. בעונה השנייה היא לא מופיעה, ניקי מתחזה אליה בתוכנת דיפ פייק. זה כמובן מאוד מעניין כי אריק זה בעצם ירון ברובינסקי, בעלה האמיתי של מירב, ולכן הם משחקים זוג גם בסדרה. האמת שזה היה מקרי, הם נבחנו בנפרד לדמויות. למרות זאת אדל לא הותירה חותם, למרות שבטח היה להם כיף לשחק זוג גם שם. בעונה השלישית אריק משדרג את אדל לדגם משודרג יותר, תכף נדבר עליה...
חבל, סדרה טובה. רוני היא עורכת דין פלילית, שעם בן זוגה לשעבר, אסי, עוסקת בהלבנת כספים. היא מטנפת, היא מקללת, והיא גם מנסה להיכנס להריון אז היא מזריקה כי היא בטיפולי פוריות. אבל למרות שהסדרה הייתה אחלה וממש יפה, הדמות של רוני קצת הלכה לאיבוד. היו דמויות חשובות ממנה, וזה היה חבל, כי מירב שחקנית כזאת טובה והיה נחמד לראות אותה משחקת עם עוז זהבי בקצת יותר מקרים. אבל זאת באמת הייתה דמות ממש מצחיקה, שמקללת גם את הלקוחות שלה, אז זה היה נחמד לראות אותה בסדרה. בנוסף, בשביל הסדרה מירב צבעה שיער לבלונד ועשתה פרנץ' מנומר בציפורניים. היא שינתה מאוד את האופי החיצוני של הדמות. אבל הסדרה הייתה והלכה, וזה חבל דווקא. הדמות של רוני הייתה ממש מצחיקה במעט שהייתה.
מלי, כפרה עליה. מלי היא האימא של רונן ורויטל, או כחלון ורווי, והיא אימא משונה מאוד. לפעמים היא רגילה ובריאה, ולפעמים היא קצת פגועת נפש. כל זה בגלל סוד קטן- בזמנו, הייתה פריצה בבסיס, והשתמשו בכרטיס הכניסה של מלי, מה שגרם לפיטוריה. הבסיס הזה היה הבסיס שבו אימא של דורי, שמרית, שירתה, מה שיוצר קשר הזוי בין שני הצדדים. בנוסף, רונן עוזר לפושע קוף, כיוון שקוף חבר ילדות של מלי ותמיד עוזר לה מאז הפיטורין. בסוף הסדרה מתגלה הסוד- מי שפרץ והשתמש בכרטיס של מלי היה קוף, שנתפס בסוף. במהלך הסדרה, מלי ושמרית מדברות על המצב ומחליטות להשלים, ומלי חוזרת לעצמה. בואו נגיד שהנושא אמנם היה חשוב, אבל זה היה קצת מוזר לראות את מלי מחלימה כל כך מהר ממה שהיה. בנוסף, היה קצת סטריאוטיפי לראות אותה בתור האימא המזרחית, שמשתמשת קצת יותר מדי במילים "כפרה עליך". לא שלי יש בעיה, אני תמיד אהבתי אותה. אבל בכל זאת, דמות קצת מוזרה, לא חושבים?
התפקיד הכי חדש של מירב. אינס היא אשתו של יהודה ניסן, ואימא של שלומי "תשע" ניסן. יהודה היה בזמנו שחקן כדורגל ממש טוב, ואפילו הצליח במונקו תקופה מסוימת. אבל הוא פרש והיום הוא עוזר לאינס בפטיסרי שלה. מצד שני, הבן שלהם שלומי מתחיל לככב בקבוצה הצעירה, ועולה אפילו לקבוצה הבוגרת. זאת בלי האחיין שלהם, שלומי "שש", כי הוא נפצע קשות בקטטה עם עבריינים. אינס היא אימא דואגת יותר לבן שלה, בעלה הרבה יותר חושב ששלומי שש יהיה זה שיככב ואפילו מתנהל כסוכן של שני השלומים. היא כל הזמן מנסה להוריד את יהודה מתשע, ומנסה להגיד לבעלה שאין בושה בזה שהיא מנהלת פטיסרי. מה גם, חשוב לציין שמירב נראית ממש יפה בתפקיד של אינס, איפרו אותה ממש יפה כאימא. אבל זאת דמות חדשה, אין לי כל כך הרבה על מה לדרג אותה, למרות שאני מאוד אוהב את הסדרה. נקווה שאינס תשמור על המקום שלה פה גם בסוף הסדרה, כי נכון לעכשיו, היא לגמרי נראית לי דמות מאוד טובה של מירב.
התפקיד הכי מוכר של מירב מתחום הילדים הוא של קרן, האימא של דותן ואשתו של שרון. גם שרון וגם קרן הם פסיכולוגים, למרות ששרון פרש מהתחום כדי להיות עקר בית, וזה משפיע על הגידול של דותן. דותן, שהוא סוג של ילד קצת עצלן בנושאי לימודים, לא תמיד מסתדר עם אימא שלו, שמנסה לדחוף אותו למצוינות ולהגביל לו את זמן המסכים. בנוסף היא גם אימא מאוד דאגנית, די מנסה לגלות איפה דותן נמצא בכל רגע, ובפרק שכולם מתנתקים מהטלפונים שלהם, קרן אפילו שולחת רחפן כדי לרגל אחרי דותן. נאמר שם שהיא אפילו תנג'ס לו גם כשהיא תהיה ממש זקנה. קרן הפכה לדמות הכי מוכרת של מירב בארץ, בעיקר בגלל העובדה שהיא אימא חשובה מאוד בסדרה של ילד שהוא מאוד חשוב בסדרה. ויהיה מעניין לראות מה יקרה אחרי שש עונות של דותן, האם גם בעונה השביעית הוא יהיה או שהשכבה הצעירה תחליף את כולם? ומה זה אומר לגבי הזוגיות של יולי ודותן? אגב, אני כבר המון זמן אמרתי שיש בעיה רצינית עם הזוגיות הזאת, עקב העובדה המצערת שלכו תדעו מה הקשר בין קרן ובין אדל. בכלל, כשאדל הגיעה כולם היו בטוחים שיהיה קשר בין המשפחות. אבל עוד על הקשר הזה בדמות הבאה שלנו...
מירי. אשתו של הבלש רמי דוידי, שהכירה אותו עוד בתיכון. בעונה הראשונה היא בהריון, אבל רמי, שצריך לעבוד על פרשיית ירי המוני שקרתה בתיכון שהיה בו בתקופת לימודיו, מזניח אותה יותר ויותר. מירי מנסה להיות האישה התומכת והמבינה של רמי, אבל זה לא ממש עובד. בעונה השנייה היא כבר יולדת את התינוקת שלהם, אבל היא ורמי די פרודים. בנוסף, במהלך העונה מסתבר שהיא מסתירה מרמי שהיא יוצאת עם בחור חדש, וכשרמי מגלה את זה, הוא מקבל את זה בדרכו. משמע הוא זורק לבנה על החלון של המכונית של הבחור החדש, לא קיבל את זה הכי יפה. אז מירי ורמי נפרדו, אבל כולנו יודעים שלרמי לא תהיה בעיה, הוא תמיד יכול לפנות לשותפתו, למורג שמואל השוטרת. שהמון אנשים מסתכלים וחושבים שהיא בכלל אותו בן אדם כמו אשתו. כן, הסדרה הזאת גרמה לבלבול הגדול בין רעות אלוש למירב, בלבול שיש שיגידו שמדובר בשיבוט, יש שיגידו שמדובר בתאומות. בכל מקרה, היה נחמד לראות את מירב משחקת בבלקספייס כחלק מהבעיות של רמי, עוזרת לו לפעמים וגם מביאה אותו לידי טירוף כל פעם שהוא גילה שהיא מתרחקת ממנו. אבל בסוף זאת הייתה רק הדמות של האישה של, וחבל דווקא שמירב לא קיבלה תפקיד יותר גדול. מצד שני, כמו שאמרנו, רעות מקבלת תפקיד גדול וזה תמיד יכול להיות מאוזן.
התפקיד הכמעט אחרון שמירב עשתה היה של יונה בסדרה המופתית "האמת". הסדרה מספרת על ערעור של רוצח ילדה במשפט שלו, כשביום ההכרעה הקלפים נטרפים ונעשה רצח זהה לחלוטין. מירב משחקת דמות שנראית בכלל לא קשורה- יונה, בעלת קפיטריה בבית הספר. יש לה קשר מסוים לרצח- היא זאת שמצאה את הגופה באולם הספורט. בפרק הראשון עוזרים לה בגלל שילדים פרצו לה לקפיטריה, ובמהלך הסידורים נמצאת גופה אחרת באולם הספורט, של ילדה אחרת שנרצחה באותה הצורה. ליונה יש ילדה בשם שירן, בעלת שפה שסועה, שכל הבנות בבית הספר צוחקות עליה. ההתנהגות של יונה הולכת ונעשית יותר מוזרה לאורך הסדרה, ובסוף החוקרת רחלי מגלה סופית- יונה הייתה זאת שביצעה את הרצח השני. הנרצחת, נטלי לוי, לעגה לבת שלה וזה שיגע אותה. ברגע של זעם יונה רצחה את נטלי, וכשתפסה את עצמה, היא הבינה שהדרך היחידה לצאת מזה היא לארגן את הרצח כאילו הוא בוצע באותה הצורה של הרצח מלפני שנים. הסדרה הייתה מאוד טובה ומסתורית, והתגליות על הדמות של יונה היו ממש טובות. מאוד אהבתי את הסדרה, והרגעים בסוף, כשמגלים שיונה רוצחת והיא משתגעת לאט לאט בגלל מה שקרה לשירן, היו נהדרים. זאת הייתה דמות שונה מאוד ממה שמירב עושה בדרך כלל, רצינית וקודרת מאוד, ובסוף הסדרה ממש הצליחה. ולמרות זאת יש אחת שנמצאת מעליה ברשימת הדמויות של מירב...
אחת הדמויות האהובות ביותר שמירב שיחקה, שהתפתחה מאוד במהלך העונות, הייתה הדמות של החוקרת אמירה בפאודה. למרות שהיא אומרת שקוראים לה אמירה, זה רק השם שלה בחדר החקירות. בתכל'ס, לדמות קוראים אמירה. היא חוקרת בשב"כ, שבמהלך העונות הדמות שלה גדלה. בעונה הרביעית אנחנו כבר ממש רואים אותה מנסה לצאת עם בחורים, ודואגת מאוד לקפטן איוב, המורה שלה, כשזה נחטף בידי טרוריסטים בחו"ל. בסוף העונה היא גם זאת שמנחמת אותו כשהוא חוזר מהשבי, ומבין לאיזה אסון גרם כשגילה על המידע הרב שברשותו לטרוריסטים, שניצלו את זה כדי לחסל המון אנשים בכירים במערכת הביטחון. חשוב לציין שלא רצו להזמין את מירב לאודישן לדמות הזאת בכלל. עברו המון שחקניות ומירב לא הייתה מוכרת מספיק בשביל התפקיד. אבל היה לה כישרון לשפות, והדמות של דנה תמיד מדברת בערבית כשהיא סוחטת את הנחקרים עם המידע הרגיש שיש לה עליהם, אז היא התקבלה בזכות זה. מירב התחילה עם הדמות מאוד בקטן, אבל מהעונה הרביעית, כשהיה בום אדיר בסדרה, היא התחילה להיות מוכרת בזכותה, ובעיקר בחו"ל, כי מסתבר שהמון אנשים שולחים לה אהבה על זה מחו"ל ומזהים אותה בחו"ל. כמו שהיא אמרה פעם- ילדים מזהים אותה משקשוקה, אבל מבוגרים מזהים אותה מפאודה, וככה בעצם כל אחד מכיר אותה מתפקיד אחר. אז לכן דנה נמצאת במקום הראשון, ומעניין מאוד מה היא תעבור בכלל בעונה החמישית, האם היא תעזור לשיקום של קפטן איוב? אבל אם ישאלו אתכם, קוראים לה אמירה. בכל זאת, ביטחון שדה, חשוב בעקבות המצב של היום.
כאן הסתיימה לה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא תורי לבחור אבל אם שיר תרצה לבחור בכל זאת, שתציע. עד אז!