פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.
בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.
אחרי שבשבוע שעבר דירגתי עבורי את הדמויות רבות השיער של שירה לוי, היה לי רעיון לדרג בחור שנכנסה לו דמות חדשה...
מאור שוויצר! כן, האיש שמופיע בכל מקום לאחרונה... מעניין איך יהיה איתו...
זוכרים אותו? אדיר הוא כדורגלן ישראלי שמשחק בצ'לסי ועובר עם המשפחה שלו ללונדון. הוא עם החברה שלו נופית זאנה, אבא מאיר ואחיו פרדי, והסוכן חני. אדיר לא נהנה ממש בלונדון, וקשה לו מאוד, אבל לבסוף הוא מצליח לקבל תפקיד בליגה הרוסית, ורוצה שהמשפחה שלו תעבור איתו לרוסיה. אבל את זה לא ראינו, כי הסדרה לא שרדה הרבה. לא בדיוק הדבר הכי גדול שמאור עשה...
עוד סדרה נשכחת. אז גבריאל, או גברי, הוא כדורגלן עבר (ברור) שהפך לאיש עסקים ומנהל מלון עם אשתו, אלכס. הוא עומד להתגרש ממנה, אבל הזרע שלו נכנס בהפריה מלאכותית לבת אל אלפונטה, והיא נכנסת להריון ממנו. כתוצאה מכך, השניים מתחילים לנהל מערכת יחסים. אני לא ממש מכיר את הסדרה, אני רק יודע שזה גורם לבלגן אחד גדול בכל הסדרה. גברי גם צריך להתמודד עם זה שאלכס עוד רוצה אותו ואפילו יולדת לו תאומות מהפריה מלאכותית. כל כך מוזר. לא נראה לי שיזכרו את הסדרה הזאת, אבל מאור שיחק בן זוג למשי קליינשטיין. אוקיי, יש גם את זה...
אני אזכור את ההגייה של השם שלו. מלאכי הוא מרוקאי פעיל בפנתרים השחורים, והצית ניידת משטרה ונכנס למעצר. עם פרוץ מלחמת יום כיפור, הוא צריך לצאת למלחמה אבל חושד שחבר שלו, אלוש, הלשין עליהם. מלאכי גם מתחבר עם העיתונאי מני בן דרור, שיצא לחפש את הבן שלו, יוני. מלאכי גם פוגש את יוני וכמעט נופל בשבי הסורי. כדי לכפר על החשד, אלוש מתנדב להסגיר את עצמו לסורים ונופל בשבי. דווקא מרקו, החבר השלישי בחבורה, הוא זה שהלשין על כולם. מלאכי סולח לו כי מסתבר שמרקו רק רצה להגן על אמא שלו מהמשטרה. מלאכי מציע טקטיקה נגד הטנקים הסורים, אבל יוני מת במהלך הקרב. זאת הייתה סדרה טובה, אבל קצת צחקו על מאור ששיחק פנתר שחור, ואמרו שזה קצת גזעני שזה מה שהוא משחק. עדיין, תזכרו- זה מ-לאכי!
זוכרים את זה? הזוי לחשוב על זה כרגע, כשהכל מוזר. סער הוא ישראלי, חבר של ג'ני האמריקאית ועלי המוסלמי. הוא האקר נהדר וחבר של עלי, עוד מימי אוסלו, אבל מתרחק ממנו בגלל אינתיפאדת אל אקצה. לאחר שעלי מסתבך, סער מגויס לשב"כ כדי לנסות לתפוס מחבל, ובסוף מגלה שהוא מחפש את החבר שלו- עלי יורש את אחיו, אחד המבוקשים בגדודי אל אקצא. סער מתאהב בגלית, לוחמת השב"כ, שגם למדה משחק עם אשתו אז זה מוזר. בכל אופן, במהלך הסדרה סער צריך להילחם בין החובה למדינה ובין זה ששני החברים שלו בשטחים והוא בעצם עומד לתפוס אותם. החברות בין השניים מתפרקת, ואת הסדרה סיימנו כשעלי מכוון לסער אקדח. בסופו של דבר מוזר לי לחשוב על הסדרה הזאת, היא שודרה קצת לפני שכל הדברים השתבשו, ואולי בגלל זה שכחנו ממנה. מאז הכל השתנה, אז מי יזכור את אמיר ומאור רבים אחד עם השני? למרות שהיה מעניין לפעמים...
וואו, זאת הייתה ההתחלה. רובי היה שחקן שמתאהב בעמית פרקש ומתקבל להחליף את יון תומרקין בחצויה. אבל הוא מת בתאונת דרכים, ואז משתלט על גופתו השד אקו. אקו מאוהב בעמית שנים ובמהלך העונה, הוא מנסה למנוע מרובי להזהיר את יון ממנו, כי יון חושב שיש רוח רעה שרודפת אותו ולא מבין שמנסים להזהיר אותו. במהלך העונה אנחנו רואים את מאור מרושע ממש, מנסה להשיג בכל דרך אפשרית את עמית, תוך כדי שהוא מסתווה כבחור תמים, אבל בפועל הוא מרושע ושולט בגופות של אנשים שהוא הורג. במהלך העונה מבינים שרובי הוא אקו ויון מנסה לחסל אותו, ואז רובי מת ואקו הולך ליון. אנחנו גם פוגשים את רובי בעולם הבא כשהוא מרביץ ליון ומנסה לשכנע אותו להפוך לחול ולהיעלם. אבל למרות שזאת הייתה עונה מוזרה לחצויה, מאור ממש הצליח להפחיד בעונה הזאת. הוא שיחק נבל שונה לגמרי, מרושע ומסתורי, שבאמצעות האבקה שלו מצליח לשלוט באנשים. חבל שבמהלך העונה מאור נעלם, אבל אקו אף פעם לא בדיוק היה הוא.
סדרה טובה. קובי הוא רכז המודיעין של השוטרים, ועוזר לאלון שנהב, ראובן פרץ ויואב קשתי במבצע הנקמה שלהם נגד הארגון של מאור עזרא. הוא עושה את זה כדי להגן על אשתו והבן שלו לעתיד מהארגון של מאור עזרא שהשתלט על נהריה ועושה בה שמות. לקראת סוף העונה הראשונה, למרות ההצלחה נגד מאור עזרא, מבינים שהשוטרים השתמשו באמצעים פסולים נגד מאור, ולכן חוקרים אותם. קובי נשבר והופך לעד מדינה, ולכן הוא חופשי ושאר השוטרים נכנסים לכלא. עם זאת, בעונה השנייה קובי מחליט להפעיל את השוטרים שוב, הפעם כדי להפיל את באומן ולמנוע ממאור עזרא לחזור למעמדו כמלך הפשע של נהרייה. העניינים מסתבכים, ולמרות שמבטלים את ההפעלה, קובי מחליט לכפר על מעשיו ולהמשיך לעזור לשוטרים לבצע את המשימה, אפילו שהתמיכה מהמשטרה לא קיימת. הייתה סדרה טובה, אבל דווקא הדמות של קובי הייתה יותר מרוחקת מהדמויות, בניגוד למשל לצחי הלוי או לדני שטג שנתנו את משחק חייהם שם. אבל לירון ויגדור הייתה אשתו! איזה כיף שהיא הייתה אשתו בסדרה!
בטח בניגוד למקום שלו פה, מאור היה מדרג את שחר במקום הראשון. כמה אנשים יכולים להגיד שפגשו את אהבת חייהם בסדרה? אוקיי, ליביאנה יכולים, טוב, גם אמיר ונעה... אוקיי, המון אנשים יכולים... בכל מקרה, יש לה את זה, הסדרה שהכירה לנו את רפאל אוזן לפני שעבר ללמד בתיכון אגם ובמקיף מילאנו, והביאה לנו את הפריצה של ניב סולטן, הכירה בין ניב למאור. שחר הוא סרן בצה"ל, הוא מאוד אוהב את ארוסתו, נטלי, ולא ממש שמח שהיא עוברת מאשקלון לתל אביב כדי להתמחות אצל רפאל. נטלי הופכת לסטייליסטית האישית של שירז, זמרת לאומית, ואז גם מתאהבת בבעלה ליאור. שחר נפצע בצבא, והדבר מאלץ את נטלי לעזוב את תל אביב ולחזור לאשקלון כדי לטפל בו. אבל בעקבות מקרה בו שר הביטחון מטריד אותה, נטלי נאלצת לעזוב את שחר ולחזור לרדוף אחרי חלומה כמעצבת אופנה. לפי רפאל, היא פרשה מהתחום והפכה לסוכנת במוסד, אבל אני לא יודע, לא הייתי סומך על רפאל. הוא בכל זאת גנב ממנה עיצוב. הסדרה הכירה בין מאור לניב, ובניגוד לסדרה, שם הם נפרדו, במציאות הם הפכו לזוג והם נשואים עד היום באושר ועושר. אז מי שרוצה לראות איך זה התחיל, מוזמן לראות את זה.
פאנץ'! זוכרים את הסדרה הזאת? הסדרה הזאת מתארת את סצנת הסטנדאפ הישראלית בתחילת שנות ה-90, במהלכה המון סטנדאפיסטים חשובים פרצו, במועדון הדומינו גרוס בפיצרייה. הדמויות היו מבוססות על דמויות אמיתיות במציאות בסצנת הסטנדאפ. מי שייסד את המועדון הוא חמי פרוסט, סטנדאפיסט שדי שונא את העולם החדש של הסטנדאפ, ומאור שיחק את מיכאל. מיכאל עזב לאמריקה ובא לקבור את אביו המאמץ. הוא מתלהב ממש מהמועדון, ורוצה להרים את העסק למקומות חדשים. בניגוד לחמי, למיכאל אין שום בעיה לשתף פעולה עם הטלוויזיה, לשלוח שחקנים לשחק בתוכניות או להתארח אצל דודו טופז, ואפילו להתווכח עם אבא שלו כשצריך. בנוסף, נוצרת ביניהם בעיה רצינית, כששניהם מעוניינים בשלי- הברמנית היפה של המועדון, שיוצאת עם חמי אבל מתאהבת במיכאל. הייתה סדרה לזמן קצר ב-2019, שהייתה די חשובה, כי המון סטנדאפיסטים אמרו שהיא הייתה די מדויקת בנוגע למה שקרה במציאות באותם השנים. כל אחד שיחק דמות מסוימת שבוססה על מישהו אמיתי, כבר דיברנו על הדמויות של נועם, עוז, רון ודר בסדרה הזאת. מאוד אהבתי את הסדרה הזאת, חושב שהיא מאוד אנדרייטד. וזה גם בזכות מאור.
כן, דירגתי אותו כי לאחרונה ראיתי. ברוך הוא יד ימינה של מלכי השדכנית, והוא עוזר לה למצוא שידוכים לכל מיני אנשים ולאסוף מידע. הוא גם חבר טוב של מוטי, עילוי אשכנזי בישיבה, שלצערו מתאהב בנחמי עזיזה ביטון המזרחית. הוא זה שמביא למוטי את הרעיון להתעוור בעצם, ולעבוד על כולם כדי להשיג את השידוך שהוא רוצה. הוא מגלה על זה כמובן ומנסה להרגיע את כל המצב ולסדר אותו. אוירבך בעצמו בחור חרדי מזדקן שגר בישיבה, לא נשוי בכלל, ויש לו סיבה עצובה. הוא עצמו היה מיועד להתארס למישהי, אבל בעקבות שמועות שהופצו עליה, הוא נאלץ לבטל את האירוסין. אוירבך מבין את הטעות שלו במהלך הסרט, אפשר להבין שהוא בעצם הדמות הראשית שמשתנה. הוא הולך לארוסתו לשעבר ומתנצל בפניה, ואז מסביר לכולם שמוטי היה עיוור- עיוור לגבולות ולחוקים שמנעו ממנו להינשא לנחמי. בסוף הסרט, ברוך פונה למלכי ומבקש ממנה לעזור למצוא לו את בת זוגו. על זה בעצם נבנה הסרט הבא- בסרט הבא, הוא זה שמחפשים לו אירוסין. מלכי מסדרת לו את רות, שבאמת, אני לא מבין מה הקשר בינו לבינה, אין שום קשר וזה הרי ממש לא יכול היה לעבוד, וברוך דווקא מתאהב בבת של מלכי, שירה. אבל בסופו של דבר הוא ורות כן מתאהבים. כמו שאמרתי, זה ממש מוזר, אין שום קשר בין השניים, כאילו שבמציאות הם היו מתחתנים אחד עם השנייה. נו באמת.
אני חייב לשאול אם זה שהסדרה הסתיימה בדיוק השבוע גורם לדירוג הגבוה. אבל אהבתי את הסדרה. אז שמטוב הוא סגן קב"ט שגרירות ישראל במצרים, בימים המתוחים של המהומות במצרים ב-2011. יש לו יחסים בלתי פתורים עם הגר, הרל"שית של השגריר, שהוא מאוהב בה, למרות שהיא יוצאת עם הקב"ט בכלל. השגרירות מפונה כמעט מכל עובדיה, אבל הגר נשארת ושמטוב צריך להציל אותה מפורעים שחזרו. בנוסף, בהווה רואים את שמטוב נשוי להגר, אבל מחכה למשפט שלו בפריז- הוא ירה, במהלך המהומות נגד השגרירות, בבן של ראש המודיעין המצרי. אנחנו רואים אותו מחכה למשפט ומצד שני מנסה להבין איך אפשר למלט את עובדי השגרירות מקהיר, באמצעות רשת מנהרות וסיוע מאנשים מהמודיעין הישראלי, למרות שרשמית עומדים לנטוש אותם ולתת להמון המצרי לפרוע בהם. לבסוף המודיעין הישראלי מצליח לסחוט את מצרים לערוך פינוי לשגרירות הישראלית, והגר היא זאת שלוקחת על עצמה את האשמה בירי, כך שהתביעה מבוטלת לגמרי ושמטוב יכול לצאת כאדם חופשי. אפשר לשאול מה יש למשפחה של ניב ומאור שרוצים להסתובב במדינות עוינות?! תמיד הם מסתכנים. בנוסף קצת מוזר שמאור קיים שם יחסים עם יעל אלקנה, שלמדה עם ניב משחק. אז שוב, סדרה שהסתיימה רק עכשיו, ודמות טרייה ממש, ובעצם בגלל זה היה לי הרעיון לדרג את הדמויות של מאור. אז מאור עושה ניב, ומנסה להיות סוכן חשאי כמו אשתו. חמודים ביותר.
כן, קצת מפתיע, אבל הוא היה הכי טוב שאני זוכר. אלכס הוא בן עשירים שמגיע בקיץ השני של גאליס. הוא רוצה קייטנת גלישה, אבל אבא שלו שולח אותו לגאליס, שם אלכס במסלול התנגשות עם נינה בראון, הבת של הבעלים. אלכס מרמה כל הזמן כדי להוכיח לאבא שלו כמה הוא טוב, אבל לבסוף הרמאויות שלו יוצאות משליטה ואפילו גורמות לו להסתבך בזה שהוא מעליל על נינה שהיא גרמה לשכרות של יולי וליעם. אלכס גם נכשל וכתוצאה מכך נינה מלמדת אותו להיות אדם טוב. אבל אז אלכס מגלה שאבא שלו רוצה לקנות את המחנה בשביל מסילת הרכבת, ואלכס מסרב לעזור לו. כתוצאה מכך המשפחה של אלכס מארגנת את זה כאילו נינה מרמה, ואלכס השבור עוזר למשפחה שלו להשתלט על המחנה. לבסוף אלכס מבין את הטעות שלו, ומחליט לעזור לנינה להציל את המחנה. לבסוף השניים מסיקים שהם בכל זאת אוהבים אחד את השנייה ונשארים ביחד. ובאופן מפתיע זה מחזיק- בפעם הבאה שאלכס חוזר, זה בפרק האחרון, עם נינה, שם הוא קצת צוחק על כל מה שעשה בתקופה שלו במחנה, כשכל החניכים נזכרים בדברים הנוראיים שעשו במהלך הקיצים השונים. אבל זה היה נחמד לראות את אלכס ונינה חוזרים ועדיין ביחד. משהו בדמות הזאת היה מאוד מקסים, משהו בבן העשירים המעצבן שבהתחלה ממש לא שם על המחנה, אבל נשבר ונינה אוספת אותו ועוזרת לו להיות בן אדם טוב. באופן מפתיע, בסדרה השנייה של יוצרי גאליס, אילת, ניב השתתפה, ואפילו בדמות קצת דומה לנינה... אז אולי הרמז לזוגיות נמצא כבר שם. אהבתי את אלכס ונינה, שני חמודים מאוד, והמסע של אלכס היה אחת מהעלילות היפות שאני זוכר. לכן אלכס מופיע במקום הראשון.
כאן הסתיימה לה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא יהיה תורה של שיר לבחור. עד אז!