פינת ההמלצות חוזרת

פינת ההמלצות חוזרת ../images/Emo22.gif

יום כיפור תיכף מגיע, ולא מעט אנשים מעבירים לא מעט מהיום בקריאה. אז היתה איזו פעם אחת שבה משתתפי הפורום הוזמנו לשתף בספר מוצלח שקראו או דיסק טוב ששמעו. הפינה נחלה הצלחה מסחררת , במובן שלפחות שני משתתפים ידועים לקחו את ההמלצה הגורפת ל"מעשה מוזר" (קיצור שמו הארכני של הספר), קראו ונהנו. אני עצמי, בעקבות המלצות חוזרות ונשנות בפורומים שונים רכשתי היום את ספרה של ג'וליה קמרון, "דרך האמן", ומצפה לקרוא אותו בקוצר רוח. אם כן, נמקו ופרטו: איזה ספר טוב קראתם לאחרונה, והייתם ממליצים עליו לאנשים
(תרשמו גם כמה מילים על מה בערך העניין, כדי שאנשים יוכלו להחליט יותר בקלות אם נראה להם העניין.)

פרח משי

New member
ממליצה על "היורשת" של רם אורן

הספר מותח. מי שמחפש תחכום - זה לא הספר המתאים, אך הוא מהנה ביותר.

../images/Emo104.gif קצת שואה-

סלמנדרה. אלא אם כן אתם רוצים לישון בלילה... או "ילדי הצל" (מחזה)- מדהים מדהים מדהים!!

newKiticat

New member
טוב.

אני קוראת תוך כדי את היומנים של סילביה פלאת', אבל זה ארוך ומיועד רק לאוהביה. מעבר לזה, ורוניקה רוצה למות. ספר פילוספי נהדר.... ורוניקה מחליטה יום אחד שהיא רוצה למות. סתם ככה. היא מוצאת עצמה בבית משוגעים ועובר תהליך פנימי מעניין ומרתק, תוך כדי הספר, מתגלים עוד 2 דמויות מעניינות. ולאורך כל הספר, אנחנו יכולים לגלות דברים מעניינים על חיינו שלנו... לקרוא זה מאסט! גם לא ארוך בטירוף כך שיכול להתחבב מהר על לא מעט אנשים.....

Mיקי_

New member
אני גם ממליצה על היומים של סילביה

ואם כבר פלאת' אז גם את פעמון הזכוכית, שזו הקדמה מצויינת ליומנים שלה
הספר הכי טוב שקראתי אי פעם היה הבושם של פטריק זיסקינד, ספר על אומנות, שיעון ומה שבניהם, ספר שראיית העולם שלי על הטוטאליות שבאומנות והכוח שלה אחרי שקראתי אותו השתנתה לגמרי. משובח מצויין ומומלץ בכל לשון. הספר השני, שהוא גם ספר כיס (שיצא בספריית תרבות לעם ועולה רק 10 ש"ח) וחובה לכל אוהב ואוהבת ביקום הוא "כרמן" של פרוספר מרימה (עכשיו יצא הסרט על פיו ואני מאד נלהבת לראות, למרות שעדיין לא יצא לי, כרמן הוא הספר שכתבו על פיו את האופרה כרמן) יש עוד הרבה ספרים שאני אוהבת, עכשיו אני קוראת את "סקסוס" שהוא הספר הראשון בטרילוגיה של הצליבה הורודה של הנרי מילר, שאו שמתאהבים בכתיבה האירוטית החכמה והפילוסופית שלו, או שמתעבים אותה. אני מאוהבת בכתיבה הזו בכל נים בגופי, מה גם שסיפור אהבתו לאנאיס נין כפי שקראתי אותו ב"הנרי וג'ון" שהוא אחד מיומניה של אנאיס נין, הוא רומן מפתח בגילוי האירוטי שלי, ואחת החוויות המסעירות שחוויתי כנערה היה לקרוא אותו (ואפרופו סילביה פלאת' היומן הראשון שקראתי, ומאז כאמור אני חסידה גדולה של יומנים), עכשיו לקרוא את הנרי מילר (שאני קצת פחות נערה וקצת יותר אישה) הוא חוויה מסחררת אף יותר. מומלץ בחום.

טופי2

New member
המלצה חמה!../images/Emo63.gif

הספר "הבושם" של זיסקינד פטריק. ה"בושם" הוא ספר מתח קלאסי המספר סיפור מיוחד ויוצא דופן. זהו ספר מתח מרתק המתרחש בצרפת במאה ה- 18 וכשמו, הוא ספר על ריחות. ביד אמן, מצליח הסופר ללכוד את הריח ולהפוך אותו למילים, למראות ולרגשות. והכל יחד מתחבר לעלילה מופלאה ויוצאת דופן. גיבור הספר הוא ממזר, ילד בלתי רצוי שנולד בשוק הדגים בשם ז`אן בטיסט גרינוי, אלא שלמרות העולם האפל שניסה להקיא אותו מתוכו, הוא ניחן במתת אל, חוש ריח נדיר שעוזר לו ומקדם אותו בחיים. "הבושם" העוסק באובססיביות של גרינוי, בתשוקתו להגיע לניחוח הניחוחות ולייצר שפה שלמה של אהבה באמצעות הריח. הוא מנסה להתחרות באל ולברוא עולם חדש: לייצר ריח של נערה. זהו סיפור שיש בו את כל היסודות של רומן מתוח מעולה אבל הוא גם סאטירה שנונה וחודרנית על בני אדם. ספר חובה!! אחד היפים שקראתי!!

טופי2

New member
אופס..

לא שמתי לב שמיקי כבר המליץ/צה.. אבל בכל זאת, ספר חובה!!

למעלה