פינת ההשראה

tlingit

New member
פינת ההשראה

בן זוגי קיבל השבוע את כל כתבי יהודה עמיחי. הששון והצהלה רבים כמובן, ומיד הוא התחיל להקריא לי שירים נבחרים, כרך אחר כרך
אחד השירים תפס את אזני, ומעניין שגם שאלתה של אמא של רביד נגעה באותו נושא ומיד נזכרתי שכבר מזמן לא היתה לנו פינת ההשראה פה בפורום... אז הנה ציטוט מהשיר: מן המקום שבו אנו צודקים לא יצמחו לעולם פרחים באביב. המקום שבו אנו צודקים הוא קשה ורמוס כמו חצר. אבל ספקות ואהבות עושים את העולם לתחוח כמו חפרפרת, כמו חריש. (האמת, את סוף השיר לא כל כך אהבתי, אבל זה מה שטוב בציטוטים להשראה, לא?
) אולי גם לכם יש "דברי השראה" לחלוק עמנו?

דווקא יש

בספר שאני קורא כבר פעם שניה "ספר המתים והחיים הטיבטי", סוגיאל רינפוצ'ה מביא בין השאר ציטטות ממשוררים טיבטים ואחרים, כאן הוא מצטט שיר של פורשה נלסון. הנה אחד נחמד, קצת הומור והרבה מוסר השכל עלינו כבני אדם אני יקדים כאן בקטע מן הספר שבא לפני השיר "...ע"י התבוננות נוכל לאט לאט להוסיף חוכמה. נוכל להתחיל לראות שאנו נופלים שוב ושוב לדפוסים הישנים והקבועים, ולשאוף להחלץ מהם. אנו עללוים כמובן לחזור ולשקוע בתוכם, אך אט אט להשתחרר מהם ולהשתנות. השיר הבא מספר על כולנו. הוא נקרא 'אוטוביוגרפיה בחמישה פרקים' 1) אני הולך ברחוב. במדרכה יש בור עמוק, אני נופל לתוכו. אני אבוד...אני חסר ישע. לוקח לי נצח למצוא דרך החוצה. 2)אני הולך באותו רחוב. במידרכה יש בור עמוק, אני מעמיד פנים שאינני מבחין בו. אני נופל לתוכו שוב. אני לא יכול להאמין ששוב הגעתי לכאן. אבל אין זו אשמתי. ושוב לוקח לי נצח לצאת. 3) אני הולך באותו רחוב. במדרכה יש בור עמוק, אני רואה אותו. אני נופל לתוכו בכל זאת...כוחו של הרגל. עיני פקוחות, אני יודע היכן אני. זוהי אשמתי. אני יוצא מיד. 4) אני הולך באותו רחוב. במידרכה יש בור עמוק, אני עוקף אותו. 5) אני הולך ברחוב אחר שיהיה לכם יום נפלא

kashke

New member
../images/Emo23.gifמאוד אוהבת את הקטע הזה...

התחברתי אליו פעם ומאז הוא ב"תיק" שלי... תודה

דגנית65

New member
אבי איש יקר קניתי ../images/Emo24.gif(בשתי ידי)

אבי אני תמיד קוראת את תגובותיך ומה שתמיד עולה מבין המילים זה את האהבה העצומה שאתה מכיל. ת ע נ ו ג ! לקרוא וללמוד את הדרך. אדפיס אשנן ואשתדל שבת שלום
ויקטוריה דגן מאמנת אישית להפסקת עישון

בכייף

ותודה תודה על הפרגון, כייף לשמוע שאת מתחברת לדברים, ובאמת באהבה גדולה.

ruthei

New member
השראה

אצטט שיר מקסים (משוגע במובן הטוב של המילה) של שלמה זמיר בשבעת פיות שוחק הגיל במעמקיי אני מדליק גפרור לראות השמש, פותח שנית הדלת הפתוחה ורוקד לקול נבחת-כלב בדירה הסמוכה. אני מסיר כובע ומחוה קידה: "שלום חיים!" רותי א. מאמנת אישית בכתיבה

tlingit

New member
ברוכה הבאה ruthei ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת אלינו לפורום
אני מודה שלא ממש הבנתי את השיר (או התחברתי) אני סקרנית לשמוע מה הדהד לך בשיר הזה, או אילו דברים מצאת מסתתרים בו... אני מזמינה גם אותך להציג קצת את עצמך, אם את רוצה
לקרא קצת לאחור בדפי הפורום ולהכיר את חברי הפורום והנושאים המעסיקים אותנו, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים רבים ופורים

טשטושה

New member
באדיבות ההשראה וברוכה הבאה RUTHIE

שיעור הנדסה =========== גבר ריבוע ואישה עיגול יצאו למסע החיים - ממש לטיול, שלובי צלע וקשת פסעו בשבילי ההוויה, בתחושה מהפנטת.. כשאישה עיגול עייפה, ישבה על גבר ריבוע - ממש כמו כיפה, הוא נתן לה משענת, היא נתנה לו צל וכך, הזמן המשיך להתגלגל.. גבר ריבוע, פסע בקווים ישרים ואישה עיגול חגה במעגלים וסיבובים, ולא תמיד היו הם מתוזמנים - צלע/מעגל, יש לא מעט הבדלים.. גבר ריבוע, דאג להדק פינות ואישה עיגול, אף לא ראתה זוויות, וכך אט אט, נפערו להם תהומות ישבו ודיברו - והחליטו לעגל פינות.. גבר ריבוע התלונן ואמר - אני זוכר בדיוק איך היית בעבר, אפילו עזרת לי לטפס על מדרגות והיום את עסוקה לך עם מליון חברות עגולות.. נעלבה אישה עיגול ובכתה ברוב תסכול, ודמעה עגולה נשרה, לזכר ימים של אחווה ימים שהיה לה, ממש עזר כנגדה.. הסתגר לו גבר ריבוע ומדד זוויות באופן קבוע, התגלגלה לה אישה עיגול ולא מצאה נפשה מרוב עומס ובלבול.. לפתע, צלצל בדלת שכן משושה ומיד הבחין שהמצב שם מאוד קשה, ומכיוון שהיה נשוי לאישה אליפסה, מיהר לפשר טרם פרוץ אפוקליפסה החליט וכך אמר: אני איש של פינות, עם שש זוויות ואשתי שתחיה, בין הנשים השמנות והאמינו לי - באמת לא קל כך לחיות אבל, במקום להקשית זוויות, ובמקום לרבע נשים עגלגלות החלטנו לאהוב את מה שיש - וגם עם זה ללמוד לחיות.. ומאז, בשיתוף אנחנו נהנים כך יחד היא מהשמנמנות ואני מהזויות.. התבוננו האחד בשני נבוכים- גבר ואישה, שני עולמות כה שונים והבינו שבד בבד אל מולן של מילים, יצטרכו גם לפעול ולהוכיח במעשים.. ומאז, בין מעגלים וזוויות חיים להם יחד אישה עיגול וגבר פינות וחרף לא מעט חילוקי הדעות, הם למדו לבנות ולהיבנות מתוך שני העולמות כל הזכויות שמורות לטשטושה

יופי של שיר

גבר ריבוע ואישה עיגול, כל כך פשוט והתחברתי מיד לדימוי. תודה טשטושה

ruthei

New member
גבר ריבוע ואישה עיגול

שיר מקסים. רעיון יפה, כתוב זורם ומדבר אל כל אחד ואחד. ולבסוף גם שיר שמעלה חיוך. רותיא. מאמנת אישית בכתיבה

ruthei

New member
הוספת כתובת אינטרנט

כתובת האינטרנט שלי היא: rury1@walla.com רותי מאמנת אישית בכתיבה

טשטושה

New member
תודה לך RUTHEI -

הרעיון של אימון אישי בכתיבה מעניין אותי באופן אישי משום שחלק מהעיסוקים שלי הוא כמובן כתיבה יוצרת. ברשותך, אכתוב לך למייל את השאלות שהתעוררו בי. תודה,

ruthei

New member
גבר בריבוע אשה בעיגול

אשמח לעזור. תוכל לשלוח שאלות שמתעוררות. תוכל גם להיכנס לאתר שלי (בכתובת מצורפת בקישוריות) רותיא. מאמנת אישית בכתיבה

טשטושה זה מדהים!!!!!!

אני מבקשת רשות להכניס את השיר לאתר שלי ולפורום מאשרת? אגב מי כתב את השיר? שבת נפלאה לך ולכולם.

טשטושה

New member
תודה עידית רון,

את השיר כתבתי אני ולכן טרחתי לכתוב שהזכויות שמורות לטשטושה. את בהחלט רשאית לפרסם את השיר באתר שלך אני אשמח לקבל לינק במסר ע"מ להתבונן בתגובות. תודה לך,

ruthei

New member
השראה

השיר מדבר על שמחה אמיתית, גדולה. כשאנו נמצאים במצב של שמחה כלכך גדולה אנחנו עשוים דברים חסרי הגיון כמו לפתוח את הדלת הפתוחה, להדליק גפרור כדי לראות את אור השמש.. את הרעיון מסתבר מבטא היטב אילן הייטנר בספרו "מלך החומוס ומלכת האמבטיה", בעמ' 53: "לפעול בחוסר היגיון בחיים זה המקור לשמחה אמיתי. היגיון הוא משבית השמחות מספר אחת. אמנם הוא יעשה לך את החיים יציבים ונוחים, אבל איפה שמתחיל ההיגון שם נגמרת המחה. אם תחשבו על זה, כל הדברים הכי כייפיםם בחיים, כל הזכרונות הכי מהממים וכל החוויות הכי חזקות, הם תוצאה מעשיית דברים חסרי היגיון. גם לאהבה אין היגיון." אשמח לקחת חלק בפורום שלך. דברים על עצמי: אני מאמנת אישית בכתיבה.האימון שלי מיועד לאלה המעוניינים להוציא ספר (אוטוביוגרפי או אחר) ויש להם קושי כזה או אחר לממש את החלום שלהם. ליתר פרטים ראי באתר שלי. רותיא. מאמנת אישית בכתיבה

ההשראה שלי

ההשראה שלי היא מהנפש שלי מהאמונה בכוחה של אהבה לעשות נפלאות לאדם.

למעלה