the king in yellow
New member
פינת החידות
אני מזכיר את החוקים- העונה ראשון על כל חידה זוכה בה, והעונה נכונה על המספר הרב ביותר של חידות הוא המנצח בחידון (וכידוע זוכה בתהילת עולם וקרמבו).
אה, ובלי גוגל יא רמאים.
והחידות:
מהו power nap, והאם מדובר במיתוס או שמא עובדה מוכחת?
מה ניתן להמליץ לאדם שלא מצליח לזכור חלומות כלל כשהוא מתעורר ביומיום, ולכן לא מצליח לכתוב יומן חלומות? (איך מגבירים את הסיכוי שהוא יזכור חלום בלילה מסויים?)
אם אני מבין שאני חולם, אבל לא מרגיש שאני נוכח בחלום עצמו אלא צופה בו מן הצד, מה עלי לעשות כדי להפוך את החלום לחלום צלול רגיל?
ד"ר לרפואה (שעובדת במעבדת שינה) ראתה שבנה הצעיר מסתובב בלילה עם עיניים פקוחות, אך אינו מבחין בסביבתו ונראה שהוא חצי ישן.
היא ניערה אותו נמרצות והוא התעורר בבהלה ואומר כי חלם חלום צלול מדהים ועתיר פרטים. הד"ר אמרה לבנה כי הוא משקר, ושלחה אותו לעמוד בפינה.
מלבד היותה אמא רעה, למה אמרה הד"ר לבנה כי הוא משקר?
שרלוק הולמס נקרא לפענח מקרה מוות. הוא תיחקר עד אשר סיפר לו את הסיפור הבא: "המנוח ישן שינה עמוקה, ובחלומו טייל על פסגת הר גבוה.
תוך כדי טיול החליק ונפל, וכך הידרדר אל מותו. הוא התעורר בזעקה, אחז את חזהו ונפל ללא רוח חיים".
"אתה משקר, אדוני" הטיח בו מר הולמס. כיצד ידע שרלוק כי האדם אינו דובר אמת?
הידעת?
ישנן הפרעות שינה רבות ומגוונות, ביניהן הפרעות סהרוריות (somnambulism) קשות. תועדו מקרים בהם בני אדם הפגינו התנהגויות קיצוניות בזמן שינה: אכילה של חומרים שונים, טיפוס על עצים, התנהגות מינית (סקס-סומניה) ואפילו תקיפה ואלימות. אנשים הסובלים מהפרעות אלו אינם מודעים למעשיהם תוך כדי עשייתם, ועלולים לפגוע או להיפגע במהלכם. אם אדם מבצע עבירה פלילית מתוך שינה עומדת לו הגנה משפטית בגין התנהגות בלתי מודעת (אבל זה לא אומר שזה בסדר, כן?).
בהצלחה לפותרים
אני מזכיר את החוקים- העונה ראשון על כל חידה זוכה בה, והעונה נכונה על המספר הרב ביותר של חידות הוא המנצח בחידון (וכידוע זוכה בתהילת עולם וקרמבו).
אה, ובלי גוגל יא רמאים.
והחידות:
היא ניערה אותו נמרצות והוא התעורר בבהלה ואומר כי חלם חלום צלול מדהים ועתיר פרטים. הד"ר אמרה לבנה כי הוא משקר, ושלחה אותו לעמוד בפינה.
מלבד היותה אמא רעה, למה אמרה הד"ר לבנה כי הוא משקר?
תוך כדי טיול החליק ונפל, וכך הידרדר אל מותו. הוא התעורר בזעקה, אחז את חזהו ונפל ללא רוח חיים".
"אתה משקר, אדוני" הטיח בו מר הולמס. כיצד ידע שרלוק כי האדם אינו דובר אמת?
ישנן הפרעות שינה רבות ומגוונות, ביניהן הפרעות סהרוריות (somnambulism) קשות. תועדו מקרים בהם בני אדם הפגינו התנהגויות קיצוניות בזמן שינה: אכילה של חומרים שונים, טיפוס על עצים, התנהגות מינית (סקס-סומניה) ואפילו תקיפה ואלימות. אנשים הסובלים מהפרעות אלו אינם מודעים למעשיהם תוך כדי עשייתם, ועלולים לפגוע או להיפגע במהלכם. אם אדם מבצע עבירה פלילית מתוך שינה עומדת לו הגנה משפטית בגין התנהגות בלתי מודעת (אבל זה לא אומר שזה בסדר, כן?).
בהצלחה לפותרים