פינת החידות

פינת החידות

אני מזכיר את החוקים- העונה ראשון על כל חידה זוכה בה, והעונה נכונה על המספר הרב ביותר של חידות הוא המנצח בחידון (וכידוע זוכה בתהילת עולם וקרמבו).
אה, ובלי גוגל יא רמאים.

והחידות:

מהו power nap, והאם מדובר במיתוס או שמא עובדה מוכחת?

מה ניתן להמליץ לאדם שלא מצליח לזכור חלומות כלל כשהוא מתעורר ביומיום, ולכן לא מצליח לכתוב יומן חלומות? (איך מגבירים את הסיכוי שהוא יזכור חלום בלילה מסויים?)

אם אני מבין שאני חולם, אבל לא מרגיש שאני נוכח בחלום עצמו אלא צופה בו מן הצד, מה עלי לעשות כדי להפוך את החלום לחלום צלול רגיל?

ד"ר לרפואה (שעובדת במעבדת שינה) ראתה שבנה הצעיר מסתובב בלילה עם עיניים פקוחות, אך אינו מבחין בסביבתו ונראה שהוא חצי ישן.
היא ניערה אותו נמרצות והוא התעורר בבהלה ואומר כי חלם חלום צלול מדהים ועתיר פרטים. הד"ר אמרה לבנה כי הוא משקר, ושלחה אותו לעמוד בפינה.
מלבד היותה אמא רעה, למה אמרה הד"ר לבנה כי הוא משקר?

שרלוק הולמס נקרא לפענח מקרה מוות. הוא תיחקר עד אשר סיפר לו את הסיפור הבא: "המנוח ישן שינה עמוקה, ובחלומו טייל על פסגת הר גבוה.
תוך כדי טיול החליק ונפל, וכך הידרדר אל מותו. הוא התעורר בזעקה, אחז את חזהו ונפל ללא רוח חיים".
"אתה משקר, אדוני" הטיח בו מר הולמס. כיצד ידע שרלוק כי האדם אינו דובר אמת?

הידעת?

ישנן הפרעות שינה רבות ומגוונות, ביניהן הפרעות סהרוריות (somnambulism) קשות. תועדו מקרים בהם בני אדם הפגינו התנהגויות קיצוניות בזמן שינה: אכילה של חומרים שונים, טיפוס על עצים, התנהגות מינית (סקס-סומניה) ואפילו תקיפה ואלימות. אנשים הסובלים מהפרעות אלו אינם מודעים למעשיהם תוך כדי עשייתם, ועלולים לפגוע או להיפגע במהלכם. אם אדם מבצע עבירה פלילית מתוך שינה עומדת לו הגנה משפטית בגין התנהגות בלתי מודעת (אבל זה לא אומר שזה בסדר, כן?).

בהצלחה לפותרים

shadow568

New member
אנסה את המזל והידע חחח!

1 זו שינה שבעצם נותנת לך כוח!
נכון שבלילה צריך לישון המגעגלי שיהנ אב במנוחת צהוריים אתה לא צריך כי הכל שונה.
עכשיו אם תישן בשעה שהיא טובה ביחס לשעה שקמת בבוקר (אני לא יודע בדיוק איך לחשב את זה) תשתה קפה לפני שאתה נרדם ותשים שעון מעורר אחרי 20-25 דקות אתה תתעורר ערני יותר כי גם הקפה יתחיל להשפיע וגם הוכח ששינה במהלך היום לפרק זמן קצר עוזרת.

2 יש כמה דברים:
דבר ראשון שירשום כל פעם שהוא לא זוכר את החלום:
משהו כמו ''אני לא זוכר את החלומות שלי אבל מחר אזכור את כולם''.
חוץ מזה הוא יכול לנסות להתעורר מספר דקות קודם ולהיזכר בחלום.
הוא יכול להפעיל שעון ביולוגי ולהתעורר אחרי 6 שעות שינה.

3 שיטות להגברת צלילות למשל הגברת החושים יכולה אולי לעזור.

4 בזמן שנת חלום הגוף משותק ולכן הוא לא יכול להגיד את זה !
וגם אם הוא התעורר העיניים סגורות ומרצדות בזמן החלום.

5 איך הוא ידע מה הוא חולם אם ישר אחרי החלום הוא מת ?

shadow568

New member
חחחח

אני הייתי מנהל בפורום בfxp שעוסק בחלומות צלולים גם.
נכון שהידע שלי לא מתקרב אפילו לשלך אבל בכל זאת השקעתי חצי שנה מהחיים בקריאה על חלומות ושיחות עם מקצוענים.
קראתי את התודעות המשולבות וחלק יפה מהספר של סטיבן לברג'.
חוץ מקריאה בלתי פוסקת באינטרנט ועזרה שאני מגיש בסקייפ אז כפי שאתם יודעים כשאתה למלמד אתה גם לומד

לא התכוונתי לפגוע..

אתה כותב פה כבר הרבה זמן, וברור לי שיש לך הרבה ידע בתחום.
העניין הוא שאני כותב את החידות גם עבור אנשים שלא בקיאים בחלומות צלולים, והפעם ראיתי שרק אתה ניסית לפתור.
הבנתי, זה היה מעט מוגזם ובפעם הבאה אחוד חידות סבירות יותר.

וולפהרט

New member
שרשור מסוג כזה זה...

"הידעת";)
אני מבינה בחלומות אבל לא בשינה, וטוב ללמוד דברים חדשים!

והתשובות!

לפני הכל- אני מבין ששאלתי שאלות קצת הזויות. אשתדל שלא לחזור על הטעות הזו.
עקב מיעוט משתתפים אני לא מכריז הפעם על מנצח (מצטער, shadow).

התשובות:

1) power nap הוא תנומה קצרה, בין רבע שעה לעשרים וחמש דקות, אשר נועדה למלא מצברים. עוד על העניין בסרטון המצוין הזה.

2) כדי להגביר את הסיכוי לזכור חלום מומלץ להעיר את עצמך באמצע שנת REM. יקיצה באמצע החלום מגבירה מאוד את הסיכוי לזכור אותו, הרבה יותר מאשר יקיצה שלא באמצע.
מומלץ גם להשתמש באוטוסוגסטיה והשאות חיוביות כמו ש-shadow568 כתב, אבל באופן יחסי הכלי הזה בטל למול היקיצה באמצע החלום.

3) אם אני צופה בחלום צלול מהצד מומלץ לדמיין שאני צועד לתוך החלום/ מושיט יד ולוקח משהו מסביבת החלום. כל השפעה ישירה שלי על הסביבה תכניס אותי לתוכה, וכך כבר לא אהיה מנותק.

4) הד"ר יודעת שבנה משקר כי סהרוריות מתרחשת בשלב השינה העמוקה, ולא שנת החלום. בשינה העמוקה לא חולמים חלומות מדהימים ומלאי פרטים (אבל כן חולמים).

5) כפי שכתב shadow568' העד לא יכול היה לדעת על מה חלם המנוח, ועל כן בהכרח המציא את סיפור העדות.

מתנצל שוב על הפינה הנוכחית. הבאה תהיה מוצלחת יותר.

shadow568

New member
שמע

קל להגיד להעיר את עצמך באמצע הrem קשה לבצע אני נתתי דברים שנראים לי לא מסובים ואפשריים (אני עושה אותם!)
עכשיו את כל מה שאמרת זה במילים אחרות מה שאני כתבתי רק אצלך זה מובן יותר לכאלה שפחות מבינים בשינה.
אשתדל בפעם הבאה להסביר יותר (למשל כשכתבתי שנת חלום הכוונתי לrem ואני יודע שכל הלילה חולמים רק מסוגים אחרים כי קראתי את התודעות המשולבות)

BALEDIN

New member
ניחושים

מהו power nap, והאם מדובר במיתוס או שמא עובדה מוכחת?
זה עובד אבל פוגעה בתפקוד הכללי ולכן מאוד בעייתי.

מה ניתן להמליץ לאדם שלא מצליח לזכור חלומות כלל כשהוא מתעורר ביומיום, ולכן לא מצליח לכתוב יומן חלומות? (איך מגבירים את הסיכוי שהוא יזכור חלום בלילה מסויים?)
שלפני השינה יגיד לעצמו "הלילה אני יזכור את החלום"

אם אני מבין שאני חולם, אבל לא מרגיש שאני נוכח בחלום עצמו אלא צופה בו מן הצד, מה עלי לעשות כדי להפוך את החלום לחלום צלול רגיל?
לעבור לגוף ולעשות מה שבה לך.
או להמשיך את החלום מגוף שלישי.

ד"ר לרפואה (שעובדת במעבדת שינה) ראתה שבנה הצעיר מסתובב בלילה עם עיניים פקוחות, אך אינו מבחין בסביבתו ונראה שהוא חצי ישן.
היא ניערה אותו נמרצות והוא התעורר בבהלה ואומר כי חלם חלום צלול מדהים ועתיר פרטים. הד"ר אמרה לבנה כי הוא משקר, ושלחה אותו לעמוד בפינה.
מלבד היותה אמא רעה, למה אמרה הד"ר לבנה כי הוא משקר?
אי אפשר לחלום חלום צלול כשהולכים סהרורי

שרלוק הולמס נקרא לפענח מקרה מוות. הוא תיחקר עד אשר סיפר לו את הסיפור הבא: "המנוח ישן שינה עמוקה, ובחלומו טייל על פסגת הר גבוה.
תוך כדי טיול החליק ונפל, וכך הידרדר אל מותו. הוא התעורר בזעקה, אחז את חזהו ונפל ללא רוח חיים".
"אתה משקר, אדוני" הטיח בו מר הולמס. כיצד ידע שרלוק כי האדם אינו דובר אמת?
אם הוא מת מיד אחרי החלום, מתי הוא סיפר לו על החלום.

למעלה