פינת החידות

פינת החידות

הזוכה לפינת החידות הקודמת הוא MrMelada2
בנוסף לכבוד ויקר ותהילת עולם הוא זכה בקרמבו וניל.

אני מזכיר שאסור להשתמש בגוגל! אני מבטיח לפרסם את התשובות. סבלנות היא מעלה.
משתמשים אדומים וכחולים- נא לחכות 24 שעות לפני שאתם עונים.

והחידות:
איזו שיטה לחלומות צלולים כוללת שתיית מספר כוסות מים לפני השינה? (אין צורך לתת לה שם, רק לתאר אותה)

טוֹיוֹהָארוֹ התחיל לא מזמן להתאמן בחלומות צלולים. באמצע קרב חרבות סוער הוא החל לחשוד שמדובר בחלום, בדק ומצא שהוא אכן חולם. מיד עלתה בו התרגשות גדולה, הוא חש שהוא מאבד אחיזה בחלום ומצא את עצמו שכוב במיטה. מה הייתם ממליצים לטיוהארו לעשות מיד לאחר שקם מהמיטה?

טָמִיקוֹ יודעת כי היא חולמת, וברצונה לגרום לשמש לזרוח בחלומהּ. היא מנסה מספר שיטות ללא הצלחה, ומחליטה לנסות פקודות קוליות. היא ממלמלת לעצמה "עכשיו השמש עולה" שוב ושוב, אבל לא נראה שיש לכך השפעה כלשהי. עזרו לטמיקו לשפר את הפקודות שלה.

להִירוֹגִ'י בן העשר יש פחד נורא מכלבים. הוא פורץ בבכי כשהוא רואה כלב ומתעקש שילוו אותו לבית הספר מכיוון שאינו מוכן לעבור ליד גינת השכנים (בה גר כלב אקיטה זקן בשם סִיצִ'יקוֹ) ללא מבוגר שיחזיק בידו. למזלו של הירוג'י, יש לו חלומות צלולים באופן טבעי כמעט בכל לילה. כיצד אלו עשויים לעזור לו להתגבר על פחדיו?

מהן הסכנות העיקריות באימון בחלומות צלולים?

הידעת?
במיתולוגיה הצפון אירופאית ישנו יצור קסם בשם 'איש החול' (Sandman), אשר בכל לילה מפזר אבק מיוחד מעל עיניהם של אנשים ובכך משרה עליהם חלומות טובים. בכל בוקר אפשר למצוא את שאריות האבק- קורי השינה שיש בעיניים.
סנדמן מופיע בסיפורי ילדים רבים, בשירים (אני אוהב את השיר של ה-chordettes) ואף מככב בסדרת נובלות גרפיות מאת ניל גיימן. שמעתי שהיא לא רעה בכלל.

בהצלחה לפותרים

Boglob

New member
סוף סוף חידות

לפי מה שהבנתי צריך להתחיל לעשות בדיקת מציאות כול פעם שאתה צריך לשרותים ואז שותים הרבה לפני השינה ובחלום מרגישים שיש פיפי.
אני מחייב אותו לעשות בדיקת מציאות, עברו עלי כמה התעוררויות שווא שבאמת קמתי והתחלתי ללמוד ואז כשהתעוררתי התבאסתי שצריך לעשות הכול שוב.
היא צריכה לומר את זה חזק וברור, להאמין בכול ליבה שהיא זו ששולטת בחלום וממש לצוות עליו. אפשר לשאוב השראה מארגורן (כולם שואבים השראה מארגורן) פה.
הירוג'י יכול לפגוש כלבים בחלומו בידיע שהם לא יכולים לפגוע בו, דבר אשר יכול לעזור לו ליד כלבים בעולם האמיתי.
אין סכנות באימון בחלומות צלולים אבל יש אנשים שטוענים שזה יכול לגרום לעייפות ולטישטוש ההבדלים בין חלום למציאות.

יש גם הפעם קרמבו?

וולפהרט

New member
אני מתה על החידות שלךXD

רוצה להמציא איתי משחק מחשב בנושא חלומות צלולים עם הדמויות שלך?XD

עדיין לא המציאו את הטכנולוגיה שתוכל להעביר את החוויות שיש לנו עם חלומות צלולים (אבל המציאו אסיד...)

וולפהרט

New member
עונה!

לטוֹיוֹהָארוֹ היתי ממליצה לנסות לחזור לחלום הסייף ושם להתפרע עם הדמיון, בידיעה שזה חלום. למשל, לעשות סייף עם דרקון, או לשגע את האוייב עם שאלות תוך כדי קרב ולראות מה יענה, או לנסות להפסיד בכוונה ולראות מה יקרה אז... לא חסר.
&nbsp
טָמִיקוֹ יכולה להיעזר בתנועות דמיוניות שבהן היא מסובבת את כל כדור הארץ, היא יכולה לצייר את השמש ובכך לגרום לה להופיע, או לשיר: Let The Sunshine In
&nbsp
הִירוֹגִ'י יכול למצוא את מדריך החלומות שלו בדמות כלב ולהיות החבר הכי טוב שלו. אני בטוחה שהכלב ילמד אותו לחבב כלבים וכך הִירוֹגִ'י יפתח להכיר אותם גם במציאות ויפחד פחות!
&nbsp
סכנות אפשריות: אין:)

Freedom Inside

New member
עונה בפעם הראשונה...

אין מצב שאני אזכה אבל זה כיף לנסות בכל זאת.
&nbsp
1. אין לי שמץ של מושג

2. טויוהארו - הסתכל על אצבעות ידיך ידידי!!
3. וואו. אני לא יודעת להשתמש בפקודות קוליות. אני עושה דברים מכוונה... אבל.. אני מניחה שהייתי ממליצה לה לבחור דברים יותר פקודתיים כמו - "שמש - עלי עכשיו!" או משהו כזה.
4. אה, זה די ברור... הוא יכול להפגש עם כלבים חמודים בחלומות שלו וככה להתרגל אליהם. כי בחלומות שום דבר רע לא יכול לקרות לך (ואני סוברת שגם בחיים הערים, אבל לפחות האשליה קיימת בחיים הערים).
5. שתתעורר
(וגם זיכרונות שווא...)

התשובות!

הזוכה לפינת החידות הזו הוא... הבוֹי ווֹנדֶר שלנו Boglob! כתמיד בפינת החידות הוא זוכה בתהילת עולם וקרמבו וניל.

והתשובות:
"צריך להתחיל לעשות בדיקת מציאות כול פעם שאתה צריך לשרותים ואז שותים הרבה לפני השינה ובחלום מרגישים שיש פיפי" (ותודה ל-Boglob). החיסרון בשיטה הוא שתוך כדי החצלול עדיין מרגישים את הצורך לשירותים, ואחרי זה מתעוררים וצריך לצאת מהפוך החם. זה קטלני בחורף
.

"טויוהארו - הסתכל על אצבעות ידיך ידידי!!" (ותודה ל-Freedom Inside) אכן, יש סיכוי שטיוהארו עדיין חולם וחווה התעוררות כוזבת.

"היא צריכה לומר את זה חזק וברור, להאמין בכול ליבה שהיא זו ששולטת בחלום וממש לצוות עליו. אפשר לשאוב השראה מארגורן" (תודה ל-Boglob). פקודות קוליות עובדות טוב יותר כשהן פקודות, וכולנו יכולים ללמוד מארגורן.
A day may come when we give up our dream life, but it is not this day!!

כמו שכל העונים כתבו, הירוג'י יכול לפגוש כלבים בחלומות שלו (לאט לאט, קרוב יותר בכל פעם), וכך לעבור חשיפה אליהם ולהתגבר על הפחד.

הסכנה העיקרית באימון בחלומות צלולים היא הקדשת זמן רב מהצפוי למציאת חידות שעדיין לא שאלתי.

תודה לכל מי שהשתתף, וברכות ל- Freedom Inside על ההשתתפות הראשונה. מקווה שנהניתם

אל על2

New member
סכנות..

אני דווקא חושב שיש סכנה -- אם אתה לא עושה בדיקת מציאות ומחליט לקפוץ מהחלון,גג
או שאתה חושב שזה חלום צלול ומתחיל להתנהג מוזר באמצע הרחוב..
דרך אגב זה נראה כמו אחלה חידון!
אני ראיתי סרט מאוד עצוב על כלב אקיטה שנקרא האציקו
ממליץ לכם לראות :)

יש!

עלית על הרפרנס שלי (האצ'י זה שמונה ביפנית, סיצ'י זה שבע).
אכן סרט טוב, למי שרוצה לבכות עד לרמת ההתייבשות.

בקשר לסכנות- בדיקת מציאות אמורה לסייע לך לברר האם אתה בחלום. למה שפתאום תחליט שאתה חולם באמצע היום?

אל על2

New member
כן..

אבל אני בוכה מכל דבר..
בכיתי גם כסקאר הרג את מופאסה במלך האריות..
&nbsp
וטוב..אני מסכים איתך אנשים לא יקפצו מהגג אם הם לא עשו בדיקת מציאות וחושבים שזה חצלול..
אז זה לא סכנה ממשית..

למעלה