פינת היוטיוב

Simbbam

New member
פינת היוטיוב

טוב אז אין באמת פינה כזאת (או שיש? לא יודע)
אבל מאחר ואני פחות או יותר חי ביוטיוב ועכשיו בתקופת מבחנים עוד יותר מבדרך כלל
אני רוצה להמליץ על ערוץ מעניין של בחורה יפנית בשם
KAZUKO

היא מתמודדת עם הביישנות שלה והפחד מדחיה על ידי פרויקט מצולם שנקרא:
hundred days of Rejection Therapy
היא מתחילה את זה באוסטרליה ואז אחרי כמה סרטונים היא חוזרת ליפן וממשיכה את זה שם.
מרתק לראות את התגובות של היפנים לזה!

ממליץ לכם להיכנס לערוץ שלה ולראות עוד סרטונים בסדרה.
מתן.

https://www.youtube.com/watch?v=ylHh-BeeHjs

mishel s

New member
אוייי זה כזה... נו, פשוט כזה...

מצויייייןןןן!!!!
תודה רבה על הקישור/המלצה!
גם אם לא הייתה פינת יוטוב, אהבתי את הפוסט הראשון בפינת היוטוב :)

innocence

New member
אני לגמרי הייתי אומרת כן

כי מה אכפת לי:)
מה גם שביפן יש פחות סיכוי שזה איזה מישהו שחושב שאתה מכוער/לבוש מצחיק ורוצה להראות לכל החברים שלו כדי לצחוק עליך אחכ

innocence

New member
אגב, פינת היוטיוב נהדרת

כי אני חולת יוטיוב.
מצד שני, יש לי כל כך הרבה ערוצים שאני צריכה לעבור עליהם, ואני מנויה לעוד 92, אז אין לי זמן XDD

mishel s

New member
צפיתי בינתיים בחצי מהקליפים שלה

אני מתכוון להמשיך.

מה שאהבתי שם זה איך שירות לקוחות מתייחס אליך תמיד בנימוס ורצינות, גם אם אתה שואל דברים שאולי ברור שהם לא רציניים.

שהיא ביקשה בדואר לשלוח חבילה לסנטה קלאוס, לא צחקו לה בפנים אלא פשוט שאלו אותה אם היא יודעת מה הכתובת? אם יש לה כתובת של סנטה קלאוס אז הם יכולים לשלוח לו.
אחר כך ביוטוב היא מצאה שאכן יש כתובת :)

ובסוכנות הנסיעות היא בקשה לדעת אם יש מקומות שאפשר ללכת אליהם בחופש ולהנות מכל מני דברים בחינם, אז היא אמרה לה בנימוס שזה דברים שהם לא יודעים בחנות הנסיעות ושצריך ללכת לINFORMATION CENTER של המטיילים, שם יודעים כאלו דברים.

לא מזמן הייתי עם ידידה סינית שלי באיזה שווקארמיה וכשהביאו לה את הפיתה שלה,(מעל הסלטים ככה, באוויר) היא שאלה בנימוס "איפה משלמים?" והבחור שם ענה לה "אצל דודה שלי".
הקונטראס ברמות שירות הלקוחות והנימוס והאדיבות כלפי לקוחות ברור מאיליו אני מניח.

mishel s

New member
נכון

גם אותי זה קצת עצבן. כי בגדול הוא אמר "את טיפשה" במילים אחרות למרות שהיא לקוחה והיא באה לשלם לו והיא שאלה שאלה די לגיטימית.
אמרתי לה אחר כך שהיא הייתה צריכה לשאול מה הכתובת וללכת משם :)

innocence

New member
אם כי במקרה הזה,

ועניין הנפוטיזם בארץ, לא הייתי מתפלאת אם התשלום באמת היה לדודה האמיתית שלו ;)

mishel s

New member
כן אה

אבל מטון הדיבור שלו היה ברור שזה לא באמת לדודה והוא סתם עוקץ
יענו מה את טיפשה? שם בקצה השני במקום שאני עובד ומכיר טוב מאוד, יש קופה, זה שאת לא שמת לב זה טיפשות כנראה, לא סתם שאת פעם ראשונה פה ולא רואה מה יש שם בקצה כי את מדברת איתי.

innocence

New member
כן, יש אנשים מגעילים ממש

שהדבר האחרון שהם צריכים לעשות זה לתת שירות.

mishel s

New member
או לחילופין

הייתי פשוט הולך עם השווארמה וכשהוא היה צועק משהו על התשלום הייתי אומר לו "אה זה בסדר, דודה שלי תשלם" :) חח

innocence

New member
הבעיה היא שאז האחריות עליך

כי זו נחשבת גניבה.
אם תחזיר לו, אז בעסה לו, והוא יבין לבד שככה מתנהגים, בלי שתואשם בעבירה פלילית:)

mishel s

New member
מעניין מה קורה מבחינה חוקית

במצב כזה שמישהו הכין לך כבר לאפה או פיתה והכל ואז את פשוט אומרת לו, אה, בעצם לא בא לי, שמור אותה והולכת בלי לשלם ובלי לקחת את זה.
הרי זה לא שהוא יכול לפרק את זה לחלקים ולהחזיר.
נגיד בסופר אם אספת כמה מוצרים ואז לא בא לך לקנות, אין בעיה, אפשר להחזיר את המוצרים למדפים (מישהו צריך לעשות את זה אבל לפחות זה אפשרי).
במקרה הזה אני לא בטוח שזה בסדר לעזוב לו את הפיתה וללכת.
זה כמו להזמין קוקטייל בבר ואז אחרי שקיבלת אותו להגיד, וואלה בעצם לא בא לי על זה, וללכת בלי לשלם.

כאילו, אני לא יודע מה קורה עם זה מבחינה חוקית, אבל מבחינה אתית זה משהו שלא נהוג לעשות, הזמנת, שילמת, גם אם לא שתית את כל הקוקטייל או אפילו לא לגמת.
לא?

Simbbam

New member
בתור מי שעבד במסעדות

דבר ראשון מעולם לא קרה לי דבר כזה, שלקוח לא נוגע בשום דבר שהוכן עבורו. מנה אחת שלא נוגעים וחוזרת - קורה מלא. נהוג לא לחייב. גם אם המנה נאכלה אבל היו עליה תלונות, נהוג לא לחייב מחיר מלא.

חוצמזה שדברים כאלה שומרים לארוחה של העובדים, אז זה בכל מקרה לא מתבזבז רוב הפעמים.

innocence

New member
זה אחרת במסעדות...

עם העניין הזה של שירות בישיבה וכאלו.
מה גם שנהוג לא לחייב, כי רוצים לתת לסועד הרגשה רצויה ושיצא עם תחושה טובה ויחזור.
בפלאפליה לדעתי זה עובד קצת אחרת.

Simbbam

New member
נו אז בפלאפליה בכלל אין שאלה של מה מקובל

הכל במילא בחוואה.

milly12

New member
מילא חוקי אבל אם אתה נופל על האדם הלא נכון

אפשר לחטוף מכות או שיכולים לדקור אותך. אל תגידו שדברים כאלה לא יכולים לקרות בארץ.

mishel s

New member
בהחלט לא אומרים שדברים כאלו לא יכולים לקרות

בארץ. בגלל זה אני מרגיש כל כך הרבה יותר בטוח ביפן.

mishel s

New member
וואו

היה שם קטע שהיא בהתחלה שאלה באוסטרליה אנשים אם אפשר לשתות מהים שלהם וכמה סרבו לה ואחת דווקא כן נתנה לה לשתות מהבקבוק שלה.

ואז היא עשתה את אותו דבר ביפן וצפתה לכשלון חרוץ אבל במקום זה הראשונה שהיא שאלה התנה לה לשתות מהמשקה, וזה לא היה רק מים, והשניה, לא רק שנתנה לה, אלא התנצלה שלא נשאר הרבה בבקבוק ואם זה בסדר אם אפשר ללכת יחד ושהיא תקנה לה בקבוק חדש!!!!!
ואז היא אמרה לה לא לא מה שנשאר זה מספיק והיא שתתה ואמרה לה שהיא תקח כבר את הבקבוק לזרוק וההיא שנתנה לה לשתות התנצלה והודתה לה שהיא לוקחת את הבקבוק לזרוק ...
פשוט וואו.

למעלה