פינת הייעוץ
- פתוחים לעסקים

L o c k e

New member
בעיה, מבקשת עצה...

עברתי לא מזמן לדירה עם שותפה הכרנו זמן לא ארוך לפני אבל התחברנו מאוד מאוד ונקשרנו ובעקבות כך באה גם ההחלטה על הדירה המשותפת. לאחרונה התחילו בעיות לא מעטות גם מבחינה כלכלית - יש לי יותר כסף או לפחות אני מנהלת את הכסף שלי בצורה מוצלחת יותר - אנחנו לא מתחלקות פורמלית בהוצאות ויוצא שאני מוציאה הרבה יותר כסף ממנה. בהתחלה זה היה סתם ככה אבל עכשיו פשוט אין לה כסף. אני לא בטוחה מה לעשות, אם אני לא קונה - אין גם לי, אבל אם אני קונה יוצא שאני מממנת את המחיה של שתינו וזה מתסכל ולא רק מבחינה כלכלית קשה לי - גם מבחינת התחושה שלי לגבי חלוקת הנטל של הבית - הנקיון והדאגה לסדר בבית וההתעססקות עם כל מיני דברים כמו הדברה למשל שצריך להביא עכשיו - אני מרגישה מן הסרת אחריות כזאת שלה מזה - כלומר, אני יודעת שכאן היא מרגישה אותו דבר כלפיי וזה בעייתי כי אני עובדת מחוץ לבית ושעות ארוכות והיא עובדת בצורה גמישה הרבה יותר בבית - ואולי אני מצפה ממנה ליות טרחה מהבחינה הזאת (גם ככה אני אשלם על זה בסוף, זו כבר התחושה שיש לי) לא יודעת מה לעשות בתאקל קודם שהיה לנו לפני כמה שבועות נשארתי עם התחושה שיהיה לי קשה נורא לדבר איתה על הדברים האלה, שהיא לא רוצה להתאמץ כדי שיהיה לשתינו נוח לגור שם ושאת הדרך התנהלות שלה היא לא רוצה לשנות אז אני לא רוצה ליצור עוד מתחים אם זה סתם לא יועיל זקוקה מאוד לעצה L o c k e

לב בוער

New member
איפה את ?

ניהיתי בן אדם - אני עובד . . - חוזר לדירה . . . - יושב מול הטלביזיה ובוכה . . . - איפה את ?

עוד מידע...

ראשית, ברוכה הבאה.
כל מצטרף חדש זוכה לקבל כוס
מהבילה עם כניסתו לפורום, תרצי גם? מה שלא הבנתי בסופו של דבר הוא איך את רוצה ליישב את העניינים הכספיים? כלומר - האם זה מוסכם עלייך שבאמת תשאי ברוב ההוצאות, או שאת רוצה לנהל מעקב ולסגור חובות בשלב מאוחר יותר כשיהיה לה כסף, או מה. הבעיה הזזו עומדת בנפרד, לדעתי, ללקיחת אחריות לדירה. עוד שאלה, עוד כמה זמן נותר עד תום החוזה? וההוצאות בהן מדובר, האם אלו חשבונות, קניות, שכירות?

only me 27

New member
סקר...

אז ככה אני מתכנן לשכור דירה בת 1.5/2 חדרים,בנתניה (300-350$) עכשיו אני תוהה מה העלויות החודשיות ??? אם מדובר בשכירות,חשמל,עדיפות ל YES ,טלפון וגם אוכל. בהנחה שאני גם מחזיק רכב ,כמה לדעתכם צריכה להיות ההכנסה החודשית כדי להתקיים בתנאים אלו??

אומדן הוצאות

על מנת לענות על השאלה הזו, אתה צריך לשבת עם עצמך ולעשות אומדן הוצאות. על חלק מהדברים יש מידע כאן בפורום (תיכף יבואו קישורים), אבל אף אחד כאן לא יודע כמה דלק האוטו שלך זולל, כך שזו, למשל, הוצאה חודשית שתצטרך להעריך לבד. כשעוברים לגור בשכירות, ישר מגיע סל הוצאות סטנדרטי:דמי השכירות, הארנונה, החשבונות. ישנו מאמר להערכת עלויות שבא לתת אומדן לכמה זה צריך לצאת (בסדרי גודל אני מעריכה שעלות תחזוקת דירה כפי שאתה מתאר על בסיס חודשי תהיה יותר מ-1500 ש"ח +דמי שכירות - וזה עדיין בלי האוכל.). בנוסף, ישנו מאמר אחר, מעין מדריך לקנית מזון, שבסופו קישור לשרשור שנערך בנושא, בו אנשים דיברו קצת על הרגלי קנית המזון שלהם וכמה זה יוצא בחודש. לבסוף, עליך לערוך את כל ההוצאות שטרם חישבת: הדלק, הלווין, הוצאות אישיות, חסכונות , תשלומים וכו' וזה ייתן לך אומדן כללי של כמה אתה זקוק לו.

../images/Emo18.gif חוזה נוראי!

ראיתי דירה מעולה במחיר מעולה הפלא ופלא הייתה הדירה הראשונה שראיתי. קיבלתי את החוזה והוא פשוט נוראי. בעלת הבית דורשת : ערבות, שטר חוב ו-3 שיקים פתוחים בלי תאריך ובלי סכום ולעייריה לחברת החשמל ולחברת הגז (במידה ולא נשלם בזמן) שנקיים ביטוח מבנה רכוש צד שלישי ומכבי אש על הדירה והיא תכתב כ"נהנה" בביטוח. כל התיקונים בדירה (שנובעים משימוש סביר) על חשבונה לא כולל מזגן ודוד(חוץ מתיקון 1 של המזגן פעם בשנת שכירות). הולך ונגוז חלום הדירה במהרה....
חזרה לשולחן החיפושים...

את ברת מזל

זה בטח לא מרגיש ככה עכשיו, אבל זה באמת נכון: לא משנה כמה הדירה תהיה חמודה וכמה המחיר נחמד - בעל בית גרוע או בעייתי זה צרה צרורה. אף פעם אי אפשר לדעת מה יצוץ - ואם בעל הבית (או במקרה שלך בעלת הבית) מראש מתחיל לכסת"ח את עצמו - זה אף פעם לא סימן לטובה. עשית בשכל שלקחת את הרגליים שלך והלכת לעתיד טוב יותר. בשביל לעודד אותך, ואני מספרת את זה כל פעם שמישהו בא ומספר על דירה שאבדה בגלל חוזה גרוע/בעל בית בעייתי, אני יכולה לספר לך שכשחיפשתי דירה בפעם האחרונה, 3 פעמים, עם דירות שונות, זה נפל - בגלל בעלי בית גחמניים או נבזיים. אחד לא רצה שותפים, שני ניסה לעשות איזושהי התחכמות עם שני מתווכים, שלישי ניסה להחתים אותנו על חוזה לפיו אנחנו מוותרים מראש על זכותנו לתבוע בבית משפט, לא ניעזר במעלית להכניס ריהוט (קומה 6, כן?), ערבונות מטורפים - הכל. אני מספרת לך את כל זה בגלל שהדירה הרביעית שמצאנו (בשלב בו התחלתי לתהות אם אני צריכה למצוא לי איזה קרטון מקרר טוב בשביל קורת גג) היתה מופלאה: יפה בהרבה מכל הקודמות, מטופלת היטב - ועם בעל בית נוח בצורה בלתי רגילה. שווה לך לחרוק שיניים עכשיו, ואז לדבוק בדירה המצויינת עם הבעל בית הנורמלי שתמצאי בשלב יותר מאוחר. אם יש משהו מעצבן יותר מלחפש דירה, זה לחפש דירה עוד פעם.

../images/Emo24.gif../images/Emo51.gif

מדכא כל כך... גם מבחר הדירות די קטן עכשיו. יהיה בסדר, לפחות יותר טוב מאם הייתי חותמת על החוזה!

../images/Emo104.gif מאיה חמודה,

הזכרת לי שהשבוע הזכרת לי את חוק מרפי לגבי דירות ואולי במקרה הזה הוא לטובתך: רק כשתמצאי את הדירה הכי יפה והכי זולה ותיהי סגורה עליה- תמצאי דירה יותר יפה ויותר זולה! החזרה לשולחן החיפושים משתלמת בסופו של דבר

L o c k e

New member
כלום לא ברור

מבחינת ההוצאות - החשבונות והשכירות מתחלקות שווה בשווה ללא שום בעיה הבעיה היא עם ההוצאות השוטפות של הקניות, המנקה (היא לא מוכנה לנקות), מדביר שהבאנו עכשיו למשל והטיפול בחתולה שלנו (שהוא יקר להחריד) זה יוצא לדעתי כמה מאות שקלים בחודש.... מהרבה בחינות זה לא היה מפריע לי באותה מידה אם הייתי רואה מאמץ כנה מצידה לסייע בדירה בדברים שיש לה דרך לפתור אותם, כמו האחריות והעזרה.... ומשם מגיע בעיניי הקישור בין השניים.... אם הייתי יודעת איך ליישב את זה לא הייתי כותבת כאן, לא? החוזה חדש, אנחנו גרות שם מתחילת ספטמבר מה שמשאיר בערך 10 חודשים. ותודה על התה, אני רוצה עם הרבה סוכר (בטח כולם כאן רוצים קפה, אבל אני שותה רק תה)

Noaal

New member
יכולה להגיב רק לגבי ה|חתולה|

השאלה שצריכה להישאל היא: "למי שייכת החתולה?". החתולה לא יכולה להיות שייכת לשתיכן, כי הרי בסוף החוזה אם תחליטו להיפרד החתולה צריכה ללכת עם מישהי מכן. מי שהחתולה שייכת לה צריכה לשלם את ההוצאות עליה. לנו יש חתולה בדירה ואני מאכילה את החתולי חצר, זה ברור לשותפה שלי (שהיא יותר אדם של כלבים) ולי ש-כ-ל ההוצאות וכ-ל האחריות היא עלי. היא כן ממוכנה לשתף פעולה ולהאכיל אותם לפעמים במקומי. מדוע הטיפול בחתולה שלכם הוא כ"כ יקר?? ההוצאות הבסיסיות שלי על החתולה שלי (עם האוכל היקר ביותר + חול + צעצוע לחודש (לערך) הוא פחות מ-100 ש"ח. על חתולי החצר הולכים לי עוד כ-100 ש"ח בחודש... הוצאות וטרינריות (חיסון + כלבת + תילוע בזריקה) הן בערך 150 ש"ח לשנה.

מספר עצות

ראשית, אנשים כותבים בפורום הזה מסיבות רבות ושונות, ולפחות הייתי רוצה לקוות שזה לא אך ורק על מנת לקבל פתרונות לבעיות שהם נתקלים בהן, שכן בחיים עצמאיים, לפחות לדעתי, יש גם הרבה כיף - וזה נחמד לדבר גם על החלק הזה. אני מבינה את הרצון להמנע מחיכוכים, אבל העבדה היא שכל עוד אתן לא מיישבות את זה בינכן, את ממשיכה לאגור טינה, וייתכן שגם היא - אינני יודעת - וזה בוודאי שלא יעזור לשותפות שלכן לשגשג. אני חושבת שכדאי לקבוע בינכן זמן איזשהו ערב, על מנת ללבן את העניין עד תומו. לקראת השיחה הזו, כדאי אולי לעשות סדר במחשבות, כדי שזה לא יתגלגל לכלל ריב מכוער: אני מבינה את הקישור שעשית בין שני התחומים - העניין הכספי והעניין של עזרה ואחריות - אבל אני רק רוצה להצביע על הבעייתיות שבו. מה שאת בעצם אומרת (או כך זה יכול להתפרש) הוא שאת מביאה את הכסף ומשלמת את החשבונות - ומכיוון שהיא אינה עושה זאת, עליה לתרום את חלקה ב"עבודות משק בית". מובן שזו הקצנה, אבל חשבי על כך: לו הייתן, נניח, זוג, האם לא היה מתסכל אותך להיות בצד שלה? במיוחד שבסופו של דבר השותפות הזו אומרת שהדירה בה אתן מתגוררות היא הבית של שתיכן, ואני מתארת לעצמי שזו תחושה לא נעימה להסתובב בבית בתחושה שאת "חייבת" לעשות דברים - לא למענך - אלא על מנת "לפצות" את הצד השני על כספו. חשוב לי להדגיש - אני לא חושבת שזה סביר שכל ההוצאות יפלו עליך, ויש לי הצעה לגבי זה,אני רק רומזת שכנראה גם היא לא מרגישה כזה נהדר בסיטואציה הזו, ולכן צריך לגשת לנושא בעדינות. עצתי, לפיכך, היא לנסות להסתכל על זה כשני נושאים נפרדים: הכסף - ומידת ההשקעה. הפתרון שאציע לך עשוי לקדם את התחושה אצלה שעדיף שהיא תשקיע במקום שתזמינו שירותים, והוא הפתרון הבא: בטאגליינס מופיע דף שאני ושותפי נעזרים בו על מנת לאזן את החשבונות. בגדול מה שקורה שם הוא שכל פעם שיש הוצאה בה צריכים להתחלק אבל מישהו אחד משלם - רושמים מהי היתה ומתי, מי שילם וכמה זה יצא, ובעמודה המתאימה רושמים כמה חייבים השותפים האחרים. המעקב הזה לא רק מסדיר כמה כסף בדיוק חייב כל אחד לכל אחד, הוא גם יוצר מוטיבציה ליצור "איזון". עכשיו, אם אתן צריכות להזמין איזשהו שירות או משהו שהיה יכול להפתר בעזרת השקעה מצדה - ברור שיהיה לה אינטרס לעשות זאת - כי אחרת ירשם חוב ממשי, כספי, בשקלים. לגבי כל דבר שאיננו נמדד בשקלים ממש, ולא ניתן לרשמו כהוצאה מוגדרת, דעתי היא שהחלוקה בינכן צריכה להיות שיוויונית: בהנתן שהוסדר העניין הכספי ועתה ברור בכל רגע נתון כמה כסף היא חייבת לך, אני סבורה שזה אך הוגן אם בכל המטלות האחרות אתן מתחלקות שווה בשווה. אחרת - זה פשוט מחזיר בחזרה לסיטואציה שבה את עם הכסף והיא אחראית על מטלות. זמן זה זמן וכסף זה כסף, ונראה לי נכון יותר להפריד בינהם ולא לשעבדם אחד לשני.

L o c k e

New member
../images/Emo98.gif

קודם כל - כולנו גולשים כאן לא רק בגלל הבעיות. אבל בנושאים יותר רגישים חלקנו רוצים לשמור על אנונימיות יותר גדולה אולי.... ולעניין - בקשר להשוואה לזוג שאחד מביא את הכסף והשני מטפל בבית. זה לא המצב אני כן דואגת לבית, מסדרת המון ומנקה את הסלון וטאטוא כל יום גם במטלות הפחות קבועות - החתולה והוטרינר שהיא צריכה, הזמנת המדביר ועוד דברים - אני לוקחת חלק משמעותי אבל התחושה אצלי מצד אחד הוא שאני עושה גם וגם והיא לא עושה אפילו לא אף אחד משניהם - כלומר, אפילו בתחום שהוא לחלוטין בשליטתה (נניח שעם הכסף זה פחות)- היא לא מתאמצת לעשות. ברורה לי בדיוק הבעיה - אנחנו לא חיות כמו שותפות אלא כמו חברות טובות נורא וזה לא מצב בריא - גם קשה להעלות אל פני השטח את המחלוקות וגם קשה לי מאוד לבוא אליה ולהגיד לה - תקשיבי - אני רוצה שנתחיל לרשום הוצאות ולהתחלק בהן שווה בשווה - אני חוששת מהתגובה שלה, מהפגיעה בה ובכלל.... אני לא כל כך בטוחה איך אבל מתישהו בימים הקרובים חייבת לבוא השיחה הזו, שתשנה את המצב הזה ותעמיד דברים על מקומם - שאנחנו שותפות שצריכות להתחשבן גם במקומות הפחות נעימים. עצות לגבי איך לעשות את זה יתקבלו בשמחה.

למעלה