פינת היעוץ השבועית

פינת היעוץ השבועית../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif

פסח וליל הסדר ממש לפנינו וזו ההזדמנות להזכיר- מצות רגילות=יציקה בבטן. יכולות לגרום לעצירות, כאבי בטן ואי נוחות. יש לאכול במידה, עדיף כשהן רטובות, כך יותר משביע ופחות הרגשה של "נישנוש". חסה אפשר וכמה שרוצים, גם פטרוזיליה שעשירה בויטמין C וברזל. יין- עדיף אדום ויבש, נחשב בריא ללב. תירוש- סתם סוכרים, ותרכובות גופרתיות. קניידלך- כמו המצות, כבדים מאוד וגורמים לעצירות. מאחר וממילא עדיף שהתזונה לא תיהיה מבוססת על לחם- אפשר לנסות לנקוט בשיטת- "לא מצות ולא לחם" במשך חול המועד. מניסיוני האישי, זה אפשרי. במקום למרוח "על"משהו את הגבינה- אוכלים בכפית, או מורחים על פלפל אדום/צהוב/ירוק ונהנים מארוחות בריאות. חג שמח ובהצלחה בסדר המשפחתי!

T noki

New member
ויש כאלה שזה גם מגביר אצלן חלב אם

כמו שקראתי פעם ממישהי בפורום הנקה (היא דיברה ספציפית על גפילטע פיש, אבל קראתי גם דיווחים על קרפיון...). מבחינתי - יש גבול מה אני מוכנה לאכול כדי להגביר חלב אם, וגפילטע פיש זה לא אחד מהדברים הנ"ל

אם קראת אותי, אז כתבתי על קרפיון

וזו היתה ההמלצה של המדקרת שלי כשהנקתי את לוטן וכמויות החלב הלכו ופחתו. זה משהו מהרפואה הסינית. ובאמת קרפיון, על כל צורותיו, מאוד עזר. הרבה יותר מחלב-רב למשל. גם אני לא מחסידות הקרפיון וודים טרח והכין לי קרפיון בתנור ברוטב שמנת וברנדי. זה היה ממש טעים! (אבל לא כל יום
)

T noki

New member
נראה לי באמת שקראתי אותך!

(בענין הקרפיון...) אבל היתה עוד מישהי שכתבה על גפילטע פיש.
לודים - אצלי אין סיכוי לכאלה בישולים.

אני כל פסח וראש השנה עושה

גפילטא פיש. לוקח אומנם המון שעות (שלוש שעות המרק ועוד שלוש שעות לבשל קציצות) אבל אנחנו כל כך אוהבים את זה. ואני אוהבת שזה משהו מהמסורת הפולנית שאני עדיין עושה - את הקרפלך של סבתא שלי אני לא מצליחה לשחזר, לפחות הגפילטא פיש שלי הוא ממש טעים.

עינבלית

New member
אפשר לבקש מתכון../images/Emo19.gifלגפילטא שלך?

לא שאני אכין אבל אולי אתן לאמי שתכין לי.

odeia

New member
אומגה 3 היא לא רק בדגי ים?

טוב, אני בבעיה קצת, אולי תוכלי לעזור? בדיקות דם מאתמול (עוד לא כולם חזרו), גודל הכדוריות האדומות נמוך וריכוז ההמוגלובין בהן מתחת לטווח. בלוטת התריס עדיין בטווח אבל ירדה והיא על הגבול הנמוך של הטווחים. מחכה לתוצאות הבי 12 ולמסחני ברזל. לפי תחושות שלי מסתמן שגם הן ירדו מפעם קודמת. הבנתי שאין קשר בין בלוטת התריס ולברזל. איך את מציעה לטפל בכל אחד מהם? מה אוכלים/שותים ומה אסור לכל אחת מהבעיות? מזכירה שאני עדיין מניקה, למרות שהיא שנה ו-9 היא יונקת המון, כולל לילה.

פלורויטל ופלוראדיקס

הם שני תכשירים נוזליים שמכילים את קבוצת ה B וברזל והרבה נשים שלא מצליחות לספוג בדרך אחרת- מצליחות מהתכשירים הללו. שווה לנסות. עוד תרופה למחסור בברזל זה מה ששרון קוצר עושה. מדובר בתרופה לא טעימה כלל אך הברזל בה נספג מאוד יעיל בגוף גם אצל כאלו שממש לא מסוגלות משום מקור אחר.

T noki

New member
ויש גם GENTLE IRON

תכשיר ברזל שנחשב עדין יותר (מכיל כמות קטנה יותר של ברזל משאר התכשירים), ומנסיוני, יש מטופלות שמסתדרות איתו טוב למרות ששאר התכשירים לא נספגו טוב או עשו תופעות לוואי של עצירות. קודם כל חשוב לדעת מה הסיבה לאנמיה - חסר ברזל (דימום חזק במחזור, בעיה בספיגת הברזל, צמחונות = צריכה מועטה של ברזל), ויש עוד סיבות לאנמיה. אמנם בעיות בתפקוד בלוטת התריס לא גורמות ישירות לחסר ברזל, אבל הן יכולות בהחלט לגרום לסוגים שונים של אנמיה. לגבי ויטמין B12 - יש אותו במציצה, ולדעתי בצורה הזו הוא נספג טוב יותר, התכשיר נקרא BEVITEX ואפשר לקנות ללא מרשם רופא.

odeia

New member
די מהר אחרי שילדתי הפסקתי עם כל

התוספים כי כל הבדיקות שלי היו מצויינות ואני עדיין מניקה כמו בימים הראשונים (מבחינת כמות ותדירות) אולי זה הביא את החסר. אני התחלתי לקחת את הפרנטל, אני לוקחת כרגע גם את האומגה 3, בי 12 אני אקנה השבוע. בעצם בדקתי ברזל בגלל עייפות מוגברת ואת בלוטת התריס בגלל שלא מצליחה לרזות אבל גם בגלל חשד שיש בעיה בבלוטה ליונקת שלי.

זהו הרבולוג שרוקח בעצמו

טיפות ותרופ שנחשבות מאוד יעילות. הנה הפרטים שלו, באדיבות חברתי שנטלה את הברזל שלו וזה היה היחיד שהיא ספגה. שרון קוצר - 04-9596453 או 052-8416970

odeia

New member
את התכשירים האלה יש לי כמה שאני

רוצה אבל לא אוהבת את הטעם שלהם. חוץ מזה, הם לא בשביל ילדים?

גורבי

New member
ואני הצעתי להביא לסדר סלט פסטה ../images/Emo6.gif

(וגרוע מכך, ההורים הכופרים שלי אפילו לא הבינו מה לא בסדר בזה)

למעלה