פינת היצירה השבועית.

פינת היצירה השבועית.

והשבוע, יוצר.. שהיה לו חשוב להדגיש ש"המילים מתואמות ללחן ולכן יש קצת חזרה מטופשת על המילים." לא כמו בראי. מתחתיה אני אבוד מתחת לאותה אחת שמראה, מראה מה שאין מה שאין בתוכי אבל כשאני מסתכל בראי מסתכל עמוק בעיניים אני רואה אותה רואה בדיוק את מה שהעיניים עיניים אחרות רואות פזמון: אני רואה את מה שרק אני אני יכול לראות- אותו כאב אותה צמא אותו רעב למה שכבר לא יחזור לא יחזור אלי לעולם. לפעמים בפורים,לפעמים בסרטים שם אך פעם לא מאמינים רק אצלי... זה "אמיתי" לעיתים אני משלה מענה את עצמי ללא שום כוונה חושב שהכל יסתדר עד שאותה אחת חוזרת... אותה אחת שמראה את מה שיש את מה שאין בתוכי שוב, אותו כאב אותה צמא אותו רעב למה שכבר כאן... לעולם. תגובות לפה.

שחוררר

New member
ממ אוקי

בגלל שזה שיר עם לחן קצת קשה לי לראות אותו בתור מילים בלי מנגינה. אולי אם נשמע את השיר עצמו החיבורים בין השורות יהיו יותר ברורים. יש לי קצת בעיה עם חוסר ההקשר בין המשפטים אבל בצורה מסויימת, מבינים את המסר בסוף. שיר נחמד+ ואני חושב שזיהיתי מי כתב
אה ותיקון קטן: אותו צמא**

Tomer TR

New member
אעללק

ביקורת בונה: - קודם כל, גם אם לשיר יש לחן והמילים מתואמות אליו במקצב כלשהו, זה לא אומר שהן חייבות להתפרסם גם לפיו, אתה תמיד יכול לפרסם אותן בכתב "על יבש", ללא החזרות שיש במקצב של הלחן. בכל אופן, זוהי בחירה שלך איך לפרסם את מילות השיר שכתבת כמובן, גם ככה זה על הכיפאק וכו'. - בית א' וב' לא הכי ברורים במה שהם באים לומר, זאת אומרת - התחושה של הבדידות עוברת, אבל לא הבנתי את (בעריכה קלה) "אני אבוד מתחת לאותה אחת שמראה מה שאין בתוכי" מול "כשאני מסתכל בראאי עמו בעיניים, אני רואה אותה, בדיוק את מה שעיניים אחרות רואות" - הייתי אישית מחפש השוואת דימויים אחרת במקום פורים וסרטים, כי פורים זה בעקרון חג שמתחפשים וחוגגים בו כאות שמחה, וסרטים זה מושג רחב מדי שיכול להיות גם שמח וגם עצוב, ועוד - ולכן על מנת להעביר את מה שברצונך להעביר אולי עליך למצוא מושגים אחרים בסביבה. לדעתי בכל אופן. - לא הכי הבנתי את הטוויסט בסוף מזה שבפזמון א' נכתב "אותו רעב למה שכבר לא יחזור / לא יחזור אלי / לעולם" ל"אותו רעב למה שכבר כאן / לעולם". - המשחקים של מראה/רואה טיפהל'ה בילבלו אותי בקריאה ראשונה. וגם, יש כל מיני דברים קטנים שצריך לתקן מבחינת עברית, כמו לדוגמא "אותו צמא" ולא "אותה צמא". זה הכל, מקווה שיש משהו במה שכתבתי. סה"כ יש לך אחלה שיר והביקורת שכתבתי היא בונה בשבילך לפעמים הבאות ולמען עתיד המדינה. אעעלק נהייתי מורה
בהצלחה!

Dug E

New member
אני כבר לא יכול להשאר אנונימי../images/Emo9.gif

רק תיקון לפני-"שם אך (אך=אף*) פעם לא מאמינים" וכמובן הטעות החמורה שאיתן ותומר תיקנו-אותו צמא* אז ככה... אתמול סידרתי תחדר קצת כי רציתי לחפש את המחברת של תנ"ך משנה שעברה. שכחתי שבאותה מחברת כתבתי שירים שכתבתי לפני שנה-שנה וחצי תוך כדי השיעורים בתנ"ך (זו הסיבה בעצם שאני ניגש השנה לתנ"ך-אז לא הייתי מוכן
). במחברת מצאתי 4 שירים ששכחתי בכלל מקיומם ואף אחד לא ראה אותם בכלל. לגבי כל השאר לא הרגשתי שאני כתבתי אותם,פשוט השתנתי המון משנה משנה שעברה. רק השיר הזה נשאר רלוונטי. הרגשתי שאני חייב להוציא אותו החוצה אז פשוט שלחתי לענבר:). אני חושב שזה השיר האחרון שכתבתי. השיר לא מדבר על מראה למי שנראה לי שלא הבין (תומר),הוא בעצם מדבר על מסיכה שמלווה אותי לתקופות בערך ב3 שנים האחרונות. לשיר בכלל לא היה שם והתלבטתי בין "לא כמו במראה" או "מתחת למסיכה"..עכשיו שאני רואה שלרוב האנשים לא ברור על מה מדובר אז נראה לי עדיף "מתחת למסיכה". אשמח לקרוא עוד ביקורות בונות
איתן ותומר-המון תודה,זה חשוב לי בשביל השיר הראשון שהוצאתי החוצה.

Tomer TR

New member
בכיף אחי

הבנתי שמראה הכוונה למסיכה, זה רק המשפטים הספיציפיים שציינתי שנראו לי לא ברורים פחות או יותר. אם תרצה מתישהו להקליט או לעבוד על משהו (או סתם לשבת על נרגילה), דבר איתי...

Dug E

New member
../images/Emo6.gif אעאאאלק../images/Emo72.gif

לגבי אותו בית אחרון שלא הבנת אני כבר אספר לך באופן אישי.

למעלה