פינת המאמן

אמא לה3

New member
פינת המאמן

בפינה הזו אעלה מדי פעם סרטון הדרכה בנושא מסויים (אלמנט), אתם מוזמנים לשאול שאלות, להעלות רעיונות לתרגילי כושר ספציפיים לאלמנט, לספר לנו באיזה גיל הצלחתם לעשות את התרגיל בפעם הראשונה, ובכלל, כל דבר שקשור לאלמנט תוכלו לכתוב כאן, רעיונות נוספים לשלבי תרגול ואפילו סרטונים נוספים בנושא. אז קבלו: בורג לאחור ולפנים

אמא לה3

New member
טוב אז אני אתחיל

את הבורג הראשון שלי "האמיתי" עשיתי בעצם בגיל 20 ממש במקרה, עבדתי אצל אילנה כץ וכשהיה זמן התעמלתי להנאתי (אז עוד הייתי ממש בכושר), באחת הפעמים שעשיתי גוף ישר אילנה אמרה לי למה אני לא עושה בורג? זה ממש פשוט, רק תסתובבי באמצע הסלטה, וניסיתי וזה עבד, לא עשיתי את זה יותר מדי פעמים אח"כ, אבל העיקר שהצלחתי. מאז לימדתי מתעמלות ברגים, הרבה קדימה אבל גם אחורה (בורג קדימה זה ממש קל). וזהו, זה עלי. עכשיו אתן/ם.

gymhaifa

New member
בורג קדימה

לילדה שעושה סלטה קדימה בקלות יחסית... אשמח לשמוע שלבי לימוד כפי שאתן מלמדות.

אמא לה3

New member
או קיי אז ככה

1. לתרגל עם הילדה ניתור במקום עם פנייה של 360 מעלות. 2. בעזרת קפצית, לתרגל סלטה ולאחר הנחיתה להוסיף ניתור חצי פנייה. 3. להכניס את החצי פנייה קצת לפני הנחיתה. 4. אחרי שהיא שולטת היטב בסלטה עם חצי פנייה, להכניס לאחר הנחיתה עוד חצי פנייה. 5. לתרגל את הבורג השלם. 6. כעת, אפשר להכניס את הפנייה תכף אחרי שהיא מגיעה לשיא הגובה בניתור לסלטה. בהצלחה, מנסיוני, זה לא לוקח הרבה זמן ללמוד, אבל אח"כ צריך לתרגל המון כדי לשלוט היטב. כמובן שניתן אח"כ ללמד עם קיפול או גוף ישר. עד עכשיו יצא לי ללמד ברגים רק מסלטה בקיפול.

MayTheBee

New member
שאלה לגבי "זקנים"

כדאי לנסות את זה גם בגיל 25? :) אני שולטת בסלטה (במיוחד עם קפצית...) אבל בורג עוד לא ניסיתי. מה את אומרת??

אמא לה3

New member
הי!

את הבורג הראשון שלי (שלא כלל משחקים בטרמפולינה) עשיתי בגיל 20-21 ממש בלי הכנה. לדעתי, כל עוד את בכושר (עושה סלטות על קפצית), אין לך שום בעייה ללמוד בורג, זה הרבה פחות מסובך ממה שזה נשמע. בהצלחה.

N B I

New member
שאלה

אני לא חושבת שזה עד כדי כך "קל" לחבר חצי פנייה נוספת לחצי הפנייה הראשונה. אני לדוגמא אף פעם לא הצלחתי וגם לא בנות אחרות אצלנו (ואם כל הצניעות- הסלטה שלי שולטת :p) כך שהיתי שמחה לקבל קצת דגשים ושכאלה... תודה

אמא לה3

New member
תראי,

שם המשחק הוא מהירות וגובה. תנסי לעבוד קודם כל על תנועת הידיים בבורג, משיכת הידיים למעלה, הכנסת היד במהירות מתחת לכתף וסיבוב. אני נותנת למתעמלות שלי לעשות שני דברים: 1. ביצוע הבורג דרך גלגול על הקרקע. את מתחילה גלגול ואיך שאת מכניסה את הראש להסתובב כבר לתרגל את הסיבוב עם הידיים על הקרקע לבורג שלם. 2. מסמיכה קידמית, הכנסת היד מתחת לכתף השנייה וביצוע הסיבוב עד לשכיבה על הגב (בבננה). אלו שני תרגילים שמאוד עוזרים לבנות. בנוסף רצוי לבצע טורים (ניתור 360) כמה שיותר. בהצלחה

אמא לה3

New member
אגב,

אני עובדת על ברגים עם בנות שעושות סלטה בקיפול, הרבה יותר קל ללמד (לדעתי) מקיפול ולא מקירוס או גוף ישר.

N B I

New member
ברור שמקיפול

אני אפילו לא רוצה לחשוב איפה היתי מתרסקת אם היתי מנסה דרך קירוס. האמת שכל התרגילים שציינת מוכרים לי, הסלטה שלי טובה (מהירה, גבוהה, וכפרה באופן כללי- זה האלמנט היחיד שאני יכולה להגיד בפה מלא שאני גאה בו) ואני עדין לא מצליחה (עכשיו זה לא ממש רלוונטי, כי פרשתי אבל היתי שמחה עדין להבין מה הבעיה)

אמא לה3

New member
תראי, טכנית

לא ראיתי את הסלטה שלך אז קצת קשה להצביע על בעייה, אבל, בורג הוא עיניין כמעט רק של עבודת ידיים מהירה ותזמון. יכול להיות שהתזמון שלך לא היה מספיק מדויק ולכן לא הספקת להכניס את החצי סיבוב השני, דוקא מעניין אם תנסי לעשות שוב, כמה זמן את כבר לא מתעמלת? שמתי לב לדבר מעניין, הרבה בנות שפרשו ולא עסקו תקופה מסויימת בהתעמלות, חזרו והצליחו דברים חדשים יותר במהירות, אני לדוגמא חזרתי להתעמל אחרי הצבא ופתאום הצלחתי בורג סתם ככה... אולי גם את תצליחי???

למעלה