פינת המאמן

אמא לה3

New member
פינת המאמן

והפעם... עמידת ידיים. כן, התרגיל הבסיסי כל כך שבלעדיו פשוט אין התעמלות. כל האלמנטים המתקדמים וכמובן הבסיסיים נשענים עליו, אני מעלה שני סרטונים בנושא ואתן/ם מוזמנים להעלות תמונות שלכם או של מתעמלות שלכם, ולברבר בנושא כמה שתרצו. אשמח כמובן לענות לשאלות על שלבי לימוד וטעויות נפוצות וכמובן גם לשמוע מכן/ם על שלבי לימוד אחרים שאנני מכירה. אז קדימה תתחילו לשרשר.

נעממהה

New member
קשור קצת...

זה קצת קשור ... טוב, אני אשמח אם תציעו תחנות לגילגול לאחור לעמידת ידיים- עם ידיים ישרות.. תחנות, דגשים, טיפים... אני אפפעם לא הסתדרתי עם זה.. רק כשהייתי יותר קטנה, ומאז זה הלך לאיבוד=[[ תודה...

אמא לה3

New member
מה קורה עם גלגול רגיל

לאחור לעמידת ידיים (עם מרפקים כפופים)?

MayTheBee

New member
את מתכוונת לאימון או לביצוע?

אני הייתי עושה את זה בשיפוע, עם שמירה. למשל לשים מזרון על מקפצה, לעמוד עם הגב לפניה (לפני הצד הגבוה שלה) ולהתגלגל... כשמגיעים לרגע של המעבר לעמידת ידיים את צריכה שמישהו ישמור עליך ו"יקפיץ" אותך למעלה בפעמים הראשונות כדי שהידיים יישארו ישרות... בהמשך תנסי לבד עם תנופה גדולה יותר בכל פעם עד שיצליח. דרך אגב, ניסיתי את זה בעצמי בדרך הזאת בוינגייט לפני 3 שנים אבל התייאשתי מהר... אולי כדאי שאנסה שוב מתישהו :)

גלגול לאחור לע.ידיים עם ידיים ישרות

תרגיל נהדר. תרגילי הכנה: משכיבה עם הגב עם רגליים בקירוס וידיים ישרות, כשכפות הידיים פונות זו לזו (כמו בגלגול לאחור לע.ידיים עם ידיים ישרות), לנסות לעלות ל*גשר* עם ידיים ישרות. זה מתרגל את הנושא של לעלות על ידיים ישרות. דבר שני, לתרגל את הירידה לגלגול, ומשם מעבר לנר עם ידיים ישרות למעלה וכפות ידיים פונות זו לזו. אני מציעה ירידה עם רגל אחת אחורה ואז התיישבות אחורה, אבל יש כאן כמה שיטות ואפשר גם לרדת עם שתי רגליים צמודות לעמידה שפופה ומשם להמשיך לגלגול. יש לבצע תרגיל זה הרבה פעמים, בעוצמה גדולה, עד למצב של קצת יותר מנר, כלומר התקרבות לע.ידיים וגלגול קדימה חזרה. אח"כ אפשר לבצע גלגול רגיל (לא לעמידת ידיים) אבל עם ידיים ישרות. באותה טכניקה. אחרי שהולך טוב, אפשר גם להיעזר בשיפוע, כפי שהציעה כאן "הדבורה מאיה". יש להקפיד שהגלגול עצמו יבוצע בשיפוע אבל הנחת הידיים תבוצע על מישור. תרגיל נוסף: שכיבה על הגב, אחיזה בשלב הראשון של הסולם בידיים ישרות, ודקירות למעלה לכיוון נר.

אמא לה3

New member
נועה

איזה יופי של תרגילים!!! אהבתי, אני אנצל את זה עם הבנות שלי גם (במיוחד את הקטע עם הגשר...)

למעלה