הזוגיות שבה זכית לאהוב
זכית לאהוב, נכון זה כולל עכשיו כאב.
אבל נהנת בתקופה הזו, למדת על עצמך עוד קצת, למדת עליה, או על זוגיות בכללי עוד קצת.
מישהי חכמה אמרה לי פעם "כל זוגיות מלמדת אותך משהו חדש, וכל אדם שאת פוגשת נותן לך ערכים, קחי את הכל כמו צידה לדרך, ואל תזלזלי בשום דבר"
אני אספר לך בקצרה עוד פיסה מהחיים שלי, האקסית שלי הייתה משוגעת (כמו כולן?
), כל הקשר היא הייתה עושקת אותי מבחינה כלכלית ונפשית (הייתי ילדה בת 17, שעבדה מהבוקר עד הלילה והחצופה הזו הייתה מבקשה הכל, שאקנה לה, שאעשה לה.. הייתי עיוורת מאהבה), אחרי זוגיות ממש לא בריאה, שאורכה הייתה 4 חודשים, היא בגדה בי, עם כל הכאב והצער נפרדתי ממנה, היא בכתה ואיימה להתאבד אם אעזוב אותה. פחדתי להיפרד ממנה, במשך שנה נוספת היינו בON ו OFF, אחרי שנפרדתי ממנה סופית היא הרימה טלפון, בהתחלה סיננתי, אחר כך הסקרנות הרגה אותי, בפעם ה 5 שהיא התקשרה עניתי, היא ביקשה חסד אחרון, להיפגש איתי בפעם האחרונה ולדבר, להיפרד כמו שצריך. קבענו ל 22:00 בתל אביב, אמרתי להורים שאני אצל חברה. בתמימותי חשבתי שזו באמת שיחת פרידה, היא החליטה להתנקם בי, קנתה לי שתיה.. לא בדיוק רק שתיה. היא הוסיפה משהו. ואז עשתה את זממה.. בין השיחים. 3 לפנות בוקר היא החליטה שזה הזמן שלה להסתלק, לקחה את הרגליים והשאירה אותי בנמל תל אביב לבד. חיכיתי לאוטובוס של 6 בבוקר וחזרתי לבית בלי לדעת מה בדיוק היה שם. רק לפני שנה גיליתי מה בדיוק היה באותו ערב.
כל הזמן הצטערתי על הזוגיות הזו, לא הייתי מאחלת לאף אחד. יום אחד היא ראתה אותי במצעד, וברחה. עדיף היה לה...
כהיום אני לא מצטערת, למדתי מהזוגיות המכוערת הזו הרבה.
הפכתי לאדם חזק יותר, אבל יותר מכל זה, כמה שסבלתי בזוגיות הזו, נהנתי. הייתה לי חברה טובה- או בת זוג שתקעה לי סכין בגב. אבל אחרי הכל, זכיתי לאהוב אותה. זכיתי להתפרע סוף סוף, ומי שמכיר אותי יודע שההגדרה של ילדה טובה שלא מעשנת או שותה אלכוהול היא אשכרה ההגדרה שלי- עד אותה תקופה. זכיתי ללכת בגאווה שלא הייתה לי וספק אם אי פעם ארגיש אותה, זכיתי לסקס מטורף במקומות מוזרים. ויותר מכל זכיתי לאהוב באמת ובתמים.
אחרי כל החפירה- כמו שאני תמיד אוהבת לצטט שירים:
"קחי לך ילדה אהובה את תרמיל האתמול
יש בו כמעט את הכל
לכי ילדה אהובה, כי עוד לא מאוחר
אל המחר .."
"אל תכעסי אהובה, אם נתנו לך לחשוב
אין כאן מקום לאהוב
פעם היה זה חלום
שאליו מגיעים
ממקומות אחרים "