פינת המיילדת חוזרת

אשכר ש

New member
פינת המיילדת חוזרת ../images/Emo193.gif

במהלך יום ד' הקרוב, 14/6, תענה מיילדת הבית, רונית קופליס, על שאלות בנושא לידות בית, מעקב הריון טבעי ולידה פעילה. שירשור שאלות יפתח ביום ד' בבוקר וניתן יהיה לשאול שאלות עד לשעה 19:00.

אשכר ש

New member
והנה כמה מילים של רונית:

שלום על כולכם שמי רונית ספראי קופליס אחות מוסמכת משנת 1981, עבדתי במחלקת טיפול נמרץ עד 1984 מילדת משנת 1985 מרפאה בתחומי רפואה שלמה, מטפלת בנשים לאחר טראומות מילדותיות ופתיחת חסימות, לקראת הלידה הבאה או להמשך החיים . מעבירה קורסים הכנה ללידה מרכזת קורס דולות ב" גאיה מקום " בשנת 1990 הקמתי עם חברה את " בבית" שפירושו היה: בטיחות בלידה יולדות תינוקות. בשנת 2000 בעקבות יום עיון שהפקתי בנושא בטיחות לידות בית, קמה עמותת "נשים קוראות ללדת" והייתי פעילה בה זמן קצר. הדיסק "בתשיעי ילדת" כתבתי בהשראת אמונה זו ביקום, ובעזרת הידיעה, כי החברה בת זמנינו מושתת על הפחדה ועל אי לקיחת אחריות של האחד על עצמו או עצמה. הדיסק מכין כל אישה להריון בריא,זורם ולידה בריאה. אני מאמינה כי : "המקום הנכון לתינוק להיוולד בו הוא הבית. אולם זכותה של האימא לבחור את מקום הלידה ולכן ייוולד התינוק כפי שנכון לו, היכן שתבחר אמו. בעשר השנים האחרונות יילדתי רק בלידות בית, הרצתי לצוות מקצועי בתחום הלידה הטבעית והיוויתי גורם ממריץ (ביחד עם עוד קומץ מילדות ) לשינוי במיילדות הישראלית. התינוק, הינו ישות עצומה רגיש ביותר, הקולט ופולט מידע ועלינו רק להקשיב לו גם בתקופה הרחמית שלו. עלינו להתייחס בכבוד אל הנבט הרך ולראות בכל תינוק התגשמות חלום. זה הבסיס המניע את אופי המיילדות לפיה אני נוהגת. אמונתי מגיעה עד למקום בו כוחות היקום רבי ההשפעה, מפעילים בלידות חיים ומוות. מפעילים אצלנו סדנה חווייתית, אותה עוברים כל משתתפי הלידה: האם, התינוק, האב, המיילדת וכל הנוכחים האחרים. כמי שעוסקת בליווי לחיים כאן ושם... אני יודעת כי כל אישה וילוד חווים מוות ולידה מחדש, בזמן תהליך הלידה. עלינו רק לאפשר זאת. כיום מונח המיילדות אוסף אותי גם בתחומים נוספים של יילוד.ילוד מבוגרים את עצמם,יילוד תהליכים ויילוד עצמי. כמו גם יילוד אל החיים הבאים. www.gayamakom.co.il

למעלה