פינת המרקים לחורף
האמת שיש כאן נשים וגברים שמבינים ממני פי אלף (לפחות) בענייני בישול ובכל זאת אשתף בעניין מרק שזה עתה הכינותי.
בדרך כלל מרק אפונה, אני עושה משקיות... (לרוב מאבקה קנור/אוסם וכאלה וגם ניסיתי פעם/פעמיים מרק קפוא (סנפרוסט כמדומני)). כבר די הרבה זמן נמצאת אצלי בארון במטבח שקית של אפונה יבשה... השילוב של הנ"ל והקור גרם לי להרהר באפשרות לעשות משהו בנידון: אז החלטתי לתור אחר מתכון ברשת ובקלילות מצאתי את זה החביב. למרבה הפלא כל המצרכים (כולל הבטטה) כבר היו אצלי בבית!
ההכנה היתה יחסית קלה. בסה"כ יצא לא רע (רצ"ב תמונה, אחרי הטחינה בבלנדר). נראה לי שרצוי לא להגזים עם הבטטה כדי לא לקבל טעם מתוק מידי (למי שרוצה טעם יותר מלוח/חריף וכד'). הכל כמעט טבעי (וזה אולי היתרון העיקרי), למעט אבקת המרק (שאני מניח שאפשר גם בלעדיה).מוזמנים/ות להוסיף סיפורי מרקים כרצונכם...
![](http://timg.co.il/f/Emo238.gif)
![](http://timg.co.il/f/Emo8.gif)
האמת שיש כאן נשים וגברים שמבינים ממני פי אלף (לפחות) בענייני בישול ובכל זאת אשתף בעניין מרק שזה עתה הכינותי.
בדרך כלל מרק אפונה, אני עושה משקיות... (לרוב מאבקה קנור/אוסם וכאלה וגם ניסיתי פעם/פעמיים מרק קפוא (סנפרוסט כמדומני)). כבר די הרבה זמן נמצאת אצלי בארון במטבח שקית של אפונה יבשה... השילוב של הנ"ל והקור גרם לי להרהר באפשרות לעשות משהו בנידון: אז החלטתי לתור אחר מתכון ברשת ובקלילות מצאתי את זה החביב. למרבה הפלא כל המצרכים (כולל הבטטה) כבר היו אצלי בבית!
ההכנה היתה יחסית קלה. בסה"כ יצא לא רע (רצ"ב תמונה, אחרי הטחינה בבלנדר). נראה לי שרצוי לא להגזים עם הבטטה כדי לא לקבל טעם מתוק מידי (למי שרוצה טעם יותר מלוח/חריף וכד'). הכל כמעט טבעי (וזה אולי היתרון העיקרי), למעט אבקת המרק (שאני מניח שאפשר גם בלעדיה).מוזמנים/ות להוסיף סיפורי מרקים כרצונכם...
![](http://img2.timg.co.il/forums/10/1280_0_120cfb3c-638c-4ce1-b922-93e91c692387.jpeg)