פינת המרקים לחורף

tzachy

New member
פינת המרקים לחורף


האמת שיש כאן נשים וגברים שמבינים ממני פי אלף (לפחות) בענייני בישול ובכל זאת אשתף בעניין מרק שזה עתה הכינותי.

בדרך כלל מרק אפונה, אני עושה משקיות... (לרוב מאבקה קנור/אוסם וכאלה וגם ניסיתי פעם/פעמיים מרק קפוא (סנפרוסט כמדומני)). כבר די הרבה זמן נמצאת אצלי בארון במטבח שקית של אפונה יבשה... השילוב של הנ"ל והקור גרם לי להרהר באפשרות לעשות משהו בנידון: אז החלטתי לתור אחר מתכון ברשת ובקלילות מצאתי את זה החביב. למרבה הפלא כל המצרכים (כולל הבטטה) כבר היו אצלי בבית!

ההכנה היתה יחסית קלה. בסה"כ יצא לא רע (רצ"ב תמונה, אחרי הטחינה בבלנדר). נראה לי שרצוי לא להגזים עם הבטטה כדי לא לקבל טעם מתוק מידי (למי שרוצה טעם יותר מלוח/חריף וכד'). הכל כמעט טבעי (וזה אולי היתרון העיקרי), למעט אבקת המרק (שאני מניח שאפשר גם בלעדיה).מוזמנים/ות להוסיף סיפורי מרקים כרצונכם...

 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אבקת המרק ממש לא הכרחית

משתמשים בה בעיקר בגלל תכולת הMSG (מונסודיום גלוטמט - למאותגרי ר"ת) שלה המדגישה טעמים.
&nbsp
אם האבקה מפריעה לך נסה לתבל עם עשבי תיבול טריים.
 

tzachy

New member
מה שנקרא: MSG(
) עם MSG(
)...

אני כבר שנים קונה אבקת מרק בלי החומר הנ"ל.

אין ספק שעשבי תיבול זה טוב... ע"ע פירמידת המזון של מאריכי הימים (ע"ת כ"י (=עשבי תיבול, כל יום!)).
 
תחליף לאבקת מרק

הוא הסלרי.
בעיקר הענפים. כמה שיותר מהם קצוצים יותר טוב.
אני מוסיפה לבישול גם את השורש ואת העלים.
אפשר לטחון הכל עם המרק ואפשר להוציא לפני הטחינה.

צחי על הרעיון והלינק
 

tzachy

New member
עללאדבר. הידעת שלכאורה סלרי עשוי לעורר משיכה לגבר


כך לפי זה למשל.

אבל אני לא יודע מה לגבי עניין הבישול (אם הוא פוגע באנדרוסטנון המדובר). בכל מקרה, סלרי טרי די טעים (לטעמי).
בזכותך... אולי אקנה סלרי בקניה הבאה...

יש סיכוי... שאחרי שאוכל סלרי, הבחורות ישעטו לעברי כמו בפרסומות של איזה דיאודורנט (שמוזכר בכתבה לעיל)... וזה יהיה בזכותך...
(אגב, דבר שאינני רוצה בו! אני צריך רק בחורה אחת מתאימה !).
 

tzachy

New member
למעט למי שאלרגי לזה...

לפחות לפי זה וגם זה, סלרי כנראה (שוב, למי שלא אלרגי (מסתבר שיש כאלה..)) כנראה עושה בעיקר דברים טובים (בין היתר: מונע סרטן ומוריד לחץ דם).
או באנגלית, (ועל משקל "An apple a day keeps the doctor away"):
celery אכלת - פחות salary לרופא/ה
שילמת...
 

פריאל 12

New member
מסתבר שיש רגישות לכל דבר

רגישות לסלרי, זה חדש לי.
במה מתבטאת האלרגיה הזו? אם הבנתי נכון, צחי, אתה אלרגי?
 

tzachy

New member
אני לא אלרגי לזה... (ציינתי לעיל שסלרי טעים לי)

(גם לי זה היה חדש. זה פשוט מוזכר בסוף הקישור הראשון, לכן ציינתי זאת).

אגב, לא מזמן קראתי פוסט בנושא: אכילת בשר מול טבעונות/צמחונות.
הכותב (איש אקדמיה) שיוצא נגד המנעות בכלל מאכילת בשר (בגלל סיבות בריאותיות), טוען למשל שלאנשים יש אלרגיות לכל מיני דברים צמחיים, אבל הוא לא מכיר אלרגיה לבשר. טיעון שלכאורה בא להראות שבני אדם מורגלים באכילת בשר.
 
מרק מיניסטרונה

אכלתי בארומה מרק מיניסטרונה מאד טעים
מנסה להזכר מה היה שם:

בצל
עגבניה
גזר
תפוח אדמה
עלי סלרי או פטרוזיליה
שעועית לבנה (במקום להשרות וגו' אפשר קפואה או מקופסת שימורים)
רסק עגבניות
פסטה קצרה (שהוסיפו לצלחת לפני החימום)
לא זוכרת אם היה אבל נראה לי שמתאים:
גבעולי סלרי
בטטה

זהו
כל הירקות קצוצים

מה שכחתי?
ומה לדעתכם התיבול שמתאים למיניסטרונה?
 

פריאל 12

New member
לפי מה שראיתי, זה לא דורש הרבה תבלינים

מלח, פלפל, עלי בזיליקום, גבינה מגוררת להגשה.
שמתי לב שבמתכון עצמו משתמשים בשמן זית ושיני שום -כשלעצמם, מוסיפים המון טעם,
וכנראה שבשל כך, באמת אין צורך בהרבה תיבול נוסוף.
 
אני עכשיו מנסה לעשות מרק שיצא מתקתק

אז הלכתי על ירקות כתומים: גזר, דלעת, פלפל כתום וצהוב וקודם טיגנתי בצל סגול ושורש פטרוזיליה
 
מרק שורשים שהתמקצעתי בו השבוע..

1 בטטה בינונית או גדולה

2 גזרים בינוניים

דלורית או חתיכת דלעת
2 קישועים
2 קולורבי( או קולורבי ולפת, אחד מכל דבר)
2 גבעולי סלרי עם עלים

1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
שמיר
פטרוזיליה קצוצה עלים (אופציאונלי)
ראש בצל בינוני שלם(אופציאונלי)

לטבל בפילפל מלח, פפריקה ואני אפילו הוספתי קצת כורכום.
אבקת מרק די חובה אם לא עושים על בסיס ציר בשרי
,
אבל שמעתי שאפשר להחליף בהרבה עלים ירוקים.(כמובן הרבה יותר
ממה שכתבתי. צרור שלם מכל דבר ועוד סלרי לדוגמא).

חותכים ירקות לחתיחות גדולות ושמים בסיר(אני ישר במים רותחים לזירוז).
חותכת את השורשים לחתיכות קצת יותר קטנות כי הם לפעמים סיביים.
לבשל 40 דקות, חצי שעה ומוכן. לתקן תיבול לפי הצורך.
זה מרק שלפי המתכון לא מתגנים את הירקות לפני בישול במים מה שגם שומר על ערכם התזונתי.

כמובן מומלץ לבשל עם מיכסה סגור על אש קטנה(אחרי שרתח) לשמירה על ויטמינים
ומינרלים של הירקות.


 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
נראה מעולה

לא בטוח שהשחמה מוקדמת של הירקות פוגעת משמעותית בערכם התזונתי אבל אין ספק שהיא מוסיפה המון טעם.
&nbsp
יכול להיות שבגלל שמדובר במרק ירקות מכובסים חייבים להוסיף א. מרק לטעם.
 
זה מרק עם טעם מאוד מסוים ולא נדרש טיגון..

יש אבקת מרק מבתי טבע ללא מונוסודיום או שאתה יכול לבשל על ציר עוף.

באמת, לא כל דבר חייבים לטגן. המתכון במפורש ללא טיגון ולא מטעמים בריאותיים
אלה פשוט כי זה הסגנון של המרק הזה..
 
למעלה