פינת המתכון השבועי- והפעם, בצקים ומאפים

רק ריקה

New member
בשביל זה צרך מנגולד


תודה!
מחפשת מתכונים עם החומרים שקניתי כי אין לי כח לסופר שוב...
 

לולי 101

New member
תפו"א ובטטה מוקרם

קחי תפוחי אדמה ובטטות, קלפי אותם, תחתכי לפרוסות לא עבות מדי אבל שהצורה המוארכת של הירק תשאר. תניחי בתבנית (אחרי שאת מניחה תני לזה הטיה מעט שהפרוסות תשבנה אחת על השניה כמו רעפים) לסרוגין תפו"א ובטטה.
קחי שמנת מתוקה תבלי במלח ופלפל, לטעום, לשפוך מעל.
לאפות 180 מעלות כ- 50 דק' עד שמתרכך. לפזר מעט גבנ"צ מגורדת ולאפות עוד 10 דק'. מעדן.
 

לולי 101

New member
ממש לא

מכוון שזה אפוי לא טועמים את השמנת כמו בפסטה. זה משהו אחר לגמרי.
אני מכינה את זה תמיד באירוחים, זה קל ופשוט וקוצר מחמאות רבות (וכמובן טעים לאללה....). חוץ מזה השילוב של הצבעים עושה את זה גם ממש יפה.
 

אםפי3

New member
אני עושה משהו דומה עם שמנת לבישול

תפו"א חצי מבושלים חתוכים לפרוסות, מעבירה לתבנית ושמה מרתיחה בסיר 2 שמנת לבישול, מלח, פלפל, עירית קצוצה ואבקת שום ושופכת מעל ואז בתנור חום בינוני בערך חצי שעה-40 דקות.
 

לולי 101

New member
כמובן התכוונתי שמנת לבישול

ולא מתוקה להקצפה. אני רק קוראת לה כך....
 

mishmish04

New member
תפ"א עם בצל ופטריות

1. לקלף תפוחי אדמה ובצל - כמה שלוקח (אם חן בסביבה, למשל - יקח הרבה מאוד)
2. לשים במג'ימיקס להב פורס
3. לפרוס במג'ימיקס לסרוגין: תפ"א, בצל ופטריות שמפיניון.
4. לפזר ולשטח את הנ"ל בתבנית כשהכל מעורבב.
5. לערבב בקערה ניפרדת:
1 שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
כף גדושה שום כתוש
מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט (אפשר גם 1/2 כוס יין לבן)
6. לשפוך את תערובת השמנת מעל התבנית, לכסות בנייר כסף, לאפות בחום גבוה כשעה, להוריד נייר כסף, ולהשחים כ15 ד"ק.
הערה חשובה: קיצורי דרך - לא מתקבלים בברכה במתכון הזה. ניסינו כל מיני וממש לא הלך.
 

mishmish04

New member
תפוחי אדמה עם חלב קוקוס - זהירות - ממכר.

החומרים:
תפוחי אדמה קטנים, או תפ"א גדולים, חתוכים לקוביות בינוניות.
אני לא אוהבת לקלף.
פחית חלב קוקוס
1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כוס סויה.

ההכנה:
1. לבשל חצי בישול את תפוחי האדמה
2. לשים אותם בתבנית
3. לערבב את חומרי הרוטב
4. לשפוך מעל תפוחי האדמה
5. לאפות בחום מקסימאלי, עטוף בנייר כסף כ30 דקות, לבדוק האם זה כבר רך ואפוי,
6. להוריד נייר כסף, לאפות עוד כחמש דקות ודי.
ללקק ת'אצבעות.
 

mishmish04

New member
למה שיש באותו רגע במדף של הסופר מרקט

או שיש לו מחיר הגיוני.
זה טוב וזה טוב.
 

רק ריקה

New member
אפשר עוד מתכונים עם כרובית וברוקולי??

מי נותנת את המתכון של הכרובית עם מיונז ואבקת מרק? שכחתי אותו....
ולמי יש משהו עם ברוקולי, לא מסובך?
 

sefia

New member
כרובית

המתכון של הכרובית שאכלנו אז אצל יעלולה במפגש הקודם היה פשוט:

כרובית
מורחים במיונז מעורבב עם פפריקה מעושנת
אופים בתנור ב180 מעלות.

גילוי נאות - אני עשיתי בבית ולא יצא לי טעים כמו אז אצל יעלולה
 

sefia

New member
עוד משהו עם כרובית

לוקחים כרובית שלמה ומבשלים עד שמתחילה להתרכך, לא לגמרי.
חותכים לה את הבסיס ככה שהיא "תעמוד" לבד
מצפים במיונז ועליו "מדביקים" אבקת מרק בצל (עם הידיים)

מכסים בנייר כסף מלמעלה
ואופים ב180 מעלות
מסירים את ניר הכסף וטיפה משחימים

זה נראה בסוף כמו כדור עגול יפה
ופורסים פרוסות ממנו כמו בעוגה.
קוצר מחמאות כל פעם.
 

קירין

New member
פשטידת כרובית ליגה לאומית

זו פשטידה שאני מכינה פעם בשבוע ופשוט נטרפת מרוב שהיא טעימה
כל מי שטעם אצלי לקח מתכון והכניס לרפרטואר שלו...
לוקחים ראש כרובית מפרקים לראשים קטנים ומבשלים במים עד להתרככות. מסננים את המים ומכאן ממש פשוט:
מערבבים בקערה שמנת לבישול (5 או 10 אחוז), 3 ביצים, מעט מרק עוף, כף מיונז, מלח פלפל, 3 כפות קמח.
אחרי הערבוב מוסיפים את הכרובית המסוננת ומערבבים הכל ביחד.
שופכים את התערובת לתבנית אלומיניום בינונית.
מפזרים מעל פירורי לחם (לא להגזים - 3 כפות מקסימום, אני מפזרת לפי העין)
וזהו - דוחפים לאשפוז בתנור 25-30 דקות על 175 מעלות.
טעים טעים טעים וגם דיאטתי!
 
כרובית צלויה עם טחינה

הדרך הכי טעימה שאני מכירה להכין כרובית היא לצלות אותה בתנור. מכניסים כרובית לתנור בחום של 200 מעלות עד שהיא מתרככת אבל לא מתכווצ'צ'ת. את הכרובית אפשר להשאיר שלמה, שזה מאוד מרשים, או להפריד לפרחים, שזה יותר פרקטי. הכרובית יוצאת מהתנור קצת שחומה בקצות הפרחים. ואז מטפטפים עליה טחינה גולמית. אפשר לערבב טחינה גולמית עם יוגורט וקצת שום, ואפשר לטפטף טחינה ויוגורט בלי לערבב קודם. אפשר גם לטפטף קצת סילאן/רוטב צ'ילי מתוק.
 
אותו דבר בדיוק אבל עם חציל קלוי

מעל הטחינה הגולמית מטפטפים קצת לימון.... תעונוגות
 
למעלה