פינת המתכון השבועי- והפעם, בצקים ומאפים

פינת המתכון השבועי- והפעם, בצקים ומאפים


מבטיחה מתכון משגע לבורקס תרד וריקוטה כשאני אחזור מהקטנים שלי, בנתיים אתן מוזמנות להוסיף את כל המתכונים שלכן שכוללים בצקים ומאפים

שיהיה יום מעולה
 

MamaMiaX3

New member
וואוווו, כל הכבוד לך

מורידה בפניך את הכובע.
בדר"כ לא מגיבה בפינה הזו מאחר ואין לי מה להוסיף אבל לא האמנתי שאראה את הפינה השבוע.
אז תודה והמון מזל טוב!
מחכה למתכון שתחזרי
 
בורקס תרד וריקוטה


הכי טעים והכי פשוט בעולם

אפשר להכין כחתיכה אחת או משולשים

מרכיבים:
חבילה בצק עלים מופשרת
500ג עלי תרד
300ג גבינת ריקוטה
מלח/פלפל
רבע כפית אגוז מוסקט (לא חובה)
שומשום
חלמון של ביצה

ההכנה:
מרתיחים בסיר את כל התרד, מחליפים מים ומרתיחים שוב (להוציא את כל המרירות). סוחטים את התרד וחותכים כמה שיותר קצוץ, מערבבים עם הגבינת ריקוטה ומתבלים. מתקנים תיבול. ממלאים את הבצק עלים או בחתיכה אחת (ממלאים חצי וסוגרים את החצי השני) או במשולשים. מברישים מלמעלה שכבה דקה של חלמון, מצפים בסומסום ומכנסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות עד שמשחים מלמעלה (15 דקות בערך)

בהצלחה ֿ
 
בורקס תרד, תפו"א, פטריות ובצל

אני את התרד לא חולטת במים, אלא שוטפת היטב (משרה ומחליפה מים כמה פעמים), ומכניסה למחבת רק עם המים שנשארו מהשטיפה וסוגרת את המכסה. התרד לא מריר לטעמי.
לזה אפשר להוסיף פטריות חתוכות (שמפיניון או פורטובלו או שילוב).
במקביל מבשלת תפוחי אדמה במים או במיקרו (בקליפתם) ומטגנת הרבה בצל. כשהם רכים, מסננת, מקררת קצת ומועכת לפירה יחד עם הבצל.
מערבבים הכל יחד - תרד, פטריות ופירה, מוסיפים ביצה אחת וממלאים בזה את בצק העלים.

אגב, אני מחליפה את בצק העלים בבצק פילאס, שהוא בצק עלים עדין ודק יותר, ויחד עם הסומסום מפזרת למעלה גם קצח.

אפשר להשמיט מהמלית את הפטריות ואפשר להחליף את התרד במנגולד. ואפשר גם עם פטריות ובלי תרד. בקיצור אינסוף אפשרויות.
 

MamaHen

New member
מתכון לבורקס מתוק פתוח של קרין גורן

מצרפת לכן לינק.

כאשר אין זמן, וחייבים קינוח מהיר, אין מצרכים בבית, והאורחים עוד רגע דופקים בדלת, זה המתכון המנצח שלי.
טעים מאוד עם שזיף, נקטרינה או אפרסק קשה, אפילו יותר מתפו"ע.

כל ריבה תהיה טובה, לא רק מישמש.

המתכון
 

רק ריקה

New member
הרגת אותי מצחוק....

למה? כי כשהיינו קטנות אז אמא שלי כל הזמן הייתה מכינה את זה (עם אפרסקים מקופסאת שימורים...) וגיסי כבר שנים צוחק עליה ש"מי מכין בורקס משמש?! ומה זה הדבר הזה " ושזו המצאה שלה....נו, לפחות עכשיו אפשר להגיד שגם קרין גורן מכינה כזה
 

טשטש83

New member
אז בואי אני אהרוס לך עוד יותר


זה בכלל מתכון ( אם אפשר לקרוא לזה מתכון) משנות השמונים או משהו כזה של רות סירקיס.
קחי רבוע בצק עלים, שימי חצי אפרסק מכופסת שימורים, תמרחי ביצה, שימי בתנור...??? ברצינות ???
תמיד הצחיקה אותי השטות הזאת
 

רק ריקה

New member
שכחת ריבה

ואכן, בשנות ה-80 היא הכינה את זה....ממש לא מקורי מצד גברת קרין...אבל כבר הבנתי שהרבה מהת\מתכונים שלה הם בעצם של אחרים?
 

טשטש83

New member
חחח נכון איזו שטות

יש לה גם את ה"מתכון" המדהים של ביצה בקן.
קחי פרוסת לחם תחרצי עיגול באמצע, שברי ביצה באמצע וטגני במחבת.
אני מניחה שפעם זה היה גורמה...או שלא.
 

אשרז4

New member
זה היה וואו. כמובן שלא ממש מתכון אבל כרעיון

בהחלט חדשני ומלהיב
אנחנו כילדים הינו משוגעים על זה (להכין לבד ולאכול )
והיתי בטוחה שזה מאכל ילדות של כוווולם

כשהבנות גדלו וחברים התחילו לאכול אצלנו ממש נדהמתי לראות כמה לא מכירים את זה בכלל.

ואם רוצים "ביצה בקן" משודרגת למבוגרים, תגידי : )
 

mishmish04

New member
למה פעם???


אצל גלוליש זה לגמרי גורמה לגמרי היום!
בכלל - הספר "ילדים מבשלים" חוגג והילדים למדו לבקש מתכונים לפי עמודים . . .
 

אשרז4

New member
מאפה סופני ופשוט להכנה- שבלולי פילו עם תרד וג

וגבינה.
לצערי לא זוכרת מאיזה אתר נלקח כי בהחלט מגיע קרדיט ותודות.

מאפה שבלולי פילו וגבינה טעים אש
*הכמויות מתאימות לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ אבל ברור שזהו מאפה אידאלי להכנה בכמות גדולה יותר (בעיקר משום שכעת יש לכם חבילת פילו מופשרת שרוצה תשומת לב..) ושגם אחת מרובעת תהיה מצוינת לתפקיד.

* כמות השומנים היא בהתאם לרצון ולצרכים, למרות שהלא כולנו יודעים שבעניין הזה החוקים הם לטובת השומן.. בנסיון שני למען מקצה שיפורים היו בבית קשקבל, קוטג' וחלב מלא ועדיין יצא אחלה.

* ניתן להכין יום מראש, לשמור מכוסה היטב וביום האירוח עצמו להוסיף את תערובת הביצה- חלב ולאפות.

* נפלא לילדים אוהבי בורקס!

.


4-5 דפי פילו רכים- חצויים לשניים לאורכם (מכוסים היטב במגבת אחרת נהיים יבשים סהרה ואז כבר כלום לא יעזור)

30 גר' חמאה מומסת + 2 כפות שמן זית

~140 גר' גבינת קשקאוול (או כל גבינה קשה שיש)

~140 גבינת פטה מפוררת (או כל גבינה אחרת שיש- אפילו אלו הרכות למריחה)

1 ביצה

3/4 כוס חלב או שמנת או שילוב (השתמשנו בשמנת 10%)

מלח- רק במידה והגבינות לא מלוחות

משמנים את התבנית, בעיקר אם רוצים אחר כך קלות בשליפת המאפה והעברתו לצלחת מהממת.

מחממים תנור ל- 180 מעלות צלסיוס/350 פרנהייט.

המטרה: יצירת שבלולים גבוהים יחסית, אוריריים וממולאים בצנעה. הגובה הוא שיעזור לשכבות להתממש, שכן חלקם העליון של השבלולים יהיה מעל לנוזלים ויוותר פריך ויבש.

נו, אז איך עושים את זה? באופן שאינו אופייני לי מחפפים, כך שאם יש בבית איזה ילד יצירתי ומשועמם זו יכולה להיות עבודה נהדרת: מורחים מעט מתערובת החמאה-שמן-זית (הכי קל- מטפטפים מעט מעל בתנועה ומורחים עד כמה שניתן. אין צורך שכל פיסה תהיה מצופה- זה בעיקר עבור הטעם), יוצרים שורה דקה רוחבית של גבינה לאורך העלה ובמרחק של כשניים-שלושה ס"מ מהקצה התחתון (אין צורך באחידות וגם לא בכמות גדולה, שכן ה'שיבלול' יאחד הכל- ראו תמונה) ומקפלים באופן רפוי ועדין שלוש פעמים, כך שהעלה יתקבל בסופו של תהליך כפס מאורך. מעמידים את הפס על הצד עם הגבינה ומלפפים בעדינות ובאופן רפוי לגמרי לשושנה. מסדרים את השושנים בקערה.

מערבבים את הביצה והחלב/שמנת ומוזגים באיטיות מעל לשושנים. הבלילה לא תכסה את השושנים וזה בסדר! מכניסים לתנור ואופים כ- 50-60 דקות, בחלקו התחתון, כך שהתחתית תשחים ותהפוך פריכה.

מגישים חם.

* ועוד קטנה בעניין האפיה: כל תנור והאופי שלו- בזה של מיכל, התחתית השחימה לכדי מושלמות בלי שום בעיה. בתנור שלי נאלצתי להניח את התבנית על תחתית התנור במהלך האפיה, בכדי שהתחתית תשחים
 

טשטש83

New member
מאפה בצק עלים קל וטעים

אז ככה - קחו גליל שלם של בצק עלים ( קונים כמובן מוכן )
לתת לו להפשיר לפי ההוראות.
לפתוח אותו למרוח בפנים מה שרוצים, אני אוהבת ממרח טפנד ( קנוי כמובן ) או פסטו עם גבינת פרמזן ( שניהם קנויים כמובן )
למי שיש זמן יכול כמובן גם להכין הכל לבד בבית, מה שאני פעם הייתי אוהבת מאוד לעשות. אבל בימינו אני מסתפקת בקנוי.
מגלגלים בחזרה לגליל צמוד, עוטפים בנייר אפייה שזה הגיע בתוכו ומחזירים למקפיא.
כמה דקות לפני ההכנה להוציא מהתנור שיפשיר קצת, לקחת סכין טובה ולחתוך לפרוסות דקות ( זה יתפח בתנור).
תנור - 200 מעלות ל25 דקות בערך או עד שמזהיב.

חברות שלי שאכלו את זה מכינות את זה עכשיו תמיד לאורחים שלהן.
 

מיהענת

New member
או מתוק -

עשיתי פעם עם נוטלה וחלבה,
חתכתי את הבצק עלים לשתיים, מרחתי נוטלה ופיזרתי חלבה
מגלגלים לרולדה
חותכים כל רולדה לאורך ועושים מהם צמה (כמו בעוגות שמרים)
תנור - 200 מעלות ל- 25 דקות...


יצא מעולה
אבל כשאחותי ביקשה את המתכון הסמקתי קצת ממבוכה

(קצת קשה לקרוא לזה מתכון
)

ומלוח - בורקס פיצה - מורחים קטשופ ומפזרים פרורי גבנ"צ
 

sefia

New member
נצל"ש - חייבת את המתכון שלך למרק לקוסקוס

מי תעשה לי טובה ותרשום אותו?

וכל הכבוד שאת עומדת ב"משימותייך" ופותחת את הפינה למרות שאת פיפס אחרי לידה

 
חכי חכי.. זה רק עד שהקטנים יחזרו הביתה

מקווה שאוכל לעמוד במשימות בקלות גם אז


מתכון למרק קוסקוס
דלעת חתוכה לקוביות
כרוב חתוך לריבועים גדולים
קופסא שימורים חומוס (לאוהבי חומוס אפשר 2 קופסאות)
גזר חתוך לרבעים
תפו"א חתוכים לקוביות
כרפס חתוך לקוביות (כמה שיותר יותר טוב)
בצל חתוך לקוביות גדולות
מלח/ פלפל
כפית כורכום
2 כפיות גדושות מרק עוף


להרתיח הכל ביחד, לתקן תיבול, להוריד להבה ולתת להתבשל עד שמוכן

קלי קלות
 

sefia

New member
חטיפים קטנים - קלי קלות

מערבבים גבינה לבנה , כף אבקת מרק פטריות, כפית אבקת מרק בצל וגבינ"צ מגוררת.
פותחים גליל בצק עלים ומורחים רק בשליש התחתון שלו את התערובת.
מגלגלים חזרה
מקפיאים חזרה כדי שיתייצב ויהיה קל לחתוך
מוציאים מההקפאה וחותכים עיגולים דקים

"משכיבים" את העיגולים על תבנית אפיה ואופים ב180 מעלות לכמה דקות (שלא יישרף)

מעולה מעולה.
חטיף סופני לאירוח
מחזיקים רולדה במקפיא, פורסים ואופים דקה לפני שאורחים נופלים עליכן........
 

רק ריקה

New member
צריכה מתכונים ליום ההולדת

יום שבת מארחים....
צריכה כאלו פשוטים וקלילים - חלבי.
את המתכונים לבצק עלים שהיו כאן, אני מאמצת בשמחה אבל צריכה עוד....

מה יש בבית (קניתי בלי לחשוב מה להכין
):
שמנת מתוקה, פטריות, ברוקולי, כרובית, גבינ"צ מגורדת, גבינה לבנה, יוגורט, קוטג', גזר, תפו"א, בטטה, שימורים (טונה/זיתים/עגבניות חתוכות), ביצים ועוד מה דברים בסיסיים כמו תבלינים, בצל , שום וכו'...

יש בורקסים שאני אאפה. כנראה שפסטה ברוטב שמנת ופיטריות, סלטים, פלטת גבינות וסלט ירקות...ויש סלטים שונים.

צריכה מתכון לכרובית, לברוקולי, משהו עם בצק עלים (אני אקח ממה שרשמתן כבר), אולי משהו עם בצק שמכינים לבד ולא מסובך?

קדימה , לעזור!

תודה
 

אשרז4

New member
עם כרובית וברוקלי אפשר פשטידה וטעים ביותר מאו

מאודה ואח"כ על זה קצת צילי מתוק או פשוט מלח פלפל
 

MamaMiaX3

New member
מאפה מנגולד

מאפה .

הכנתי למסיבה של העבודה של בעלי.
פעם ראשונה שהכנתי משהו עם בצק עלים ויצא מעולה
 
למעלה