חצישלישרבע
New member
פינת המתכונים - אפונה וגזר ../images/Emo79.gif
כשעוברים דירה, הרבה יותר קל לאכול זבל. רק המחשבה לקצוץ סלט מעייפת יותר מלהזמין פיצה
, כך שברור מי מנצח. אין לי מה להתמם, בדירה הראשונה שלי, למעט הבלחות בודדות של קצת ירקות וגבינה, ממש התקיימתי משטויות, ואני מדברת על אשכרה בצק עוגיות של פילסברי כארוחה. מיותר לציין שהתנהלות כזו לא תורמת לשיפור הגזרה, אבל זאת לא הסיבה היחידה ששווה בעטיה להשקיע בירקות: זה בריא, יכול להיות מאוד טעים, מאוד זול יחסית לדברים אחרים, וזה ללא ספק צעד לכיוון תחזוק מטבח של ממש, ולא רק נשנושיה מזדמנת. לכן חשבתי שיהיה נחמד אם נקדיש את פינת המתכונים הנוכחית לירקות בתבשילים: כל מה שקל להכנה, טעים, ומערב ירקות - שרשרו לכאן.
ההצעה הראשונה שלי היא סנפרוסט. לפני שעברתי לדירה משלי זה ללא ספק היה האגף המשמים ביותר בערבות הסופר, והסיבה היחידה להגיע למרחב היתה בגלל הקרבה לאגף הגלידה. אבל כשגדלתי, ארוחה עיקית היתה תמיד בעלת שלושה מרכיבים: בשר, פחמימות (פסטה, אורז, פתיתים וכו'), וירקות מבושלים (אפונה, שעועית צהובה). תשמעו, זה הדבר: לוקחים קצת מהשקית (שניים שלושה חופנים), מבשלים במים רותחים עם קצת מלח לכמה דקות, עד שמתרכך, וזו תוספת מצויינת. ממש טעים. את הקונספט אפשר לקחת עוד צעד לכיוון קופסאות הברוקולי. סלידתי מכרובית הכתיבה שאם זה נראה אותו דבר, ועוד ירוק, אז זה בטח מגעיל או שווה לכרובית - ולא כך. אותו סיפור: מים רותחים, מלח, ובסוף לגרר על זה גבינת פרמזן, ממש ממש טעים. שמועות אומרות שאפשר לעשות דברי פלא גם עם סלטים, אבל לי אין בזה שום נסיון (למי שכן - כאן המקום לומר זאת). מה שכן, ישנן רצועות בשר של מאמא-עוף, והן מעולות לשילוב בתוך סלטים, מוקפצים ופסטות למינהן. לא ירק, אבל משתלב מצויין. עכשיו תורכם
כשעוברים דירה, הרבה יותר קל לאכול זבל. רק המחשבה לקצוץ סלט מעייפת יותר מלהזמין פיצה