פינת המתכונים - אפונה וגזר

פינת המתכונים - אפונה וגזר ../images/Emo79.gif

כשעוברים דירה, הרבה יותר קל לאכול זבל. רק המחשבה לקצוץ סלט מעייפת יותר מלהזמין פיצה
, כך שברור מי מנצח. אין לי מה להתמם, בדירה הראשונה שלי, למעט הבלחות בודדות של קצת ירקות וגבינה, ממש התקיימתי משטויות, ואני מדברת על אשכרה בצק עוגיות של פילסברי כארוחה. מיותר לציין שהתנהלות כזו לא תורמת לשיפור הגזרה, אבל זאת לא הסיבה היחידה ששווה בעטיה להשקיע בירקות: זה בריא, יכול להיות מאוד טעים, מאוד זול יחסית לדברים אחרים, וזה ללא ספק צעד לכיוון תחזוק מטבח של ממש, ולא רק נשנושיה מזדמנת. לכן חשבתי שיהיה נחמד אם נקדיש את פינת המתכונים הנוכחית לירקות בתבשילים: כל מה שקל להכנה, טעים, ומערב ירקות - שרשרו לכאן.
ההצעה הראשונה שלי היא סנפרוסט. לפני שעברתי לדירה משלי זה ללא ספק היה האגף המשמים ביותר בערבות הסופר, והסיבה היחידה להגיע למרחב היתה בגלל הקרבה לאגף הגלידה. אבל כשגדלתי, ארוחה עיקית היתה תמיד בעלת שלושה מרכיבים: בשר, פחמימות (פסטה, אורז, פתיתים וכו'), וירקות מבושלים (אפונה, שעועית צהובה). תשמעו, זה הדבר: לוקחים קצת מהשקית (שניים שלושה חופנים), מבשלים במים רותחים עם קצת מלח לכמה דקות, עד שמתרכך, וזו תוספת מצויינת. ממש טעים. את הקונספט אפשר לקחת עוד צעד לכיוון קופסאות הברוקולי. סלידתי מכרובית הכתיבה שאם זה נראה אותו דבר, ועוד ירוק, אז זה בטח מגעיל או שווה לכרובית - ולא כך. אותו סיפור: מים רותחים, מלח, ובסוף לגרר על זה גבינת פרמזן, ממש ממש טעים. שמועות אומרות שאפשר לעשות דברי פלא גם עם סלטים, אבל לי אין בזה שום נסיון (למי שכן - כאן המקום לומר זאת). מה שכן, ישנן רצועות בשר של מאמא-עוף, והן מעולות לשילוב בתוך סלטים, מוקפצים ופסטות למינהן. לא ירק, אבל משתלב מצויין. עכשיו תורכם
 

ettt

New member
עוד סוג של סנפרוסט

אני מודה שמשתמשים בזה בעיקר בימים האחרונים שלפני הקניות- שבר אין כלום במקרר ומגרדים משהו מהפריזר... שעועית ירוקה- מבשלים במים ומלח 10 דקות. אחכ מסננים, ובמחבת חמה שמים את השעועית, חומץ בלסמי, רוטב סויה וקצת אבקת שום. המידות- ע"פ הטעם- שימו קצת ותוסיפו כל פעם לפי איך שטעים. מקפיצים הכל- וזה מעדן... אם אתם משקיענים- תחתכו חסה, פלפל אדום, קצת גזר, ותוסיפו את השעועית המוקפצת עם כל הרוטב- יוצא סלט חם ושווה. לדעתי הכי טעים לאכול אותו חם- אבל זה כבר טעם אישי
 
ועוד מתכון לשעועית ירוקה

אם כי אותו דווקא הבאתי מהבית (אמא עושה, ויוצא מאוד טעים): צריך בצל, שתי עגבניות בשלות, חבילת רסק עגבניות קטנה (לא זו בגודל של כוס), וחבילה של שעועית ירוקה שלמה. קוצצים את הבצל, ומטגנים אותו בסיר, חותכים את העדבניות לקוביות, ואחרי שהבצל מטוגן מוסיפים את העגבניות, וממשיכים לטגן. מוסיפים גם את רסק העגבניות ומערבבים את כל התערובת לעיסה אחידה בסיר, ומוסיפים כף מלח. לבסוף, שופכים פנימה את כל השעועית, ומערבבים היטב עם הרוטב. מכסים את הסיר ונותנים לזה להתבשל על אש בינונית, מערבבים מדי פעם. אחרי כעשר דקות-רבע שעה (כשהשעועית התרככה) זה מוכן.
 
רוטב סיני לירקות מוקפצים

מומלץ מאוד (מנסיון) להכין רוטב סיני, ואחר כך להוסיף אותו לירקות מוקפצים, ירקות מבושלים, ובכלל זה משדרג כל מתכון והוא טעים בטירוף. המתכון מהספר של אודטה, ניסיתי אותו והוא ממש מוצלח: 50 גרם שום טרי מרוסק במועך שום (ראש שום בינוני) 15 גרם שורש ג´ינג´ר טרי מקולף ומרוסק במועך שום 2 כפות נוזל טבסקו 18 כפות יין אדום יבש 18 כפות חומץ רגיל 36 כפות רוטב סויה (קוקימן או "לוטוס הזהב") 36 כפות מחוקות סוכר מערבבים את כל החומרים בסיר עד שהסוכר נמס, לא מאריכים בבישול. שמים בצנצנת ושומרים במקרר (נשמר להרבה זמן).
 
ברוקולי גארליק

וגם זה מהספר של אודטה, מתכון לברוקולי גארליק שנוסה על ידי וזכה לשתי דקות של חסד באוויר העולם, ושנייה אחרי זה לא נשאר ממנו אפילו פירור. קונים ברוקולי טרי בסופר. מפרקים את הפרחים שלו לפרחים בינוניים (וגם חותכים את הבסיס שלו). מכניסים לשמן ממש רותח, לשתיים-שלוש דקות, עד שהברוקולי מקבל צבע ירוק כהה, ומוציאים. יוצקים כמה כפות של הרוטב הסיני מההודעה הקודמת, ומגישים חם. שווה בטירוף.
 

newKiticat

New member
ואני אומנם עדיין גרה בבית

אבל דואגת לאפונה במקפיא באופן קבוע. אפשר תמיד לחמם עם קצת מרגינה, או לאדות ואחר כך להוסיף קטשופ. אין, אין על הדבר הזה!
 

גילדורי

New member
סלט טונה, קל מהיר וטעים

אני לא אומר כמויות, כי אני אף פעם לא עושה לפי כמויות אלא לפי העין. קיצור שמים בקערה קופסאת טונה ומערבבים עם גמבה, בצל מלפפון חמוץ וביצה קשה עם יש קצוצים ומטבלים בשמן זית, פילפל, קצת מלח , פפריקה אדומה ואפשר קצת מיונז..וזהו
 
למעלה