פינת המתכונים השבועית

פינת המתכונים השבועית ../images/Emo74.gif../images/Emo75.gif

אניטה ושרית היקרות. מחכה ומצפה למתכונים שלכם. שמעתי עליהם רבות במפגש. אז שתפו אותנו במה הולך להיות על השולחן שלכם. ושיהיה לכולנו חג שמח, טעים ובריא.
 

S r 35

New member
בקשר למתכונים -

יש בדיחה על בישול בייתי של גברים - או איך גבר מבשל. אז ככה - המצרכים: סיר גדול, מכונית, אמא. אופן ההכנה: נוסעים לאמא. נותנים לאמא את הסיר. אמא ממלאה את הסיר באוכל. לוקחים את הסיר הביתה ... ... זה בערך מה שיהיה אצלנו בחגים: אנחנו מתארחים אצל ההורים בשני הצדדים ובטח נאכל יותר מדי טוב ונעמיס (או יותר נכון יעמיסו עלינו) צידה לדרך... אז בגלל שאני לא מחשיבה את עצמי
בשלנית גדולה, אני יושבת בפינה בשקט ובסבלנות וממתינה, גם כן, למתכונים נפלאים. שנה טובה
 

frige

New member
אז ככה, אצלנו על השולחן יהיה

סלט ירקות עשיר סלט סלק סלט מטבוחה סלט תפוחי אדמה עם מיונז סלט כבד קצוץ עגבניות שרי עם שמן זית, בזיליקום וצנובר חצילים וקישואים מטוגנים מרק עוף צח עם איטריות בולט (מפרום) כתף כבש ממולא אורז פראי עם ירקות אה, כן, והסיר בשר שחמותי מתעקשת להביא (את הדעה שלי כבר אמרתי) מי שרוצה מתכונים שיגיד ואתן. שנה טובה ובתאבון לכולם. שרית
 

frige

New member
דגים השנה

אני לא עושה. בליל הסדר עשיתי גפילטעפיש. השנה ויתרתי. אמא של אלי תביא איזו חתיכת דג מטוגנת בשביל הברכות וזהו. הנה הדג שהכנתי לליל הסדר.
 

frige

New member
סלט

3 סוגי חסה (רגילה, מסולסלת ומשי), רצועות גזר, עלי בייבי, עגבניות שרי, מלפפונים, נבטים, צנונית (עם קולפן של ירקות אני חותכת לעיגולים דקים), חותכת קישוא לקוביות ומטגנת בשמן זית, קולה צנובר, גרעיני חמניה, אגוזי המלך. שמה גם אגוזי פקאן סיני. רוטב שום לייט של אוסם. יוצא סלט חבל``ז. רוצה מתכון לדגים?
 
פששש נשמע טעיםםםם

נתת לי ראיון לדברים שאני אוסיף גם לסלט. כן בטח רוצה. לא יודעת אם אכין לארוחת חג אבל אכין בטח. אבל לא חריף. ותגידי את כל הזמן ליד המחשב? בנים שלך נותנים לך?
 

frige

New member
אלה,

המחשב נמצא בחדר משחקים של הילדים ומדי פעם שצצה שאלה או משהו מעניין אני כותבת. איזה דג את רוצה. חריימה או גפילטע פיש. הנה הגפילטע פיש.
 
אז כבר התחלת להכין? מה היום?

אני רוצה משהו עם נסיכה או פילה אחרים.. עבודה מהנה לך! אם ישארו שאריות אבוא לטעום
 

frige

New member
היום הכנתי

סלט סלק. מטבוחה על האש. סלט תפוחי אדמה. שמתי מלח על החצילים אח``כ אטגן אותם וקישואים. יותר מאוחר אעבוד על מילוי לכתף הכבש, אקשור ומחר אכין אותו. בקשר לנסיכה אני עושה איתו חריימה, הרבה שעות על האש, אם תרצי ארשום לך. מפילה אני עושה שניצלים משגעים. ואת כמובן יודעת שאת לא מאיימת עליי.
 
בטח שתרשמי

שסוף סוף אני אדע מה זה החריימה הזה ואטעם אותו קיבלת מייל ממני?
 

frige

New member
קיבלתי מייל. הנה חריימה:

בסיר לפי הסדר הבא: ראש שיני שום קצוצות פלפל אדום מתוק יבש (אני שמה 1 לכל חתיכת דג) גמבה חתוכה 4 עגבניות חתוכות לקוביות מלח פלפל כורכום כמון פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה גרוסה לא ממש לאבקה (אני שמה כף) 2 פלפלים חריפים ירוקים חצי חבילת כוסברה קצוצה בקערה: רסק עגבניות מיץ לימון כף מלח פלפל כורכום כמון פפריקה מתוקה חצי חבילת כוסברה קצוצה מערבבים את כל מה שיש בקערה לוקחים את חתיכות הדג ומעסים את הדג מכל הכיוונים לאחר מכן שמים מים בקערה ושופכים לתוך הסיר עד שהמים מכסים את כל הירקות שבפנים, וטיפונת יותר. מכניסים את הדג מעל. שמים את הסיר על האש הנמוכה עד רתיחה ומנמיכים את האש, משאירים ככה על האש הכי נמוכה עם מכסה פתוח חלקית איזה 3-4 שעות עד שאת רואה שכמעט ורב המים התאדו. מכסים את הסיר ומשאירים על פלטה או על האש הכי נמוכה עוד איזו שעה. בערך 5 שעות בכללי. תוך כדי בישול הפלפלים הירוקים החריפים צפים למעלה אז אני פותחת אותם קצת. לא לערבב בכלל ואני לא שמה טיפת שמן ויוצא מעדן ממש. בתאבון.
 

frige

New member
חוץ מזה

שיום בישולים ארוך אני עושה היום, כך שמדי פעם מציצה. ויש לי גם אפשרות גלישה דרך הפלאפון ושם אני רואה את השאלות שלך ואז באה לענות.
 
למעלה