פינת המתכונים

הילית*

New member
פינת המתכונים

בואו נעשה שרשור של מתכונים מהירים וקלים להכנה (גם לגברים....
) אז מי מתחילה ?
 

אתי@

New member
קיש עשבי תיבול וצנוברים / אהרוני

פשטידה מצוינת שעושה דאווין (אם מזמינים אורחים, למשל) ולא מסובכת בכלל. קיש עשבי תיבול וצנוברים / אהרוני ******************************** המרכיבים לבצק: 3 כוסות קמח 1 כפית שטוחה מלח 150 גרם מרגרינה בטעם חמאה חתוכה לקוביות קטנות 1 ביצה המרכיבים למלית: 2 כפות שמן זית 1 בצל קצוץ (לדעתי צריך יותר מ-1, לפחות 1.5 או 2 בצלים) 100 גרם צנוברים 3 ביצים 1 שקית שמנת צמחית מלח, פלפל 1 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים דק (פטרוזיליה, בזיליקום, טימין, רוזמרין, עירית, וכו´), אני השתמשתי בבזיליקום בלבד ויצא מעולה. 2 שיני שום קצוצות אופן ההכנה: 1. שמים במעבד מזון את חומרי הבצק ומעבדים לבצק. אם צריך מוסיפים 1-2 כפות מים קרים. חשוב לא לעבד את הבצק יתר על המידה. צרים מהבצק כדור שוטח, ומניחים במקרר לשעה לפחות. 2. מחממים במחבת את שמן הזית ומאדים את הבצל. מוסיפים את הצנוברים וקולים קלות. 3. מערבבים את הבצל והצנוברים עם כל חומרי המלית. 4. עורכים את הבצק לעלה על משטח מקומח קלות. מגלגלים את הבצק על המערוך בזהירות, מרימים, מניחים על תבנית פאי, מגלגלים חזרה ומהדקים לתבנית ולדפנות. חותכים ומסירים שוליים מיותרים, ודוקרים את פני הבצק במזלג בכמה מקומות. 5. יוצקים את המלית על הבצק ואופים בטמפ´ 170 מעלות כ- 40-50 דקות.
 

יעלי2

New member
מייד שלחתי להדפסה (ושאלה)

המילוי ממלא את התבנית? 100 גרם צנוברים ושמנת (+עשבי התיבול) יוצרים מילוי שעומד (לא זז אח"כ כמו ג´לי)? בכל אופן הדפסתי כי זה מעורר תאבון!
 

אתי@

New member
במתכון כתוב בצל אחד, ואכן יש יותר

מידי שמנת לכמות הזאת של הבצל והצנוברים. אז או שתשימי פחות שמנת, או (כמו שכתבתי במתכון) שתשתמשי לפחות בבצל וחצי, ככה שיהיה יותר "בשר" לפשטידה. הפשטידה יוצאת די נמוכה, ככה שנראה לי שעדיף להוסיף בצל שיגביה את הפשטידה, ולא להקטין את כמות השמנת. בכל אופן אל תוסיפי צנוברים, 100 גרם זה הרבה מאוד. הפשטידה מעולה!
 

shunari

New member
פשטידת תירס בשתי דקות../images/Emo13.gif

לחובבי התירס, מתכון "שאריות" להכנה ברגע עם מה שיש במקרר. מערבבים: שקית תירס קפוא קופסת גבינה לבנה קופסת קוטג´ 2 ביצים 2 כפות קמח תבלינים - לפי הטעם (מלח, פלפל, אגוז מוסקט, שום...) מעבירים לתבנית פיירקס ואופים כ-20 דקות בחום בינוני-גבוה. אפשר להחליף את התירס או לשלב עם אפונה, שעועית ירוקה או כל ירק קפוא שעולה על דעתכם. אפשר להשתמש בכל גבינה שיש בבית (גבינה לבנה, שמנת וכו´). אפשר גם לגוון עם בזיליקום, פטרוזיליה או צנוברים (בהשראת המתכון הקודם) בתאבון!
 

kisses

New member
עוף ברוטב בצל ופטריות

250 גר קוביות עוף 1 בצל חתוך לטבעות 1 קופסת שימורים של פטריות חתוכות 1 כף קטשופ 1 כף מרק בטעם בשר 1 כוס מים אופן ההכנה: לטגן את הבצל ומיד להוסיף את הפטריות, לטגן מספר שניות להוסיף את חתיכות הבשר ולהשמיך לטגן עד שהבשר מוכן אז להוסיף את המים להביא להרתחה להוסיף את יתר החומרים ולבשל על אש נמוכה לכ - 10 דקת. אפשר להגיש עם אורז
 

הילית*

New member
אורז עם גזר - פשוט ביותר

מגגנים קוביות בצל, מוסיפים 1 גזר מגורד, כוס אורז, כוס וחצי מים (לא רותחים), כף שטוחה אבקת מרק. מבשלים 20 דקות בסיר מכוסה על אש קטנה. מחכים עוד 10 דקות ומערבבים. יוצא טעים ומהר מאוד לא נשאר כלום בסיר...
 

jess ועוד

New member
הילית אם יש שאריות של עוף

מפרקים אותו לחתיכות (ככה מוציאים גם ת´עצבים לפני האוכל...) ומוסיפים אותם לתבשיל אבל אז עדיף לחתוך את הגזר לעיגולים לא עבים במיוחד במקום לגרר אותו
 

kisses

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifהרגת אותי רויטלי

 

fila

New member
חזה עוף בווריאציות שונות../images/Emo140.gif

שנינו מאוד אוהבים שניצל אז במקום לטגן כל הזמןאני מגוונת...... בתבנית פיירקס או חרס(אני אוהבת יותר) לאוהבי החריף: מעט מאוד שמן מעט מים פפריקה חריפה מרק עוף מעט מלח מעט כרכום מעט כמון 2 -3 שיני שום (מעוכות או קצוצות) לערבב את החזה עם התבלינים. לפזר מעל להכל מעט פלפל שחור - גרוס. להכניס לתנור בחום גבוה ובמהלך האפיה להוסיף קצת מים שהתחתית לא תתיבש יוצא ממש מעולה! למי שלא אוהב שום או חריף- אפשר להחליף את הפפריקה החריפה במתוקה ולא לשים שום אלא מעט בצל. ואותו מתכון לאלו שמעדיפים בלי חריף בכלל או עם בצל: לשים בתבנית מעט שמן ומעט מים מלח מרק עוף בצל קצוץ כרכום פלפל לבן לערבב ולאפות. והכי חשוב לבדוק שלא מתייבש ולהוסיף מעט מים כשצריך. הולך מצוין עם סלט ירקות או כל תוספת פחממתית אחרת. יש לי המון מתכונים טעימים מאוד במיחד על טהרת המטבח המרוקאי או הטריפוליטאי (אמא ואבא)
אז מי שמעוניינת שמח לעזור!
 
למעלה