פינת המתלבט - זוגיות וחברים

Liroy25

New member
פינת המתלבט - זוגיות וחברים ../images/Emo96.gif

לפני כמה ימים שוחחתי עם ידידה סטרייטית שלי. אחד הנושאים שעלה היה כשנשאלתי מה שלום יוסי ושחר, חברים סטרייטים מתקופת התיכון. כשאמרתי שאין לי מושג הרמת הגבה היתה מיידית. הסברתי לה שמבחינתי, כרגע כשיש לי בן זוג ואני נמצא במערכת יחסים הקשרים עם חברים מסביב מתחילים לקבל שינוי מסוים. מרבית חברי הקרובים הם אנשים שנמצאים בזוגיות או שחוו זוגיות משמעותית בעברם ופחות חברים רווקים. כמו כן הדגשתי לה שהניתוק מחברים שונים שאינם נמצאים באותו סטטוס כמו שלי לא היה משהו מכוון שתוכנן מראש כי פועל יוצא של המציאות. זה לא משהו שקרה ביום בהיר אחד כי אם תהליך שנמשך זמן מה. האם גם אצלכם המקרה דומה?

guy1974

New member
קרה, קורה ויקרה....

זה קורה וזה הגיוני גם, שאנחנו לבד אז קל לנו יותר להסתובב בחברה של אנשים שהם לבד וכאשר אנחנו בזוגיות נוח לנו להיות בקרבה של אנשים עם בני זוג. מעבר לכך, כאשר אתה נמצא בזוגיות אז יש לך פחות זמן לחברים נוספים, מרבית מהזמן הפנוי בד"כ אנחנו רוצים לבלות עם הבן-זוג ואז מן הסתם נשאר פחות זמן לחיי חברה. אני אישית יודע שהתנתקתי מאנשים כתוצאה מהזוגיות, אני לא אומר שזה הדבר הכי נכון לעשות כי חשוב שלאדם יהיה חברים וכמה שיותר יותר טוב, אבל זו המציאות, ברגע שאתה נמצא בזוגיות ישנו איזה שהו שינוי בסדרי עדיפויות. לא פעם שמעתי הערות כמו "לאן נעלמת" "לא שומעים ממך יותר" "בן עסוק אהה?" "נהיית כבד כל הזמן בבית" אני חושב שלאנשים שחוו זוגיות רצינית קל יותר להבין את נושא "ההתנתקות" ונכון זה כתוצאה מהמציאות "החדשה" שנוצרה מסביבנו ולא משהו מכוון.

daniel365

New member
דווקא לא ..... ../images/Emo12.gif

לצורך הבהרה: החברים שלי הם חברים משכבר הימים ועברו ביחד כבר שנים רבות (קרוב ל-20). הקשרים עם החברים שלי היו ואני מניח שימשיכו כך להיות די קבועים וחזקים. היו עליות וירידות שנבעו מכל מיני סיבות - ביניהן גם בני / בנות זוג. אבל הקשרים עם החברים תמיד היו חזקים מאוד ונשמרו בצורה טובה לאורך זמן. עם אנשים אחרים קשרים התחילו ונפסקו לא בגלל מערכות יחסים אלא בגלל רצון אישי להיות בקשר עם הצד השני. דוגמא טובה היא שאנשים מהעבר שלי עדיין בקשרים עם חברים שלי ואני בקשר עם חברים של אנשים מהעבר... ללא תלות בהישארות שלנו ביחד. עם חברים רווקים אני נהנה להיות באותה מידה (אם לא יותר במקרים מסויימים) כיוון שאיתם אני נהנה לעשות ולבלות בצורות שונות מאשר עם זוגות חברים אחרים. זהו. אני.

Yaniv-DC

New member
זה קרה

כשהייתי עם בן. ומתי מבינים שלמרות שזה לא משהו מתוכנן, זה הדבר הכי גרוע/לא נכון/אידיוטי/טיפשי לעשות? מתי שהקשר נגמר. ולא שחלילה אני מאחל למישהו שזה יגמר - אבל גם זוגות נשואים אחרי 20 שנה + 3 ילדים וכלב נפרדים. כלומר תמיד קיימת האופציה שזה יגמר. ואז - אז אתה לבד. אז אין קבוצה של אנשים תומכים ומקיפים ומחבקים - כי לא דאגת שיהיו כאלה. אבל מהניסיון לומדים, ובזוגיות הבאה שתהייה לי אני יודע שאני אעבוד קשה על זה שזה לא יקרה שוב.

Liroy25

New member
הכוונה בשאלה שלי

לא עסקה בניתוק קשר עם חברים לטובת בן זוג אלא התאמה לא מכוונת של החברים הקרובים לאור הזוגיות החדשה. קשר שנותק עם חברים קרה לא בגלל שמצאתי נסיך אז אני לא צריך אף אחד, נהפוך הוא! אבל היו קשרים שפתאום החלו להתמוסס מהסיבות שגיא ציין ובמקומם צמחו אחרים.

amet

New member
חברי אמת ...

נכון שזוגיות לוקחת הרבה מהזמן הפרטי שלנו, נכון שזוגיות קצת "מרחיקה " אותך מהאחרים. אני לא אומר לא להיות בקשר, אבל חברים שלי שבהתחלה כולם שאלו לאן נעלמתי ןשזה לא בסדר, אבל גם כשאני הייתי רווק, והייתי עם הרבה חברים סטרייטים, פתאום כל אחד ואחת מהם נכנס לזוגיות ולאט לאט הרגשתי שאני נשאר איפשהו לבד, זה כבר לא כל יום להתראות, זה כבר לא לצאת לבד וכו´. בהתחלה נפגעתי ולא הבנתי את המקום הזה שרוצה להיות יותר בבית הכוונה אצלהם וכו´ אני מאוד כעסתי. ואז הופיע לו קוקי על דפי הצאט ומאז אנחנו יחד ו...... נכנסו לתוך עולם משלנו, פתאום מצאתי את עצמי בתוך זוגיות, עובד עליה, ולא תמיד זה קל- אבל שווה כל רגע. והחברים אורמים לי שהו עכשיו אתה מצאת אהבה ועכשיו אתה מבין אני חושב וככה זה אצלי שמי שמכיר אותי מבין אותי, ואני יודע שברגע שאני אצטרך אותם הם יהיו שם בשבילי כל הזמן לכן אני יכול לקרוא להם חברים. חברי אמת

Liroy25

New member
אני מכיר את התחושה שאתה מעלה

רק מהצד השני. לפני שהכרתי את בעלי אני זוכר תקופה ארוכה ולא קלה שעברה עלי. חברי הסטרייטים החלו להתמסד ולהביא ילדים לעולם, כל מי שפגשתי שלמד איתי בשכבה כבר נשוי עם/בלי ילדים ורק אני לבד. פתאום הרגשתי איך זה שאנשים שאתה מכיר מהתיכון יוצרים לעצמם מעין חבורה שכולם בה זוגות (גם מהתיכון) ורק אותך פתאום לא מזמינים כי..אתה לבד. היום אני כבר לא כועס יותר, למדתי לסנן ולהבין שזה לא נעשה מתוך כוונה רעה כי אם מכורח הנסיבות. אני גם יודע שגם לו היו מציעים לי להצטרף למפגשים הייתי מעדיף לוותר, גלגל חמישי זה באמת לא התחום שלי. לכן היום למדתי לשלב בין השניים, גם להשקיע בחברים קרובים וגם שיהיו אילו אנשים שכבר הגיעו לשלב שבו אני נמצא בו היום בין אם הם רווקים או בזוגיות.

xanadu

New member
לא כל כך מכיר את זה

מאחר ולא ממש הייתי משופע בחברים לפני הזוגיות, אני לא מרגיש שינוי עכשיו. את החבר הקודם כמעט נפנפתי לאלף קיבינימטים, בגלל שהוא סירב לקבל את החברים שלי, עכשיו זאת לא בעיה. המעטים שקראתי להם חברים הם עדיין חברים שלי.

למעלה