פינת המתלבט - לא אוהבים את בן הזוג

Liroy25

New member
פינת המתלבט - לא אוהבים את בן הזוג

ובהמשך לפינתנו הקודמת, החלטתם להביא את הרכש החדש להכיר את החבר´ה. בסוף הערב או מספר ימים לאחר מכן אתם מגלים ש..איך לנסח בעדינות?!..הם לא סובלים אותו! יצא לכם בעבר או בהווה להתקל בסיטואציה דומה? מה עושים במקרה כזה? האם בוחרים בהפרדת כוחות טוטאלית או נותנים להם להתמודד לבד? יצא לכם להיות מהצד השני של המתרס - כשאינכם סובלים את בן זוגו של החבר או שחברים של בני זוגכם לא הסתדרו איתכם.

EyeSeeYou

New member
זה לא באמת מסובך

כל זמן שהם לא סובלים אותו והוא עושה לי טוב, זה משהו שהם יצטרכו להתמודד איתו אם הם רוצים בנוכחותי. מי שבאמת מרגיש שהוא לא מסוגל להסתדר עם זה מוזמן לבקש ממני "קוואלטי טיים" טיפה יותר אינטימי, אבל בשלב מסוים לא תהיה לו ברירה כי אני מאוד אוהב שהבן זוג שלי הוא חלק מחיי החברה שלי (בניגוד לאחרים שמלכתחילה מעדיפים להמנע מזה משום מה) - וכן זה לא פעם נהיה מסובך (במיוחד לאחר הפרידה). במצב הזה המקסימום שאהיה מוכן לקבל מחברים הוא את שיחת ה"שמע אני לא אוהב אותו, אבל אם לך טוב איתו אז סבבה" ובינינו, לרוב אני יודע להבחין היטב מי אוהב את הבן זוג שלי ומי לא.. הבעיה מסובכת יותר כאשר החבר´ה משוכנעים לחלוטין כשהבן זוג שבחרתי הוא לא בשבילי, או לא טוב לי. במצב הזה מה לעשות לרוב האנשים קשה להסתיר את האמת, והעוקצנות יוצאת והמבטים והפרצופים וזה כבר מצב מאוד לא נעים. מצד שני אולי זה רק אני, אבל כשמישהו חושב שמישהו שבחרתי אינו מתאים לי - לרוב זה מהסיבות שגם אני כבר חשבתי עליהן קודם והתחבטתי בהן רבות - כך שהייתי מצפה מחברים לדעת שאם החלטתי ללכת על זה, אני לוקח את הסיכון שהם כנראה לא היו לוקחים. וכן יצא לי להיות בשני המצבים האלה מהצד השני, ובשניהם בחרתי לא להתערב ולעשות מאמץ לספוג את זה. אבל זה כבר גם תלוי באופי של אותו חבר, יש כאלה שלא מסוגלים להתמודד עם ביקורת אבל יודעים לתת אותה - לכן לפעמים מותר לשתוק ולתת קרדיט לחבר שלך שילמד במהרה אם זה נכון לא או לא.

רגע, שאלה...

עוגי יצא תקופה ארוכה עם חבוב (קרוב לשנתיים), שהבעייה לא הייתה שהחברים של עוגי לא הסתדרו איתו, אלא שהוא לא סבל אותם. בכל הזדמנות הוא טרח לציין כמה הוא לא אוהב אותם, העביר עליהם ביקורת, והעביר על עוגי ביקורת על אופן בחירת החברים/ידידות שלו ("יש לך פאטרן של בחירת ידידות תלותיות שמתאהבות בך")... החלק הגרוע יותר - למרות שעוגי והחבוב כבר שנתיים לא יחד, הוא עדיין מרשה לעצמו להעביר על החברים ביקורת. אז מה עושים במצב כזה? האם בכלל היה טעם למשוך את המערכת שנתיים? (כי פרנקלי מיי דיר, זה לא כיף כשהבנזוג כל הזמן קוטל את החברים). כי חוץ מהאספקט הזה של החיים היה טוב מאוד... (ולפרוטוקול יצויין שעוגי עשה מאמצים רבים לחבב ולהתחבב על חבריו של ההוא). בקיצור, מה עושים אם שוב נתקלים במקרה כזה??? [אופס - יצאה הודעה כמעט ממש רצינית מעוגי... נא לא להתרגל...
)

EyeSeeYou

New member
באותו האופן

החברים שלך היו לפניו ויהיו ככל הנראה גם אחריו, הוא יצטרך להתמודד עם זה. אם הוא מסוגל להבין שטוב לך, אז סחטיין עם ההערות שלו - אבל פה זה נגמר, צריך לדעת להעמיד בן זוג במקום כשהוא מתחיל להציק עם הערות, רובינו מבינים בפעם השניה. על פרצופים ועקיצות אין מה לדבר - אין לזה מקום. אם יש לו ממש סלידה אישית (להבדיל מהפסקה הקודמת בה מדובר על זה שהוא פשוט לא חושב שזה טוב לך) וממש לא מסוגל להתמודד איתם, אפשר להגיע למינון נמוך יותר, אני בכל אופן לא הייתי מוותר על זה לחלוטין - כי מה לעשות יש אירועים שבהם אני רוצה שגם הבן זוג שלי יהיה נוכח. ואם הוא אקס, אז שילך להזדיין, הוא לא חייב להסתובב איתם ושישאיר לך את הבחירה בחיים שלך - להם הוא כבר לא שותף.

ELP

New member
ממממ... אין לי הרבה נסיון

בסיטואציות מעין אלו, אבל אני מניח שאם אני אגיע לסיטואציה כזו שהחבר´ה לא סובלים את בן זוגי, אני אפגיש אותם כמה שיותר, ושיתחילו להתרגל! במקרה שהם לעולם לא יסתדרו, אני לא כל כך יודע מה הייתי עושה, אני חושב שזה די תלוי בקשר שלי עם בן הזוג, אישית אין לי כל כך הרבה חבר´ה אבל על אלה שיש לי אני לא חושב שאני אוותר, יש לי ידידה שבן הזוג שלה לא סבל את אחת החברות שלה ונתן לה אולטימטום, או החברה או הוא, לצערי הרב והיא קיבלה המוווון בראש ממני, היא בחרה בו וניתקה כל קשר עם מישהי שהייתה חברה שלה מגיל 5 ועד היום...אני לא מבין מה הביא אותה לעשות את זה... לגבי סיטואציה שאני לא אסבול בן או בת זוג של אחד מהחבר´ה, עוד לא ניתקלתי בסיטואציה כזאת אני מנסה כמה שיותר להסתדר, סה"כ כל עוד לא עושים לי משהו רע אין שום סיבה שאני ממש לא אסבול מישו או מישי.

למעלה