פינת הנוסטלגיה: חורף 1982/83

פינת הנוסטלגיה: חורף 1982/83

שהיה באלניניו חזק, והיה אחד החורפים המופלאים הזכורים לי, אותת על כוונותיו כבר בבוקר ה-23 בספטמבר 1982: כל הארץ היתה מכוסה באלטוסטראטוס עבים של זרם סילון בקדמת אפיק רום: אשר המטירו 3-10 מ"מ בכל הארץ !! מה היה שהגיע אפיק הרום עצמו, כבר אינני זוכר....

יריב71

New member
חורף 1982/83 היה דומה בכמה בחינות..

לחורף 1991/92: באותו חורף היה מס´ גדול מאוד של ארועי גשם ובמיוחד ארועי שלג (בחודשים ינואר ופברואר). מה שאני זוכר מהחורף הזה זה המון מקרי ברד במישור החוף וכמובן כל כמה ימים ירד שלג בירושלים, אך בניגוד ל-91/92 באותו חורף לא היו סערות קשות והשלג בבירה לא נערם ליותר מ-5-10 ס"מ. ממעקב אחרי מפות הרום (עפ"י הארכיון ה-reanalysis של Topkarten ) היו באותו חורף המון ארועים של התעמקות אפיקי רום פולאריים לאזורינו, אירועי הגשם היו קצרים בדרך-כלל (יום-יומיים), אך תכופים למדיי (כמעט בכל שבוע חורפי עברו שני אפיקים משמעותיים).

m70

New member
לי זכורה פאשלה נוראית של השמ"ט

באירוע שלג. הייתי תלמיד.היה לנו טיול חד יומי,וביררו תחזית עם השמ"ט.הובטח לנו שלא יירד גשם. באמצע הטיול התחיל שלג. אני כמעט בטוח שמדובר בחורף שהזכרתם.

m70

New member
בטח היום כבר לא יכולות להיות טעויות

בכזה סדר גודל.

יריב71

New member
גם לי זכורה פאשלה דומה...

נסענו באחד מימי החורף ליום לטיול במערות הכרמל. המחנכת בדקה יום לפני-כן את התחזית ונאמר לה שיהיה מעונן-חלקית. אני זוכר שבבוקר הטיול ב-7:00 עוד לפני שיצאנו ירד עלינו מטר קצר של ברד. המחנכת התקשרה שוב באותו בוקר לשמ"ט ווידאה שהתחזית היא עדיין למזג-אויר מעונן חלקית. נאמר לה שלא צפוי גשם. נסענו לכרמל ומה אגיד לכם, זה היה טיול גשום ובוצי במיוחד, אני דווקא נהניתי. המחנכת לא לקחה את זה קשה, היא הייתה שאקלית אמיתית, אבל אני זוכר שהיא ממש כעסה על התחזית הגרועה שקיבלה.

m70

New member
ותחשוב שהיום אנחנו קוטלים אותם על

טעות של מעלה אחת בקיץ... מה היה קורה אם הפורום היה קיים אז.

יריב71

New member
נדמה לי שב-1983 כבר היו מודלים..

חזויים (אשאל את בץ). בסך הכל המחנכת בקשה תחזית ל-12-24 שעות הקרובות. נראה לי שהחזאים אז פישלו כמו היום, במיוחד במערכות מסובכות (ים-סוף וכד´).

coffeeannan

New member
וודאי שהיו!! ומנסיון אומר שהם היו

טובים למדי למערכות חורפיות. הבעיה היתה שהם נתנו רק את המפות החזויות למפלסי ה-500 מ"ב ה-700 מ"ב ה-850 והקרקע ולא למשל את כמות הגשם הצפויה ! הבעיה היתה כמובן בתרגום תחזית המודל למזג-אוויר בפועל - כלומר, הגורם האנושי....

נועם ס

New member
../images/Emo108.gifיריב,האם ברביעי חמישי צפויים

לנו((במרכז) 10 מ"מ גשם?

יריב71

New member
למען האמת, לא ממש- כרגע נראה...

שצפויים לכל היותר גשמים מקומיים קלים פה ושם בצפון ולאורך מישור החוף. אפיק הרום שמלווה את ה"מערכת" הטרום-סתווית הזאת אינו משמעותי דיו. אבל כדאי לעקוב אחרי בימים הקרובים. המערכת בעלת פוטנציאל להתפתחות ויכול להיות שנקבל אפיק רום יותר רציני אם לא בסוף השבוע הזה, אז במהלך השבוע הבא או אולי בשמחת תורה.

oron12

New member
גם לי זכורה

בשבת אחת בסוף נובמבר 82 יצאנו לטיול בהר מירון, הצפי בערב שלפני כן היה למעונן חלקית, כבר בבוקר כשקמתי ראיתי עננים שחורים בקו חזיתי והתחזית של השמ"ט התהפחה לגשמים מלווים בסופות רעמים יחידות. היה לנו טיול של גשם חזק ובלטי פוסק וקור וילד אחד מכיתתי כמעת תבע בבאר מלאה במים. למחרת ירד שם שלג וזה אחד השלגים המוקדמים ביותר שירדו בהר מירון, מוזכר אצל בועז באתר.

למעלה