פינת הנוסטלגיה

• פותח הנושא גמ
  • פורסם בתאריך

גמ

New member
פינת הנוסטלגיה

שלום לכם ריקי, איני מסכים עם ההקבלה בין סיפורם של ד.ל. וסיפורם של ג.מ. ודנה מאחר שקבלת המסקנה תוביל אותנו להשוואה שבין נתן דורסט ודליה ולזה שנינו לא יכולים להסכים. איני רוצה לפתוח מערכות חדשות או לשחרר טראומות (כי באמת במבט לאחור זה אפילו יותר מצחיק מהמקור) אלא ליסד פינה חדשה - ``פינת הנוסטלגיה`` אשר עשויה להכניס חדשים ישנים אשר לא הכירו את יוסף לעולם שלנו. אשתדל להיות פחות רע הפעם - לא בטוח שהצלחתי אבל מבטיח לנסות - לכן בלי שמות בסיפורנו הפעם דאווס של לפני כ - 10 שנים. חויה שלא אשכח. בתקופה ההיא נטו באיגוד לשלוח משפחה אומנת אשר עזרה לנופשים להתארגן בתוך אתניה. באותה שנה מונו לתפקיד משפחה עם רקע קיבוצי. האב לוחם ידוע וקצין במילואים והאם - ללא מאפיינים מיוחדים. החברה האלה הגיעו עם המון רצון טוב ושקים של נחישות לקיים קייטנה לפי קווים אשר טוו בארץ. הבעיה היתה שהאב לא כ``כ הבין שלא מתנהגים עם בני 15 כפי שמתנהגים עם בני 23.בין החוקים אשר פורסמו: בין השעות 4-2,10 בלילה חובה לשהות בחדרים האישיים ( במהלך השנים הבנתי שה``עוצר`` ההוא תרם רבות להבנתי את הבעיה הפלסטנאית ןלדעותי הפוליטיות) במהלך סיפורנו התמזל מזלי וזכיתי לתשומת לב של אחת מהנופשות. תגובתם של החברים(אב/אם הבית) היתה קשה מספר פעמים במהלך שעת ה``עוצר`` זכיתי לכך שהסיור עבר דרך חדרי ובדק אם מיטתי מאוישת. באחד הלילות בעודי מבלה בחדר ידידתי החדשה זכינו לדפיקות חזקות בדלת החדר נבהלנו וניסינו להמלט דרך המרפסת אך אז לקחתי שלוק חמצן פלוס משאף ונטולין ופתחתי את הדלת ובפתח אב ואם הבית. לטענתם הם עברו דרך חדרי וראו חלון פתוח ולכן רצו לחדר השני כדי לבדוק אם לא נפלתי מהחלון. סגרנו על כך שאני חוזר לחדרי והפעם הם מוכנים שלא לקשור אותי. למחרת בוקר עם הגעתי לחדר האוכל התבשרתי שהרופא מבקש לפוגשני. שמחתי לשיחה קלילה עם רופא ולקחתי איתי מחברת שורה ועט למקרה שהרצאתו תהיה מעניינת למדי. מה אגיד לכם, הרצאה כזאת לא קיבלתי אפילו מאבי ומבדיקה שערכתי כנ``ל גם חברי. הרופא לא האריך במילים אלא אמר (לא ציטוט) שאב הבית דיבר איתו וביקש לומר לי שבמקום הזה אין מקום להשתובביות ואם יש לי לחצים כדאי לפנות לאופציית האמבטיה וביחידות. זו היתה ההתייחסות של אז לבוגרים מתבגרים שכמוני. יחסם של אב/אם הבית כלפי פיזיוטרפיסטית מסוימת באותו טיול גרם לכך שהיא סירבה לצאת שוב לדאווס או להיות בקשר עם האיגוד לעולם ועד. שוב, זוהי נוסטלגיה, איני חושב לרגע שמקרים כאלה יכולים להשנות (ועוד לא הזכרתי את זה שהם גם טענו שהם הבטיחו להחזיר את הבחורה שלמה להוריה) והיו גם המון דברים אחרים בדאווס ועליהם כדאי שתכתבו... בתודה.

לפינת הנוסטלגיה של גיל

שלום לך גיל א. בוא לא נשכח לנתן שהוא השקיע מזמנו תקופה ארוכה,נכון שהוא נוטה להתנהג בשחצנות ובציניות לדעתי זה בא להסתיר כאב מאד גדול גם לפני שאיבד את שני בניו ואחינו. אין שום הצדקה להתיחסות לא יפה לאנשים, גם לי היו קטעים איתו, בוא נסלח לו. ב. אתה בחור אמיץ ג. חבל שטראומות דאבוס לא יצאו לאור מזמן, יתכן שהיינו מבטלים את דאווס לא בגלל החשש מ ``זיהום צולב`` ס.ת..ם ד.הסיפור שלך מדאווס בודאי היה מאד לא נעים.מבוגרים יכולים להיות לפעמים כ``כ טיפשים, בעיקר יש להם נטיה לשכוח מה הם חשבו והרגישו כשהיו נערים. למשל: המחנכת שלי בקיבוץ כשהייתי בת 14 או 15 אמרה לנו בספיצ` מוסר, ``שלא טוב לבנים ולבנות לשבת על המיטה כי זה מביא רעיונות`` רק אז הבנו שבמיטה אפשר לעשות עוד דברים. אני מאד שמחה שאתה מנצל את הפורום להגיד דברים שלא נאמרו ומקווה שיהיו לך שותפים לרעיון דליה

הפחדים שלנו מהפורום

אם שמתם לב, כבר הרבה זמן שאנחנו לא משתתפים בפורום. אנחנו שמנו לב שגם יסמין נעלם, שלא נדבר על ד.ל. ואלון שכבר נעלמו מזמן. הפעם החלטנו לספר לכם מדוע, כי חבל לנו שהפורום ילך לנו לאבוד. בניגוד לדנה, שאנחנו מרגישים שהיא עושה את כל המאמצים לקדם את הפורום ולנתב אותו לדרכים בונות - ואנחנו מאוד מצפים ללמוד מהדיונים שאנו מקווים שיתקיימ בעידודה, הרי שגיל, ולצערנו, גם התגובות אליו, מכניסים אותנו לאיזשהי אוירה של קטורים (אולי נורא מוצדקים, אבל מה זה מפחידים ומביכים). כשראינו פינת נוסטלגיה, קיווינו לשמוע נוסטלגיה מתגעגעת, והנה זו נוסטלגיה נקמנית - ואנחנו לא מרגישים שיש כאן הרבה אומץ. אנחנו חושבים שאומץ זה מה שדנה ודלית עושות עם הפורום . דנה, אולי את מכירה חולים או הורים שאת יכולה לדבר אתם ולבקש שיטרפו לפורום? אנא, תחזירו לנו את הבית שאליו ייחלנו. מקום שבו נרגיש שנעים להכנס, ושבו נוכל לקבל מידע ותמיכה בקשיים שלנו.

גמ

New member
להורים הצעירים

עושה רושם שאתם מפחדים מהמון דברים. פינת הנוסטלגיה נועדה וגם צויין בפנים לכל מיני סיפורים ומכל מיני אנשים חלקם חיוביים וחלקם שליליים. הזמנתי ואני מזמין שוב לספר רק דברים טובים (על מנת שלא תברחו). אגב, אני בטוח שמשתתפי הארועים ואני בתוכם מחייכים למראה הסיפור ואף הדגשתי שסיפור זה מראה איזו דרך ארוכה עשינו מאז ועד היום. ביננו, לא ראיתי במהלך תגובותיכם איזושהי התייחסות עניינית מלבד ``או אלוהים`` אתם מקפידים לשבת על הגדר ולחלק ציונים. כנראה שאתם באמת צעירים או שפשוט אין לכם מה להגיד. על מנת שהמקום יהיה ביתכם אתם צריכים לתת קצת יותר. תעלו אתם נושאים תשתתפו תתחברו. אל תספידו את יסמין לדעתי הוא החופשה וישוב אלינו במהרה, ואם במידע ותמיכה אתם מעוניינים וברמת הפורום אז רצוי שתשתפו את משתתפיו בסוג המידע ואיכותו. אל תדאגו לא אתקוף אתכם ...רק דברים טובים ומעודדים :> בתודה.

בשם ההורים הצעירים

בזכות האנונימיות שההורים כפו עלינו ועל עצמם, אני מרגישה שאני יכולה לכתוב את אשר אכתוב - קודם כל גמ זה נכון. הורים צעירים, אשר ניסיונם בcf הוא קצר מאוד, אכן פוחדים מהרבה דברים; גם ברמה של תוכן וגם ברמה של מעש. אני מתארת לעצמי שכחלק מהחיפוש של מה זה cf - בכל המישורים, ההורים הצעירים בוחנים את הפורום, ולומדים ממנו. ייתכן שהם נמצאים אפילו בשלב שהשאלות עדיין אינן ידועות להן, ועל כן הם מחפשים מישהו שישאל בשבילם. אגב, אני זוכרת שהם שאלו שאלות לגבי הפרייה חוץ גופית - מידע שיש לחברים באיגוד לגבי מה קורה בארץ או בחו``ל, ונשארו ללא תשובה מספקת. אולי זו הזדמנות לשאול שוב עבורם את השאלה.

למעלה