פינת הסגנונות

פינת הסגנונות../images/Emo168.gif

הסגנון שהחלטתי להתמקד בו הוא- בי-בופ חשבתי שאולי כדי שאנשים יכירו סגנונות אחרים, ולא רק פופ\רוק\מטאל. אלא משהו שיותר קשור לג'אז. אז מה זה בעצם בי-בופ? בי בופ הוא אחד הסגנונות שבאמת הראה לעולם את ההשקפות של נגניו, והם היו השחורים, האפרו אמריקאים, בשנות שנות השלושים, אותם נגנים, הרגישו כי הסווינג לא אותו הדבר, וכי הם רוצים להראות לעולם שגם הם אינטילגנטים, ויכולים ליצור מוזיקה יותר מתוחכמת משל מוזיקת הלבנים. מאפיינים העיקריים של המוזיקה הם:
שימושים בלווי באקורדים תחלפיים, בצלילי גישה ובצלילים שכנים
המנגינות בנויות בעיקר על הרמוניות של שירים אחרים, אך המלודיה היא בעצם אילתור, סולו.
בי בופ מנוגן בטמפו של 300 (תחשבו על סווינג מהיר,עכשיו תכפילו את זה כמעט כפול 2)
בניגוד לסווינג, הצלילים היו הרבה יותר שווים בקצב.
מתקופת הבופ, נגנים שמו את הדגש יותר על הביט ה-2 וה-4 בתיבה, ולא על ה-1 וה-3, כמו שהורגלו במוזיקה הקלאסית.
הכלים המובילים היו חצוצרה וסקסופון אלט.
במקום לנגן את הצלילים המודגשים : הראשון, השלישי,החמישי והשביעי, נגני הביבופ ניגנו : את השני,הרביעי, השישי, והאוקטבה למעלה. לנגנים היה סטייל משלהם,גם בלבוש וגם בגישה. -הקטע הזה סופר על ידי המורהשלי- סופר שהיה הופעות שנגני הבי בופ השחורים העלו נגנים לבנים אל הבמה, ואחרי קורוס אחד של השיר, הם פתאום העלו את ההרמוניות בחצי טון, במהירות של 300 טמפו, והנגן שהיה מצליח לנגן איתם ולשמור על הקצב, היה מעורץ בידי אותם הנגנים והם היו נותנים לו לעבוד איתם. הנגנים העיקריים ב-בי בופ היו:
צ'ארלי פארקר
קני קלרק
צ'ארלי צ'ריסטון
דיזי גילספי
בד פאוול
מונק -נלקח מספר התולדות שלי, ומידע כללי- מי עושה שבוע הבא את הפינה..!? (כל מי שרוצה לעשות פינה, שלחו לי מסר, ותכתבו בו על מה אתם רוצים, ואני כבר יפרסם את הסדר) מקווה שנהנתם וקראתם, נעמיקה.

inbal287

New member
את מדהימה../images/Emo47.gif

תודה רבה, החכמתי
! זה ממש מעניין. יטוגלן כמובן
.

למעלה